Det är Vår vår

Jag har varit bloggfri.....jag bygger bo. Neej, jag ska inte flytta hemifrån, jag är inte med barn, vi har inte flyttat....jag tror det är våren. Jag myser omkring i Lilla huset på Torget, hänger gardiner, skrubbar avlopp och putsar silver. Avlopp är ju avlopp, gardiner har inte hunnit upp sen inflyttning och silver hade varit rogivande att putsa om jag hade haft något, vi har kanske helt enkelt bott in oss nu. Två år och nu är hamnutsikten inte så exotisk längre...jag har hängt upp gardiner. Jag har det fint! Vad gör ni? Nu är vi tillsammans igen, jag har så mycket att berätta.
Second Best!

Världens bästa U14 med en fin, välförtjänt silvermedalj....därför inga glada miner, mer än från mammorna.


Vet ni hur mycket som ryms i ett omklädningsrum?


...vet ni hur det luktar i ett omklädningsrum?!


Samlade killar inför finalspel..


...typ OS-final pratar vi här..


Rick, Oskar och dyra målvaktshjälmen 


Värmning av målvakter


Tekning hos Tvåan och hans hjälm..


Det var hårt tryck i första perioden, vi låg under med 3-0


Upphämtningen börjar i period 2 och matchen slutar 4-4....vi ägde!


5 minuters förlängning och Skillingaryd gör 5-4 med 1 minut kvar...Shit pommefritt! Tvåan som äger på straffar, vi hade tatt dom.


Stor stor besvikelse hos killarna just i detta ögonblick...så klart. En dusch på det så gläds dom snart lika mycket som Målvaktsmamman och Vikarierande Wikegård, 21:ans Fia.


Två skadade lagkompisar som gärna hade varit med och vunnit Silver, William och Pontus.


Mer än placering är såklart allt annat runtomkring....så här flott har Sudden, Foppa och Henke också bott..


....och då fanns minsann inte luftmadrasser med tjocklek på 1 meter!!


Många härliga matcher....Rickard och Olle skottades hårt.


Heta känslor runt Olle.....man måste stå upp för sin målvakt...


.....vi står upp, nodisk granne gör det inte...längre. 


SECOND BEST!!Hockeylivet är gott....New York....here we come!

Segerfrukost

.....för Målvaktsmamman sedan U14 vunnit semifinalen med 5-1 och söndagsmiddag för Tvåan trots insläppt 1:a.


Fantastisk live-rapportering från Backmamman och vi håller alla tummar inför finalspel klockan 15.00. Hennes gedigna erfarenhet kommer leda laget till seger och hålla nummer 21 från utvisningsbåset.

På promenad med vinterrunda hundar!

Målvaktsnolla

Sagt och gjort...klockan 9o började hockeyfesten i Backmammans Merceeeedes. Jag vet inte hur många Saabar vi körde förbi...fort...Fia, Anna (annan backmamma), Pontus (Annas skadade back)....


.....Målvaktsmamman och vårskorna.


Trots farhågor från ledarhåll hann vi minsann till uppvärmning....


....och nedläpp mot Nordiska grannar. Jättetur då Backmammans nummer 21 nätade som nummer 1!


Här en välförtjänt drickapaus...


...medans mamman klappar takten. Anna och jag är glada för plusstatistik...jätteglada!


Världens bästa målvakt kunde njuta av att nolla matchen...


...och jag kunde njuta av annat....hockeylivet på en pinne!


5-0 Kärlek!


Peppning inför 2a matchen...


Tvåan briljerar som båsöppnare...


....och tränarHenke coachar i natt-mössan


Taktiksnack inför 2a perioden gav 3-3.....


...vilket firades av hockeymammor minus Fia som kör fin bil, vilket vi andra är mycket tacksamma för.


Tyvärr förlust mot Skillingaryd i match 3, men ändå semifinal i morgon klockan 10.00...världsklass! Så har ni inget särskilt för er, sväng förbi Lysekil för support vet ja! Målvaktsmamman har lite annat för sig....hundvakt, kaffe och morgonTV i flanell.


Fridens hockeylovers!

Ensamma mamman

Såå, vad tycker ni? Jag tycker nästan det ser lite sorgligt ut...lika sorgligt som Henkes hungriga uppsyn....och det är förmodligen mest synd om honom. Jag och Adde delar på Babylon medan husband och Tvåan delar på Lysekil. Vi äter pizza och övriga minus jyckar är på hockeycup.


Det är typiskt marsväder med snö och regn om vart annat...men Fia, också blivande NHLmamma, ska tryggt ta mig till Lysekil i sin MERCEEEDES för support. Jag är mycket tacksam och står i givakt klockan 9.00. Snart dax att knoppa in för att orka stöd till världens bästa målvakt.

Fridens!

Wild women do!


Så med facit i hand var det tur att Frölunda inte gick till slutspel, Uppstått har Jesus!...och Tvåan som har träning till 22.


Internationella Kvinnodagen 8 mars 2011

Segersötma

Det blev förvisso ingen vinst mot Alingsås sen lördagkväll, men en fin 3-3a och storspel av Tvåan. Måste ha varit min och Lena Ph:s skönsång i nya bilen som laddade honom till tänderna....minns din mor!


Husband stöttade inte U14 men ville gärna ha referat om än det ena än det andra. Jag och mamman till världens mest utvisade back samspråkade om än det ena än det andra, men något från matchen minns vi inte...vi var i alla fall där och stöttade....varandra!


I alla fall fint hejat för A-lag och en himmelsk seger i Luleå....konstigt att inte min Far som är ganska rar och från Luletrakter har ringt om just den matchen!?

Joakim Lundström passade på att hålla nollan i en av de viktigaste matcherna för Frölunda på flera år. Han fick hjälp att bli matchhjälte av Niklas Andersson, en spelare som är van att avgöra jämna matcher. Niklas mål och ”Jockes” storspel såg till att säkra Frölundas Elitseriestatus även nästa säsong.Det är 14 sekunder som räddade Frölundas elitserieplats.

Först studsade pucken på göteborgarnas mållinje – för att sekunderna senare ligga i Luleås mål.
– Jag hade flyt i dag, säger målvakten Joakim Lundström till Sportbladet.

Joakim Lundström var lysande och höll nollan mot Luleå när Frölunda räddade sig kvar i elitserien. Men det var centimeter från att laget kunde ha hamnat i kvalserien.

Aftonbladet 6/3 2011

Jag skulle vilja påstå millimetrar från att hamna i kvalserien, man blir ju ilsk mitt i glädjeyran...

...men firar med fina charkuterier till Melodifestival...


...och fortsätter med god frukostfika på söndag morgon, tillsammans med Björn Ferry...vilken helg, vilket liv!Hoppas ni också haft det gott, att veckan blir god. I morgon är det Fettisdagen och Internationella Kvinnodagen...det finnas alltid nåt att fira, härligt!

Vår-lik i vårsol

Äntligen har kusarna töltat vidare! Gothenburg Horse Show är över för i år och med det 2 veckor av evinnerlig rundkörning och huset fullt av väldigt mycket målvaktsuttrustning. Godare kan det lukta, både i ishallen och på Manövergången.

Vårsolen kikar fram och änglar sjunger...


....tillsammans med Målvaktsmamman som med kraft släpade ut världens största hockeytrunk för vädring...


....hoppade i vårskorna och försvann. 


Lördag med kvällsmatch i Alingsås för Tvåan. Jag missar Frölundas viktigaste bortamatch mot Luleå, LOVEBOAT på Palace med partypinglorna....känn ingen press U14, men en seger hade varit plåster på såren.Tur jag åker fint i nya bilen...jag, Tvåan och Hardcore Superstars...vi kommer äga!Ut i vårvintersolen vänner men undvik kajen, här blåser storm i vanlig ordning.

Vinst och förlust

Vi kom Vi såg Vi segrade...igen


Dom snyggaste strumpebyxorna satt på Målvaktsmammans hockeyben...


...och tillsammans med Micke Lehner till höger (demon-tränare för VF, Henke Lundqvist, Robin Lehner och Tvåan) gjorde jag allt för att besegra Färjestad....jag tycker vi gjorde det bra!Äntligen fredag, Ettan är jobbfri och Tvåan har haft träning. Jag och husband shoppade loss i världens snyggaste mataffär, Ica Focus, blev ruinerade och sköljde ner det med en Rioja....livet är gott.

Isande underhållning

"Tuunturin ja granaatiiin" hade gammelmor kanske sagt, dunder och granater sa jag i går när jag tillsammans med 12044, varav flera tusen snåljåpar (köpte 50:- biljetter sponsrade av spelarna;) såg Frölunda besegra Modo med 3-2. Jag medger, jag har inte heller stöttat mitt lag i deras ytterst prekära situation....men jag är hockeymättad och känner mig lite frusen. Det var länge sen jag var i Scandinavium, länge sen jag rördes och upprördes på plats och hur jag njöt! Jag älskar hockey...jag älskar Frölunda...jag älskar livet!


Alla Frölundas U-lag var träningslediga för att kunna gå på matchen. Här del av härliga U-14 med Tvåan i randig mössa i horizonten...trygg jämte Hockeymammornas lagledare.
D

Ett taggat, vasst A-lag...det var hoppfullt....på uppvärmningen..


Presentation till publikens jubel...2 härliga fartfyllda perioder och paus inför 3dje då vi klapprade i takt till 3-0 då..


Modo vaknade till
Efter Challes utskällning skulle bottenfajten sluta i ett osannolikt drama.
Redan efter 41 sekunder i den tredje perioden kom reduceringen.
Byron Ritchie tryckte in 1–3 och bara drygt sex minuter senare kom ännu ett Modo-mål.
Ladislav Nagy och Lubos Bartecko samarbetade via ett klapp-klapp-spel och den sistnämnde slog in 2–3.

Frölunda tog time out direkt efter 2–3-målet och den fick effekt.

Trots ett massivt tryck under den sista minuten lyckades inte Modo göra fler mål och Frölunda kunde ta en nödvändig seger.

– Hockey är spännande ibland. Vi spelar riktigt bra i första och andra perioden, säger Frölundas 3–0-skytt Robin Lindqvist till Canal plus.

GT 2/3 2011

Mmm....vill jag ha så här mycket spänning som denna hockeysäsong bjudit kan jag börja spela poker. Jag ser fram emot en fin, fartfylld match mot FBK i morgon. Den behöver inte vara spännande, det räcker att vi vinner.

Nä hörrni, vi börjar fira helg.Fridens Tulpaner!
RSS 2.0