J20 SM - till skänks


Foto: Hockeymagasinet.com.

Frölunda är historiska i J20-sammanhang då
det aldrig har hänt tidigare att ett lag från någon av fortsättningsserierna gått till
final.
Frölunda blev först att nå SM-finalen i J20, efter att ha gjort en grym krigarinsats mot HV71, som dock var det mer spelförande laget, sett över hela matchen.

Inledningen på matchen var jämn och oerhört böljande. Lagen utbytte chanser vassast hade HV71, mycket tack vare ett 5-mot-3-läge. Då klev frölundamålvakten, Henrik Lundberg, fram och spikade igen kassen, vilket ledde till en mållös förstaperiod.- Men det var ”Henke” (Lundberg) som var grym idag. Han gör många matchavgörande räddningar och räddar fem, sex 2-mot-1:or, frilägen och var helt outstandning hela matchen, berömmer en ödmjuk målskytt.

Det blev också matchavgörande då Frölunda höll ut och vann med 1-2. Därmed är man det första laget någonsin som når en SM-final trots att man har missat Topp8.
- I sista går vi ut och vill vinna mer. Vi vågade mer och hade en målvakt som gjorde fantastiska räddningar när det var som värst, säger Johnson, vars mannar alltså är historiska.

Med en målvakt som Henrik Lundberg samt de övriga matchvinnartyperna som Frölunda besitter, så finns det egentligen inga gränser för göteborgarna.
- Vi är ett jävla lag och vi krigar för varandra. Vi känner varandra utan och innan och alla jobbar verkligen för varandra, säger frölundas målvaktstalang.


Henrik Lundberg



My gaaaad vad jag gillar den här killen!....utbrast Målvaktsmamman gällt och hällde upp ett glas skumpa för att fira Tvåans nya benskydd. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0