Möjlig segeröl

Äntligen torsdag och jag och husband sladdade förbi Faro hemmavid för en liten AW, 29 kronan innan 19...me like! Man kan väl kallt konstatera att hösten nått kajkanten på Eriksberg....det är inte samma driv just nu. Vi är väldigt frusna och mörkrädda här på Hisingen. Oktober i morgon och en månad fullspäckad med festligheter...jag är laddad! 


Och laddade hoppas vi att Frölunda Indians är i mötet med HV71. Honken är skadad och vårt nyförvärv Joakim Lundström ser ut att göra en stabil insats i mål så här långt...1-0 till VF efter 2 perioder. 


Två skollediga tonåringar skrotar omkring och ser ut som dom gjort dagsverke för hela Norden. Till och med hundpromenad verkar ytterst betungande och på Blocket.se finns nu 2 Dvärgschnauzrar till salu, varav en nyfriserad.

Njut inför fredag!

Ansiktsbok och kantareller

Våga Vägra Facebook!!.....har jag skanderat, stående på barrikaderna, håret som en flagga på mitt kvinnoskepp (sjöng nog Ulf Lundell 1980nåt..) En flaska rödvin senare hos Lotta på Byalagsgatan hade jag installerat mig...jag blir nog världens sämsta Ansiktsbokare....eller,

...här är Tvåans hockeyschema för September, jag borde ha all tid i världen..


Jag och Arga Snickaren försöker rädda ett mögelhus i Åkersberga, Henke och Joel sover skavtassars i fotöljen, Ettan är på bio och ni kan ju gissa vart Tvåan och husband håller hus...


Tvåan laddar inför is..


..tillsammans med härliga lagkompisar i Frölundas U14


Tvåan stänger kassen...


..tillsammans med målvaktskompis Victor


I oktober drar matcherna igång, äntligen! Nu har "vi" tränat tillräckligt för att spela jämt med AIKs A-lag


Nähäpp...redan torsdag imorgon. Adde och Rick har studiedag och det är så skönt när inte alla ska pusta omkring morgontrötta och att jyckarna får sällskap. Med andra ord en bra början på torsdag och nästan helg.
Tiden rusar, livet leker och Lasse-Maja kom cyklande förbi med en stor påse kantareller...nyplockade och rensade. Vilka vänner...tusen tack!

Målvakt ärver målvakt och lycklig mor

De här benskydden är namnade Ahonen....


...och har tillhört Ari Ahonen, tidigare målvakt i Frölunda Indians...


...men tillhör numer Tvåan!!


Nöjd målvakt med än mer nöjd målvaktsmamma som sparat 15000:- och..


...tänker sälja nästan nya, förprecisaförnumerännulängremålis, benskydd och bjuda husband på krogen.
Tack Ari....tack!

Helgmys i blindo

Såå vaaar det fredagsmyyys. Jahaaa, snålvaktsmamman har dukat för hela familjen tänker ni nu...tja, i alla fall för hemmavarande familjemedlemmar, jag och jyckarna. Vi chillade framför TVn, käkade ost och drack ett glas vin...


....medans husband försökte få en glimt av Tvåan på isen


Som sagt....detta är då del av immigt café hos FRÖLUNDA INDIANS (om inte jag är heeelt ute och cyklar...spelar inte dom i elitserien?). Man ska sitta och fika och samtidigt se träningen på isen:)


2 rutor bort har det klarnat en aning, man urskiljer rörelse där nere..


Nähäpp...lika bra och ta sargplats...?!


...och Tvåan tycker det är märkligt att jag ALLTID! tycker att han är världsklass. Inget märkligt alls när man sitter där som blind.

Lördagen regnade bort med frisörbesök (I´m a punkrocker yes I am:), husband fick punktering på bilen, Ettan jobbade och Tvåan var i Fina Hallen. Tur att Marie "Mascarpone" tog sig tid för fika i fina Haga...vi ses för sällan! Grattis till hennes stjärna Stella som fyller 1 år idag.

Söndag och soffläge....Fridens!

Vi gillar olika!


ISGR är en svensk, internationell grundskola som arbetar enligt svensk läroplan med Engelska språket och Internationalism som vår profil.
Vi arbetar nära den engelska sektionen på skolan vilket ger oss unika möjligheter att erbjuda våra elever både en internationell och engelskspråkig skolmiljö.
Vår strävan är att skapa en lugn, säker och internationell skolmiljö med respekt och tolerans
för varandra.

ISGR/IHGR undervisar från förskola till och med gymnasiet. Vi erbjuder en trygg och dynamisk miljö där eleverna förbereds för en framgångsrik framtid!

Trots att vi erbjuder dessa olika program ser vi oss som en skola.. Eleverna deltager tillsammans i många aktiviteter, så som elevrådet eller Nordic Networks idrottsturnering. Eleverna på ISGR/IHGR kommer från fler än 60 olika nationaliteter.

Utdrag ur presentation från skolans hemsida


I den här skolan går mina barn, Ettan på gymnasieprogrammet Samhäll-Samhäll och Tvåan i årskurs 7. Världens bästa skola med respekt, kamratskap, språk och mångfald.

Diskussion vid frukosten, morgonen efter valet som gav en fadd eftersmak genom Sverigedemokraternas intåg i riksdagen. 
Tvåan: "Tänk om SD hade vunnit valet, då hade jag nästan blivit ensam kvar i min klass!"
Tvåan igen: "Om dom hade vunnit så hade dom kanske lagt ner hela våran skola!!"

Att det är så många i Sverige som står för det SD propagerar för är beklämmande. Berättar  ni för era barn att Adolf var god? Nä, jag hoppas ni inte åker utomlands och spenderar svenska kronan, att ni inte umgås med de invandrare som ni känner oavsett generation, att ni inte råkar ut för krig och förföljelse, utan firar alla högtider med Jimmy Åkesson.

 Sverigedemokraternas invandringspolitiska program:

 • Det ”totalhavererade mångkulturalistiska samhällsexperimentet”  ska avskaffas. 
 • Inga folkgrupper ska tillåtas splittra en etniskt enhetlig nation. Integration som innebär att etniska grupper ger upp delar av sitt väsen och sammanblandas till en ny enhet ska bekämpas.
 • Inget befrämjande av främmande kulturer.
 • Inget firande av annat än de egna traditionella högtiderna.
 • Ingen främmande arkitektur ska tillåtas.


 

Känner du igen handen? Aftonbladet har lånat den från 1980-talet. Då stod det "Rör inte min kompis" i den. Det var en uppmaning till den tysta majoriteten att ta ställning mot rasism. Vi behöver handen igen. För mångfalden.
Nu har vi ett parti i Sveriges riksdag som säger att alla måste vara lika för att gå upp i den svenska nationen. Vi gillar inte främlingsfientlighet. Vi gillar olika.

415 507 stödjer kampanjen – gör det du med!

Håll drömmen vid liv!

Uppfostrad i Frölunda och lagkamrat med Ettan på den tiden det begav sig på hal is för honom....visst är det roligt:) Killarna upp till U14 tror att det bara är att ställa in skridskorna, U16 vet att det krävs mer än isåkande fysik, Mats Sundin vet att det krävs blod, svett och tårar, jag vet hur mycket stöd, mat och bensin som krävs för att hålla drömmen vid liv. Låt dom drömma!

Johan Sundström, 17 åringen som gjorde 2 mål och ett assist.
Johan Sundström, 17 åringen som gjorde 2 mål och ett assist.

Det var dock en förlust som Frölunda kan stå ut med, särskilt när lagets yngste visar att han hör hemma i Elitserien.
Johan Sundström är bara 17 år, men visade inte minsta respekt för mästarlaget. Han demonstrerade att det enkla ofta är det bästa och hade stora framgångar med sin rakt-på-sak-hockey.

- Detta är det bästa jag har gjort, tyckte Johan.

Inte så konstigt. Han svarade för två mål, spelade fram till ett tredje och var inne på isen även vid fjärde Frölundamålet. Oh han var bara med om ett bakåt, det snöpliga 0-1 av Fredrik Bremberg i första minuten.

Uttdrag ur GP 14/9 2010


.....och jag tänkte ta bussen till New York!

Henke Lundqvist med sin buss (Foto: NHL.com)

New York: Henrik Lundqvist fick en egen buss

Att New York Rangers svenske målvaktsstjärna är populär råder ingen tvekan om. Nu har "King Henrik" fått en sightseeingbuss uppkallad efter sig.

Whoopi Goldberg har redan en egen buss i New York. Likaså Donald Trump. Så det är till en exklusiv skara som svenske hockeystjärnan Henke Lundqvist nu sällar sig.

Under en ceremoni på Manhattan igår avtäcktes den nymålade sightseeingbussen från Gray Line med tre bilder av Lundvist målade på fordonet, skriver Allt om New York.

På frågan om han någonsin trodde att han skulle få se sitt namn på en buss när han första gången kom till New York Rangers, skrattade Lundqvist och svarade:

- Det var nog inte min viktigaste målsättning när jag flyttade hit, men det är verkligen en stor ära.

Efter avtäckningen tog svensken en tur runt New York tillsammans med fans som vunnit platser på bussen i en tävling på nätet, skriver NHL.com.

Gray Line är det största sightseeingföretaget i New York City och deras bussar kör många olika rundturer i staden.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se


Hockeyhelg med klös

Söndag kväll igen och vi löser mord tillsammans med Irene Huss...i Göteborg. Tvåan gick på is i går eftermiddag och gick av klockan åtta ikväll....dom har varit hjälpspelare vid tränarutbildning. Idag 12 spelare till 17 tränare, snacka om PT! Vi hann dock med mycket sömn och restaurangbesök däremellan. Det är också tur att vi har finaste ishallen och än finare café vi Frölundaiter....NOT! Det finns inga läktare så man får stå vid sargen och försöka se genom det plexiglas som är svart som natten av puckgummi. Man blir riktigt stolt när man bjuder in andra lag till match. Visst...vi har ju cafét med fönster ner mot isen. Funkar jättebra om fläktsystemet vore i sin ordning. Vi sitter som livs levande vindrutetorkare med varsin fönsterskrapa i högsta hugg...då kan man i alla fall utläsa om det överhuvudtaget befinner sig någon på isen. Felet är anmält till tekniker...men han har inte fått något felmeddelande i sitt system, så något fel värt att åka och titta på finns inte!? Tur att vi har brandtrappan som rymmer åtminstone 15 personer....för brinna i en ishall kommer det ändå inte att göra...väl?

I fredags var vi på krabbklofrossa hos goda vänner.


Frossa fick jag av tanken på hur stor krabban var som ägde de klor vi smörjde kråset med...pjhu! 


Tusen tack till Marina (här med husband) och Peter för en kväll som blev nästan morgon. Alltid lika trevligt!...och det gick alldeles utmärkt att yoga trots sena timmen.


En härlig helg som avslutades med 3 timmars letande efter laddare till Ettans kamera. Jag ger aldrig upp och jag fann den! Ettan ska se glad ut HELA veckan så fort han ser mig. Ska bli nice;)

Min "värkliga", härliga höst

Effekter av Ashtangayoga

Patanjali beskriver i Yoga Sutras yogan som bestående av åtta olika steg eller delar: yama (förhållningssätt till omvärlden), niyama (förhållningssätt till sig själv), asana (fysiska ställningar), pranayama (andningsövningar), pratyahara (kontroll över sinnena), dharana (koncentration), dhyana (meditation) och samadhi (förening av t ex kropp och själ, jaget och omvärlden). Ashtangayogan, i sin traditionella form, integrerar vart och ett av dessa åtta steg i ett och samma system. När vi praktiserar ashtangayoga så som det lärs ut av Sri K. Pattabhi Jois får vi effekter på flera olika plan, såväl fysiskt som mentalt.

 • ger starkare, smidigare och längre muskler och löser upp spänningar och blockeringar i kroppen
 • ökar mental och fysisk styrka, flexibilitet, uthållighet och balans
 • renar kroppen från gifter och slaggprodukter
 • stärker immunförsvaret och ökar ämnesomsättningen
 • ökar självmedvetenheten och reducerar stress
 • rätar ut snedheter i kroppen och frigör nervsystemet
 • förbättrar syreupptagningsförmågan, kvaliteten på andningen och medvetenheten om andningen
 • ger allsidig träning för hela kroppen
 • balanserar tarmarna och de inre organens funktion och kvalitet
 • botar eller lindrar de flesta problem i rygg, axlar och nacke
 • väcker kroppen och sinnet till liv och ger mer energi och livskraft
 • ökar andlig medvetenhet och känslighet
 • hjälper oss gradvis att leva ett sundare liv och att bli mer uppmärksamma på kroppens signaler
 • lugnar sinnet och förbättrar minnet, koncentrationsförmågan, kreativiteten och livskvaliteten
 • hjälper oss att hitta balans i våra liv och ger oss ett redskap att bättre hantera livets svängningar

Vad är ashtangayoga?

Yogatraditionen sträcker sig så långt som femtusen år tillbaka i tiden. Ordet yoga har många betydelser, däribland "ena" eller "förena", som kan härledas till föreningen mellan kropp och själ såväl som till relationen mellan individen och det universella. Det finns många olika typer av yoga. Själva utövandet kan skilja sig mycket åt men alla strävar de mot samma mål. Många människor som praktiserar yoga upplever ett större lugn och en större förmåga till koncentration och närvaro i vardagen.

Ashtangayogan består av ett antal ställningar ur Hathayoga traditionen som binds samman med rörelsesekvenser till olika serier där varje ställning bygger på den föregående. Det är en mycket dynamisk yoga där andningen styr rytmen och synkroniseras med rörelser så att en intensiv inre värme skapas med en utrensande svettning som följd . Enligt ashtangayogan och andra Hathayogaformer börjar vägen mot insikt och högre utveckling med rening av den fysiska kroppen. Genom regelbunden utövning blir kroppen fri från orenheter, spänningar och blockeringar. Övningarna stärker musklerna och gör dem smidigare och mer flexibla. Förbränningen ökar och uthålligheten förbättras. På samma gång stärks sinnet, dess förmåga till koncentration, flexibilitet och medveten närvaro i nuet.

Torsdagshund och fredagskrabba

Det är fredag och en strålande, värmebehaglig vecka har fått ett regnigt slut. Tur att vi tog till vara torsdagens fina kvällning med en liten After Work på Café Villan. Jag och Nikita sippade på en Heinecken och trivdes i varandras sällskap....


...tills det blev lite för mycket för damen och hon höll på att ramla under bordet. Med van jyckehand räddade jag upp situtionen och hennes rykte..


Regn ute men med sol i sinne ska jag och husband och äta krabba en liten kajbit bort. Rick har åkt till Torslanda efter skolan för övernattning hos Vicke...Adde, tja...Adde gör vad Adde vill och idag tror jag det var hemmakväll. Vädret lockar inte med nåt bus direkt.

Ha en skön fredag...i morgon blir det Yoga klockan två och en lördagkväll i ishallen...jag har det fint.

Fridens!

Nyfrälst hockeystart i kräfttider

Det är lite kyligt på mornarna när jag styr Fru Fräken längs kajen. Vi har alltså nått den punkt där vi inte fuskåker med Älvsnabben på  morgonen....kan det var den där 2:a andningen som äntligen, efter 39 år, infunnit sig!? Länge Leve Målvaktsmamman! Skolorna har tagit sin början med buller och bång tillsammans med ett hockeyschema i klass med Toronto Mapel Leafs.

Numer U14 lyssnar intresserat på "hjälptränare" Uffe. Tycker han verkar vara hockeysmart faktiskt;)


Tvåan som hatar att stå i centrum (enda som går att stå i är mål) hamnade på bild med frågor i Lördagens GP...

http://graffiti.gp.se/graffitiartiklar/1.438564


Ettan har rivstartat skolan i stor glädje över att slippa matte och no i årskurs 3. I dag skrämde han livet ur Mor som Ror och Far som är Rar då han, efter hemkomst från läroverk, gick ut och promenerade!?

Målvaktsmamman: "Vart ska du?"
Ettan: "Ut och promenera"
M "Varför då!?...Har det hänt nåt?"
E "Nää?!"

Han går iväg...utan kamera (som brukar vara enda anledningen till utomhusvistelse) och med musik i lurarna!??

Husband: "Vart tog Adde vägen?"
Målvaktsmamman: "Han är ute och promenerar"
H "Hade han kameran med sig?"
M "Nääe"
H "Varför då!?...har det hänt nåt?"

Han ringer upp Ettan:

Husband: "Var är du?"
Ettan: "Ute och promenerar!"
H "Varför då?"
E "Jag brukar göra det ibland"
H "Vad bra!?...man behöver frisk luft"

Ettan gick tjurigt in på sitt rum när han fyllde 13 ....


och klev ut vid 18....ganska vuxen, lång och himlans trevlig. Vi umgås plötsligt om kvällarna, ser på TV, datormyser och pratar!!? Teenageparents där ute...Hav tålamod, det blir bra!


Tvåan 13 år, översocial och ALLTID i samma rum, har åkt på läger med skolan och ny t-shirt....

ända till Floda! och Bockaberg, 25 minuter med bil. Tält var det inte frågan om och hårda väl använda sängar fanns inte på kartan, egen flera meter tjock luftmadrass dög åt Prinsen på Ärten. Tillsammans med madrass, dunkudde, sovkokong, en flaska Pepsi, ett antal hekto smågodis, Ipod och mobiltelefon började vildmarksäventyret för klass 7A och 7B....han har det inte i generna om man säger så. Tur att fåtöljen inte rymdes i bilen.

Hösten knackar på dörren till Lilla Huset och helgen rymde lite stök på ägorna. Ordnade liten hörna för fika, resten för vinterförvaring.
  

Vackert helgväder och Vernissage på Stapelbädden hemmavid. Rekomenderas varmt för kringströvande..


Denna härliga tid på året är heligt vigd åt kräftkalas och kalasade på kräftor gjorde vi Bräckeflickor i det här huset på torget. "Dessa kräftor kräfva sitt eget inlägg"
Fint, gott och förbannat trevligt........som vanligt!


....för övrigt är jag frälst, upplyft och fullkomligt ledbruten. Ashtanga Yoga Shala i Göteborg är själahöjande och sinnesfrid, men ger en fruktansvärd träningsvärk. Ni ska få veta allt! //:Ont det gör ont men det gåår, det gör ont en stund på natten men åxå på daan..du vet att det gör ont...://


Datatekniken bråkar hemskt i Lilla huset längs kajen....men Bror som Ror med Far har lovat hjälp med dylikt. Vi håller våra tummar och Oday-andas för tålamod.
Nähäpp...nu får jag hoppa i långkalsongerna för säsongens första träningsmatch mellan Frölunda och Bäcken U14. Tvåan är som en vägg just nu, hoppas huvudet är med.

Fridens och med förhoppning om återseende i morgon!

RSS 2.0