Hjäl(m)p

 
NEW YORK. Det blev två nya poäng för New York Rangers mot Philadelphia Flyers i natt – efter ännu en uppvisning av artisten Rick Nash.
 

Men spelarna var efteråt mest chockade över att ha sett lagkamraten Marc Staal skadas svårt av en puck i ögat.

 

– Det såg väldigt otäckt ut och han hade fruktansvärt ont, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet med en grimas efter 4-2-segern.

 
 
 
Och så undrar folk om jag inte tycker det är jobbigt att ha ett Målvaktsbarn!? Inte särskilt efter historier om hur otrevligt det kan vara att få en klubba i munnen minusallatänder eller en klubbspets i ögat minusnågragradersyn och varför inte plocka ut puck-gummi från pannbenet och bli ihopsydd i båset innan nästa byte....thank you Kusin Sundin!!...och thank you whoeveryouare!! att en målvakt måste bära galler.
 
....men Äpplet faller inte långt från Trädet -gammalts svenskt hockeyordspråk....eller nåt....och som farmor undrade efter nedan blogginlägg....-Har han inte hjälm när han står i mål?
 
 
Hamsterhockey
Publicerat 2011-01-25
 
I gårdagens inlägg om målvaktsdrömmen gick att läsa "Han fick signera ett endagarskontrakt och satte sig sedan att vakta båsdörren..."
Det gjorde Tvåan också men åt U15/16 i AllEttan i lördagskväll. Till skillnad mot Jordan White som fick äran att vara "co-målis" åt San Jose Sharks, fick Tvåan en puck i ansiktet!
Provisorisk omplåstning i båset och vidare till Östra Sjukhuset för ytterligare omplåstring (man undviker att sy i ansiktet pga ärrbildning) och kontroll:

Läkaren: -Gör det ont?
Tvåan: -Nä!
Läkaren: -Har du ont i tänderna?
Tvåan: -Nä!
-Känner du dig yr eller illamående?
-Nä!
-Du får undvika viss mat som smular, kletar o dyl eftersom kinden även spruckit på insidan.
-Får jag inte äta choklad?
-Nej!
...........
då dog Tvåan.

Tvåan hemma efter timmar på akuten: "Fullkomligt meningslöst...pappa hade kunnat göra det själv!?"



Han är förvisso bra på att tejpa hockeyklubbor...men kirurg?...mnjaa..



Vi är mycket tacksamma att det "bara" blev en kluven kind, alla tänder och blick för hockey kvar. Tvåan firade med match kvällen efter. Finlir av 13år som, lik en hamster efter puckskadan, bortaslog Hovås med 7-2....."det gör ont att spela hockey" sa Målvaktsmamman och halkade utanför huset.
 
Målvaktsmammanblogg
 
 
Fridens!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0