Vi drar till landet.....

//:...och snart vi fann det...vi behöööver nånting i hagen. Vi träffa Rune och tog med Sune...å hej å hej för lilla lammet..trallalaa..tadilddili..://

Varmt och fint med fördrink i bersån, kulörta lyktor och musik....var det sist vi Bräckeflickor skrålade till Lena Ph i Lilla huset på Torget. Sune satt i sjön...men idag ska hon med lååångt ut i skogen. På med fransen men skippa klackeskorna...17.00 går tåget...som är en svart V70 Svartmetallic som Lotta på Byalagsgatan lackat så fint á la Volvo.I augusti äter man skaldjur vare sig man vill eller inte


Fina Flickor minus 1...


Nähäpp....hopp i festblåsan och......

......ut på landet var det.

Njut av lördagen!Goda Grannar

Inget ont som inte har nåt gott med sig....?

Sushi är gott...vilket det fick bli i brist på hockeyledighet. Jag ropade tjohoo! över hockeyledig torsdag i gårdagens inlägg, bokade bord på O´learys för härlig hockeyfest med husband, Indians och Skellefteå AIK. Vad fick jag...påbud om inhopp i Frölundas U16 för glad Tvåa som ändå inte hade nåt att göra!!? Då världens största hockeytrunk kunde återfinnas parkerad på Eriksberg var möjligheten för målvakt att själv ta sig ner till träning helt obefintlig. Makalös tur att övriga familjen inte heller hade något att göra!!? förutom att bedriva isande jourverksamhet, avboka festbordet och.....

...istället slinka in för finfin Sushi på Berzeligatan (granne med Scandinvaium), Snålvaktsmamman sparade just 400:-......


...och slapp sätta barbaquekryddat kamben i halsen över återtagen jumboplats för VF. 

Wargs drömminut sänkte Frölunda
Fredrik Warg är inte känd som någon stor målskytt.
Men i kväll gjorde han två mål på en dryg minut.
Det visade sig bli matchavgörande – och nu är Frölunda sist igen.
– Klart att jag är besviken, säger Tomi Kallio.

Aftonbladet 28/10 2010

Slutet gott, det mesta gott och i morgon njuter vi av fredagkvällen i Öckerö ishall och match mot Skärgården HC. Vi ska stänga kassen...jag och Tvåan!


En rebus....

....här!

Skyddsskor:)........Mooaahhhahahahahahahaha!!

Annars är det Målvaktsmammans klackeskor och Tvåans skydd som står vrålparkerade i Lilla Huset på Torget.
Ingen hockey idag..yihaaa!....ingen hockey i morgon...tjohoo!..så denna regniga, blåsiga och mycket mörka onsdag spenderas i soffan med flera stycken och ett glas Rioja.

Flera stycken var vi också som såg Honken nolla Djurgården i går.
Johan Holmqvist höll nollan – för andra matchen i rad: 3–0 m
Trots tråkningar från Hufvudstaden stod vi tryggt segrande med 3-0, och över 10.000 på plats är härligt! Finare tröja till fin liten flicka skickas per post...till Stockholm.

Tvåan njuter inför lång sovmorgon och filmdag i morgon...jag vill också gå på ISGR!

Fridens!

 

Stormande helg

Vi tar det med en gång så är det överstökat....Frölunda - Timrå 3-5, i torsdags.
Min onsdag var i andras liv torsdag, måste bero på trauma efter tisdagens tågresa. Avsaknad av mat och rödvin kan ge delirium för fler än Lena Ph. Vecka och helg blåste ikapp med oväder, afterwork och 40-års fest...visst ja...

3-0 till Frölunda - Min första match för säsongen, förstår ni hur viktig jag är för den här föreningen!? Härlig lördag..


.....som även bjöd på stormatch av Tvåan och lagkamrater med 3-3 match i Kungsbacka. Sudden har ett OS guld, vi 3-3 mot Kings, same same but diffrent.

Livet skrinnar vidare!

Kul på hjul..
......hade Målvaktsmamman på väg hem från möte i Malmö. Än roligare om inte smörgåsarna tagit slut efter halva tågsetet tillsammans med liten flaska rött som sinade mitt framför isande öga.....Målvaktsmammans. Men man reder sig alltid.

Ganska friskt och frostigt

Första frosten hos Lilla huset på Torget för denna höst, solen skiner från en väldigt blå himmel och Frölunda har intagit jumboplatsen i Elitserien. Någon smolk i glädjebägaren ska såklart infinna sig. Salt i såren strös från Luleå-håll och Kusiner Vitaminer....hoppas ni är lite bakis idag!

Sista kampen för frostbitna pelargoner?


Fredag hostades igenom med bl a hockeyfotografering och taktikupplägg för A-lag....oss hockeymammor emellan. The headmaster of 50/50 lotteriet har redan beställt lotter för försäljning till finalmatcherna!? i Scandinavium....så om killarna inte får klubbjackor till nästa säsong, skyll på Fia...pengarna gick till osålda lotter. Om inte annat borde A-laget känna en viss press. Slutsats...det kan ju bara bli bättre...väl?..

Ett annat A-lag, U14, färdigfriserade för gruppfoto...


...och enskilda...en röd-grön röra.


Lördag bjöd på match mellan Frölunda och Mölndal, som Tvåan såklart vann med 6-2....så det blev lördagsgodis för honom denna helgen också. Lördagsgodis blev det för Målvaktsmamman med när gamla goda grannar kikade förbi på något glas rött eller två, med avslutning på Villan och ännu fler och äldre;) grannar. Länge sedan..jättetrevligt.

Söndagshäng och äntligen lagom frisk för jobb. Tisdagen blir lång dag med möte i Malmö, hoppas SJ har kul på hjul och ingen sprickbildning. Vi kör måndag först.

Fridens Liljor!

Och jag som trodde blod var tjockare än....is!


Mats Sundin 2.0

Här kopierar Lehtonen den svenske giganten

GÖTEBORG. Nummer 13 har gjort det igen.

Mikke Lehtonen knäckte Frölunda med dragningar han lånat av Mats Sundin.

– Sundin var min idol som barn, säger Skellefteås matchhjälte.

De är lika som bär.

Samma tröjnummer.

Samma längd.

Samma teknik.

Och samma iskalla avslut med backhand.

23-årige Mikko Lehtonen framstår mer och mer som en ny Mats Sundin.

Han vände matchen mot Frölunda på ett sätt som påminde mycket om den svenska legendaren. Med backhand blev det två mål som till slut gav tre poäng.

– Målvakterna brukar gå ner lågt så jag siktade högt, förklarar han.

– Det här var en stor seger för oss.


" En komplimang"


När Mikko Lehtonen får höra jämförelsen med Mats Sundin skiner han upp i ett stort leende:

– Jag tar det som en stor komplimang. Mats Sundin är den bäste spelare Sverige någonsin fått fram. Han var stor, hade bra teknik och kunde väl nästan allt.

– Sundin var min idol när jag började spela hockey. Det var honom man försökte likna. Han är förebilden.

Imitationen har fungerat riktigt bra så här långt. Lehtonen har gjort åtta mål på tio matcher i Skellefteå – och drömmer om en ny chans i NHL.


"Hoppas de ringer"

Under två säsonger i Bostons farmarlag Providence Bruins blev det sammanlagt över hundra poäng. Men han fick bara två matcher i NHL. Därför valde han i somras att satsa på en nystart i elitserien.

– Jag hoppas att Bruins ringer en dag. Jag drömmer fortfarande om att få en ny chans där borta.

Kommer det ett nytt kontraktsförslag från Boston får Mikko Lehtonen hjälp av agenten Claes Elefalk – som även var Mats Sundins agent i alla år.

Fattas bara annat.


Aftonbladet 15/10 2010


Det var ju trist att Suddens talanger skulle komma till användning just i vårt (Frölundas) prekära läge. Någon annanstans mot nåt annat lag...jag hade varit stolt!

Målvaktsmamman Live In Toronto....på läktarn alltså..


Vissa ärver miljoner

Jag mejlade förkyld vän Camilla idag om hon var friskförklarad, själv hade jag tappat rösten.
C: "Menar du fysiskt eller psykiskt?"
"Det enda möjliga...fysiskt såklart!", svarade jag ironiskt, tog 1 dubbel Treo, 1 Bisolvon, 1 Sinovan, 2 puffar Nezeril och 1 Berocca för att komma ur soffan, släpandes på snabeldraken som skulle få den sjuka Målvaktsmamman att med gott samvete krypa ner framför TVn igen, utan irriterande tango från dammråttorna. Kan man inte jobba måste man städa! Undra just vem som lider av psykisk ohälsa!?. Husband var hemma och sjuk i en vecka...här var värre än graven! Hemkommen var eftermiddag trodde jag att Döden äntrat Eriksberg....om inte annat var fortfarandeframståendefrukost det....DÖD.
Female friends kom fram till genetisk förklaring eller ett dåligt arv.....ett mycket dåligt arv. 

Värsta sjuka dan på hel vecka bäddar ner Målvaktsmamman i, som tur är, världens största soffa....och rent är det minsann också!

"Hyvä päivä"

I mitt inlägg "Målvakt ärver målvakt och lycklig mor" här på bloggen skrev jag att jag skulle sälja Tvåans 3veckor använda benskydd och bjuda husband på krogen. Nu ska jag bara bli bra från en hemsk förkylning....sen åker klackeskorna på! I går kom en glad kille (jag tror han var glad i alla fall...han var ju hockeymålvakt) från Uddevalla och köpte skydden. Han skulle börja i Munkedal HC som brukar finnas med i vår Division 2 serie....och jag vill inte prata om hur det brukar gå mot dom......han fick i alla fall fina grejer till ett fint pris....och Målvkatsmamman kanske får baksmälla.

Här "spelar Ari Ahonen in" numer Tvåans skydd...thank you och "hyvä päivä" (typ, ha en bra dag på finska)Hade jag med....

Fick aldrig chansen ”Uffe fick aldrig chansen att bli bra hä
Fick aldrig chansen ”Uffe fick aldrig chansen att bli bra här. Redan första året han kom till oss var vi riktigt dåliga i början och det hängde sedan i”, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian.
Foto: THOMAS JOHANSSON

Dahlén offrades för att lugna fansen. - Hade velat ha Uffe kvar.

Kenta Johansson sitter säkert, tack vare sitt förtroendekapital.

Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian avslöjar nu att han ville behålla Ulf Dahlén – men att klubben vek sig för trycket från fansen.

– Uffe fick aldrig chansen att bli bra här, säger Ahdrian.

Kenta Johansson är Frölundas sjätte huvudtränare sedan 2004, men nu är det slut på tränarkarusellen. Trots fiaskostarten sitter duon Kenta Johansson/Stephan ”Lillis” Lundh säkert.

– Jaja, absolut, säger Mats Ahdrian.

"Hade blivit ohållbart"

Föregångaren Ulf Dahlén hade ett treårskontrakt, men fick sparken efter två. Nu säger Ahdrian:

– Jag hade gärna velat ha haft Uffe kvar. Men det vi kände var att om vi hade hamnat i det läge som vi är i nu hade det blivit ohållbart med Uffe, för det var så hårt tryck på honom redan i fjol. Därför är jag glad att jag har Kenta och Lillis nu för de har ett förtroendekapital hos fansen, då blir det mer fokus på att jag eller någon annan är dålig och det tycker jag är bättre.

Men menar du att ni vek er för fansen när ni sparkade Ulf Dahlén?

– Njaej, men det hade blivit en omöjlig situation för klubben och alla andra när det var så mycket fokus på Uffe redan innan. Uffe fick aldrig chansen att bli bra här. Redan första året han kom till oss var vi riktigt dåliga i början och det hängde sedan i. Det blev ett lågt förtroende för Uffe, men nu känner jag att de här herrarna har ett väldigt stort förtroende och då flyttar sig fokus, att det kan inte vara fel på Frölundas tränare varje gång, utan det måste vara spelarnas sätt att prestera som inte är tillräckligt bra.

Bara 7 501 kom mot LHC

I takt med uteblivna poäng har publiken svikit. Mot Linköping senast kom bara 7?501 åskådare, sämsta publiksiffran på sju år.

– Vi kan inte trolla eller lura folk till vår arena, man måste ha en produkt som är bra. Det bygger på att man spelar bra hockey och vinner matcher. Just nu gör vi inte det och då har vi den publiken vi förtjänar, säger Ahdrian, men tillägger:

– Det är bättre att det är 7?500 åskådare som supportar oss än att det är fler människor där som inte tycker att vi är bra. Människor som buar och tycker att det är tråkigt är missnöjda och just nu är det inte dem som vårt lag behöver. Laget har det tillräckligt kämpigt ändå.

Frölunda gick back 5,2 miljoner kronor förra säsongen, men har ändå ett eget kapital på 60 miljoner kronor.

– Ekonomiskt är klubben stark. Det enda som gäller är att vända det idrottsliga. Det var därför vi tog in Kenta och det får ta den tid det tar. Men behövs det får vi vara beredda på att ändra i vårt lag, det får Kenta och Lillis bestämma själva.

Så om dom vill ha ett nyförvärv så värvar ni?

– Ja, om de kan precisera exakt vad de vill ha, så får vi leta efter det.

Aftonbladet 11/9, 2010

Har man tänkt värva i dom egna leden eller köpa ihop ett "Gött Göteborgslag" tro. Det sitter säkert en massa hockeykunniga i Indians som vet bättre än Målvaktsmamman. Jag vet i alla fall att Tvåan är på tok för ung för att kunna förstärka A-laget just nu;)

Men han har snyggaste hjälmen. Honken har härmat....eller hur det nu var....


Stilla tisdag med Sverige - Holland för Mor som inte Ror.....hon har snuva!

Håll tummarna för att Zlatan gör 100 mål.

Krya på mig....

Förstärkning i Scandinavium

...genom skottare från U14. Hade med all säkerhet även varit en förstärkning på isen. Det blev i alla fall en seger efter straffläggning, det behövde vi. Sen hoppas vi att Niclas Lasu fått veta vem som ska vara först, han eller pucken.

Joar, Tim, Mattias och Victor ser till att A-laget inte kör fast...mer än dom redan gjort.


Det är lördag och ett underbart höstväder, solen skiner och Eriksberg sprakar av färg. Husband har åkt till Skatås för löparrunda, Rick har hoppat på bussen till Torslanda för övernattning, Adde stökar en våning upp, jag och jyckarna myser tillsammans med Freddan Reinfeldt (han är i TV4 alltså) och en kopp kaffe. Ljuvliga Lördag!
Fredagkväll var yoga och match mot Borås till 22.00. Tvåan var fantastiskt! duktig på att öppna båsdörren;) ....olika faller ödets lotter och igår var det hans tur att vara 2:a målvakt. Olle gjorde en jättebra match trots förlust, Borås var bra...och stora. Förluster härdar....väl!?

....och alla målisar öppnar båsdörrar ...bara på olika nivåer.

Stefan Liv har tveklöst varit en av elitseriens bästa målvakter efter juluppehållet. Det skvallrar både statistiken och två uttagningar i hockeysverige.ses Veckans lag om. Ändå nobbades HV 71-keepern till förmån för Färjestads Jonas Gustavsson och Frölundas Johan Holmqvist när Bengt-Åke Gustafsson tog ut den ursprungliga truppen till LG Hockey Games förra veckan.

När Gustavsson tvingades lämna återbud på grund av en knäskada fick Liv ändå en välförtjänt chans.

– Jag visste att jag var reserv eftersom jag hade fått hem en kallelse. Sedan blev Jonas tyvärr skadad. Han har gjort en bra säsong och förtjänar att vara med. Själv tycker jag att det är roligast att komma med i första läget. Det är aldrig kul när någon annan blir skadad, säger Stefan Liv till hockeysverige.se alldeles innan Sveriges eftermiddagsträning på tisdagen.

Googlat på Stefan Liv 9/10 2010

Nähäpp, en höstpromenad med Henke och Joel...vi ska snacka lite taktik, god lunch med husband och Adde och en trevlig middag på cykelavstånd ikväll. Livet är gott...som vanligt!

Fridens Liljor!

Vilken tur husband har...


Är du husmor eller riktig kvinna? 
Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:
Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:

Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.


Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:

Köp pulvermos, det håller ett år.


Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:

Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.


Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.


Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.


Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:

På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.


Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.


Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ????? 
 


Riktiga kvinnor har roligare...jag har jätteroligt!

Analysera mera

Frölunda Indians möter Modo borta idag och det står 6-0...till Modo.

Uttdrag från VFs hemsida igår;
Han  har ett par enkla men ack så viktiga detaljer som måste bli bättre för att Frölunda ska kunna vinna mot Modo i morgon. Det handlar givetvis om offensiven.
- Vi släpper in lite mål, backspelet är bra och målvaktsspelet likaså. Vi måste spela så nära 100 procent som vi kan komma och samtidigt se till att vara effektivare. Powerplay kommer att bli väldigt viktigt och vi måste ha inställningen att få pucken mot mål i varje byte. Träffar vi mål med skotten, ökar chanserna dramatiskt att göra mål, säger Kent Johansson med ett skratt.

Det var ju tur att han skrattade, annars hade jag defenitivt förstått knackig uppstart. Till och med Målvaktsmamman förstår den logiken...Träffa mål - kan bli mål, Inte träffa mål - inga mål...hmmm..och vad hände med backspelet?

Nicklas Lasu hoppas också att målskyttet lossnar för laget imorgon. Han håller med Kent Johansson och menar att det finns en spärr som gör att man ofta letar ett bättre läge.

- Men det läget kommer aldrig. Vi är inte heller tillräckligt heta framför mål, men å andra sidan är vi för dåliga med att lägga in pucken där. Jag vet inte vad som ska komma först, att vi ska in framför och sedan lägga in pucken eller att vi ska jaga när pucken lagts in. En sak är säker, vi måste göra mer mål, säger Nicklas.

Niklas, hör med din tränare vet jag...han borde ju veta. Vem kom först...hönan eller ägget?

Jag har inte varit på en enda A-lagsmatch än, emellan kommer hundar, ungar och hembryggt äppelvin...och så yoga förstås. Jag har funderat över det här med inledningen av våra elitmatcher i Göteborg. Vem sköter bokning av sångare till "Du gamla Du fria"? Antingen är den personen tondöv, mutad, respektlös eller har en väääldigt lite budget...med några få undantag (det kanske var här pengarna tog slut).

I Canada är det en oerhörd ära att få sjunga nationalsången i Air Canada Center. Skolad, stolt och uppklädd framför man sång som får Målvaktsmamman att gråta.....vi får..


Allgott & Vilgott...och Målvaktsmamman börjar gråta igen.


Ny fin arena och lite klass till Göteborgshockeyn...ger fint café till hockeymammorna och kanske brinnande spelare i A-laget...som U14.

Fridens Liljor!
.

Kackel gav vinst

Jag har aldrig någon släng av Herr Söndagsångest. Han (båtar är Hon) gnager och gör att hela söndagen går till spillo i en enda lång väntan på för tidig uppgång dagen efter. Jag har haft det...då har jag bytt jobb. Det är inte värt det hör ni, vi har bara ett liv och mer än fritid spenderar de flesta av oss den tiden på jobbet. Däremot kan man vara rent allmänt trött på dessa måndagmorgnar som kommer i rasande fart året om...så var det denna måndag....så var det i går, söndag kväll. Tur att morgonen bjöd på en röd soluppgång och härligt höstväder som inte krävde tjockjackan. Dessutom var Linda tillbaka hos Bandit Rock och förgyllde min bussfärd...för det gör defenitivt ingen annan medresenär 7.06...möjligtvis min medcyklande engelska lady, June Carrick.

Tvåan hade träning hela söndagförmiddagen och kvällen spenderade vi i Valhammra Ishall, match mot Partille. Förvisso träningsmatch, men första "riktiga" matchen för hårt tränande killar och hårt prövade föräldrar.

Nedsläpp för ivriga spelare och kacklande hockeymammor...
 

Vit Tvåa vaktade målet med briljans, utespelarna glänste och vi fick en härlig seger med 5-1, Frölundas U14 äger!


Slutet gott, allting gott...och en just nu ytterst labil 13år log i bilen på vägen hem. Målvaktsmman hjulade.......jätteförsiktigt för att inte störa husband som körde.

Underbar vecka, hockeylovers!

En ljus höst

Tur att vi tog segerölen INNAN match i torsdags....annars hade vi ju inte tagit nån. En snöplig men spännande förlust som hade resulterat i gravöl och hur gott är det!? .........och så var det lördag. Tvåan var på is mellan 17 och 21!! Första passet med U16, matpaus och därefter träning med U14, så några större utsvävningar för oss "grownups" blev det inte.

Rick dricker vatten.....och mamma gärna vin


Efter avstjälpning på Scandinavium svävade jag ut till IKEA för höstshopping - värmeljus. Ni förstår hur många jag bar hem efter alla dessa timmar, Bostadsbolaget kommer spara mycket värme på Lilla Huset på Torget denna vinter. Å andra sidan, så kallt som vi hade förra vintern är detta vad som krävs....årsförbrukning per månad...Snålbolaget:(

....och vinter var det på IKEA..://I wich you a merry Christmas, I  wich you a merry Chrsitmas...


...I wich you a merry Christmaaaas,.....and a Happy Neeew Year://


Adde jobbar som 17 till 17 idag, Rick och Far som är Rar har åkt på middag till farmor och farfar (som för övrigt tog fel på flygtid och missade planet till Rhodos;), jag ska promenera Jyckarna och därefter åka till Ashtanga yoga shala göteborg för ett 90 minuter långt yogapass...jobbigt...härligt! Sen ska jag.......

...hämta Rick klockan sju..


Ha en härlig lördag hälsar Joel!


...och Henke, i frontläge...annan målis i ryggläge.


Frölunda möter Södertälje klockan 16 och toapappersrullar växer inte ut av sig själv på hållaren...vi hoppas på seger.

Härlig lördag!


RSS 2.0