Att snöa eller inte snöa, det är frågan.

Katastrofläge råder i södra Sverige...snöskyfflarna är slut i varenda affär i heeela landet. Stela ryggar, halkiga gångbanor, och snöiga vägbanor, mitt i vintern! Vi står inte ut med snöläget i år...men vi står ju inte ut med snöläget snöfria år heller. Vi är ta mig tusan aldrig nöjda. På vintern måste man skotta farstukvisten, skrapa bilrutan och köra på snöig vägbana, det kommer nämligen SNÖ. La familia har i alla fall njutit av bästa vintern i manna minne och när jyckarna väl lärt sig kissa med snö upp till halsen tycks även dom se ljuset i vintermörkret.

I torsdags vände i alla fall vinden och halva snöbeståndet här på Eriksberg försvann på mindre än ett dygn. Vi halkar omkring på trottoarer, parkeringplatser och bryggor....men vårkänslorna har definitivt vaknat, det är härligt! Så alla gnällspikar, på med broddarna och ut och njut av vårdroppet, i morgon verkar det bli snö igen.

Eriksberg i vinterskrud och vi lyckliga!


Ostindiefararen vinterpackad och insnöad


Målvaktsmamman insnöad men inte vinterpackad just här;) Fin mössa från Kainulasjärvi.


Världens bästa Gunde:)


Skidspår längs kajen, världspremiär!


...vilket ger något dåligtcykelföre.


Inga skridskor på?Nu ska vi luta oss tillbaka för en sista kväll i OS-soffan. 5 mil skidor och en rafflande hockeyfinal mellan Canada och USA. Vi hoppas på en mer fartfylld hockey än i torsdags....just som Frölunda Indians:) VF 3 - Brynäs 1


Aftonbladet: Frölunda glömde tröjorna hemma och fick låna Brynäs träningsställ. Man tackade genom att vinna.


Härlig söndagkväll och i morgon börjar livet utan OS...oj vad tid...

//Målvaktsmamman

Härliga Helgen....

....har stormat iväg i vanlig ordning och jag försöker bromsa den genom att fortfarande sitta i pyjamas och fortfarande inmundiga morgonkaffet, det är ingen överhängande riskför bränd gom längre så här i lunchtid.
Kl 18 i fredags mötte vi upp vänner på Byns Bistro för en "mjukstart" inför Oakleys 80-tals partaj. Det gick väl sådär...med "mjukstarten" alltså;) Utan broddar halkade vi vidare mot mål och en jättetrevlig kväll i jättetrevligt sällskap. Maten var god förutom att J duckade för ankan som fick annat sällskap...A. Artisteri på hög nivå och mycket nostalgi fick A att visa sina fullfjädrade (efter ankan x2) buggkunskaper på danstävlingen, vilket inte ledde till medalj och M visade var bordet stod....ovanpå...kvällens världsklass! J ordnar med kurs för hela sällskapet:)

Jättebra platser hade vi:)


Målvaktsmamman och Henkes "look a like" som också lystrade till namnet Henke (strange)..


Det här är INTE buggande A eller bordsdansande M...


...men här har vi "the king of bugg" A....som sagt, det började bra:)


När showen var till ända och tallrikarna avdukade uppstod ett härligt inferno bland oss 15-åringar på dansgolvet och beställda White Russian i baren. Rekomenderas varmt för den som inte vill ha lugn och ro:)

Nähäpp, dags för hopp i duschen och vidare avfärd till svärmor och svärfar för som vanligt underbart god middag.

Härlig söndag!

//Målvaktsmamman


Jag och Wikegård hos DO

Nu stormar det bland hockeymammorna.
Hockeymamma till en av damkronorna har på inrådan av en jämställdhetskonsulent?! anmält Niklas Wikegård till DO, diskrimineringsombudsmannen, för kränkande uttalanden. Hon menar att det har varit väldigt låg nivå på kritken. Jag undrar...hur låg nivå har det inte varit på spelet?...typ Ten feet under..

Hockeymamman i AB "Damerna har framställts som dåligt tränade, att dom knappt kan åka skridskor och att dom saknar speluppfattning" Jahaa!?

Wikegård svarar "Det är ibland jobbigt att vara ärlig. Jag kan inte säga att något är bra när det är dåligt. Faktum är att Sverige har tagit ett steg tillbaka och inte framåt. Efter Turin 2006 fick jag för mig att svenskorna gjort framsteg, men det är tvärtom. På ett sätt känner jag mig besviken och lurad"

Jaaa Kära hockeymamma, du får nog anmäla även mig till DO, för preciis sådär refererade jag herrkronorna i morse....är det också diskriminering? U13 har mer fart och vilja....jeeeesus!

Jag meddelade min kollega att jag blir lite sen till jobbet då kvarten mellan Sverige och Slovakien spelas konstig tid. Jag skulle alltså ta ledigt, gratis, för att få njuta av en fartfylld match och vidare avancemang till semi.
Sagt och gjort. I säng tidigt för morgontrumpna familjen och väckning 5.50...t o m för Tvåan som började 9 idag. Vi snubblade upp i ren förvirring (Tvåan sa att han kände sig pigg!? ..sånt här är inte nyttigt, rent av farligt skulle jag vilja påstå) och dukade upp en VINNANDE frukost. Japp.....och här slutar det. 

Jag säger som Wikegård "Det är ibland jobbigt att vara ärlig. Jag kan inte säga att något är bra när det är dåligt. Faktum är att Sverige har tagit ett steg tillbaka och inte framåt. Efter Turin 2006 fick jag för mig att svenskarna gjort framsteg, men det är tvärtom. På ett sätt känner jag mig besviken och lurad"
JAG ÄR VRÅÅÅLLURAD OCH VÄÄÄLDIGT VÄÄÄLDIGT BESVIKEN!

Målvaktsmamman inte i AB "Dom kändes dåligt tränade, kunde knappt åka skridskor och saknade speluppfatting"
Hur gör vi nu då? Ska jag anmäla mig själv till DO och så kan Wikegård försvara mig tillsammans med....mig?

Bröst och bringa som en cornflakesflinga...så summerar jag första perioden. Mackan fastnade i gommen och kaffet brände strupen...det enda händelserika i Vancouver och på Eriksberg denna hockeytorsdag då t o m Frölundas U13 är insnöade och världens största hockeytrunk belagd med körförbud.

Snygg-Henke, vad hände? Ska vi inte börja med längdskidåkning istället...va?

Undrar just vad Sudden gör, käkar chokladpraliner;)
 
Vi åkte och hälsade på i Toronto, hockeyns Mecka.....


...för att bryta oss in, bokstavligen, kyssa StanleyCup bucklan i Hall of Fame..


...och se lite NHL hockey....Livet är gott:)Imorgon är det fredag och vi ska med vänner och äta på Oakleys och stuffa till 80-talet. Puffklänningen struken, leopardtightsen sträckta, klackefynd från Köpenhamn putsade...vi hörs kanske inte i morgon:)

Om så fallet...trevlig helg vänner!

//Målvaktsmamman

28, 29, 30

I går satte jag upp min sommarsemester, jag tror att jag är först på hela kontoret...nåt ska man väl ta mig tusan vinna;) Jag och husband ääälskar att planera och ääälskar att ha saker att se fram emot, vad vore väl livet annars. Sedan att det ofta, just i semestersammanhang, är samma saker vi planerar och till samma ställe...tja planering som planering....det handlar om KÄRLEK.
Så har vi då för nästan 20onde året i rad börjat planera vår bilresa till Zell am See (dit vi ska flytta när alla barnen står på egna skridskor...jag menar ben).

Vi börjar med att lossa ankar på Stenas Tysklandfärja fredagkväll...sånt här kräver sin planering. Hur gott är det inte att stäva ut, ta första semesterölen i baren, äta gott och sova en god natts sömn innan dagstur genom Tyskland, ein grooose beer bitte!


Hur kan man inte längta hit? Här är vi bara några mil från Zell..


Här har vi bott varje år, med några få undantag. Rick var bara 6 veckor första gången och Maria som äger Pension Wilhelmina, med sin man Hansi, är svensk...hennes svärmor (infödd) tyckte det var bäst att vi bodde hos just en svensk med liten Tvåa...sött.


Vi vandrar mycket och upplever en underbar natur...


Adde och Rick på "tur", inte jättegamla..


..och belönas med små smultronställen några kilometer upp. Målismor har beställt öl:)


Rick och pappa kör båten...


Tillsammans med Adde och mor...som ror, och far är rar..


Husband och han kompis Northug cyklar upp för Grossglockner..på skoj!!?


medans jag är här...DET är skoj. Vår kvarterskrog i Zell.


Husband och Northug rullar ner igen..för att dom är illa tvugna, upp måste ner..


..och belönas så här, jag hoppar cyklingen;)


Min kärlek i Zell..


Blandade bilder från ett älskat Zell am See. Fortare än vi tror är vi där igen, på välkända trottoarer, härliga byfester, goda vänner och god....öl:)...det händer att vi äter också.

Ha en skön kväll....det går fint för herrarna i stafetten.

//MålvaktsmammanPå vinst eller förlust

Alla vill ju vinna, eller? Det är svårt det där och man säger ofta att det beror på vad och i vilket sammanhang...men om vi kikar djuuupt ner i vårt innersta...iisch;) Jag kan bara gå till mig själv, jag bryr mig sällan om jag förlorar i spel eller dyl.....intalar jag mig. Men om jag ska vara helt ärlig,visst tusan suger det lite ändå...va!? Jag har två äldre bröder varav den ena är som mig och påstår att det inte spelar någon roll om man vinner eller förlorar, säkert;) När vi var små, för ungefär hundra år sedan, fick vi i frånvaro av data, tv-spel, knappt tv och mobiltelefon ägna oss åt något som kallades för sällskapsspel....jo barn, det är sant! Det var bla på det här sättet man lärde sig konflikthantering. Bror Äldst, som inte bryr sig om att han förlorar, fuskade nästan alltid. Det gömdes kort och det gömdes monopolpengar till höger och vänster, jag tjurade men kunde skylla mina förluster på honom...det var ju bekvämt, men för Bror Yngst som faktiskt inte tyckte om att förlora var detta upptakten till begynnande magsår i vuxen ålder. Dessa historier förnekas bestämt, skrattas åt, förgrymmas över och diskuteras fortfaranda hetsigt ibland, kul:)

Idrottsförälder som jag är får jag följa med killarna på en underbar resa i vinst och förlust. Jag hejar och stöttar och släpar omkring på världens största hockeytrunk...bara Tvåan tycker det är kul. Det är inte kul att förlora, men det är helt okej...man får vara lite besviken och man får lov att skylla på sina medspelare ibland, eller varför inte på den släpande Målvaktsmamman (vad nu jag kunde gjort bättre!?...släpat fortare?), bara det är det roligaste man vet. Vi var på hockeycup i Grums, killarna vann inte Resport men väl den grupp dom hamnade i efter 2 dagars kämpande. Vad tror ni dom minns? Gruppseger, en glömd luftmadrass-kork och det fina mejlet från församlingshemmet dom bodde på i 3 dar, om hur fint dom hade skött sig. Det är glädje.
Tyvärr tappas det bort i alldeles för tidig ålder och ofta blir det en vuxenfråga med krav som tar död på glädjen och nyfikenheten alldeles för tidigt.

Nää, uppror mot skällande föräldrar och krävande ledare som uppenbarligen bara är där för sin egen skull.Barn ska ha roligt, idrott ska vara roligt, det ska f-n vara glädje!...(sen att jag och Fia ska pensionera oss vid 50...i NewYork...;)

Uppladdning GP-pucken 2010...2 målisar.


Rick laddar...sa jag glädje tidigare;)


Peppning innan match


Nedsläpp

Glada hockeykompisarEn ledare sa något klokt och tänkvärt på ett uppstartsmöte inom Frölunda;
"Om era killar drömmer om att bli hockeyproffs i NHL är det helt ok, om ni föräldrar gör det har vi ett stort problem"

Glädje vänner, glädje!


//Målvaktsmamman


Medaljtårar i frukostkaffet

Om Pops är världsklass i Vinterstudion så Är Roberto Vacchi världsklass i kommentatorsstudion. Eftersom jag halkade omkring på kajen i går kväll missade jag 3 mil Skiathlon, vilket med facit i hand var ett lyckokast. Uppe med tuppen i hopp om att få äta frukost med Pops och se reprisen av, ett av husband nattberättat "magiskt" ögonblick, hamnade jag vid Vacchis frukostbord....DET VAR MAGISKT.
Roberto Vacchi är mannen som får mig och Fru Trampa nere i garaget att drömma om Tour de France....nu skulle jag kunna följa Gunde och Northug i Skatås-spåren.

Roberto Vacchi, upplev honom på Eurosport...ni måste!


Förövrigt samma underbara vinterväder idag med plus för sol. Eriksbergs Gunde Svan är ute i skidspåret och jag tänker ssmyyyga förbi världens största hockeytrunk i hopp om ensam promenad längs solig kaj denna hockeyfria söndag. Fridens!


//Målvaktsmamman

Äntligen lördag

Som man längtar.
Det är just den där morgonen när man får sova huuur länge man vill. Jag sover och sover och sover så jag vaknar alldeles...alldels bakis!?...kl 9e! Ibland ångrar jag att vi inte har varit ute på värsta "skivan" så risig som man känner sig efter lagom mycker sömn, särskilt efter denna arbetsamma vecka ...OS. Hur som vaknade vi upp vid 9e snåret och dukade upp till snöstorm, valfri frukost och repris på hockeymatchen för dom som så önskade, typ ingen. Det har snöat nåt så fruktansvärt i 2 dygn, i Göteborg!?, så till och med Tvåans hockeyträning blev inställd. Sudden...vi hade lätt kunnat följa med dig till Vancouver utan att äventyra Målvaktsmammans pension;

Såg Sverige från privatloge Mats Sundin har lagt skridskorna

Förutom en skön seger över Vitryssland utan "snyggHenke" i mål har vi haft en skön lördag. Lunch till Ettan, Tvåan och kusin Vitamin, sedan båten över till stan för lite flanering i underbart vinterväder....snöstorm.

Älvsnabben som tar oss som en evighetsmaskin över älven, härligt.


Husband och Tvåan graderade upp sina huvudbonader och gick därefter till Fairplay för att fukta strupen och invänta den storshoppande Målvaktsmamman som inte köpte nåt..inte ens ett par skor!? Båten tillbaka för välbehövlig middag på kvarterskrogen efter nederlaget för Mm;)

Husband i nya mössan


God mat och dryck och sedan hem för mottagande av 1 st Bräckeflicka och vidare promenad längs kajen, med slutdestination Liljan. Melodifestival tillsammans med värmlandsjäntor och gossar för avslut på Café Villan som inte alls hade trubadur som vi trott. Trevligt ändå och därför sent inlägg. Alla sover utom jag ....och nu hör jag Ettan smyga omkring.

Härlig söndag!

Förresten...

André Pops och Jonas Karlsson i Olympiska VinterStudion...världsklass, missa inte!
ÄNTLIGEN FREDAG! Mycket att hinna med innan en förhoppningsvis trevlig hockeykväll och Kalla på skidor.
Vitryssland 2002....värsta, värsta hockeyminnet av många.

OS, Salt Lake City 2002Heja Sverige!


Torsdagsstädningen blev fredagsöl

Man får helt enkelt inte roligare än man gör sig. Helgen närmar sig och ett stooort ZZZzzzzzZzz, OS ger i detta hushåll alldeles för lite sömn. Detta gemensamt med Tvåans underhållning gör att man prioriterar bort vissa sysslor....bla dansen med Snabeldraken. Jag har i alla fall tänkt på honom hela dagen och nästan längtade hem för att bjuda upp....herregud, mamma hade varit stolt om hon hade hört mig. Jag skulle med bestämdhet kunna påstå att min mors Snabeldrake är den mest välmotionerade i HELA världen!
En tilltagande snöstorm, uppladdning inför damernas skidskytte och nästan fredag fick mig och husband att ta vårt förnuft till fånga (att inte väcka den drake som sover;) och sladda in på kvarterskrogen runt hörnet. Dansa kan vi göra hela helgen men ölen var extra god just idag.
Nu ligger vi med magen i vädret efter pizzabak, Adde sover borta, Rick har nattgäst och dammråttorna jagar jyckarna.....Livet är underbart!


//Målvaktsmamman

Nämen...!?

Torsdag
GULASCH- ELLER ÄRTSOPPA m. fläsk & korv SAMT
PANNKAKOR m. sylt & vispgrädde
BIFF GRETA
UGNSBAKAD SEJFILÉ
m. grillad röd paprikasås & potatismos
HUSETS GODA LASAGNE
KEBABTALLRIK m. kebabsås & pommes frites


Bräckeflickor, detta är alltså menyn för dagens lunch på jobbet, kikar ni förbi:)

För ej införstådda är Greta verkligen inget man har lust att få på menyn, henne är vi rädda om och henne förfrös vi nästan på den Långa resan. Blir det någon ny Köpenhamnstripp stuvas det om i resväskan och rattmuff packas ner, utedass är varmt! Så fick denna lilla snapsvisa dammas av och sjungas efter utfört toalettbesök;

/:Jag är en kall en, jag är en frusen
Och jag har isbitar uti......(då ska det rimma lite här;)
När jag satt sa det ingenting, men när jag gick sa det tingeling /:
Sportlov, familjedag

Så var det äntligen sportlov, för hela familjen utom jag. Pappa har bestämt sig för en veckas semester "killarna har sportlov".....och tänka sig att det råkade infalla just under OS-veckan!? Vilket sammanträffande älskling! Jodå, så här firas det OS....jag menar sportlov för glatta livet. Måndagen hade jag tagit semester, inte bara för att gardera mig mot jetlag efter vår utlandsresa, utan också för att få vara med 1 dag och fira sportlov med La familia. Sagt och gjort, vi skulle göra nåt heeela familjen:) Adde åkte till stan och resten...

..åkte till Campus Frölundaborg, hur tänkte vi här!!?


Vilka tänkte?


....drickapauser, förstår ni hur länge vi var här, förstår ni vad jag frös!?


Vi var i alla fall tillsammans, så tänkte vi....och nån var glad:)


Vi släpade hem världens största hockeytrunk, såg OS-curling, klappade jyckar och matade målvakt innan det var dags för inhopp i U14 (andra målvakter gör andra saker på sitt sportlov;) på Ruddalen...vi släpade vidare.
Husband, Eriksbergs svar på Gunde Svan, hann med en mil skidor tillsammans med Kortedalas Nortugh. Jag tog en sväng i vårglada affärer innan upphämtning igen och djupdykning i väl insutten OS-soffa. ...så blev det OS-guld också, grattis  Charlotte Kalla!

//Målvaktsmamman

Flickor på vift - Återkomsten

Så var vi åter tillbaka på svensk mark efter en toppenhelg i vårt nordiska grannland.
En tågresa dit som våra medresenärer sent ska glömma och en tågresa hem som vi sent ska glömma. Hade vi inte nyktrat till innan den så gjorde vi det defenitivt 5 minuter innan tåget skulle gå.
Ni kommer inom kort få ta del av vår lilla "Tour de Fille" så snart vi samlat kraft och fotografier, men jag vill passa på att skicka en "lille en" och stor hälsning till Bräckeflickorna för en härlig helg med många goa skratt och hoppas på nya äventyr. Allt gott till er, M, L, S-A och C (som för övrigt också är målvaktsmamma:)
VAR RÄDDA OM GRETA!Glöm inte...

ALLA HJÄRTANS DAG!

Per, Adde Och Rick....tillsammans är vi världsklass.Med klackeskor i Danmark

Bara så att husband och alla andra vi känner vet att vi lever (på öl;) Bräckeflickorna...som det visat sig inte alls tillhör Bräcke, men är glada ändå har med dunder och brak anlänt Köpenhamn. Efter en ytterst trevlig och händelserik tågresa som i sig kräver ett eget inlägg, checkade vi in på vårt hotell, med våra rabattkuponger, som har närmaste grannar Club Kakadua!? och Maxim!!? Ni ska få se skylten senare;)
I går blev det bara en middag på Ströget för 5 trötta flickor, en Bag in box på tågresa tar ut sin rätt nu mer. Vi var nere vid frukost kl 9!...som alla andra tanter...herregud. I dag har har vi varit och shoppat lite  och Målvaktsmamman har fyndat, tro det eller ej Per...ett par skor!:) Nu sitter vi flickor och trängs i min och Cillas boudouarrr...dricker mer rödvin, plattar locken, målar fransen och stryker leopardtightsen. En god middag i Nyhavn väntar....i nya klackeskorna

Ha det gott, sjunk ner i OS-soffan vänner...det ska inte vi:)

Vad är det för fel på fotboll?!

....undrar jag när Rick efter träning nummer 5 kastar av sig dom NYA fina fotbollsskorna, dom NYA fina benskydden och den NYA NYSS BETALDA klubbdräkten, kliver i Stålmannentrikåerna och flyger ut genom altandörren...bokstavligen. Det var den fotbollskarriären, kort och inte det minsta effektiv.
Jag hade ju planerat allt så himla bra. Rick skulle INTE bli hockeyspelare som sin bror, jag hade verkligen ingen lust att släpa väskor och slipa skridskor dagarna i ända....blåfrusen. Han skulle spela fotboll i sitt NÄRområde med sina kamrater på cykelavstånd. Behövdes det kunde vi föräldrar turas om med hämtning och lämning, skönt. Jag skulle på min höjd packa ryggsäcken, stå i dörren och vinka av dom, baka en kaka till matchen på helgen:)
Sagt och gjort vi packade in Rick 5år med bästis i bilen, handlade uttrustning, anmälde, åkte med för att stötta. Jag stöttade och Rick byggde sandslott. Jag stöttade ännu mer...och Rick byggde större sandslott.
Träning nummer 5 tänkte jag att det kanske är bättre att jag bara lämnar av honom och låter honom klara sig själv. Sagt och gjort, jag åkte hem och bad pappa kika till honom. Pappa åkte dit och stod länge och tittade på dom bolltrollande barnen, utan Rick...han trollade med annat.

"Pappa kolla!! Jag har flygit ända hit upp precis som Stålmannen"

....nåväl, jag hade aldrig vågat klättra upp på ett fotbollsmål, det är ju jättehögt.
Det blev till att damma av trunken från bror och släpa vidare.

Adde i U10


Rick i hockeyskolan och Adde i U13...samma leende som PÅ fotbollsmålet..


Rick U10Med tanke på att fotboll numer spelas nästan året runt, i alla väder...så är det inte så dumt i ishallen i alla fall.
Hästar är jag rädd för och vad jag har hört så måste föräldrarna hjälpa till om barnen börjar rida, jeesus! Hade varit en syn för gudarna om vi hockeymammor skrinnade in på isen och höll i lite anfallsträning.

Länge leve hockeyn!

Bara barn blir äldre

Jag har en kollega på jobbet vars dotter fyller 18 år idag.....grattis till dig:) Ojojoj, där ser man tänker jag...det är ju lika gammalt som vår inneboende, nästan. Han blir 18 den 12 maj i år. Han har bott hos oss några år nu, hjälper gärna till med lite hushållssysslor och marcherar Jyckarna varje dag. Jättekäckt! Särskilt duktig är han på datorer och fast jag hör djupa sucken över min okunskap ibland, säger han aldrig nåt. Inte kräver han så himlans mycket heller....ett par skor eller en jacka.....mat. Han är, tja....ungefär 185 cm lång och tycker inte om att bli störd. Tjat gillar han inte heller.....och med tanke på hans ändå ringa ålder, tycker jag att han hör lite dåligt. Eller kanske det är någon form av selektiv hörsel.

När Adde var liten, typ 4...för sådär 2 år sedan..älskade han att städa och tvätta. Alla våra vänner samlade tvätt innan vi skulle komma och hälsa på, för då sorterade Adde tvätt hela kvällen och vi kunde sitta i lugn och ro. Han sorterade tvätten, stoppade in i machiiinen (viktigt med uttalet där), i med tvättmedel "har ni inte Ariel, det är bäst", SATT OCH "SÅG" HEEELA TVÄTTPROGRAMMET!!!, därefter hängde han upp det. Vi körde på 90 graders långtid med förtvätt om vi ville stanna extra länge, detta är sant! 

På nåt sätt tycker jag att vår 4-åring påminner mycket om vår gängliga inneboende...det är nåt där alltså. Han är inte riktigt lika flitig som 4år, näää..det är han inte...
Jag menar, det vore ju konstigt om vår inneboende hade varit Ettan, jag blev ju inte direkt mamma när jag var 11...eller!? 

12 maj 2010 fyller Adde 18 år och jag ska öppna champagnen och skråla för full hals...ta i med alla mina 28 år:)//Målvaktmamman
Kvinnligt resande...eller tantvarning?

Bräckeflickorna ska på turné, en hel helg ska vi vara borta.
Med tanke på våra förberedelser kan man tro att vi ska emigrera för gott. Jag förstår inte, är det nåt typiskt kvinnligt? Bara val av väska...jeeesus. En är för stor, en är för liten (vilket jag i och för sig tror den är, 1 låda vin och halva väskan är fylld), en utan hjul...Vad är det vi ska ha meeeed oss!?
Vi ska alltså var borta från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Fredag är tågresa och söndag är tågresa, då skulle vi egentligen kunna sitta i pyjamas, eller åtminstone i de kläder vi hoppat i på morgonen. På vår packning att döma kan man tro att vi hinner med 2 ombyten per tågresa. Jag håller det inte för troligt att varken Brad Pitt eller Henrik Lundqvist sitter i samma "kuppe" som oss.....tror vi ens att dom åker Öresundståget till Köpenhamn? Vad jag minns brukar det inte var någon större underhållning i restaurangvagnen heller, om det ens finns någon. För lördagen måste vi var uppe i ....tja, åtminstone 5 ombyten.
DET ÄR JU VINTER! Jaaa, visserligen, men...ska vi på friluftsresa?...njet....måste Målvaktsmamman stå i en ishall i Köpenhamn?...njet...vi kan lämna skoteroverallen hemma, faktiskt.

Så här är det...utdrag från mejlkonsversation med en Bräckeflicka;

Godmorgon alla glada köpenhamnsresenärer!

Nu börjar det närma sig, snart får danskarna se upp för nu kommer Tantmaffian och gör Köpenhamns gator osäkra...:)
Ville bara påminna C och M att dom inte glömmer Coops premiecheckar till hotellet.
Ja visst är det tantvarning, nu har vi rabattkupongerna med oss när vi intar Köpenhamn...:)...Ja och även matsäck på tåget, vad skall det sluta....:)...Börjar bli lite orolig för att vi plockar på oss ifrån frukostbuffen så att vi hamnar på Ströget med matsäck från hotellet...;)
Inte att förglömma tänk på alla presentpåsar vi kan spara...:)

.....slut mejlkonversation.

Ni förstår vart jag vill komma? Var ni uppmärksamma tidigare förstod ni varför jag inte kunde ta lilla resväskan...mmmm, just det, här betalas inte för dyra halvflaskor vin på tåget;)

Köpenhamn....here we come!

Hur blev det så här?!

Målvaktskarriären tog en flygande start hösten 2008. Eller man kan väl egentligen säga sommaren 2008, i 25 graders värme ute på gården på Eriksberg. Rick hade bestämt sig för att bli målvakt efter att ha varit utespelare sen 8 års ålder, enligt sig själv en given forward/center. Inte så konstigt när man tänker efter, han orkade aldrig jobba hem på planen utan maskade uppe vid motståndarmålet i väntan på puck, vilket i och för sig gav utdelning periodvis. Det få gånger han tvingades spela back gick jag och satte mig i fiket....det fanns nämligen aldrig någon back att se på hans planhalva. Såå...i 25 gradig värme, i full målvaktsutrustning, pappa med puck och klubba och supportande grannar i badbyxor räddades det puckar för glatta livet. Rick hade nämligen bestämt sig för att redan till sommarhockeylägret vara med som målvakt istället för utespelare....mannen med självförtroende...mamman med gråa hår.
Precis som Rick trott gick det det över förväntan, eller trott och trott...ett ego som en luftballong och självförtroende löser det mesta. Han har funnit sitt "kall i livet" och jag..........släpar omkring på världens största hockeytrunk.

25 grader varmt och första skydden:)Det gick ju fint....förvånad Rick??...


.
...inte det minsta.//Målvaktsmamman

Vanor och ovanor hos morgontrumpna

Jag har en dålig vana. Jag kan aldrig bestämma mig kvällen innan vad jag ska ha på mig morgonen därpå. Det kan  tyckas trivialt, men inte när man faktiskt skulle kunnat sova 20 minuter längre, för mig en hel evighet den här tiden på dygnet. Med andra ord måste jag gå upp tidigare ifall att jag skulle behöva stryka något, vilket sker i 98% av fallen. Dilemmat är dessutom att jag bara kliver upp så pass tidigt att stryktiden egentligen bara räcker till 1.5 plagg. Sker något oväntat under arla morgonstund, tja....fransen måste ju på, så morgon mackan får därmed inmundigas 1 timme senare på jobbet. Man vet sina prioriteringar;).....hoppas inte Ettan och Tvåan läser det här. Vi vet ju alla att man går upp i god tid för att hinna äta frukost, det är ju "dagensviktigastemålochäterduintefrukostsådördu"
Jag har varit på arbetsplatser där vi varit tvugna att ha arbetskläder, blåställ i någon variant. Guuuud vilket gnäll det var på oss ,"arbetskläder kvääääver vår personlighet" argumenterade vi. TRAMS! Vi slapp stryka kväll eller morgon, vi kunda få fransen på plats med omsorg (nån slags värdighet var vi tvugna att bibehålla i våra blåställ) och vi slapp dö av hunger innan frukostmackan serverades.

Härlig tisdag!

Frölunda HC 2-1 Luleå HF


......2an kom med 4 sekunder kvar av matchen. Jes jes jes..


La Familia

För att komma vidare på ett bekvämt sätt tänkte jag idag göra en presentation av La familia som bor i Lilla huset på torget...........jag vill liksom ha det gjort helt enkelt....så...

Här är då den organiserade, omtänksamma, fantastiska mannen Per tillsammans med "the wife"....jag!Sedan älskade Ettan, Andreas (Adde) 17 år, som lägger alla sina pengar på solglasögon och mat..LOVE!Sist men inte minst (för det är Jyckarna) Tvåan, Rickard (Rick) 12 år, som givit upphov till bloggens namn....LOVE!...så sist och minst, Jyckarna Henke & Joel:)Det är vi, en gren....på nåt håll sprungen ur familjen Lödder;) ....utan att utveckla det mer...en tv-serie för oss runt 40 år och äldre.

Allt gott vänner!

Bara så pappa vet.....

Frölunda-Luleå Måndag 19:00 ”Vi ska tömma alla reserver”

Publicerad: 07 februari 2010, 17:00

Det var en alldeles vanlig träning för Frölunda på söndag förmiddag, dagen efter segern mot Färjestad i Scandinavium. Laget visade upp en stabilitet och timing som gjorde att man inte bjöd sina motståndare på speciellt många chanser. Nu handlar det om att tömma de sista krafterna i den sista matchen före OS-uppehållet.

Hur fort blir det måndag?

...undrar vi varje måndag klockan ringer. Dessutom har Tvåan gympa VARJE måndag och konstigt nog är det en överraskning kl 07.00 VARJE gång. Vi är i och för sig förvånade över att en ny vecka överhuvudtaget har startat, så gymnastikpackningen är väl bara en petitess i sammanhanget. Morgonen går i trumpenhetens tecken med undantag för jyckarna som är själaglada att flocken vaknat i för dom hygglig tid.
Ettan och Tvåan har väldigt fina starttider i år och tidigaste morgonen är 8.30 för dem, ändå trumpet....herregud.Hur som har jag turen att hygglige husband kör mig till jobbet den här vintern, förmodligen i chock över att det ÄR vinter i Göteborg. Alla ni som undrar varför jag är så himlans glad över all snö;)...nu vet ni! Jag börjar ändå längta efter att få damma av Fru Trampa i garaget, det är härligt.

Ha en fortsatt fin dag!


Äntligen världspremiär för Målvaktsmamman!

Sååå, Pinglan...du har säkert lite kvar av bubblet från igår (vi snåltanter brukar ju korka igen slatten), det är för tillfällen som det här. Tillfällen när man hoppar ut i något man inte vet vart det bär....eller om man är för tung!?

Jag är målvaktsmamma till Rick 12 som älskar hockey och går i sjätteklass på ISGR och en nästan vuxen Adde som 17 av dygnets timmar, säkert drömmer om eget boende. Meeen just pga nästan vuxen  har han inget annat val än att bo hemma några år till med mig och resten av sin hääärliga familj. Däremellan kramas vi och tycker livet är underbart... .hmmm, med tanke på att han sover åtminstone 6 timmar så återstår då....1 timme till kärlek, jag tar ett glas vin på det! Adde går i andra ring på IHGR, samhäll, han äger på engelska.
För att få denna triss i familjen, eller åtminstone just Målvaktsmamman att inte befinna sig på gränsen till nervsammanbrott med jämna mellanrum har vi the husband, the father, the......tja, han som alltid "har tänkt på en sak", Per. När Adde vet vad han vill bli och när han blivit det, när Rick blivit lönebärande målis eller faktiskt blir så illa tvungen att skaffa sig ett "vanligt" jobb....DÅ!...ska jag och husband flytta till Zell am See. Vi ska vandra, åka skidor, dricka Weissbeer och Jägerthé med trosorna i Tyrolen:) Just ja, de två jyckarna får väl flytta med, Henke och Joel hade älskat Österrike;)

Ha en underbar söndagkväll, med förhoppning om återseende!

//Målvaktsmamman

Härliga söndag

En härlig söndagmorgon utan en massa måsten, inga måsten på heeeela dan, lovely!
Startad med hundpromenad, kaffe, färska frallor och massa gott pålägg. Rick har haft nattgäst och vi sov alla, förutom Adde som fortfarande blåser på, till kl nio...gott.

Lördagen gick i ett rasande tempo med Rick och pappa på hockeymatch, mamma på dop och Adde på kompismiddag. Att få ihop La familia på en och samma aktivitet så här års skulle få änglarna att dansa, men vänner, vår tid kommer.

September till april i Lilla Huset på Torget levs i ett rasande tempo mellan jobbet, skolan och Scandinavium, alles!
Däremellan försöker vi hinna skänka en tanke till våra nära och kära och fira jul:) Men vi har kul (en härlig  hockeyfamilj i U13) och underbara vänner som står ut med alla ombokningar, avbokningar och konstiga upptåg.
Vad gör man inte för sina barn...ha!? Känn ingen press Rick, men mamma tänkte bli hockeypensionär vid 50;)

I dag kommer inte Ettan (Adde 17 på sitt 18onde) utanför dörren förrens mammas blogg är justerad och klar.
Dags att med ljuv stämma...NOT;) förgylla hans morgon och dra fördel av att Tvåans (Rick 12 på sitt 13onde) nattkompis älskar hundar....dags för längre hundrundan.

Ha en skön söndagförmiddag, så hoppas jag kunna visa totala färdiga resultatet av Målvaktsmamman senare idag.

Fridens!
 
Vi är på gång,....vi är laddade vi är tända!


Festligt, fartfyllt och fullsatt - 12 044. Frölunda gjorde inga fans besvikna när laget kopierade resultatet från RekordMatchen när Färjestad var på besök igen.


Smygpremiär för målvaktsmamman....

Lördag och världspremiär för Målvaktsmamman, just för att det är lördag och just för att en av Partypinglorna ska kunna öppna sin flaska bubbel med gott samvete. Det smakar ju helt klart bättre en lördag än söndag, eller hur!?
Så vännen, korka upp, lets get this party started:)

Lite finslipning av utformning i morgon och sen går tåget.
Inte det till Köpenhamn, det är ju på fredag 15.29 och inte heller det som Herr Jägermeister brukar tuta igång på alla fester, näpp..Målvaktsmammans bloggtåg.
Häng med:)


RSS 2.0