Sommar sommar sommaaaaaaar...

Vilken härlig långhelg vi haft med sol (GOD Is good) midsommarfirande och stormsteg mot semester. Härligt midsommarbord avnjöts i Bräcke..mmm...just det flickor;) Inte klokt vad effektivt Sangria är mot potatisskrap, jordgubbsrens och köttbullsrullning, E VIVA ESPANJA! Jag veeet!...det är redan onsdag, i min värld tisdag och 5 veckor till semestern....som börjar exakt den här tiden om exakt 1 vecka. 

Fina svenska jordgubbar levererades på midsommaraftons morgon, Hassan äger och Rolf äter forfarande jordgubbar.


Fräcka killar dansar inte runt midsommarstången och smet till och med från Kubb-spel....


....men vilka är inte vi att hålla fast vid traditioner..


Husband, Liljan och Roffe...som förövrigt äger ljugarbänken


3 Rockers avnjuter sillsallad och jordgubbskompott...


....hela natten lång...me and good friends!


En härlig midsommar och ett stort tack till Bräckepojken som upplåtit hus och hem till dansanta damer, herrar, målvakter och fotbollsspelare.
Vi bjuder igen...vi bjuder över till Florida!

Midsommardagen kom med än härligare sommar och grillning i hockeybersån med rester från afton....goda vänner och grannar. Man kan inte ha det bättre och bara June kan bära hatt.


Frölundas keeper kom just hem från Liseberg och övernattning i Torslanda...vi ska lösa mord i Midsommer.

Lev Livet gott!
 

En panter på grillen

Sommarfina dagar bjuder alltid på grillbuffé i Lilla Huset på Torget....måndagen har inte varit något undantag.
Målvaktsmamman "Det här är livet på en pinne, det är fantastiskt att kunna sitta ute och grilla"
Tvåan "Jaaa, så här skulle vi sitta varje dag om vi bodde i Florida"

"Mmmm", sa Målvaktsmamman, "det hade vi"

Mark Fitzpatrick, Florida Panthers


Vi åt färdigt, jyckarna jagade smulor, Adde hade åkt till Norrland....snart Zell..

Underbara sommarkvällar måste njutas!

GLAD MIDSOMMAR.....O´Boy, vilket vackert väder..solen skiner idaaag!


Uppladdning, framfall och håravfall

Jag har minsta datorn i familjen och dom största problemen. Vi har Sveriges dyraste bredband som inte fungerar. Doktor Data har semester och vi kommer byta till annat bredbandsbolag...tills dess är det bloggande på vinst och förlust. Men vad är väl en bal på Slottet..förmodligen förbannat kul! Tiden rusar och jag ligger i hårdträning inför semestern....här ska minsann joddlas i Tyrolen. Stackars husband puttar omkring mig runt Delsjön och jag är tapper...."när f-n infinner sig den där 2a andningen då!?" NEVER! Men vi har ganska kul ändå.

Tvåan 13on den 13onde juni


Fortfarande 13on men den 19onde juni....nu ser du pucken vännen!


Duktiga duktiga Ettan som har fått sommarjobb på Coop Bäckebol. Efter 2 dagars kassa-kurs sitter han fint och lär sig skillnad på bananer och palsternacka...det är inte lätt när man aldrig spelat i det rummet....bara i Scandinavium.


Förövrigt stundar en förhoppningsvis regnfri midsommar i glada vänners lag. I morgon fångar vi sillen, kokar snapsen och sjunger upp oss.....sommarvisor fina.

Fina midsommarblommor på jobbet så vi minns att fira ledig fredag.Det här gick ju fint...jag är på banan igen, inte palsternacka.

Fridens Blåklint.....be happy!Fikande flickor och håriga barn

Det tog ungefär 1 timme att ta sig hem via Älvsborgsbron....1 timme!! 30 minuter mer än min vanliga rutt. Men en jättelik melonkula från Triumfglass rikare, June fylld med Coca-Cola Zero, guidad tur genom kvarteret Klippan och en hänförande utsikt från bron efter helvetisk backe som vi sakteliga fikade oss uppför, underbart!

Här har vi fikat oss backen upp och firar.....


......den här utsikten och nerförsbacke resten av vägen hem.


Imorgon torsdag och nedräkning inför lördagens BIG BIG HAPPENING, Tvåan ska klippa av sig håret!


Har ett extra hockeybarn här i natt...nu ska vi äta mycket mycket kvällsmat så dom står sig......i NHL.

Fridens hockeylovers!

Runt ön på slapp rumpa

I lördags var det så dags, FORM ZELL AM SEE, tjohoo....not! Glad för att äntligen bestämt sig, runda Stora Delsjön alldeles för fort, Målvaktsmamma över stock och sten...Målvaktsmamma pigg och glad...Målvaktsmammans död! Det här duger inte. 3 veckor har jag på mig...Anna Skipper, gräv ner dig!...jag har husband. Dessutom har god granne från längre neråt kajen, June Carrick, utmanat mig på Hisingen Runt nästa år....KAN JUNE KAN JAG! KAN JUNE MÅSTE JAG! Så här blev inget båtåkande för Fru Trampa idag och hon blev så chockerad över denna plötsliga rivstart så hon kastade av sig kedjan, alldeles hemmavid tack och lov. I dag har min personliga tränare haft lektion i sättapåkedjaommanintefårhjälp. Förutom de 30 minuter enkel väg på cykel idag har jag, husband och Tvåan varit i Skatås för att på 50 minuter motionera bort Målismors träningvärk sen lördag, Rick hann dessutom löpa upp för slalombacken Brudarmossen, starka ben är vunnen match. Målvaktsmamman med glada tillrop satt nedanför, entusiastiskt....jag är en stor del av framgång...don´t forget;)

I morgon möts jag och June cykelvis vid Lilla Bommen (här brukar vi mötas för att fint föra cykel på båt och sätta oss på den breda med en nybryggd kopp kaffe à 10:-) för att INTE ta båten hem...vi ska cykla södra älvstranden bort och korsa älven via Älvsborgsbron, premiär på cykel. I den här takten tar jag Mount Everest....typ nästa sommar.

Alla Hisingen Runt 2011....livet är hjuvligt:)

Jag må han leeeeva, jag må han leeeeevaaaaa....Rick 13!


Vid 13 flyttar man nästan hemifrån

.....ansåg vi oerhört mogna 13-åriga flickebarn som skulle börja högstadiet på Lövgärdesskolan 1984. Niorna som stod i slussen och rökte var riktigt häftiga trots stormsteg mot pension, och man kunde knappt gå rakt när man skulle förbi dem, men vuxna var vi. Till hösten börjar Tvåan i 7an, men för honom blir det bara flytt 1 våningsplan, då dom blev högstadie-elever redan i årskurs 6. I morgon fyller Rick 13 år och han tycker inte det är nåt särskilt alls med att börja 7an och hemifrån har han inte tänkt flytta förrens han fyller 30...jeeesus! Födelsedagsfrukost är beställd men "inteinnanåttaannarsblirdetingapresenter"säger mamman i 30-årsåldern med hela huset fullt med tonåringar, hur fort blev det så här!?

Rick 7 veckor med bror i Zell am See. Här har han bestämt sig för att bli målvakt...


12 juni 1998, snart 1 år gammal på Alcudia, Mallorca


13 juni 1998, fin födelsedag på Mallis


...och det blev han.....Paybacktime;)Kalas kl 17 för minsta yngsta barnet....vi sjunger igen, med kärlek!

Fridens Liljor!


Stolthet och hockeybyxor

Så har vi då regnat oss igenom denna veckas torsdag som enligt prognoser skulle bjuda på vackert 22 gradigt. Nu ska fina vädret inte anlända Göteborg förrens på söndag, vilket i och för sig passar fint på Tvåans födelsedag. Det är dags för kalas vänner;) Någon som ändå har vägarna förbi...kom runt 17 så får ni fint fika! Innan dess har Rick haft liten avslutning innan avslutningen. För liten aula förpassar oss "småbarnsföräldrar"  från tisdagens sommarlovssjungande där endast 9:ornas föräldrar ryms. Just då när man VERKLIGEN vill ha sina päron där!?

Lpo6A och B hade ordnat modevisning med egna alster från syslöjden. Halleluja!! tänkte Målvaktsmamman som har en garderob full med Tvåans försök till syslöjd, vilket han själv inte kan förstå att man faktiskt tvingar barn till. Byxor....vårens tema var byxor. Från läktarplats...jag nästa grät av stolthet, men man kan väl vid närmare syn och eftertanke påstå att Stå i Mål mer är hans grej....väldigt mycket mer.


Det var här nånstans jag nästan grät...för att Tvåan stod i mitten....i sina byxor, som matchade Frölunda-tröjan. Kärlek.


Apropå Frölunda så verkar vi ha en finfin hockeysäsong att se fram emot. Erkänner abstinens på både små och stora.

Den nya Elitkommittén inom svensk ishockey har arbetat febrilt den senaste tiden och slagit fast en rad nyheter för elitserien och allsvenskan. Sportbladet har tidigare berättat om återinförandet av straffar vid oavgjort och om det nya schemat för slutspelet. Men Elitkommittén har även bestämt fler nyheter för elitserien och allsvenskan.

HÄR ÄR ALLA NYHETER I ELITHOCKEYN I VINTER:

Fem proffsdomare. Hockeyligan satsar på att ha fler proffsdomare. Från två domare till fem domare.

Nytt slutspelsschema. I vår får de bättre ­lagen fördel i slutspelet. Matcherna ska spelas Hemma, Borta, H, B, H, B, H.

Ny valprocedur. Tidigare fick lag ett i slutspelet välja mellan lag sju och åtta i grundserien. Nu får lag ett välja mellan fem till åtta. Lag två får välja mellan de tre lagen som återstår bland lag fem till åtta. Och så vidare.

Fler repriser. I dag får endast en repris visas på jumbotronen. Men i vinter blir det tre repriser för att höja underhållningsvärdet i arenan.

Sudden-straffar. Till många tränares ilska är straffar vid oavgjort tillbaka i elitserien.

Nytt play off-system. I vår spelar lag fyra till sju i allsvenskan en rak serie om sex matcher. Bästa laget tar en plats i kvalserien. (Dessa förändringar är tagna av Elitkommittén.)

Central målvideo-domare. För att hjälpa målvideodomaren i arenan finns funderingar på att införa ett stöd i form av en central målvideo-domare. (Fortfarande under behandling bland elitserieklubbarna.)


Snart fyller 12 13, 18 har fått sommarjobb, midsommar börjar planeras, semestern är snart slut när det börjar. Vi ser fram emot en ny hockeysäsong.

Gläds åt livet!

//Målvaktsmamman

Med kina-mat till Stockholm

Jag är kär i Ostindiefararen och Victoria älskar Boxer-Robert. Denna mulna tisdag knuffade bogserbåten Bosse varsamt iväg Eriksbergs stolthet mot bröllopsyra i den Kungliga Hufvudstaden. Yr av lycka stod många med mig, June i spöklik regnkappa, och vinkade av Götheborg när hon stävade mot de festligheter som...OM! anor vore annorlunda, även skulle innefatta Partypinglorna. Men flickor, det är bara att sätta bubblorna på kylning, klacka om skorna och åla i festfina blåsan...här ska firas bröllop. 


Kungar, drottningar, prinsar och prinsessor...alla ska dom tydligen avnjuta furstlig festmåltid, ost från Kina.
Till höger i bild dansades det furstligt i fredags, cheeeses...

I förtid gratulationer till Vickan och Danne från.......Robban!Kvällspromenad med små Jyckar i försommar-Sverige på nån kaj nånstans...i ett regnigt Europa.

//Målvaktsmamman

Äntligen fredag!........tycker Målismor & Son.....hahahahahahahahahaaaaaaaaaahahahaaha!

The old lady still sing!

......och SOM hon sjunger...like a little näktergal. Det är ju sommar mina kära läsare...DET ÄR SOMMAR! Dessutom har Målvaktsmamman blivit med egen dator....livet leker, solen leker, Fru Trampa leker..och rullar som aldrig förr. Här har alltså varit en heeeel familj och 2 jyckar på en dator, därför dålig uppdatering men inte destomindre händelserikt.

Lotta på Byalagsgatan firades som sagt i Lilla huset på Torget innan avfärd mot fasta land...risk för halka blev det.


Andra vätskekontrollen blev på Bishop Arms där man dricker god belgisk öl i fina glas:)


Vidare trillade vi Linnégatan upp med rumporna bara på Rumpan Bar. God mat och Frozen Mojito...


....som är...

Inte poppis hos födelsedagsbarnet, men smaken är som baken på Rumpan Bar.
Jättetrevliga och jättemätta rullade vi Linnégatan ner igen, rullade på båten, rullade av vid Eriksberg och vidare in till Café Villan. Duktiga musiker fyllde kvarterets lilla hak med bra många fler än kajen rymmer...eller i alla fall så många jag sett under alla år här. Riktigt roligt!

Då solen numer skiner från en blå himmel har det grillats högt och lågt på Manövergången, det är fågel, fisk och mittemellan....vi hittar rätt hela tiden och njuter.


Försommarkvällar smakar extra fint! Adde äter majskolv och Rick äter majskorv...tydligen gott vilket som;)


Vi äter och njuter, jyckarna äter och njuter....gör ni detsamma. UT, ÄT OCH NJUT:)
Förresten så njuter vi också av Robin Söderlings framfart på tennisbanorna, månne ett Bragdguld 2010.

Fridens Liljor och torsdag i morgon...igen!

//Målvaktsmamman


RSS 2.0