Gold In the Net med The mother of gold

Från 35 grader varmt till 35 grader kallt på mindre än en vecka...som tur är inomhus, ute har vi i alla fall behagliga 20+grader....man får ju ställa upp för Henke...jag menar Tvåan;)

Lite taktiksnack med Henke Lundqvist...jag är på målvaktsläger ute på Öckerö...


.....och Tvåan är också där...i mål.


I söndags checkade vi in, jag får tyvärr inte sova över...inte vistas i omklädningsrummet....inte ens var på isen!? Kan det ha med min ålder att göra...eller min fysiska instabilitet kanske, dock...en numer tunn plånbok borde generera vissa plusspoäng. Jag är i alla fall bra på att köpa uttrustning till nyss 13on som har en tillväxtkurva i stil med nyfödd....dubblar sin längd en gång i veckan. Säsongens nya par skridskor hamnar på en NÄTT 44a. Trillar den killen på isen är det en bragd, tro mig. En bragd att ha vuxit längre än sin målvaktsmamma är det förvisso inte, så....någon som är sugen på att investera i benskydd, plock och stöt, använda 1 säsong....Welcome to Manövergången!

Fin färdväg till Öckerö har vi "camp-ratade" i all fall
Tvåan får tränar spel bakom mål....gud så mycket bra saker vi övar på:)
Vi har i alla fall fått ett livstecken från "Ö:a" idag, halleluja!...de är nämligen ytterst få.
Rick "det är bra men jag har väääldigt lite pengar kvar"
Målvaktsmamman "ät dina nya skridskor!"
Så husband kastade loss och stävade ut med tunna plånboken, passade på att se isträningen...han briljerade idag...Tvåan alltså.


Fridens Liljor vänner...bloggen är igång efter riktig datoranvändarsemester.

Vi nästan gifte oss igen....och blir kvar

Det finns nån där uppe ändå...som förmodligen tänkte att "Nähäpp...nu är det dags för Byns enda Blondin att röra på dököttet...nog med badande!" Vips hade vi minus 10 grader mot igår, ca 23.....halleluja! La Familia är ju faktiskt av sorten...det KAN bli för mycket varmt och för mycket bad. Redan i tisdags hade jag korkat upp andra tuben solfaktor 10, så denna plötsliga ändring av väder kändes välbehövlig, snörade på oss skorna och försvann...

...upp till Smittenhöhe med kabinbanan, 2100m över havet...inte Zeller See & mitt älskade Zell nedan..


Betagna av utsikten som vanligt och med en bubblande känsla av att vilja springa utan trosor i Tyrolen, bokstavligen...på grund av hettan, bestämde vi oss för att vandra ner till mitt-stationen och ta City-kabinen ner, hem....med trosor och allt annat i behåll;)


Här uppifrån började vi som 3 getter ta oss nerför. Hade inte jag och husband redan varit gifta sen hundra år tillbaka, hade vi gift oss i det lilla kapellet här uppe till vänster...helt ljuvligt...man blir betagen. 


Man har anlagt 2 stora dammar efter vår vandringsled som inte varit här tidigare. Jag har fortfarande inte fått klarhet i varför, men återkommer av ren nyfikenhet. De var jättestora och det som ser ut som skräp ner till vänster i vattnet är svenskar som gett vika för värmen och dykt i.


Tvåan med stormsteg ner till nedan restaurang och café, behövs endast Pepsi som muta...fantastiskt.


Finally! Pepsi till barnet, vatten till pappan och en öl till mamman (man har väl semester?) innan CityXpress ner..


Jag och Tvåan på väg ner efter väl utfört dagsverke...33 grader och bad i morgon igen.


Väl på väg ner kommer Målvaktsmamman på att vi faktiskt parkerat bilen några kilometer UPP för berget (vi skulle bara upp och fika sen ner med samma kabin), vid första kabinbanan...phu!, de 23 graderna har stigit till 28 och det fick bli buss 71 upp för att hämta. Vi har i alla fall tur med vädret!

I morgon är det utcheckning från "vår" fina lägenhet och egentlig resplan (enligt vanligt Österrikiskt väder) var att åka upp mot Tyskland och Moseldalen i 2 dagar för lite vinprovning och vackra vyer. Hettan med runt 30 grader håller dock i sig och vi blir kvar här för bad till på måndag kväll, kör natten upp till Kielfärjan som kan bordas på tisdag eftermiddag. Vår goda vän Lasse som förbarmade sig med hotellrum när vi kom har (ödet vill oss väl;) åkt till Sverige för familjebesök och bett oss känna oss som hemma i hans lägenhet nere i byn de dagar vi beöver...hur bra är inte det? Då hinner vi dessutom vara med på ZELLER SEEFEST som går av stapeln i morgon. GOTT ÄR LIVET OCH VÄNNER!

Som en lite avslutning innan dusch och prommis till favorithaket Crazy Daisy..
Zell VS Eriksberg:

Här har i också kvarterskrogen "Villan"...fast hit går vi ...jämt;)


...med MYCKET skum på ölen..


 ...och en "älvsnabben" med resturang och fullständiga rättigheter..


Tja....livet är gott!

Fridens Liljor!


Olidligt festande

Jeeesus, önskade jag strålande väder inför ZellerNachtfest i kväll? Jag har fått så jag tiger....och det är inte lätt att få tyst på mig! Mina och Tvåans dagar är inte speciellt spännande att rapportera om i denna hettans tid, och det kommer vara oerhörda kontraster under 2 veckor då vi strax kommer att frysa nästippen i Öckerö ishall....jag kommer minnas dessa 2 veckor med VÄRME.

Studsmattan hägrade i Zeller See denna 40 gradiga onsdag


....vi förbereder oss mentalt för varmt knuffande och stuffande im centrum de Zell am See


Proist!

Bad, åska och Mats Sundin

Äntligen kommer åskan med uppfriskande regn och vi sitter och myser i bästa lägenheten och lyssnar på P1:s sommarpratare från i söndags, Mats Sundin....så bra så jag blir alldeles rörd. Fantastiskt att vi sitter och lyssnar här i Zell...Rara Far, du ser att inte all teknik är av ondo;)
Jag borde inte säga detta, men vi har det alldeles för varmt. T.o.m husband har haft träningfritt idag och promenaden vi skulle ta i eftermiddags ställdes in efter 1 fjärdedel, fullkomligt olidligt. Regnet friskar upp och morgonen kommer bli ljuvlig igen när jag och Tvåan kanar ner till badet och husband...jaaa...i morgon tror jag det var på cykel till Gross Glockner....olika äro Herrens vägar.

Gårdagens (enligt husbands utsago) värsta runda, Saalbach-Zell am See, på egentlig obefintlig VANDRINGS!led...känns ju klokt...34 grader varmt..??...


...nådde till slut civilisationen igen, skönt! Slapp jag joddla i bikini i Tyrolen..sökandes.


Jag sitter hellre här...i bikini...för det är det minsta jag får ha på mig. Vädret ger önskan om att få vandra runt som vår Herre skapade mig....men jag har ju tänkt komma tillbaka hit igen..så...


Här ligger flera meter Tvåan och njuter lika mycket som jag. Vattnet har nu kommit upp i 23 grader (varmt för denna sjö) och vi tar långa simturer...Målvaktsmammanmeterräknat..


Fotbollsfinalen sågs nere i byn hos Lasse på Hotel Traube. Många holländska fans och flera Vuvuzelor...en öl till mamma och en öl till pappa...och en STOR cola till barnet...


..som blev så här glad.


Värmen ser ut att hålla i sig och det hoppas vi verkligen inför morgondagen då det är byfest. Varje onsdagkväll under sommaren flyttar alla restauranger "ut" på gator och torg. Mycket mat och dryck, gycklare, trubadurer och lika mycket folk som det bor i Zell am See. Vi ska såklart knuffa oss omkring, äta gott från några av alla stånden, svinga en bägare eller två med Helga von Wienersnitzel och gädjas åt att få vara här.


Fridens Liljor och Hängpelargoner..

...ser jag från min uteplats.


Värmande hälsning försent

Det blev inte Munchen för husband men väl en tur till Saalbach och mountainbike-tävling i Hinterglemm....som publik.


Fortfarande över 30 grader varmt och jag och Tvåan ilade alpsidan ner mot Zeller See. Här finns fortfarande något som heter söndagsstängt vilket föranleder huggsexa efter liten gräsplätt på liten badplats, då de flesta är lediga.
Målvaktsmamman simmar med svanhals á la svärmor i svinkalla sjön medans Tvåan roar sig här...


Fint fik stillar hunger och ger skugga en stund. En blivande världskeeper måste ha mycket mat hela tiden....inga ostmackor i den här picknick-korgen inte.Detta inlägg skulle varit publicerat i går söndag!? Det har hunnit bli måndag kväll...vi är med andra ord ett dygn försenade..tja, vi har ju semester. Och förutom lite folk på badet idag (tur att folk har ett jobb att gå till) har det väl sett ut som i går, förutom att Tvåan salig fått sitt X-box att fungera efter inhandlad scartkontakt och Målvaktsmamman fönstershoppat lägenheter, poppat till trubadur på Crazy Daisy och avnjutit sommarplågan Aperol Spritzer...we´ll be back tomorrow!

Auf Viedersen...danke, eine grose bier, eine grose cola, spritzen...bitte!

Tropiska Tyrolen

Äntligen äntligen äntligen....Im here, Im back, Im in Austria. Fantastiskt att jag, med Sveriges dyraste bredband, bara kan blogga från Österrike....jag säger ju det, det är i Zell am See jag ska bo.

Packade på Eriksberg i onsdags....i bilen den här gången. Man anar inte vad mycket som ryms i en V70...typ allt vi egentligen behöver.


...och som fint parkerades på båten till Kiel. Vinkade av Lilla huset på Torget och Eriksberg till första semesterölen.


Som tur var hade vi betalt extra för fönster i hytten....vi fick....en ventil. Skratten rungade i hytt 6312...från Målvaktsmamman.


Men den som väntar på nåt gott! Inte ett enda stopp på ett 32 gradit Autobahn...förutom glass och därmed tvingat kissestopp, 10 timmar efter frukost kör vi över gränsen till älskade älskade Österrike....och jag blir tårögd vaaaarje gång.  


Första övernattningen blir som vanligt 15 minuter efter Kufstein på Gasthof Oberstegen som ligger i Söll am Wilden Kaiser. Alltid god mat, gästvänlighet och underbart sköna sängar...och bara 2 timmar körning till Zell...sväng förbi nån gång får ni se:)


32 grader har hållt i sig sen vi körde av i Tyskland och ingen...jag menar INGEN förutom husband är ute och motionerar. Jag, Rick och alla vi känner flyter omkring i Zeller See...husband springer runt den. Vi kom alltså ner 1 dygn för tidigt pga värmen och fick utnyttja god vän som äger Hotel Traube, då vi fick vår lägenhet först idag. Stort tack till Lasse som räddat oss i nöden den heta.

Stegar ner för berget för god middag och VMs bronsmatch. Här släpar man ut minsta TVapparat på minsta uteservering....härligt. 


Så här fin är baren på Lasses Hotel Traube...


...och så här enkelt ordnar man fotbollsfest längs gatorna...god mat och god öl.


Tyskland tog hem bronset genom att besegra Uruguay med 3-2, vi mätta och belåtna, i morgon åter en dag med över 30 grader varmt och final mellan Spanien och Holland. Vi badar vidare och husband cyklar till Munchen...typ.

Allt gott alla vänner, jag lever drömmen.

Fridens Liljor i Tyrolen!
RSS 2.0