Never ending stories?

 
Crackborgmästaren går inte att sparka
 
 
..........mötte Torontos Borgmästare Rob Ford i går en samlad presskår för att bemöta den rad av nya anklagelser som avslöjades i samband med att polisens utredningsmaterial blev offentligt.

 

Han slog än en gång fast att han inte kommer avgå och passade även på att trampa i klaveret på nytt.

Framför kamerorna förklarade han upprört att bland annat påståendena om att han skulle ha velat utföra oralsex på en kvinna i hans stab var rena lögner och att han får tillräckligt av det från sin fru.

– Jag är lyckligt gift. Jag har mer än nog att äta hemma, sa han och lämnade presskonferensen.

Bara timmar senare samlade han pressen på nytt och bad, med sin fru vid sin sida, om ursäkt för sitt uttalande.

 

Men trots att rösterna höjts om hans avgång, både i stadshuset och bland Torontos medborgare, vägrar Rob Ford att kliva åt sidan.

Nu visar de sig att han inte heller kan sparkas.

 

Enligt Toronto star har fullmäktige inte rätt att avsätta en sittande borgmästare. Det kan endast göras av medborgarna själva vid ett val eller om borgmästaren själv väljer att avgå.

 

Det ser alltså ut som att Ford kommer sitta kvar ett tag till – åtminstone till sin titel – vilket nu får de politiska ledamöterna att slita sitt hår i frustration.   Det system som upprättats för att försvara demokratin har i det här fallet förvandlats till en rävsax som staden har svårt att ta sig ur.

 

– Mitt meddelande till Rob Ford är: Du är ingen borgmästare. I guds namn, avgå, sa  tidigare Ford-allierade  ledamoten  John Parker i stadsfullmäktige.

 

Flera krisplaner har diskuterats för att lösa det politiska haveriet i Toronto, Kanadas största stad.

 
 
Jaa..a....nääejmen, man kanske kan damma av den Snyggaste Hockeytröjan om ett tag igen. Men tills dess testar jag bekvämare sarghäng och Tvåan kör vidare - lite bättre -mycket lättare än vanligt.....bra så!
 
 
 
Och snyggaste skydden lätt (dålig dålig paparazzibild här ja) sitter på nygamle målvaktskumpanen Alexander Walter -the new old school i brunt skinn....precis som i Målvaktsmammas barndom på far-fars tid. Väry stajlisch!
 
10 målvaktshandskar av 10 möjliga där, och nästa gång är det en mamma in da family som beställer skydden.....fint!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0