Sömnsäkert


Zlatan-hysteri ledde till tumult som krävde polisinsatser kring spelarhotellet i går kväll.
Och i natt höjdes säkerheten kring landslaget.

Lugnet efter stormen ”Alla ville träffa Zlatan. Det blev lite intensivt några ögonblick. Det var nog ett tiotal poliser där, men det var ingen fara”, säger landslagets säkerhetsansvarige Janne Hammarbäck.

I går flyttade landslaget från Gotland till Göteborg.
Redan vid ankomst såg landslagets säkerhets­ansvarige Janne Hammarbäck och supporterpolisen att det var mer folk än vanligt utanför spelarhotellet.
Vid halv sex när spelarbussen skulle köra spelarna till träningen började det bli rörigt.

– Alla ville träffa Zlatan. Det blev lite intensivt några ögonblick. Det var nog ett tiotal poliser där, säger Janne Hammarbäck.

– Det blir en tillsyn kring hotellet för polisen i natt och så har hotellet höjd ­säkerhet med fler vakter, ­säger Jan Edmundsson.

Under morgonen kommer polis och landslagets säkerhetspersonal att diskutera om det krävs höjd beredskap även kring förmiddagens matchvärmning.


Inte konstigt att vi har sovit gott.....i tryggt förvar på vår gata i stan som ligger mellan hotellet, fotbollsarenan och polishuset.  Man känner sig trygg med Zlatan!


Surt som bäver


”Henkes” Stanley Cup-dröm dog i natt mot New Jersey

NEWARK. Drömmen om Stanley Cup i New York dog i natt.
Och Henrik Lundqvist kan knappt tro att det är sant.
– Det gör fruktansvärt ont. Jag hade känslan att vi hade något speciellt på gång i år och det plötsligt bara slutar så här när vi kommit så nära känns chockerande, säger målvaktsstjärnan till Sportbladet efter den förkrossande övertidsförlusten.


Man undrar just vad Henke tänker här när han klappar om Brodeur efter utslagningen. 
Jag tänker på det genialiska i att ha bomullshandskar i målvaktsktshandskarna, man slipper doft av död bäver då (hur det nu luktar men det låter inte så trevligt) Henrik Lundqvist & Martin Brodeur


Tvåan; Nya handskar - bomullshandskar på!
           Inga bomullshandskar på - död som en bäver eller fattig som en lus. 


Alltså...


hur står jag ut med Västkustväder 10 månader per år?

.....det är för detta!  


Jag och världens bästa målvakt har tillbringat hela helgen på en klippa i våra gamla kvarter


Lilleby by summer luktar lika gott som bilderna är fina, dock minus för vattentemperatur på 14 grader....jag vet!! det är bara maj. Killarna dök från bryggan, jag kärringdoppade i vattenbrynet och vinkade vansinnigt pinsamt åt Tvåan med sällskap, han ville dränka mig.


Första sommarveckan har bjudit på dom där magiskt varma kvällarna och i tordags körde jag och Tvåan (han blir så bra på bild) en favorit i repris, Pasquale -han Italienaren i våra kvarter...med premiär för uteserveringen.


Fredag överraskade husband med skaldjur för en förmögenhet vilket kräver en Chablis för en förmögenhet och det var värt vartenda öre!


....och titta här vad han hade skördat till balkongfrukostfilen!!
1 hel liter bautastora Belgiska?! jordgubbar............från NärIcan.

Husband är ytterst otålig och skeptisk till mitt jordgubbsodlarprojekt och detta var hans bidrag till Skånegatans humorhelg...jättekul!


Ny vecka och nya möjligheter - Livet på en sommarpinne!


Fridens Liljor!

På vår gata....


....har vi?! (vad Målvaktsmamman vet och det är inte alltid mycket) Tyska och Matteprov kvar....

Miljonprojektet


...var kanske lite att ta i, men vad vore livet utan drömmar så säg?!

I och med den nyöppnade Hockeyrestaurangen (förövrigt öppen mellan 07 och 23) och dess peka med hela handenmeny där det förutom -ätalltdukanhelatidenochsåmycketsommöjligt (så mycket mammor i rutiga pyjamasar nu hinner laga) måste ingå efterrätt...varje dag! 
Okej, vet ni vad färska bär kostar i affären?...nä, just det ni proffsplockare norr-över...typ den där miljonen!

Sagt och gjort, Snålvaktsmamman sladdade förbi Blomsterlandet i sommarsol

Alltså, nyskördade Jordgubbar till en bråkdel av askpriset alldeles hemmavid...mooahahahahahaha!


Jorgubbar och glass, jordgubbar och grädde, jorgubbskräm, jordgubbstårta, jordgubbs...fil? - eller så äter man rakt upp och ned om man vill rationalisera arbetsinsatsen....


och helt enkelt inta soffläge under parasolen..


Hmmm..lite potatis när penséerna ska bytas ut.....tomater?...hur mycket kan man spara där?...svårt med bär på liten balkong kanske....


....och jag är så svag för Pelargoner...och den där sommarfotöljen...och det vore ju tråkigt om närICA vore tvugna att stänga pga mammor som hellre lägger pengar på skor eller resor till Grekland.

Vi kör på Jordgubbar till att börja med...4 plantor och ett glas rosé...i stolen. Fridens!


Kristi himmelsfärd...


....rakt in i matparadiset. Välkommen till Göteborgs nystartade hockeyrestaurang!

Jodå...det skrattas hånfullt åt Målvaktsmammans rutiga pyjamas, men den duger tydligen att skala potatis med i arla morgonstund.


- Här står du och lagar mat i den rutiga pyjamasen!
- Jaaa...och du verkar jättehungrigochdettadrömmerjagomattgöravarjemorgoninnankaffet!!..INTE!

Jag har alltså aldrig närt någon större dröm om att konkurrera ut Leif Mannerström som matlagar eller Leila som bakar...jag har inte betalt för det...än.
Dock, sina barn är man ju illa tvungen glad att "svänga" ihop något till 24 timmar om dygnet...7 dar i veckan...över 20 år...RUT-avdrag, kan man få en kock för det..någon som vet?


....och sen kommer Juli månad med skolfritt och hockeyfritt, endast tid för Egenträning.
"behålla goda vanor...3 st varma mål mat per dag"


Sommarlovsdagar: Endast 3 pass i veckan för att bibehålla den fys som byggts upp...Extra insats = extra utveckling....och en rutig kock som sommarjobbar gratis.


Tvåan; Jag är fortfarande stolt och dock lite mer sliten över din insats i U16 - du brinner verkligen....entrecoten med.


Jag till och med bokade frisören mellan 2 lagade mål mat denna lediga Kristi Himlaåkardag, innan vi tragglade oss igenom kinesiska uppror och världskrig under mellanmål med efterätt. Ändå, härliga lediga dagar med goda vänner och firande av Ettans 20 år, som förövrigt åkte till London i morse. Jag tänker njuta denna varma söndag med ett besök på Plantagen...jag återkommer om detta specialuppdrag av inhandling...början på min första miljon?

Friden Liljor!


Höll nollan i natt........bara så ni har lite koll -på min hunds namne.


Det vart den 12 maj igen


Hela Göteborg blommade sagolikt och solen sken när det dukades upp födelsedagsfrukost på gatan i stan.


Fina presenter till fina Ettan som fyllde 20....Målvaktsmamman sjöng, husband nynnade lite för lätt, Tvåan skämdes i vanlig ordning...allt var med andra ord som vanligt, bara ett år till.


Henke och Joel firade också...eller inväntade möjligheten av nertrillande ägg och bacon -jag menar, hur ofta händer det? Men det är väl som man säger, hoppet är det sista som överger en....hund.


Tvåan jobbar hela sin födelsedag och kvällen vill han inte tillbringa med oss...konstigt va!?


Jag menar...vad är Park Lane med vänner gentemot.......


........well, Mummy loves you anyway!Fridens Liljor!

Tillfällig vakt


Frölunda uppges ha hittat en ny målvakt

Frölunda riskerar att tappa båda sina målvakter till NHL. Nu kan de ha hittat en ersättare. Enligt bloggen mrmadhawk.se är klubben överens med Södertäljes succémålvakt Julius Hudacek.

Slovakiske landslagsmålvakten Julius Hudacek gjorde succé i Södertälje i vinter. Nu uppges han vara överens med Frölunda om ett kontrakt inför nästa säsong. Båda målvakterna som finns i truppen nu kan försvinna till NHL, Frederik Andersen till Carolina och Magnus Hellberg till Nashville.

GT/Expressen 2012-05-09


....och Tvåan har försvunnit till Frölundas U16, så det är väl bara och ringa upp Julius från Slovakien...han får väl täcka upp något år eller 3...


 

Ok....?


Hägglund tar tag i fetman

Socialminister Göran Hägglund (KD) ämnar ta ett grepp om det han kallar ”fetmaepidemin”.

Senare i år ska han kalla representanter för staten, livsmedels- och byggbranscherna, landsting, kommuner och ideella organisationer till samtal om vad som kan göras för folkhälsan, skriver Dagens Nyheter.
Hägglund vill ha fler cykelvägar, frukt och grönt vid kassorna i ställer för godis och andra hälsobringande förändringar.
Idén har han hämtat i Storbritannien där regeringen dragit igång ett nationellt hälsoprogram.

Aftonbladet 2012-05-08


Målvaktsmammans cykelkorg; 1 portion Kyckling Panengcurry från lokala thaien, 1 halv flaska rött och nya jeans à la ormskinn - stretch ger oändligt goda möjligheter..Beach in Greece 2012 - here we come!

På vår gata i stan
Baklöst arvHjärtligt välkomna till årets fantastiska

SPRINGSHOW

Föräldrar och Elever Missa inte årets show!

När? MÅNDAG 7 Maj 18.00-20.00

VAR? Aulan Burgården

 

Vuxna 40 kronor

Barn 20 kronor

Mumsig fika finns att köpa i pausenHej alla föräldrar i 8a!

Nu äntligen kommer inbjudan som alla väntat på: Årets Springshow!

8orna på ISGR håller i fika försäljning och barnen i 8A har fått olika saker tilldelat sig. Vissa bakar ( till ca 12bitar), andra köper godis och muggar, servetter ,tar med temos med kaffe, mjölk och socker. De 5-6 elever som inte kunde komma, bakar  mer som kompensation(till ca 25 bitar/personer). Vi räknar med att det de bakar eller köper med sig kommer att ha ett värde på ca 20-30 kr så att det blir hyfsat rättvist.  Barnen ska samlas utan för aulan på baksidan av Burgårdens gymnasiet senast kl 17.30. De som inte kan komma måste ju då själklart ha med sina bakverk till skolan på måndag.


Hjärtligt Välkomna!
önsklar Tina och Anna


P.S Vad era barn än säger så är ni INTE pinsamma om ni kommer utan tvärtom, JÄTTE VÄLKOMNA!Detta fick jag i mejllådan på fredag eftermiddag.
Man kan väl säga att det är en väldig tur att jag har Tina och Anna, mentorer i Tvåans klass, som åtminstone ger mig en chans att dra mitt strå till skolstacken. Jag ser en omöjlighet i att denna information inte kommit flitiga elever tillhanda tidigre...mycket tidigare!
Dock, mitt flitiga barn sållar ofta och obetänkligt bland "viktig" information och överraskningarna står som spön i backen på Skånegatan...och jag gillar bara överraskningar som föranleder paketöppning. Om ni bara visste hur många sätt det finns att göra barn arvlösa på skulle ni bli förvånade!

Fredagkväll, möter Tvåan utanför Netto (lösgodiset kostar bara 2.90 hg här, men han köpte inte just lösgodis!?) efter hans träning.

- Jag fick mejl från skolan att det var Springshow på måndag?
- Japp, men jag kan ju inte gå dit, jag har ju träning
- Jo, men ni skulle ju hålla i fikat under kvällen, du skulle baka eller?
- Jag kan väl inte baka!?
- Nää, och det tycker du att jag kan eller?!
- Nääe!...men jag måste ha med mig något på måndag morgon till skolan.
- Vi får lösa något. Du har i alla fall sagt till Tina att du inte kan komma?
- Jag sa att jag hade träning...

Tina: -Du måste ändå komma och sälja kakor
- Jag får inte ledigt från träningen!
- Men alla måste vara med och ordna med detta!! (här vet inte Tina ännu att han sålt sin själ, ledigt från träning beviljas inte ens för prov eller semesterresor)
- Om jag inte får lov att lämna landet...hur tror du jag ska få ledigt för att sälja kakor?! (...och på torsdag har vi möte i skolan, om själen, för hockeyn)

Han fick såklart ledigt och jag fick såklart klappra ner till lokala ICA:n och köpa muffins. Det var söndagkväll, jag inväntade 21 filmen på 4an, Tvåan var glad för att det är Culture Week på skolan (han var glad för att det inte var vanliga lektioner vilket ger tidigare hemgång) och husband spelade poker som en gud...23.20 -Det var väl inte nötter eller spår av nötter i bullarna du köpte?  

Ett väldigt arvlöst barn.


14-årig torsdag


Frukost:  2 smörgåsar enormus med en halv ring falukorv, mjölk

Lunch 1:  Skolmat som var god (det var ju tur då han aldrig minns vad han ätit)

Lunch 2:  Meal på Subway (eftersom han inte blev mätt på den goda skolmaten...vad det nu var)

Mellanmål en kvart innan middag: Mackor

Middag en kvart efter mellanmål: Kyckling, ris och sås, vatten

Frölundamåstemellanmål efter träningen: Fil och musli

Mellanmål efter träning, intages på spårvagnen: 0.5 liter Yoggi, vatten

Kvällsmat 21.30: Stekt rostbiff med pommes och bearnaise sås, vatten


Dagens frukost 07.00: Pannkakor med sylt, mjölk......


och 250:- i Rikskuponger, så det stackars barnet inte svälter under fredagen.Meteorologen..


...här igen!

Alltså....tidningen, kvällsmat och en kopp te på balkongen i går kväll...


i pyjamas...livet är riktigt gott...


när man sitter och ser solen gå ner bakom......Förvaltningsrätten!...(den arkitekten borde rullas i tjära)


Bättre så!......vårfina gården är trevligare så jag förflyttar mig runt det enorma bordetNi läste rätt! Jag f ö r f l y t t a d e mig på balkongen....ni minns? Världens största hockeytrunk finns på Campus...forever and ever....//:you stay in my heart...lalala...for ever and ever you stay in my heart...da dada da dada ta da lala laa..://


Fridens Liljor!

Valborgskavalkad..


blir det i detta inlägg. En underbar långhelg som retat upp vår sommarönskan (jag har sett prognos för fredag och 7 dagar därefter - disaster!) så jag säger bara -PASSA PÅ!! och dra den vita ändan ur trunken och få lite färg på.....kinden...det räcker så!

Våren är ljuvlig och inte ett öga är torrt på vår gata i stan...jag lider av pollenallergi..


Värmen har till och med bjudit in till balkongfrukost...om det inte vore för att någon annan redan tagit över i vanlig ordning...


....men här har jag trängt mig ner i finaste Valborgsklänningen...


....och visst, varför inte addera en hund till det också!? Finns det hjärterum finns det stjärterum och förhoppningsvis en plats på Frölundas hockeygymnasium om 1 år....för Tvåan och väskan.


Jag, husband och min bror som ror båten (motorn ramlade i sjön) fortsatte aftonen på Avenyn och firade med Chalmers-cortégen. Jag ger årets tåg 5 målvaktshandskar av 5 möjliga...vädret bidrog. Det är ett j-la tjat om det här vädret...men ni vet hur man blir god till sinnet. Därav införskaffades 2 liter coca-cola, om någon därpådenfirman läser här sökes huvudsponsor till elitsatsande målvakt, som efter första dagen med nya laget och fystester inte hade ork att röra sig utanför ytterdörren.....Gud är god och Idrott är godare! Ettan har för dyra kläder för att rumla runt på stan och ett arbetspass med start klockan 10 dagen efter gav ett fåtal timmar på klubb och nada oro för Målvaktsmamman.

Träningarna har alltså dragit igång med U16 Elit och det var över 20 grader varmt ute när jag i alldeles för lite kläder kikade förbi ishallen i går kväll....väry strange..


...and väry väry väry strange.... 


...att Rick kom i shorts och t-shirt efter väl förverkat värv och utan! världens största hockeytrunk...den har fått egen plats på Campus....idrotten kan var mycket god!Nu blir det 5:an på Skatås och en "ensam" kväll på balkongen.


Fridens!
RSS 2.0