Målvaktsflytt


Alltså, det är något med mig och föräldramöten, möten över lag. Jag känner mig lite obekväm och stressad, har fruktansvärt svårt med den där stunden och frågan som ALLTID kommer "sååå...då behöver vi någon frivillig klass/lag-förälder som kan ansvara för.." maj gaaad, jag får yrsel bara jag tänker på det.

En av ca 20 killar - inklusive föräldrar, är Tvåan som med Målvaktsmamman i släptåg (jag är vagnen 5 meter bakom i vanlig ordning...totally unknown) var inbjuden till det här, för honom, efterlängtade föräldramötet. Jag var yrslig...och jättestolt och hanärsåjäklamycketvärddet.


Frölundas U16 lag kommer alltså husera på Campus Frölundaborg tillsammans med J18, J20 och A-laget. Mammor i klackeskor och andra skor är förpassade till läktaren vid besök (gäller även pappor med och utan klack).
-Här "bor" vi....som Patrik Rydén så fint presenterade säsongen. Hade han sagt att vi kan hämta ut Tvåan i Maj 2013 så hade jag sagt -tack så mycket! Helt fantastiskt vilken anläggning vilket upplägg och engegemang från klubben...jag skulle vilja kalla det ett Hallelulja-moment....just så! Nu blir det inte riktigt på detta vis...han kommer i alla fall att sova hemma.....tror jag?


Tvåans högsta dröm är att komma in på ett hockeygymnasium (jag har förbjudit allt ovanför Borås), han är en bit på väg, han får dom bästa förutsättningarna ever....


...det gäller bara att ta vara på dem. Och man kan väl, milt uttryckt, säga att han har att göra..


Det är tur att han älskar att träna och det är tur att jag inte älskar att tvätta handdukar samt lägga en förmögenhet på  schampo, för jag kommer att slippa det från nu....allt finns "hemma på Campus".

I love Campus!


Fridens Liljor!

Money talks...


Barn till miljonärer greps på elitskola

På fashionabla Sigtunaskolan misstänks miljonärssönerna ha misshandlat en yngre skolkamrat.
Enligt åklagaren handlar det om ett flertal hårda slag.
– Jag är inte förvånad. Det är en del av kulturen på skolan, säger en tidigare elev.

Skolchefen Kent Edberg ville i går kväll inte ge några ytterligare förklaringar.
– Det överlämnar jag till rättsväsendet, säger han.
Åklagaren rubricerar dock fallet som grov misshandel och olaga tvång.

De konfronterades med flera uppgifter om ”kamratfostran”. Trots att de nekade till anklagelserna stängdes de av från internatet på obestämd tid, för att garantera säkerheten för övriga elever på skolan.

I går eftermiddag inleddes förhör med de misstänkta männen, som nekar till anklagelserna.
Aftonbladet har talat med flera elever och före detta elever på skolan. Få är förvånade över det inträffade.
– Det enda jag är förvånad över är att skolan till slut har polisanmält det, ­säger en ­tidigare elev.

– De överraskade oss ”battar” på rummet och tvingade oss att slå en tärning som sedan avgjorde hur många slag eller pisksnärtar man skulle få på rumpan, berättar eleven.

Ett annat exempel kallas ”korridoren”. Sistaårs­eleverna ställer då upp längs väggarna. De yngre barnen tvingas sedan springa gatlopp medan de blir knäade och slagna.


Tidigare kritik

Skolinspektionen riktade så sent som förra året skarp kritik mot SSHL och den kultur av kamratfostran som förekommer. Det kan handla om olika lekar eller riter, eller att äldre använder yngre elever som uppassare, skriver myndig­heten i sitt utlåtande.

Utdrag ur Aftonbladet


....och inte verkar de göra någon särskilt smartare heller! Fi f-n för översittarfasoner...in i idrotten med dom så kanske dom kan få någon form av fostran som inte kan köpas...BASTA! Jag hade...


...nytt frukostsällskap i morse. Odör som en opastöriserad gårds-tallegio men värda sin vikt i guld, Tvåans nya målvaktshandskar.di Mare Delikatesser
Från Valle Taleggio i Bergamo-området i Italien kommer denna delikata Taleggio framställd av opastöriserad komjölk. Det ger den en del smaknyanser som går från sött till kryddig. Osten är mycket krämig, och har mognat i cirka 40 dagar.
Efterskänkta handskar tillhörande de efterskänkta benskydden, nöjd Tvåa och en Målvaktsmamma som har råd att öppna ostaffär på Rhodos.


Fridens!


Nämen..


.... här ligger jag i lilla solstolen, från första dagen gyllenbrun, med den lilla lilla kroppen i den lilla lilla bikinin och ser husband roa sig med "brädspel" i all sin rastlöshet, han vill aldrig lämna Rhodos. Målvakten och hans bror från NK badar glatt, njuter av 35 gradig värme, spelar spel med varandra och läser otaliga böcker, mätta och belåtna på frukt och vatten.......mmoooaahahahahahahahaaaaaaahahaha! 

Men jag ser ändå fram emot Ixia i sommar.Fridens Liljor och badräkter.

På vår gata i stan


Presenter till äldre


Så här härligt är det att fylla 41 på O´learys - Hamngatan (smaken är ju som baken men den här smakade hallon och jag ger den 5 målvaktshandskar av 5 möjliga). Passar på att tacka för alla gratulationer...jag är aldrig inne på FB så bugar och bockar från här istället till alla där och resten.

Jag har inte struntat i att tvätta armen, jag höll på att bryta den på jobbet förra veckan, jag jobbar ju på kontor....don´t ask!

Guldkuvert från Guldkillar (Tvåan gillar mig skarpt när ingen ser eller hör, Ettan är vuxnare än så...det finns hopp ni ratade tonårsmammor!) värmde efter motvindscykling from hell....


....och i den här klädaffären ska jag vara glad om jag hittar något som är billigare än min cykel.

Kronor billigare, men fredagsfin before work och på afterwork i eftermiddag....typ tapeten jag önskar till sovrummet.En härlig födelsedag, en härlig seger för Brynäs och äntligen fredag!

Fridens liljor!

Stor målvakt


Hockeymammorna i min bil anlände till Leksands ishall på torsdag innan första matchen. Vi tog alltså ut några semesterdagar för att stötta killarna och lägga upp taktiken (just taktikbiten är vi mycket bekväma med).
Alltså, Målvaktsmamman anländer torsdag efter lunch, det spelas miljoner matcher hela dagarna då vi har 2 lag med i år och det enda livstecken från Tvåan är storspel i mål...övrigt är det tyst som i graven.
Jag tänker...well, han får leva i den där målvaktsbubblan, det verkar ju fungera fint.
Dock, det kramas hit och det rings dit...matpåsar, pengapåsar, mammor, pappor och barn i en enda salig röra....i den röran ingår inte jag och Rick.
Vi når lördag snarteftermiddag när jag i alla fall bestämmer mig för att ringa och säga Hej...han kanske undrar varför jag inte hör av mig...

-Heeej, det är din älskade mamma!
-Hej
-Vad gör ni?
-Ser på TV
-Vilar ni då eller?
-Mmmm..
-Jag ville bara säga Hej!
-Hej


....han undrade inte.


Lördag kväll "råkar" jag stå på parad när spelarbussen anländer till ishallen.

-Riiiick!!!...ropar jag med gäll mjuk röst. -Kan du komma hit lite får jag prata med dig.
-Vad äääär det?!
-Vem är ansvarig för städningen i er stuga?
-Vaddå ansvarig....vi ska väl städa allihop eller?
-Joo, men 2 stycken skulle liksom vara ansvariga för att det blev gjort.
-Jaaag vet inte! (vipratar1000kronorböterdelatpåstuganommanmissarstädet)
-Det är inte du då i alla fall?...eller?
-Tydligen inte
-Bara så ni löser det
-Aahhmäään.....MÅSTE du lägga dig i DET också!?

Juuust ja!.....jag ringde ju en gång och sa Hej.


Vi gjorde Leksand


Tvåan och benskydden laddar inför tidig uppgång och avresa till Leksand för sista cupen med gänget, eller åtminstone delar av. I klartext, de vilar upp sig inför sista cupen i Leksand medan Målvaktsmamman klapprar omkring med underställ, benskydd, skridskoskydd och smörgåsar....Målvaktsmamma=Materialare. Vad gör man inte för att bli oumbärlig inför amerikaresan så säg!


....men vi tar Dalarna först.


Bästa bussen till bästa laget...


....och bästa målvakten
...som här bli utsedd till matchens lirare.


Det ska man bli om man efter 2X15 minuters ishockey släppt 2 puckar på 37 skott...han vann, vi vann!


Air Canada Center, here I we come!....med hjälp av världens bästa målvaktstränare, Adam:)


Förresten, sa jag att solen sken som Norrlands guld på hockeymammorna? 


Det blev finalspel för lag A och en silver medalj till härligt kämpande killar, ledare och föräldrar (icke att förglömma). Frölundas Team 97 förändras och det känns lite sorgligt....många års kamperande för barn och föräldrar har det varit. 
Dock, nya spännande utmaningar för Tvåan, kocklandslaget, tvättlandslaget, psykologlandslaget, skollandslaget....vrålhäng med oss på Skånegatan!


Friden Liljor hockeylovers!

Glad Påsk!;)

Bloggfri resa


Finaste hotellrummet fick jag och handväskan avnjuta på vår jobbsejour till Malmö och Univars huvudkontor...


...och plötsligt känns det ganska trevligt att byta datasystem...


....så trevligt att vårskorna åkte på till vinterklänningen, SAP - here we come!


På vår gata i stan...
Inget aprilskämt...


...men jag gick först från festen!?

Klockan 00.55 bröt jag upp efter en fantastiskt trevlig lördagkväll hos MiaFia som lagat så himlans god mat....The meeting med Bräckeflickorna.
Jag tog bussen till min gata i stan och Cilla startade upp buggen (hon är nästan världsmästare på bugg tror jag)
Jag var vid Stora Delsjön klockan 10 nästkommande morgon...det var inte mina dansanta vänner.Vinterklädda var vi dock, jag och husband, men helt ljuvligt - de första 30 minuterna. De övriga 30 ångrade jag mig nästan...det är en jefligt stor sjö!


Himelens tur att jag inte lånat med målvaktens skridskor....

..för med mitt mått mätt och vad jag själv tycker, ett ganska vant öga...väry väry svag is ja...En Påsk och med det extra ledighet att se fram emot, jag startar på torsdag 12.30...gott så!


Fridens Liljor!
RSS 2.0