Trivsam satsning

U16 har flyttat in
Campus är komplett


Publicerad:
12 augusti 2011, 17:30


Frölundas A-lag och båda juniorlag har fått sällskap. Från och med i våras har Frölunda U16 flyttat sitt elitlag till Frölunda Campus och nu finns alla lag som tävlar om SM på ett och samma ställe. Och det är onekligen speciellt för de unga killarna att få träna tillsammans med sina äldre förebilder. Patric Rydén, ungdomsansvarig och deras tränare, är om möjligt ännu mera nöjd.


- Vi har fantastiska förutsättningar för att utveckla alla våra hockeytalanger i denna miljön. Killarna får också möjlighet att gå i samma korridorer och leva nära våra junior- och A-lag, en miljö som fostrar och inspirerar våra unga killar att träna hårt för att kunna ta nästa steg, säger Patric Rydén.

Och spelarna har verkligen tagit till sig de möjligheterna som Frölundaborg erbjuder. De tränar stenhårt och lyssnar uppmärksamt när deras fystränare, Kristian Skarphagen, visar dem tillrätta under fyspasset. Patric Rydén är mycket nöjd med hur Kristian har lagt upp fysträningen.



- Han är väldigt noga med att tekniken är korrekt när spelarna ska träna styrketräning, minsta felaktighet rättas till omgående. Han går omkring bland de hårt tränande ungdomarna och visar dem tillrätta och kommer med tips. Kristian betonar noggrannhet i utförandet av övningar och just noggrannhet är ett ledord i all vår träning och dagliga vanor, säger Patric Rydén.


Laget har precis tagit isen i Frölundaborg i besittning efter att ha varit ute på Öckerö och haft en intensiv träningsvecka. Nu väntar dubbla pass och förberedelser inför den kommande säsongen och Patric Rydén har stora förhoppningar, med betoning på stora. Han får ett stort leende på läpparna när killarnas storlek kommer på tal: Vi har ett väldigt stort lag och det är absolut ingen nackdel. Men framför allt så är de inte bara stora, de är enormt vältränade och använder gärna sin fysik i spelet. Veckan på Öckerö har visat att det finns all amledning att ha stora förhoppningar på dem, trots att de bara är 15 år. Men jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen, avslutar Patric Rydén


Utdrag från Frölundas hemsida



Fantastiskt att Frölunda satsar fint och stort på hårt kämpande killar. Frölunda.....dom kämpar för sitt hockeyliv, deras föräldrar!! kämpar för deras hockeyliv och vi gör det med glädje.....fast vi inte alltid är så glada....och kanske inte alltid så rika (yes, dom är storaväxermycketbehövernyuttrustningmycket)....typ hockeyfattiga. Tvåan hänger här periodvis som om han inte kommer att göra annat...my gooooood!..jag måste ha en plan.

Fridens!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0