Love bithdays!


Samling 16.30 hos Målvaktsmamman för lite bubbbel in vi lossar ankar med Älvsnabben. Idag ska vi fira Lotta på Byalagsgatan som fyller år....det blir härligt! Adde och Rick har kastat loss med större båt med destination Danmark....vi når bara Göteborgs fastland. Farmor och farfar har bjudit med alla 100 barnbarn (4st) för en dagstur till Fredrikshamn. Det blir förmodligen mycket kortspel, banditdragande och bus på den turen, farfar är sån. Tvåan skulle hålla koll på största 2 barnen som båda hunnit fylla 18 år och därmed är berättigade till barinköp. Har lite att stå i och hoppas på rolig utsvävning i dag....vad annat får man i Bräckeflickors sällskap.


Härlig lördag!

//Målvaktsmamman

WE MUST SPREAD THE WORD


The correct way to weigh yourself:
 


I can't believe I was doing it wrong all these years. WE MUST SPREAD THE WORD.
 
Never take life seriously; nobody gets out alive anyway
  


//Målvaktsmamman


Löparfest och Ängladans

Äntligen lite ordning igen i Lilla Huset med en dator till Mor som Ror och Far sitter Rar vid pokerbordet. Helgen har varit helt underbar med som vanligt god mat, goda vänner och goda skratt.....men för ovanlighetens skull, varmt väder! Änglarna dansar med Målvaktsmamman. Själen vaknar och själaglada är alla som vinterdvalat längs kajen. På Eriksberg lever vi 2 månader om året...men då gör vi det riiiktigt bra.

Tillbaka i gamla kajkvarter hos "gammal" granne och god vän som bjöd på västkustguld...vilken härlig fredagkväll och underbar start på veckan. Så här laddar man inför Göteborgsvarvet!  


En strålande lördagmorgon och nöjt frukostätande på balkongen, spanandes på stora förberedelser inför springfesten. Utanför grannens balkong förbereddes det fint för vätskekontroll för alla 55000 löpare som skulle passera, utanför min balkong förbereddes......

Märk väl, Lilla Huset på torget är ett PARHUS, vilket ger 50/50 chans till dylika val. Jag fick BajaMaja X 3 och snygg container á la Renova. Men vi kan väl krasst konstatera...vilket är egentligen viktigast? Mmm...just det, man går ju hellre törstig;)

Stabil frukost och kortare hår gav bästa bordet på bästa utsikten....eller var det för att Bräckeflickorna var på plats 40 minuter innan öppning.......


....eller för att leopardtightsen var på. Hur som, det var det värt och vitaminer är bra...särskilt B, som i ÖL...?!


Löparfest blev det...dom löpte och vi hade fest:)


VI hejade på Rolf som är en jäkel på det här med att springa långt och vi hejade på Cilla som sprang lika långt och lite längre än i Köpenhamn...ni är fantastiska som kan sånt här. Lill har lovat springa nästa år och vi lovar att heja. I så fall får hon lika fin medalj som Roffe.


Helgen avslutades med en lika solig men något blåsig söndag. Vädret var desto värre för de Tre Musketörerna i Zell am See. Tur var väl det för grillen åkte fram samtidigt med husbands hemkomst, premiär 2010.


Mycket gott blev det ...och mycket mätta var vi. En försmak av sköna sommartider.Veckan har startat i flygande fläng och Tvåan har inhandlat löparskor idag. Specialsko för speciell fot är inte gratis......blir det inte StanleyCup- bucklan så hoppas jag på guldmedalj i Göteborgsvarvet, vaaaad vi ska heja.


Fridens.....och ett stort grattis till Tjeckiens VM-guld, roligt.....och till vårt brons såklart. Hej Bengan!

//Målvaktsmamman

Snö bland pelargonerna

Jag rastade hundarna igår morse....i dunjacka, jag hade kunnat åka hem utan en tråd på kroppen (vissa hämningar har t o m jag, skatta er lyckliga) i 22 gradig värme...länge leve sommaren! Premiärsittning (i alla fall njutningsfull sådan) i bersån blev alltså 18 maj. Idag har det varit än skönare och efter avslutat dagsverke blev det fortkörning till Blomsterlandet för att kunna sitta här på balkongen och blogga i rosenfröjd...eller, i alla fall pelargon.....LIVET ÄR FANTASTISKT, sommaren är fantastisk.

Fina pelargoner i fin låda och Joel..


...och här kikar stackars Henke fram också


Och minsann om det inte kom en solig hälsning från De Tre Musketörerna i Zell am See...oj va fint solen skiiiner!


Husband t höger, bredvid Stefan..det är han som äter så mycket! I går lagade dom "träningsmat" själva efter måndag i frosseri, sen gick Ferry till Crazy Daizy och åt hamburgertallrik till efterrätt...världsklass!


..och helt plötsligt förstår man val av mycket kläder i liten solstol...Jeeesus!


Som salt på snön kan jag i alla fall strö lite glädjande budskap till alla V-Workers down there..


"Husband; jag funderade på den där Odd molly klänningen"..


I morgon är det torsdag och vi väninnor får börja ladda upp inför en av årets höjdpunkter,Göteborgsvarvet. Lite peptalk och stretchövningar inför denna långa sittning. Samling på Port Arthur ca 13.00 och GT har lovat sol coh 20 grader varmt...bikinin på badflickor!

Så ut och njut i sommarkvällen. Jag och jyckarna ska dricka kvällstéet tillsammans bland pelargonerna, passa på och njut!

//Målvaktsmamman


Tre kronor och Tre Musketörer


Wennerholm: Plötsligt ser jag en spikrak väg till finalen. 
Sverige har alla ingredienser att gå hela vägen till final
MANNHEIM. Det var inte vad jag väntade mig att se. en det jag såg här i tyska Mannheim var ett svenskt landslag som bestämt sig.Som gick ut och krossade Kanada med 3–1 efter en chockstart som fick kanadensarna att se ut som nybörjare.Jag såg ett lag som tog första klivet på en resa som bär raka vägen mot en VM-final.

Jag såg samma sak, Tvåan såg samma sak, Mats såg samma sak, alla såg. För ALLA följer väl HockeyVM i vårskrud lika slaviskt som oss. Tänke väl det. Jag t o m offrade kärleken till Morden i Midsommer. Mest lyckliga är vi över..

I går var han en jätte, ett monster, i segern mot Kanada. Och han fick Tre Kronors speciella pris som matchens lirare. Mest nöjd var han med ett ingripande i sista perioden.– Kanada hade gjort 3–1 och därefter fick de ett läge i powerplay. Kanada fick in pucken i mitten och någon direktsköt. Väldigt viktigt att jag tog skottet – annars hade det blivit jobbigt i resten av matchen, säger Jonas Gustavsson.

Vidare härliga hälsningar från Zell am See, första träningsrundan är avklarad för de Tre Musketörerna, Gunde, Northug och Ferry. Ferry, alias Stefan, toppade mountainbiketuren på Schmittenhöhe med revben och pommes.....till efterätt pizza!
Ni ser Zell nertill i bild, jag tror att Northug nådde snön...Gunde fick andnöd och Ferry...tja, han blev jättehungrig.


Följ med bloggen på årets hälsoresa;)


Fridens Liljor!

//Målvaktsmamman

Ensamma mamman bildar blogg

Kristi himmelsfärds dag är en kyrklig högtidsdag, och en helgdag i den svenska almanackan, som infaller 39 dagar (den 40:e dagen) efter påskdagen. Den firas som den dag då Jesus enligt Bibeln lämnade jorden och fördes upp till himlen. Högtiden har också kallats betessläppningen, eftersom det var då man lät korna gå ut på bete.

För mig som varken har kor eller firar med kyrkliga förtecken har det varit en skön längre ledighet. Vädret har varit ömsom vin ömsom vatten, lika för Målvaktsmamman...ömsom vin ömsom vatten, mat och gott sällskap. Avvinkning av husband och Northug som stävade ut med Kielfärjan i går för träningsläger i Zell am See 2 veckor, må ädlare valör av Vätternrundan blänka.

Fin start på helgen då Ettan fyllde 18 år...(jag veeet, man kan inte tro att jag är så gammal)


Födelsedagsfrukost som fortsatte på kvällen..fast middag då, tillsammans med fler gratulanter. Tack för trevligt sällskap:)


Fredagen bjöd på ett underbart vårväder, äntligen! Husband och Målvaktsmamman stävade med Västtrafiks skuta mot stan och solig lunch på Lipp


Mysigt vätskestopp vid Lilla Bommens Kaj, i väntan på samma skuta hem.....INTE den här tyvärr


Nyheten som snurrade vid samma kajkant.


16.00 mötte vi upp goda vänner för Music-Quiz på River Café, som för övrigt har stans bästa utsikt..från dass!


Underhållande och riktigt trevligt!


Kul kille med fru...


...underhöll detta glada sällskap...som förövrigt förvånade inte vann tävlingen
Lill, Sonny, Målvaktsmamman, Lotta och Mia...husband mästerfotograf.


Kul fredag blev trött lördag, men med tanke på det skyfall som rådde fram till middag, satt pizzan fint.
Husband och kompis Northug packade XC90 med 4 resväskor, 2 snowboards och 4!! cyklar för träningsläger i Österrike. Jag hoppas på rapport och fina bilder till bloggen.


Ha en skön början på veckan min miljonpublik. Det är gott att leva!

//Målvaktsmamman

The Stork has landed

Ett stort grattis till kusin P och J för fin dotter.
Allt gott till er och ingen damhockey för henne:)


//Målvaktsmamman med hela familjen.

Vinna eller försvinna

Näää...
Joo...Men det dröjer tyvärr, Sudden är för ung;) Men din tid kommer Mats, du är som klippt och skuren.


Your biggest fan......inte Bengan alltså...

//Målvaktsmmma

17 också....18!

Favorit i repris för Världens Bästa Adde som fyller 18 år idag. Kärlek från din underbara familj;)
Nedan inlägg tidigare publiserat på bloggen, Februari 2010.


Bara barn blir äldre
Februari 2010

Jag har en kollega på jobbet vars dotter fyller 18 år idag.....grattis till dig:) Ojojoj, där ser man tänker jag...det är ju lika gammalt som vår inneboende, nästan. Han blir 18 den 12 maj i år. Han har bott hos oss några år nu, hjälper gärna till med lite hushållssysslor och marcherar Jyckarna varje dag. Jättekäckt! Särskilt duktig är han på datorer och fast jag hör djupa sucken över min okunskap ibland, säger han aldrig nåt. Inte kräver han så himlans mycket heller....ett par skor eller en jacka.....mat. Han är, tja....ungefär 185 cm lång och tycker inte om att bli störd. Tjat gillar han inte heller.....och med tanke på hans ändå ringa ålder, tycker jag att han hör lite dåligt. Eller kanske det är någon form av selektiv hörsel.

När Adde var liten, typ 4...för sådär 2 år sedan..älskade han att städa och tvätta. Alla våra vänner samlade tvätt innan vi skulle komma och hälsa på, för då sorterade Adde tvätt hela kvällen och vi kunde sitta i lugn och ro. Han sorterade tvätten, stoppade in i machiiinen (viktigt med uttalet där), i med tvättmedel "har ni inte Ariel, det är bäst", SATT OCH "SÅG" HEEELA TVÄTTPROGRAMMET!!!, därefter hängde han upp det. Vi körde på 90 graders långtid med förtvätt om vi ville stanna extra länge, detta är sant! 

På nåt sätt tycker jag att vår 4-åring påminner mycket om vår gängliga inneboende...det är nåt där alltså. Han är inte riktigt lika flitig som 4år, näää..det är han inte...
Jag menar, det vore ju konstigt om vår inneboende hade varit Ettan, jag blev ju inte direkt mamma när jag var 11...eller!? 

12 maj 2010 fyller Adde 18 år och jag ska öppna champagnen och skråla för full hals...ta i med alla mina 28 år:)


Ha en underbar dag!!.........klart du får efter skönsång från oss denna morgon:) och fortsatt firande ikväll.
Lots of love dear!

//Goalkeepermom

Röd/Vita skrällar när Bengan tjurar

MANNHEIM. En ny hockeybomb i VM.
Norge–Tjeckien 3-2 – Norges första seger mot Tjeckien på 73 år.


Jaa...vad säger man..."grattismenvivannövereriförrgårochvikommerattgålängre" ....väl?! Kan det ha med färgen att göra ://..vi är rööööde.....vi är viiiide..:// What ever...vi gul/blå leder över snigelätarna med 3-0 i period 2.
Vad hungrig jag blev!


//Målvaktsmamman.....som slutar 12.30 i morgon....och har ledig fredag, Univar äger!


Danska-kurs....i hockey!

Danmarks Mads Christensen stopper USA's Matt Gilroy.


Det danske ishockey-landshold leverede endnu en pragtpræstation og slog USA efter overtid.Danmark er videre til mellemrunden ved VM i ishockey efter endnu en overraskende sejr i Tyskland. I dag blev OL-sølvvinderne USA slået med 2-1, men denne gang skulle danskerne bruge lidt ekstra tid til at hive sejren i land."Vi arbejdede stenhårdt hele kampen, og så bliver vi belønnet med scoringen til sidst. Det er en ubeskrivelig følelse," siger matchvinderen til TV 2 SPORT.

Såå, då har vi övat på danska språket, nu kan Bengt-Åke och killarna öva på vilja och jävlaranamma. Trots seger i går över västergranne saknas...jag vet inte....man ger inte allt förrens chansen är på väg att gå...i eget mål. Och där vill vi inte ha någonting, jag och Tvåan, bara lite motstånd från egen målis  och det har vi....jättelikt motstånd av jättelik Gustavsson. Hockey kan vi ju, Sverige alltså, så visa nu lite Svensk Sisu så vi inte blir röde som pölser. Kan våra andra västergrannar så här mycket kan vi gräva germansk guld.

......vill man ha annan publik än Målvaktsmamman med familj till VM i sommarskrud (med undantag för i år då) så gör man heeelt rätt i att förlägga matcherna på betalkanaler man knappt kan stava till, idioti i världsklass.
Så alla, slå på kanal....mmmhm....Viasat Sport HD, Lettland-Kanada 20.00.


Fridens hockeylovers!

//Målvaktsmamman

Rumpan Bar värmer..

Så är det söndagkväll, igen! En härlig vecka väntar med full måndag tisdag och halvfull onsdag....sen är det fest:) Hockeyfest mot Lusekofta HC just nu....nja, det skulle jag väl inte vilja påstå. Ledning som hänger lite löst...ikväll vill vi INTE vara med om några skrällar, enough! Monstret...dax att spika igen kassen....det hade Tvåan gjort och Målvaktsmamman hade stöttat från läktarplats i Läderhååsen.  

Jonas "monstret" Gustavsson


Lördagen regnade bort...med start när jag och protesterande husband rullade blomstervagn ur handelsträdgård. I bland undrar man vad ont man gjort...och kommer fram till att han, God, nog måste gråta över någon annan, jag råkar bara befinna mig på fel plats vid fel tillfälle...typ alltid. Desto skönare i dag när allt var inhandlat, solen strålade från blå Eriksbergshimmel, gott ÄR livet. Morgonpromenad efter avvinkning av husband och Pinarello (som körde Hisingen Runt för skoj skull, cykeltävling à 11 mil inför Vätternrundan...jätteskoj;) därefter efterlängtat trädgårdsarbete som alltid visar sig vara en dröm.....en mardröm. Åter den där illusionen som föds i Trädgårdsdax på TV4 och som jag går på det vareeenda gång, trädgård ÄR inte min grej...jag vill bara sitta klart tillsammans med Lindemann.
Så här!:)


 

Sommardrömmar i hamn under morgonrunda

....och vårfin Ostindiefarare som fått båtplats jämte...


...grannens skuta som lystrar till Kaffekoppen, namnad av ägarinnan själv.


Säkert ilagd i samband med islossningen då det är huggsexa på båtplatser...vi pratar om på liv och död. Vi hoppas för alla båtägares skull och för frusna tanter att den där söndertjatade växthuseffekten sätter fart....Pronto! Fin blev söndagen som avslutades med slutkörd husband och trädgårdsstel Målismor hos RumpanBar på Linnégatan. God mat och dessutom 2 för 1 på söndagar..gå dit vet ja!...hälsar Snålvaktsmamman:)

Med 15 minuter kvar av matchen mot Norge vaknar gamla Svea till liv...5-2 och jag sjunger nationalsången, Tvåan lider och pringer till sängs. Vad vi älskar varandra. Heja på Sverige, det behövs efter denna mediokra uppvisning.

Skön star på kort vecka!

//Målvaktsmamman
Rekorderliga räkor och guldvittring

"Och så hela ståplatssektionen som var ett hav av tyska fans, som fick den mäktiga Djurgårdsklacken under slutspelet där hemma som att se ut som en svensk riksväg bredvid tyska autobahn."

"Veltins Arena i Gelsenkirchen har tak och det gör att den känns som en NHL-arena på anabola steroider."

"Jag var en av 77 803 åskådare som såg Tyskland skrälla mot USA. Det är 5,6 fullsatta Globen staplade på varandra. Nästan sju utsålda hus i Scandinavium i Göteborg. Och nästan 14 000 fler åskådare än vad AIK drog på samtliga 26 hemmamatcher i allsvenskan i vintras."

/Mats Wennerholm

Varför var inte vi några av 77 803 åskådare på rekordkvällen? Vi älskar ju hockey och storslagna arrangemang. 
Varför dansade inte vi omkring med Ein groose Bier i läderhååsen och tyrolertrosor..jaaa...inte vet jag. Varje gång det är något stort idrottsarrangemang i relativt närområde är min högsta önskan att vara på plats.
Varför Mats Wennerholm och inte jag!.... Jag veeet..han har betalt för det och allt runtomkring. Dessutom fick han se Tyskland vinna över USA i sudden, i Tyskland, tillsammans med 77 802 andra..Världsklass!Lördagkväll och vi har ätit vårt dyraste kilo räkor någonsin, 260:-!! för ETT kilo. Det säger väl allt om hur våren skrider här på västkusten....vaaaansinnigt sakta och blåsigt. Till detta ytterligare en möjlig skräll i VM, 3-1 till Danmark mot Finland halva 2dra perioden spelad....reflektion; roligt, oväntat och hopp för Puckade Pantrar i VM-soffan om guld för Sverige. I så fall ska vi joika i Tyrolen. 

Första matchen för Sverige i morgon, då vi tar oss an våra nordiska grannar Lusekofta HC, må de snärjas i sitt garn;)
Lördagsmys med dansk hållning....de e dejligt!


//Målvaktsmamman

Friends!

//Målvaktsmamman

Skillnad på trampa och trampa

Förra året stävade jag och Fru Trampa över sundet med Älvsnabben, väl i hamn vidare längs Drömmarnas Kaj.....i mars! Herregud, utan att blinka är vi snart inne i juni och först idag har jag burit upp stackars damen från källaren. Det har varit en lååång vinter. I går snöade det 20 minuter från Lilla Huset, men vårbad till helgen (för cykeln) och förhoppning om varmare vindar ska nog få i gång den här gamla kroppen (Målvaktsmammans). Jag tar mig alltså inte 20 minuter till jobbet.....husband kör 20 mil på skoj!? Latmaskar gillar inte dåligt väder.

Världens största hockeytrunk ut.....Fina Frun in


...som vinterklädd håller Greta varm


Ännu finare (allt är fråga om smak) Pinarello vräker sig under renfäll från norr...


Smaken är som baken, skinkan mör man sadelmuff bör.....ha.
Hade gjort succé på Vätternrundan.Spara miljö och pengar, kör cykel....men för guds skull sitt bekvämt. 


Fridens Liljor

//Målvaktsmamman 

Myrornas krig

Tordagmorgon och som vanligt i Lilla huset irrar delar av trumpna familjen omkring som i dvala. Målvaktsmamman sladdar omkring i nylonstrumporna och målar fransen med morgonkaffet. Meen, denna torsdagmorgon blev inte som någon vanlig morgon, vi hade fått frukostgäster. Jag har inget större problem med det, såvida dom inte är små, svarta och uppträder i tusental. Viss fobi nedärvd från närstående innefattar just småkryp, särskilt mängdbenägda.
Det roliga i denna myrsång är att alla övriga familjemedlemmar hade gjort sin frukost per styck och satt i godan ro, mumsandes i tystnad. Jag var inte tyst. Köket kryllade av myror, överallt.....INGEN hade sett nåt. Nämen, ni förstår ju. Förra våren hade dom (myrorna alltså) fått för sig att äntra in genom altandörren på andra sidan av huset. Trötta på surtanten i den änden, har dom alltså förflyttat sig till köket...hehehehehe...hon bor här med!
Myrr i flytande form har milimetervis förlagts runt hela Manövergången. Hur många dosor myrgifts får plats i kuvert för utdelning i brevlåda?....så många som jag fick skickat till mig. Got Ya!

Myrornas krig råder på Eriksberg och det känns som jag är på väg att ta hem segern, härligt!


//Målvaktsmamman

Flickvänner och Maräng Madmoaselle

Då Rosa inte dykt upp än har här vår-dansats med Snabeldraken. Allt vinterdamm ska ut....och då snöar det i Kortedala!! 4e maj SNÖAR det i Kortedala....näää, jag klarar inte mer nu, mer än hålla mig därifrån. Sommarfrisyr på Tvåan fick vädergudarna att rasa, kan det ha varit för de ynka 2 centimeter som åkte av så FÖRLÅÅÅT!
Torsdagen bjöd på värmebehagligt med en strålande sol, som tyvärr inte räckte till fredag eftermiddag, Valborgsmässoafton och Cortegen. Hällregn lugnade i alla fall polisen och förhoppningsvis skonade unga från olycka och baksmälla.....den fick vi tanter i stället. Afterwork på Piren hemmavid var lugn för Målvaktsmamman, inte desto mindre trevlig. TANTVARNING FÖR LUGN VALBORG;)
Adde: "Jag ska vara hemma ikväll.....OM jag inte åker till Slottskogen och super ner mig" Det var moget! Faktiskt, då han var ironisk och stannade hemma....några grå hår mindre för Mor som ror...då är Far rar och Adde världsbäst.
I lördags var det dags för Bräckeflickorna och hemliga gäster att återförenas i kacklande vinsång, efter Köpenhamn. "Sune" det var som att stiga in i Hus och Hem, finfint. Kantarellsoppa, stek utan sallad;) och till sist söta Maräng Madmoaselle...ljuvligt. Till det några liter rödvin...som inte var särskilt ljuvliga dan efter, men det var det värt....ni är för bra alla. Snälla husband stod för limousineservice mellan pokerhänderna (hur skulle vi annars ha råd med limo;) och hämtade fnittriga flickor fram på småtimmen. Du är en ängel utan vingar...love!
Nästa middag bjuds i Lilla huset på Torget...på sitt sätt...Lantliv i förändring -från dag till dag. Jag och M bestämmer datum som måste sammanfalla med kockens schema, annars blir det kvarterskrogen.Fridens alla miljoner läsare!


//Målvaktsmamman

RSS 2.0