Joråsåatte


...här sitter vi på Joe Farellis och dricker Cosmopolitan 


Är det fredag så är det, möter Frölunda 
Linköping så gör dom, provspelar Rick för N.Y Rangers så gör han.......inte!, men allt är helt klart värt en Cosmopolitan på Joe Farellis. 

Sponsorpengarjatackvärymuch!


Festfin

 
....och hur det gick i matchen?.....fin 4-1seger mot HV71 i en övrigt iskall match, gäsp.

Och hur det gått med den traktorburne snöskottaren på min gata i stan?....well, kvar i Vegas vad det verkar.


 Walking In a winter Wonderlaaaand!
 
 
 
 

Dö inte häpnadsdöden men vi har fått vinter!

 
.....och skidan slinter....inte, men det hade varit trevligt -om inte annat med lite After Ski...vha!?
 
Hittade ett ubergammalt inlägg från 2010 (nedan) apropå vinteraktiviteter och ska genast ringa upp Världens bästa Målvakt och remajnda honom om att fortsätta med det där burvaktandet...han trivs bättre där och mamman kan glida in i tidig pension på VIPhyllan "over there"
 
 
I morse ringde klockan 4.45 och 30 minuter senare var pannkakor rullade, smörgåsar byggda, choklad kokad, bullar bakade (av Pågens) och skidkläderna uppfyllda....av Tvåan. Alla årskurs 6 var preparerade för heldag i skidmeckat Sunne. Rick hade sett fram emot sin skidpremiär som vore det en vecka i franska alperna, han hade ju sett på OS hur man skulle göra, enligt egen utsago "peace of cake", jag tänkte kladdkaka.
Ettan lärde sig åka skidor i Zell när han var 6 år...ett lär-åk sen såg vi inte mycket mer av honom den veckan......förutom när jag bad honom undehålla bror i pulkabacken. Lillebror ville inte ens åka pulka, han protesterade vilt bara den var parkerad på platta marken. " Åk ner med Rick för den lilla backen" sa Målvaktsmamman, då bara Hockeymamma, sörplandes på Gulaschsoppa och Jägerté. Adde tvingar ner stackars Tvåan i den förhatliga pulkan.....och puttar iväg honom utför backen!...ensam!? Den scen som följer; skrikande Tvåa på sin mardrömsfärd....pulka i slalombacke, vilt fäktande Hockeymamma pjäxdansande efter i samma slalombacke, Ettan fullkomligt oförstående till sin medverkan i pulkan och husband sjungandes Tyrolerhatt i ren förnekelse till det han just bevittnar. Här slutar Tvåans ännu ej påbörjade alpina karriär.

"Mamma varför har ALDRIG jag fått lära mig åka skidor?"

Tja, likväl som jag tar skulden för att pucken går i eget mål så varför inte detsamma för utebliven vilja av ovanstående konststycke.

I går stod Tvåan på skidor för första gången, helt utom vår kontroll. Han hade dött av skam om vi anmält oss som medföräldrar till världsmetropolen i Åmål....och det gick som i OS. Har man sett så har man...och då kan man!
Äntligen kan vi damma av gamla pjäxan och såga av tvåmetersskidan (jaaa, det var länge sen jag åkte) för vidare vidder än Åmål, Målvaktsmamman vill till Val Disére.

 
 
Trés Bien!
 
 
 

Som en ko på grönbete

 
är Joel Lundqvist så fort vi får lite snö här söder över. Henke är skeptisk i vanlig ordning -koskräck på han till vänster alltså.
 

Och som en Ko på hal is (jaja...Ko som Bambi är på 4a ben och inga bra skridskoåkare) är både gående och bilburna citylovers. Det festliga eller inte i Kosången är, att i 2 veckor -sedan det blev rimfrost på träden, har man plogat asfalt nätterna igenom....tills idag!? Alltså vad är grejen undrar jag...att traktorföraren (som höll på att bli mördad i lönndom en morgon mellan 5 och 7 på en väry snöfri gata i stan) bara hade kontrakt vecka 4+5, tog inplogade asfaltspengar (typ 1 miljon) och drog till LasVegas?
 


I alla fall ljust och fräscht.....och ishockey är ju en vintersport....jag gillar ju hockey.
 
 
 

En hälsning

 
till Lappen och Lapp-Lisan
 
 
 
.....från Vår gata i Stan!
 
 
 

Vi som gillar djur


...och redan lagt bud på ett Chalet i Franska Alperna har precis beställt in väl valda delar av V75-menyn

på Åby travbana 

och om Gud är God och spelvänlig kommer han se till att 42åriga tanter slipper springa omkring i trasiga jeans och jobba heltid.

Kom och säg hej om ni är på hästdobbelarenan en kall lördag som denna! 


!

 
 

 
 

Schjhwoo

 
....med innåtblås och så fick vi ett RIKTIGT BREV med posten...frimärke och allt!

Well foaks!, här kommer VÄRY VIKTIG information för er som råkar ha vägarna förbi Kainulasjärvi..

och Tornedalen framöver.I så fall -hälsa mamma och våra Tornedals-lojala saltköttsleverantörer nedan....
 

om inte kvasten står för dörren!
 
 
 

Det är inte som ni tror...


men jag är mutbar om jag ska se fotboll utan Zlatan..

as you see -heja Newcastle! och en fortsatt fin söndag. 


Min bror

 
...heter också Thomas, men han är INTE målvakt i Boston Bruins.
 

Lite synd för annars hade jag kunnat skicka över en Stjärnmålvakt jag råkar känna!!? som förstärkning. Vad jag och husband skulle gjort? Dragit till Frankrike och lekt skidlärare, ätit musslor och druckit Champagne.
Verkligen synd! och nu börjar han bli lite för gammal, min bror alltså. Nääejmen, vi får väl skrinna vidare den långa vägen helt enkelt tills jag knäckt någon ny briljant idé -typ som att förena nytta med nöje och lura in min målvakt i Chamonix hockeylag. Och plötsligt blev vi massor av flugor på smällen i en Målvaktsmammablinkning.
 
Määä ouuii!
 
 

Djurisk

 
uppladdning för Henke och Joel Lunqvist inför Sotji och VinterOS...
 

med ett träningsläger hemma hos Ettan -inklusive övernattning!...kan inte bli annat än guld.
 
Ett sånt hundliv!
 
 
 
 

37-31

 
i skott till Sverige men för all del, grattis Finland!
 
Hockeymammorna -The Fabulous Five följde detta, om inte tillsammans, så åtminstone med spänning och egentligt facit för vinst som inte följdes helt hundra en smula ovärdelig kunskap:
 
Anna, Fia, Målvaktsmmman, Silverfisken a k a Kerstin, LedarLena
 
LedarLena: Vi måste ta oss in på kassen!
 
Fia: Hela tiden!
 
Kerstin: Fylla på med nya gubbar in på kassen och skott i skäret! Eftersnack i båset med massor av vätska. Bara bestämma när var hur!!!
 
LedarLena: Bra där Kerstin messa Grönberg detta:)
 
Kerstin: Redan gjort!
 
LedarLena: Leskinenen (joo, finska spelare heter så) allt bra läskig...
 
Målvaktsmamman: Husband tänker byta namn till Läsk-inen....då tänker jag skilja mig! (efter matchen hade jag ångrat mig - nut minää olen soumalainen)
 
 
MATCHEN GÅR TILL FÖRLÄNGNING
 
 
LedarLena: Det är nu det hade behövts en kvinnlig ledare i båset...
 
 
OCH PRECIS NU VINNER FINLAND MED 3-2 (och jag lämnar in om namnbyte)
 
 
Målvaktsmamman: För faaaan LedarLena!!!! Du skulle vart dääär!!
 
LedarLena: Japp, ni ser ju....nu sket det sig...
 
Kerstin: Om du hade varit i båset hade detta aldrig hänt!! Kom just på att jag är skyldig dig pengar!!
 
LedarLena: Jasså?
 
Anna: Man måste spela som ett lag
 
Målvaktsmamman: Paybacktime Silverfisken (Kerstins alter ego -don´t ask!)
 
 
 
......och ni undrar VARFÖR just VÅRA barn kommer gå långt?!
 
 
 
 

Varmt!!

 
välkomna...

till Göteborgs Slalomklubb!
 
Ingen större risk att man trillar av liften här i alla fall, så inget ont som......bla bla bla....och så laddar ni lika bra som Målvaktsmamman inför kvällens JVM-final. Väry trist på Canadas förvånande förlust mot Finland igår.....jag skyller det helt enkelt på the one and thank God not only Canadian -**Rob Ford!
 
 
**Rob Ford har gjort sig känd som borgmästaren som erkänt att han rökt crackkokain, anklagats för sexuella trakasserier och på fyllan hotat att skära upp halsen på en person han ogillar.
Den turbulenta bakgrunden verkar han dock inte se som något hinder för att fortsätta sin politiska karriär i kanadensiska Toronto – tvärtom.
På torsdagen var han först in till registreringen för att ställa upp i det kommande borgmästarvalet.
 
 
Fridens hockeylovers!
 
 
 

Festfixarna

 
 
DUBBEL HOCKEYFEST I SCANDINAVIUM
Publicerad: 2014-01-03 12:00

Färjestads BK kommer på besök imorgon och vid lunch är det idag sålt 10 000 biljetter så det blir en härlig stämning i Scandinavium. Bra stämning kommer det även bli i Brasseriet. Där visas juniorkronornas JVM-semifinal mot Ryssland.

Nedsläpp är kl 18.30 på lördag den 4 januari när Färjestads BK kommer på besök. Vid lunch är det idag sålt 10 000 biljetter. Alltså kommer stämningen på läktaren såväl som underhållningen på isen vara på topp imorgon.

Frölundas match är dock inte den ända matchen som du kan se i Scandinavium imorgon. Kl 15 spelar juniorkronorna JVM-semifinal mot Ryssland och den matchen visas på Brasseriet.

Insläpp sker mot uppvisning av matchbiljett från kl 14.30 och i baren serveras det bland annat öl från 35 kr. Så passa på att se Frölundas Wennberg, Collberg, Johnson och Karlsson-bröderna spela JVM innan vår egen match – en perfekt uppladdning!

Brasseriet hittar du bakom sektion A nedanför trappan. Passa på att komma i god tid då det kan bli fullt även där. Som följd av Pregame eventet i Brasseriet kommer biljettkassan öppna kl 14.
 
 
....såatte....hojta till om jag sprattlar förbi -you partyanimals!
 
 
 

Apropå

 
föregående inlägg från Akademiordförande i Saltköttets vänner (moi)....
 
 
Kommenterat:
 
Maria! Sitter Ni fortfarande fastklistrade vid Skellefteå matchen????isåfall har Ni missat mkt.Det har te.x blivit nytt år !!God fortsättning önskar

Lappen o LappLisa
 
 
Svarat:
 
...och hela min Nyårskavalkad regnade bort lika fint som Göteborgsvädret!...grrr. Jag dog en smula av tristess där! God fortsättning och jaktlycka;)
 
Målvaktsmamman
 
 
....jättegod jaktlycka!

 
 

Boooring

 
 
Klappa en get
 
 
Dååså, den här uberlånga Julledigheten har varit....uberlång.....och nästa Jul drar vi -typ väry långt bort!
 
I´m back och 2014 blir ett förbaskat spännande år -let me tellja!.....om några veckor. 
 
 
 
Fridens Liljor och ett Gott Nytt År!
 
 
 
RSS 2.0