Färdigkalaserad höstlängtan

Jooo...jag är kvar! Jag är dessvärre även kvar i mitt sommartempo, förvisso härligt...vädret är också härligt...men jag kommer inte in i vardagsvanor. Bloggen lider....Hav tålamod! Tålamod är också en gudagåva när det gäller barn och poker. Alltså...Kulturkalaset tog sin ände i söndags....

Huvudsaken smakade utmärkt som vanligt. Langos, friterat bröd med gräddfil, räkor, rom, lök, vitlök och ost..


Mycket folk, helt ok väder....mat och dryck...


Die german butcher..
Veckans vinnare utan tvekan........Louise Hoffsten, världsklass!


Amanda Jensen var en liten besvikelse rent scenmässigt...eller så är vi för gamla;)


Förutom förtäring och härlig musik visste goda idéer inga gränser vid området Leve Klotet! Finurliga, miljömedvetna tankar för en hållbara framtid. Här ligger Fru Trampa i lä...jag kanske får "pimpa" upp henne lite...

Mixern drivs med trampkraften, som en dynamo...färdig Smoothie till jobbfrukost!


Så har veckan förflutit i rasande, roligt tempo. Det känns att hösten är på väg...det är mörkare, fuktigare och det drar ihop sig till hockeyfest....för det blir det väl Frölunda Indians!? Värmen är kvar och jag blir snabbare och snabbare på cykel...jag njuter av god kondition, frisk luft och stor insats för miljön. Jag har en härlig, spännande, jobbig höst framför mig..som dock kräver sitt eget inlägg. Återkommer om detta.

På måndag är det skoldax och U14 går på is, det ska bli härligt!

Fridens!

Göteborgskultur

Jag och husband tar båten 18.06 till andra sidan..fastlandet alltså. I dag invigs Kulturkalaset som fortgår under veckan fram till söndag med mycket och olika typer av aktiviteter, morgon till kväll. Vi håller tummarna för att vädergudarna förlåtit oss våra synder, annars kör vi på "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"....bullshit;)
Men så får det bli, härliga artister, utomhusbio, dans, roliga upptåg och Langos hela veckan lång....och allt utom Langosen är gratis! Så bekväma skor (för alla miljoner bloggläsare utanför Götet...kalaset spänner över hela innerstaden, nästan, och åpenhet för så mycket upplevelser som möjligt för gratis kräver sina skor) och förhoppningsvis väder efter kläder, sommarsådana....Lets get this party started!

Målvaktsmammans hålltider:
10/8 Langos och promenadspan inför veckan
11/8 Louise Hoffsten vid Stora Teatern
12/8 Amanda Jensen på Götaplatsen
13/8 Angeliqe ...blablabla...nåt, återkommer om detta, afrikansk artist som rekomenderas varmt, på Götaplatsen
14/8 Babben & Co. Humor vid Stora Teatern

........bland andra godbitar..


PS Alla under 16 år åker gratis i hjulet vid Lilla Bommen....f-n vad åren går... DS


Härlig festivalvecka!


Tjyvar och slappa rumpor

Jag låg i hårdträning inför sommarens stora begivenhet Zell am See...ni vet, Höga berg och Djupa dalar. Vad hände? 35-40 grader varmt i 12 dagar, ett ögonblicks verk och jag var tillbaka i den underbara, lättjefulla tillvaron Oträna. Tre veckor av härligt lata dagar måste nu kvävas i sin linda, upp till kamp för att bli mindre mjuk! En evig kamp för oss som tyvärr inte har den i blodet, den mytomspunna 2a andningen. Jag innehar alla övriga andningar men inte just den här.

Gott med semester, men visst är helgerna dubbelt ljuvliga och längtansfulla när man jobbar. Denna första helg har varit lugn och skön, mycket mat....för lite vin (det var ju det där med mindre mjuk;) Lördagen bjöd på sol och mycket över 20 grader. Jag, husband och Rick tog båten över till fastlandet och spåret vidare till Botaniska Trädgården. God vän driver Botaniska Paviljongen www.botaniskapvailjongen.com restaurang och café, vilken mycket varmt kan rekomenderas. Oxfilé med potatisgratäng och ett glas rött...tja, sämre lördagslunch händer. Är man INTE i sällskap med husband finns dessutom otroligt mycket fint att se i denna Göteborgs Trädgård....jag hann bara se färgskiftningar i rabatterna vi ilade förbi....nice.

Husband och Tvåan tillsammans med alltid trevlig restaurangägare...vi blev också trevliga av goda maten.


Ettan kunde tyvärr inte följa med då han ser till att föda resten av Göteborgs befolkning. Han jobbade, som vanligt denna sommar, på Coop. Bara 2 lediga veckor på hela sommaren ger guldmedalj och tjockt lönekuvert..ADDE ÄGER!

Just denna lördag genom Addes kassa:
En äldre kvinna (enligt Adde i min ålder!?) går förbi kön och ut genom kassan, larmet går.
Adde och kollegan i kassan jämte ber henne gå igenom en gång till, då larmet kan gå utan anledning, larmet går igen. Dom ber den äldre!? (forfarande i min ålder) kvinnan att visa upp sin handväska, märk väl handväska.
Hon vägrar och vakten är snabbt på plats för visitation.
Adde: "Vet du vad hon hade snott!? I handväskan hade hon En maskara, Ett strykjärn! och En golvmopp!!"
Målvaktsmamman: "Men herregud, hur stor handväska hade hon...en golvmopp!?"
Adde: "Nämen, det finns hopfällbara golvmoppar nuförtiden"
Vad blev det av den hederliga gamal skurborsten med tillhörande skurtrasa, som är så förbaskat jobbig att vrida ur?...jag kanske är äldre kvinna.
Ha en underbar vecka....så kommer vi i gång inför stundande hockeysäsong, pronto!

Fridens!

Lite trögstartad...

Vad hände med min "bloggnystareftersemestern"? Mmm..just det...det är inte semester längre. Vet ni hur få klämdagar det är vid jul i år?...typ EN!, med nyår är vi kanske uppe i två..jeeesus. Tur att solen skiner på mig och Fru Trampa när vi sällskapar till www.univareurope.com och att jag trivs som fisken i vattnet, som kon på ängen, som Henke Lundqvist i Rangers mål. Piruetter på tånaglarna gör man dock inte kl 6 på morgonen hur mycket man än trivs..icke! Sista dagarna på Öckerö var fortsatt härliga med sol, vind och vatten...förutom avslutningsdagen som gav igen med råge. Men då var Henke (nej, inte jycken) där och förgyllde dagen för kämpande killar med stora drömmar...mammahjärtat log.

Tvåan, till höger om Henke, får med sin grupp tips och drömmar för framtiden


.....om inte för NHL så i alla fall inför stundande strafftävling..Tvåan övar flitigt för vana ögon.


Jag kunde äta upp min hatt på att Rick skulle vinna i sina NYA skydd och STORA skridskor..


...tur jag inte äger en hatt;) Sista skäret med gänget ...det är nåt med idrott och gruppkramar alltså..


Fyra från höger i nedre raden, världens bästa målis Rick. Etta från vänster i  övre raden, Ricks fantastiska målvaktstränare i Frölunda "Piran"....vi hälsar till honom.


Nu ligger flera meter målvakt i soffan med magen i vädret, husband har ännu semester och jag och Adde jobbar...hmmm...tja, vi ska väl vara glada att vi har ett jobb.
Nähäpp, bäddning för extra hockeybarn innan skönhetssömn...som visar upp ett russin om alldeles för få timmar.

Allt gott, fina drömmar!
RSS 2.0