Face off

Puck på käken gav fraktur:
Tömmernäs missar 4-6 veckor


En olycklig puck på käken blev avbruten träning, undersökning med röntgen, konstaterad fraktur på käken, operation och rehab i fyra till sex veckor för #7 Henrik Tömmernes.
-En sån besvikelse, det är ju nu man vill vara med, säger Henrik Tömmernes i ett SMS, för prata går inte.
-Det blir bara SMS ett tag, prata går inte alls, skriver Tömmernes.

Henrik Tömmernes fick en förlupen puck i ansiktet under dagens träning i Scandinavium. Pucken tog olyckligt rakt på käken.
-Nu är Henrik undersökt och röntgad och vi har konstaterat en fraktur på käken. Exakt hur lång tid rehabperioden blir är svårt att säga i dag. Men uppskattningsvis mellan fyra till sex veckor, säger Stina Hedin, som ansvarar för Frölundas rehab.

Utdrag ur frölundaindians.se

En ärrad NHL-Kämpe:
Sudden får akta sig för lagkompisen och backen Bryan McCabe

EN ÄRRAD NHL-KÄMPE Mats Sundin tackar sällan nej till en NHL-match på grund av skada eller sjukdom. På elva säsonger har han bara missat 20 (!) matcher. På bilden efter en skada i vintras, där Sudden tvingades sy en massa stygn i ansiktet.
Unge McCabe blev så glad över sin första slutspelsseger någonsin, att han kastade sig i famnen på Sudden med en hög klubba som normalt skulle gett två minuter i utvisningsbåset.
– Ja, och tidigare under säsongen träffade han mig med ett slagskott mitt i pannan, säger Sudden och tar sig för ärret.
– Doktorn höll på och skrapade innan han sydde ihop det och berättade sedan att en liten bit av pucken hade suttit kvar i pannbenet.

Utdrag ur aftonbladet.se

En ärrad ungdomsspelare:
Frölundas målvakt nummer 25 träffades av en puck i ansiktet under en match mot Bäcken HC




Det var under en ungdomsmatch mellan Frölunda och Bäcken olyckan var framme. Efter ett hårt skott i sargen studsade pucken ut i avbytarbåset och träffade Frölundas målvakt i ansiktet. Turligt nog bara mjukdelsskada och hålet i kinden tejpades, svullnad och blånader följde.

Utdrag ur bloggen Målvaktsmamman

Det blev alltså hål rakt igenom kinden, du kunde typ skåda både B1 och B2 (eller vad tusan tänder heter på det där jättedyra språket) men det var NOG!? ingen fara. Doktor som skulle sy hade inte tid så snälla syster yster som var så duktig på att tejpa fixade galant, och hem åkte målvakt med far som är rar fort som pucken färdats....glada att slippa hospitalet...oglada över ärret som nu stör både på utsidan och insidan.

Månne i vilken garderob våra skattepengar för sjukvård göms i?

PS: Mången var frågan -Har dom inte hjälm när dom står i mål?!
Tja, vad säger man, det hade varit modigt om än lite dumdristigt utan.. -Jo, dom har hjälm när dom står i mål. DS




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0