Hamsterhockey

I gårdagens inlägg om målvaktsdrömmen gick att läsa "Han fick signera ett endagarskontrakt och satte sig sedan att vakta båsdörren..."
Det gjorde Tvåan också men åt U15/16 i AllEttan i lördagskväll. Till skillnad mot Jordan White som fick äran att vara "co-målis" åt San Jose Sharks, fick Tvåan en puck i ansiktet!
Provisorisk omplåstning i båset och vidare till Östra Sjukhuset för ytterligare omplåstring (man undviker att sy i ansiktet pga ärrbildning) och kontroll:

Läkaren: Gör det ont?
Tvåan: Nä!
Läkaren: Har du ont i tänderna?
Tvåan: Nä!
Känner du dig yr eller illamående?
Nä!
Du får undvika viss mat som smular, kletar o dyl eftersom kinden även spruckit på insidan.
Får jag inte äta choklad?
Nej!
...........
då dog Tvåan.

Tvåan hemma efter timmar på akuten: "Fullkomligt meningslöst...pappa hade kunnat göra det själv!?"Han är förvisso bra på att tejpa hockeyklubbor...men kirurg?...mnjaa..Vi är mycket tacksamma att det "bara" blev en kluven kind, alla tänder och blick för hockey kvar. Tvåan firade med match kvällen efter. Finlir av 13år som, lik en hamster efter puckskadan, bortaslog Hovås med 7-2....."det gör ont att spela hockey" sa Målvaktsmamman och halkade utanför huset.

Plötsligt händer det!

San José tvingades ta in målvakt från "gatan"

White under uppvärmningen.
White under uppvärmningen.

"Är sånt man bara hör om på TV"
NEW YORK. San Jose tvingades ta in en reservmålvakt från ”gatan” i natt.
Ändå vann de, på straffar, borta mot Vancouver.

När det under matchdagen visade sig att Anti Nittymäki, på grund av skada, inte skulle kunna byta om till matchen mot Vancouver var det för sent för Sharks-ledningen att kalla upp en ersättare från farmarlaget.
Så man fick se sig om i omgivningarna – och hittade Jordan White, 22-årig keeper i universitetslaget British Columbia Thunderbirds.

Han fick signera ett endagarskontrakt och satte sig sedan att vakta båsdörren åt bortalaget i Rogers Arena.
– Min coach på skolan tog in mig på sitt kontor och förklarade situationen för mig, berättar den tillfällige NHL-debutanten för nhl.com.
– Jag försöker bara få perspektiv på upplevelsen. Det här är sånt man bara hör om på tv eller läser i tidningar, men jag tycker är jättekul.

Aftonbladet 21/1 2011


....så jag tänkte ta med mig Tvåan på promenad i New York, runt Madison Square Garden.

Väldig respons


Här urartar matchen -i rena barslagsmålet

NEW YORK. Det var vilda västern i Philadelphia i natt.
Inom loppet av fyra minuter i sista perioden tvingades domarna bestraffa Flyers och Senators med sammanlagt 66 utvisningsminuter – de flesta för rena barslagsmålen.

– Kan man inte slå dem får man försöka slå dem, vitsar Ottawa-forwarden Nick Foligno efter den blodiga 6-2-förlusten.

Alla slogs, kändes det som ett tag, med alla......Till slut fick domarna ihop till 66 utvisningsminuter för roughing och major fighting – plus några game misconducts.

Aftonbladet 23/1 2011

Det är uppenbart att väldigt många hockeyspelare "over there" läser den här bloggen. Jag manade ju inte till uppvigling i mitt inlägg om oskyddade målvakter....bara lite jävlar anamma. Jag är dock glad för den respons jag får;)

Hockeydrömmar

Jag tänkte beställa resa över kommande jul och nyår, Thailand 3 veckor.....vad säger ni?


Jag tänkte fira min 40-årsdag 18 april i Zell am See (dit jag och husband ska flytta...........sen) vad tror ni?.......men vi får se hur Tvåans hockey ligger!


Jag undrar hur landet ligger......vem som ligger!?

Målvaktsbandy


Salak.
Salak stängs av en match till

FBK-målvakten fick frispel och drog till Timrås Björn Svensson i ansiktet med klubbhandsken.
Nu har disciplinnämnden sagt sitt.
Alexander Salak har redan varit avstängd en match automatiskt, nu kom beskedet att det blir ytterligare en match avstängning samtidigt som han döms att betala böter.

Det var under 2-4-förlusten mot Timrå som FBK-keepern Alexander Salak fick hjärnsläpp...då smällde det till. Salak drog till Svensson i ansiktet med sin klubbhandsken...Jag ber om ursäkt, jag handlade i frustration. Min mening var att sätta handsken i bröstet på Timråspelaren och skjuta honom ifrån mig.

Aftonbladet 17/1 2010

Men vad är det som händer!? Målvakter nu för tiden blir ju större och större....men är man stor måste man väl vara snäll, är det tidens tränare som sållar de griniga agnarna från vetet? Såå, vart tog de tunga griniga backarna vägen....eller illern till forward som byttes in bara för att mota ondskan vi blå. Målvaktsilskan kanske rent av kommer ur försök att likställa hockey med bandy......Tie Domi, Toronto Maple Leafs, you nasty little boy...du tillhör historia, en underhållande hockeyhistoria och Målvkaterna måste numer freda sig själva.

Jag träffade Tie Domi första gången i garaget under Mapel Leaf Garden i Toronto...


...och trodde att det var vaktmästaren för arenan!?Tie Domi är en av NHL:s mest ökända spelare. Det här tilltaget slutade med att en man i publiken kastade sig över plexiglaset och in i utvisningsbåset. 
Tie Domi, “The Albanian Aggressor” och/eller “The Albanian Assassin” är den tredje mest utvisade spelaren i NHL genom alla tider. Han samlade på sig hela 3 515 utvisningsminuter på 1 020 grundseriematcher i NHL. Bara legendarerna Dave “Tiger” Williams (3 966 utvisningsminuter) och Dale Hunter (3 563 utvisningsminuter) ligger före..............Nu var det inte bara dumheter Tie Domi sysslade med. Han skyddade lagkamrater och det är lätt att glömma att Tie Domi faktiskt kunde spela ishockey också...

.....och det är hit jag vill komma, "Han skyddade lagkamrater"....så slipper Tvåan göra det själv!

Isande vilodag

En skön söndag efter 12 timmars oavbruten sömn...är det inte bara hundvalpar och tonåriga killar som sällar sig till sådan trött skara? However...härligt var det. Ännu härligare än Göteborgsväder var U14s seger mot Järnbrott/Mölndal med 5-3...en bra söndag för Frölunda med ytterligare seger för A-laget, Tvåan är nöjd, Målvaktsmamman fryser och VF ligger på slutspelsplats.

Förövrigt säger Wikegård att bra hockeyspelare är griniga hockeyspelare...Tvåan kan bli grinig och....


Henrik Lundqvist hamnade i slagsmål i natt.
Efter att ha blivit påkörd i sin målgård blev New York Rangers svenske målvaktsstjärna ursinnig, kastade sig över en Montreal-forward och började veva så masken flög all världens väg.
– Man kan inte hålla sig lugn jämnt, säger han med ett snett leende.

Aftonladet 16/1 2010

Nä!,...just det...man kan inte hålla sig lugn jämt. Men jag försöker åtminstone att inte flyga på mina motståndare på läktarplats, jag vill inte genera Tvåan.

Ha en härlig söndagkväll och bra vecka hockeylovers!

Beerhunter

Så vad gör man då en Frigiven Fredag?....kikar in på O´learys för en öl och trillar ut 6 timmar senare efter några fler och i väldigt trevligt sällskap. Lika trevligt sällskap var jag inte idag...men jag är ju snäll. Tvåan och husband har en härlig lördagkväll i ishallen, jag är förpassad till chaufför och soffa pga HandbollsVM...i Scandinavium, på parkeringen och i hockeycaféet.....they took It all! Finns alltså ingen chans för mig att stötta lag och ledare just nu, men jag kommer att ta mitt ansvar i morgon på matchen....Tvåan står borta mot Mölndal och Målvaktsmamman står på läktaren.Fridens Lilja och Saturday nights Live....till Rob Lowe.
Frigiven fredag

Pigga familjen som trängdes med Målvaktsmamman i måndagsmorse......dom trängs inte längre. Inte ens jag trängs med mig själv, åtminstone inte den tiden. Men det har ändå varit en bra vecka...det är ju redan fredag i morgon, utan träning för Tvåan!?...och Frölunda tog en poäng på bortais mot Skellefteå. Livet är gott och nu undrar vi vad som händer en ledig fredagkväll...utan osande hockeyhandskar.

En hockeystank
Fridens Liljor!...luktar godare.

Slutlovat

Första fulla dagen, första fulla veckan, första fulla månaden....man blir ju spik nykter!!? Till och med Tvåan stod i duschen 5 minuter! efter uppvaknande....nu blommar löken! Äntligen utan träningsoverall dukades det fram fil och flingor, smögåsar och vitaminer....här någonstans började änglar sjunga...jag älskade barnet och åkte till jobbet.
Tja...åtminstone just idag!

Vårvindar friska och isbjörnar

Nu kommer baksmällan efter lyxen!
Vi handlar mindre. Festar mindre. Och får knappt se solen.
Januari är den dystra månaden.
I början av ett nytt år befinner sig Sverige i baksmälla efter jul, nyår och trettondagshelgen.

Siffrorna för omsättningen inom detaljhandel var 2010, precis som många andra år, som lägst under januari och februari, enligt SCB.
Samma sak gäller Systembolagets spritförsäljning. I januari halveras försäljningen av sprit i jämförelse med december.

Snålt med solljus
Stockholm har i snitt en soltimme om dagen, Göteborg två och i norra Norrland rör det sig om totalt tio soltimmar för hela januari, enligt SMHI:s statistik.
Aftonbladet har i dag tagit hjälp av tre experter inom lika många områden – ekonomi, jobb och träning – för att göra den dystra månaden lite roligare.

Ett sätt är enligt Annika Creutzer, privatekonomisk expert, att planera in en resa. Även om man inte reser under vintern piggar det upp att börja planeringen.
– Tänk semester. Man kan även lägga upp en ekonomisk plan under vintern för hur man ska spara ihop till resan, säger hon.

Aftonbladet 8/1 2011

Nånstans här är jag ALLTID på väg att flytta till Zell am See.....VAAARJE år. Jag kan varenda regel för denna utlandsflytt...arbetstillstånd, a-kasse regler, pensionsregler, skolregler, lägenhetspriser, snödjup, soltimmar, byfestdatum och träningstider för hockeylaget.......men Tvåan har tyvärr ingen möjlighet, Frölunda needs him!

Jaaa, vilka gör inte det!!?

    T Pkt
1 HC TWK Innsbruck 24 53 62
2 EC Dornbirn 24 47 51
3 VEU Feldkirch 24 18 42
4 Red Bull Salzburg II 24 3 40
5 ATSE Graz 24 -10 31
6 EHC Lustenau 24 -14 25
7 EK Zeller Eisbären 24 -29 24
8 EHC Bregenzerwald 24 -68 13
......visst...jag kan hålla med om Tvåans tröja är snyggare än EKZas...men han kan redan Tyska..Schönen Samtag und Peace Lilien!

Snart normalt

Så dansade jag ut granen och plundrade julen idag, nästa gång tidigast 2012....såvida inte en puck eller skridskoskena sätter käppar i Målvaktsmammans cykelhjul. Förövrigt har det varit en härlig, solig fredag och jag funderade ett tag på att sätta dubbdäcken på Fru Trampa, men kvällens minusgrader på slask har fått mig på andra tankar....ett liiitet litet tag;) Krasslig Tvåa står på långa ben igen redo för lördagens träning och måndagens skolstart...tjohoo;) "Skönt när allt återgår till det normala" säger Målvaktsmamman....ingen håller med.
Hör upp!


OBS !!!!! OBS!!!!Kopiera och skicka runt!!!!!

Det är ett virus som sprider sig till din tvättmaskin nu i januari och krymper alla dina kläder. Ingen vet hur det sprider sig, och det är omöjligt att bli av med det.
Runt 20onde bäst, sen Malmö Arena

Hoppade ledighet i tisdags då min tro inte kunde försätta berg...men U14 kunde! Vi blev efter idogt kämpande 4:a i vår serie...världsklass!!....och fick då ytterligare 2 dagars spel mot övriga 4:or i respektive serie. Här hade Målvaktsmamman kastat in den LILLA handduken redan innan....men herregud vad killarna stred. Trots 7 sjuka medspelare oavgjorde, vann och förlorade vi...High Five Frölunda Indians!...och Tvåan blev tyvärr en av 7.

Invigning för förväntansfulla på Gothia Tower


Alla lag skulle bära sina klubbtröjor....ombyte för U14
Frölunda Indians U14 och ledare


Tvåan bli lycklig av hockey (3a från höger)...hallaluja!


Alla lagkaptener på scen och vår Jonathan läste upp Fair Play reglerna, grymt!


Värmning inför matchstart, 2 grymma målisar i bur...Rick och Vicktor.


Gruppkram inför nedsläpp....


.....gav mål! Målvaktmamman jublar från läktarplats


Byte för målgörande femma


Vicktor räddar säkert


Time Out och taktikupplägg av vår General Manager;) Christian


Tvåan känns ensam...vilket betyder att vi är i motståndarens zon...bra!


Desto fler i avbytarbåset...världens bästa hockeyspelare!


Nedsläpp i vår zon...Tvåan laddar med övriga.


Halva säsongen har gått....nytt år, nya möjligheter...och jag och den illamående hockeymamman åker med killarna till Malmö för support.....och shopping i Köpenhamn.

Fridens Liljor!


Finsk sisu ger ågren

Vilken fantastisk hockeydag för Målvaktsmamman...och resten av laget, denna första Cupdag. Tre vinster och en förlust...U14 briljerar! Några sjukor, skador, en och annan illamående hockeymamma, men vi är på banan. Rent nordiskt kan man summera våra insatser med klar seger över Norge och enmålsförlust mot Finland....och visst ven knivar i luften från osportslig finsk publik....är det det man kalla Finsk Sisu? A-back 21 i Frölunda protesterade mot dåligt uppträdande, vi sa "Ei sa Peitää"....sen var det bra med det. Ante...sån social begåvning ärves från vem då!?

Fin tabell efter dagens gruppspel som fortsätter med 3 matcher i morgon.

Grupp 4 - Askim ishall
Team SMVOFGM:IMMSP*
SDE Hockey 3 3 0 0 21:3 18 6 *
Frölunda Indians 4 3 0 1 18:10 8 6 *
Trångsund 3 2 1 0 8:2 6 5 *
TPS 4 2 1 1 8:7 1 5 *
Bofors IK Ungdom 4 2 0 2 23:8 15 4  
Nässjö HC 3 0 1 2 7:14 -7 1 *
Hovås HC 4 0 1 3 5:25 -20 1 *
Holmen Hockey 3 0 0 3 8:29 -21 0  


Riktig gott kämpat trots felnamnad Tvåa från speakerbåset, Rickard Ågren.....ågren hade ju jag på Nyårsdagen!?

Fridens Liljor!

RSS 2.0