Vi sänkte båten och firar advent

Varning!
Håll dig inomhus så mycket som möjligt idag för Scan kör nämligen runt och samlar in dom värsta svinen inför julafton för att hinna rimma skinkan... Ja, jag ville helt enkelt bara varna dig för jag vill ju inte ha ditt arsle på matbordet;)

Hjärna det!

"Honken" petas mot Djurgården

Utbytt efter fem insläppta mot Linköping i går.
Nu bänkas stjärnmålvakten Johan ”Honken” Holmqvist i torsdagens bortamatch mot Djurgården.
– Jocke Lundström spelar i morgon, säger Frölundas assisterande tränare Stephan ”Lillis” Lundh.
I sin elfte match i rad från start blev Johan Holmqvist, 32, utbytt efter två perioder mot Linköping, vid ställningen 1–5.
– Honken kanske skulle ha tagit en eller två puckar, sa tränaren Kent Johansson som kastade in Joakim Lundström, 26.

Johan Holmqvist.

Får stå kvar
Han släppte in ett mål på tolv skott.
När Frölunda gästar Djurgården i morgon får Lundström stå kvar.

– Honken har varit jäkligt bra och spelat väldigt mycket. Men vi har känt att någon gång måste man byta när det är så tajt spelschema. Nu blev det naturligt eftersom laget inte spelade bra, säger assisterande tränaren Stephan Lundh

Aftonbladet 24/11 2010

Jaa, Honken kanske skulle tagit en eller två puckar..synd att resten av laget inte gjorde mer än 1! mål. Vi hoppas att vår andremålis gör fler, jag håller tummarna.
Jag é inte bitter!...jag är bara Målvaktsmamma..som tur är för eventuellt tillhörande lag. Är man inte på tårna är det bra att båsöppnande dito kan rycka in. Det är tufft att vara målvakt. Minsta felskär eller felbeslut syns och granskas minutiöst av medspelare, motspelare, tränare och föräldrar. 
En utespelare behöver inte vara på tårna hela tiden, kan försvinna lite i mängden om man inte är på topp.....gör en målvakt det undrar alla vad i hela himmelens namn han gör uppe på motståndarens planhalva!!?

Sååå, lider då Målvaktsmamman kval inför Tvåans burvaktande? Inte det minsta. Möjligtvis inför matchanalys av mindre bra burvaktande "hjärtat...du kan inte BARA skylla på dina medspelare"...sedan glömt och nästa match. Tvåan är en målvakt i själ, hjärta och hjärna, med en självinsikt som få....jag behöver bara luta mig tillbaka och fundera över nästa blogginlägg.

Under hjälmen på en målvaktande Tvåa...

 

Julkryssande femma med bak

Vad händer en tisdag som den här? Tja, inte många knop för den här Målvaktsmamman som fruset undviker ishallen. Tacksam för husband som släpar omkring på världens största hockeytrunk i novembermörkret...jag och jyckarna hasar omkring mellan diskbaljan, tvättmaskinen och närbutiken, nån nytta verkar det vara med oss. Ruskvädret består och veckan går, förhoppningsvis i rasande fart. Ledig fredag med bakinhandling åt Mor som bor i brors Etta, men ska underhållas i helgen. På fredag kväll lossar vi nämligen ankar för årlig Kielkryss, Målvaktsmamman, några snabba forwards och tunga backar....husband styr upp som center. Vi äger!

Mor som ror den gamla ekan vaktar Lilla huset på Torget fullt av hundar, ungar och hembryggt....rödvin!?...Vi vill inte att det ska bli för tråkigt för henne så hon får jättegärna baka, därav fredagshandling. Vore synd på sådan kompetens att ligga i soffan och äta chokladpraliner. Man ska ta han om dom gamla!


Mor lilla mor, vem är väl som du......ingen i hela världen.

Inte skitkul!

Vi fick 4 centimeter snö i en halv dag och alla Eriksbergs hundar slutade bajsa. Hundägare....för guds skull, uppsök vetrinär, eller varför inte en psykolog....ni verkar ju skiträdda!! Liksom julafton alltid infaller den 24 december kommer det som göms i snö alltid fram i tö och jyckar kommer alltid att bajsa....även på vintern. Och töat har det verkligen gjort i sann blåsig Göteborgsanda. Tvåan har haft träning i vanlig ordning, någonstans här tröttnade Målvaktsmamman, åkte hem och missade två timmar senare matchseger mot Lerum HC...jag hockeydog. Men trevligt besök från Bror med mor i Etta, restaurangbesök med husband, ett välbehövligt skumbad och jag är på banan igen...tillsammans med Martin Becks härliga granne.

Härlig söndag och kort vecka....för mig.
Fridens!

Isdans till advent

Jahaa, hade vi vetat att det vår Manager som slipat våra skridskor fel hade vi ledat serien....väl..? Tja...jag slipper ju ränna klackeskorna av mig för att stötta a-lag utan kan ägna mig helhjärtat åt a-barn istället, va skönt! Vi gläds så klart över seger mot Färjestad i dag, särskilt då Univarkollegor lider av gener från Karlstad och ytterst dåligt omdöme.

"Gett oss fan på det"
Mitt i kaoset ställde spelarna i dag upp för match mot Färjestad. Då visade de den kraft, inspiration och bestämdhet som hela klubben länge saknat.

– Vi hade gett oss fan på att göra en bra match och det gjorde vi. Jag är stolt över att stå här i dag, säger tränaren Kent Johansson.

Aftonbladet 20/11 2010

Jag hoppas att vi kan fortsätta vara stolta som Kent Johansson. Det hade varit väldigt roligt att få se Malmö Hawks nya arena...men inte för att vi åker NER till samma serie....Upp Malmö...upp!

Johan Holmqvist....den här Målvaktsmamman klackar numer skorna åt U14...


....och slipar skridskor åt Tvåan

...som förövrigt hade match med U15 i Kållered igår kväll. Förlust med 2-1 trots bra spel från hela laget, det härdar säger dom som vet...möjligtvis frusna vin(druvs)sugna Målvaktsmammor sen fredagkväll.

2a hockeylediga dagen på 1 månad njutes sedan morgonstund. Sovmorgon, gott kaffe, frisörbesök och adventsboosting. Vita fina julstjärnor gömmer smutsiga fönster som gömmer dammkatter som ger bloggtid.

Ha en fortsatt skön helg....och Facebook för Tvåan ger datorkö och därmed dålig uppdatering för Mor som svänger lurviga på Kielkryss nästa fredag. Lovley!


U16 ger tröja 15 till hjälm nummer 25

Jag och jyckarna myser i novembermörkret tillsammans med badgästerna på Böda Camping. Ettan är på bio med Kusin Vitamin och husband har åkt för att hämta upp världens bästa målvakt. I morgon är det återtåget på Scandinavium...då ska min kompis Fia slå försäljningsrekord på 50/50 lotteriet, va roligt! Vi ser ju även fram emot ännu en seger för våra a-barn...jag menar vårt a-lag, men då ingen kommit med förslag gällande ersättning till målvaktande mor, hoppas jag dom vinner trots uteblivet stöd. Ska njuta fin hockey med U14.

Tvåan tar chansen att träna med U16 så fort tillfälle ges. Matcherna är till för att se och lära, men även förtroende att hoppa in vid behov och han njuter av sina säkrade 20 minuter i rampljuset...matchvärmning innan nedsläpp;)


Rick grillas av medspelare inför....


...match i Ängelholm mot Rögle.


Uppladdning....


...tekning...


...och grym andremålis med fel nummer 15


Matchresultatet pratar vi inte om den här gången, men äcklig mat sägs vara förlusten. I lördags vann vi mot Troja/Ljunby med 8-3...det vill vi prata om!

Fridens isfarare!

Snart har vi jul här i vårt hus

Söndagkväll blev det med en blinkning och julklappar från norr. Mor som ror en äldre eka anlände för sedvanligt julfirande. Jag veeet, men med 160 mil enkel väg krävs framförhållning...typ 160 dar....eller inte..

Klapprande klappar....svart, hornigt och hårigt...guess!?


Saltat och torkat renkött!...och just denna Lapps fina file...världsklass! Vi tackar och njuter.

Ska med fördel avnjutas tillsammans med bröd bakat av gammel-ekans mor...Delicious!


Fint fika för nyss hemkommen målvakt. Hel veckas träning med U16 Elit står på schemat, det är också världsklass!


Skön start på ny vecka vänner...och så har vi firat Far som är rar...ända till Örby.

Fridens Liljor!

Utvecklande morgonsång


....i form av Målvaktsmamman, vilket inte brukar vara särskilt uppskattat av familjeresterna...men kul. För Tvåan, som idag hoppat i matchbussen till Ängelholm tillsammans med Frölundas U16-lag, blir det en extra heavymetal sång i morgonbitti för hemkomst runt midnatt. På Internationella Skolan är man ledig den dag det är utvecklingssamtal..förutom sin mötestid. Då jag har svårt att gå ifrån jobbet mitt på dagen, dessutom får hockeykillar modell äldre i bästa fall förvarning om matchuttagning dagen innan (Rick fick för att han gästspelar stor)...så bad jag för länge sen, på mina bara knän, särskilt om samtal 8.00! med Fröken Fräken i morgon. Sorry Rick...jag får nog dra ett gitarrsolo till sången för att kompensera....men det är ju för att du äger...målet.

Vi håller tummar och tassar för seger i skånska myllan!

Det är kallt i Götet....


Fri?tid..

Hockeyledig måndag för Målvaktsmamman....som sitter och väntar på snön. Än räcker det med den snö jag sett i Borås Ishall, Slottskogsrinken och Wallenstamhallen under helgen....enough! Fredagkväll i Knalleland och storseger mot Borås HC med 13-4 och Tvåan fick hoppa in i sin första match med U15/16 i All Ettan...stort för en liten målvakt som nollade t o m ett friläge. Lördag fixade U14 12-3 mot Mölndal/Järnbrott i division 1 och söndag bjöd på 6-1 seger mot Mölndal i division 2...vilken helg för härliga killar!

Jyckarna sover, Ettan kokongad i sitt rum, husband och Tvåan skrapar is i Scandinavium..tja, det är ju tur jag får vara på middag hos vänner i Halvåtta hos Mig. Det är konstigt, när man äntligen har ingentingattgöraförutomattingetgöra, då saknar man alla...måste väl vara kärlek. 
Nu står gröten och puttrar för en målvakt i världsklass...snart är huset fullt igen, härligt!


Islossning från norr
Frölundas sköna trium över serieledarna Luleå
Vann med 3-1

Segern kom i grevens tid. Och motståndet var bästa möjliga för självförtroendet. Jumbon Frölunda tog en meriterande seger mot Luleå. 
– Jag tycker att vi förlorade mot ett bättre lag, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist.

Aftonbladet 4/11 2010

3 matcher - 3 segrar...jag borde börja ta betalt för det här!

Matchens lirare ikväll...Honken, jag satt på span bakom mål...såg bra ut.


Alldeles snart fredag och halvdag för Univar, härligt. Kvällen ska tillbringas i Borås ishall då Tvåan har match med U16 i All-Ettan...han äger! Kanske fint matchbesök från Luleåhållare i närheten...i så fall, matchstart 20.00.

Nu uppbäddning för extrabarn och nedbäddning för Målvaktsmamma....jag har gjort mitt för idag, med bravur. Snacka om islossning!

Slutskrålat och slutskålat

Skickar en hälsning till fina Cilla som var värdinna för Bräckeflickornas sammankomst i lördags. God och rolig mat och extra plus för feltillverkad efterrätt...vad bra fel kan bli! Mellan 18 och 03 hinner ett och annat avhandlas både psykiskt och fysisk...rent praktiskt tvingade vi stackars värdinnan till medlemsskap på Facebook.
"Klart du ska ha FB, tänk vad roligt att kunna hålla låda med oss och andra gamla tanter"......sen dess har vi inte hört av henne.

Just facebook var ett hett diskussionsämne kring runda bordet. Nyttans vara eller icke vara, när och varför...och verkligendefenitivtintealls i Cs liv....hehehe...right!.../:Reeed reeed waaiiin aaiaaan..makes me forgeeet that Iiii../:
...vilket osökt leder mig in på artikel i dagens GT:

Nytt fyllefilter på facebook.
Här läser jag: Tycker du att det är en bra idé att skriva till chefen eller exet på facebook efter några glas vin? Nu finns fyllefiltret som får dig att låta bli. IQ-projektet som leds av Systembolaget och verkar för ett smart förhållningssätt till alkohol  tänker lansera ett fylletest i form av olika motorik- och reaktionstester. Det kan handla om att klicka på en blinkande lampa eller....jag citerar forfarande....att döda en mygga med musen..!!? Hade det inte räckt med en flugsmällare?

Brasan brinner fint till fördrink...för dom som ska döda mygg.


Fin dukning för flickorna...


...som njutande slogs till bords.


Den flygande holländaren älskar mat som grillas till bords och vi håller med.


Kul avslutning i La dolce Vita....sen ville Målvaktsmamman hem, tog tjejerna i plocken och gick.Fridens Liljor!

Utvisning för stora och små

"Det ser ut som vi skiter i brallan"

Det var klasskillnad i bottenmötet.

Nykomlingen AIK körde över krisgänget Frölunda.
5-2 och nu är goda råd dyra för göteborgarna.
– Det ser ut som vi skiter i brallan, säger tränaren Kent Johansson.
På pass från Dick Tärnström, i powerplay, skickade han upp pucken i nättaket bakom en hjälplös Johan Holmqvist.
– Det är öppet vid första stolpen så jag lägger den där, säger Andersson.

Trots det insläppta målet var det just Holmqvist som räddade ett uppenbart pressat Frölunda kvar i matchen i första perioden.

Aftonbladet, 2/11 2010

Som Honkens målvaktsmamma hade jag gnisslat tänder...

..över hans usla motsp...medspelare..lagkamrater?..what ever!

Ta tillbaka Dahlén, Frölunda!

Jag har skrivit det förut.
Ulf Dahlén framstår mer och mer som ett geni när han stod i båset och ledde Frölunda.
Och vad jag kan förstå har han fortfarande kontrakt och betalt av Frölunda, efter att ha fått sparken efter förra säsongen. Då talade man om en fiaskosäsong trots att Indianerna kom sjua och sedan pressade serietrean Linköping till sju matcher i kvartsfinalen.

Dahléns första säsong 2008-09 kom Frölunda trea.

Jämfört med idag framstår de som rena succésäsongerna. Vi kanske får tänka om här. Det var kanske Dahlén som lyfte Frölunda.

02 november 2010, kl 01:09 Skrivet av Mats Wennerholm, Aftonbladet.

Jag har också skrivit det förut, i bloggen "Hade jag med" 2010-10-12.
"Skadeglädjen är den enda sanna glädjen" påstod någon nån gång....tja...;)..och så klart hoppas jag att det vänder.

Jag gläds dock åt hockeyunderhållning á la U14. Tyvärr uddamålsförlust mot Skärgården HC 3-4 i fredagskväll och same same i söndags mot Kungälvs IK...som bjöd på en och annan spelare i båset - utvisningsbåset.


Vi kämpade tappert....särskilt jag och Kerstin som trängdes med en påse kålrötter vid enda genomsynliga plexiglaset..


Tvåan var andremålis och hade tur som slapp öppna dörren till utvisningsbåset vilket skulle gett honom tennisarm.


På torsdag tänker jag skrinna in på Scandinavium igen för stöd, uppmuntran och piruetter, sånt som Målvaktsmammor gör....även åt A-laget. God knows we have to beat Luleå...big familyaffair!

Redan onsdag i morgon, livet är en fest! och Fia tror att VF snart får ägglossning...eller var det islossning?

RSS 2.0