Fina Fredagen!

 

Styrkeprov

 
"Så hur gick det nu då förstra läxläsningskvällen..?."
 
Tja...näe, men...vi grottade in oss i arvsanlag och en engelsk djupintervju om mammans barndom...sen fick han skavsår på fingret och kunde inte skriva mer.
 
 
 
 
 
...............skavsår på fingret?
 
 
 
 
 
...............hoppas ingen från N.Y Rangers läser den här bloggen..
 
 

Jag fick mejl från husband...

 
"Det sägs att borden på de festligaste klubbarna måste bytas flera gånger per vinter på grund av gästernas vilda pjäxdans.

Afterskin är något av det bästa en partysugen skidåkare kan få. Jet set-livet på stadens klubbar pulserar fram till morgonen varje dag. Bob Dylan, Katy Perry och Jon Bon Jovi är några av de internationella superstjärnor som uppträtt på det årliga Top Of The Mountain-evenemanget och möjligheterna till lyckade kändisspaningar är alltid stora här. Bill Clinton och Paris Hilton är några som valt Tyrolens nöjesmetropol.

I Ischgl är afterski en konstart och utbudet av restauranger, barer, pubar och nattklubbar är enormt. Några kallar Ischgl för ”Tyrolens Mallorca” men det tycker vi är lite orättvist. Släng in lite New York, Berlin och Paris i den bilden och du är närmare en verklig beskrivning av Tyrolens nöjescentrum."

 

Utdrag ur resereportage för Ischgil - Österrike

 

Husband ger inte upp möjligheten att få med mig på skidsemester.....och Partypinglan börjar vekna...  

 

Vad tror ni om "Tyrolens Mallorca" ?
 

Bedrövlig som bilister

 
Jag håller med, jag är bedrövlig! Jag har varit bedrövlig ända sen semestern....så jag gör helt enkelt så, skyller på den, semestern.....den har helt enkelt varit för bra!
Jag ska rycka upp mig från och med idag för nu fryser jag när jag cyklar till jobbet sommarklädd och ska gnugga de grå (håren) i första läxkvällen för terminen med världens bästa målvakt. Det är höst mina vänner!   
 
Men deppa inte för det.....snart går Frölunda på is igen.
 
....och så länge kan ni alltid svänga förbi Borgen och se på Tvåans målvaktsträning.
 
 
Fridens Liljor!....och ett ris till alla griniga, stressade bilister. Köp er en cykel så ni får lite motion och friskluft....det skulle göra er gott.
 
 

I morgon är en annan dag

 
-Är det på onsdag du börjar skolan?
-Japp
-Den 22andra....på onsdag..??
-Jaaa, säger jag ju!
-Du är helt säker....det vore ju pinsa....
-Men geee dig nu!!
 
....och sen kom mejlet....
 
 
Hej och välkomna till ett nytt läsår på ISGR!

Hoppas att alla haft en fin sommar med många upplevelser och äventyr.

Nu drar läsåret igång och här kommer lite information:

 Vi börjar tisdagen den 21 augusti kl 09.00 -13.00 i vårt nya hemklassrum 538. Mat serveras i bamba. Redan första dagen får barnen träffa Lars Nyström(SYV studie och yrkesvägledare) för att få första informationen inför gymnasievalet. De kommer dessutom få alla sina böcker så det är bra om de första dagen har med sig:

Skolkalender, pennfack, linjal, hänglås till skåpet och 100kr till klasskassan(se nedan).
 
Hälsningar  Tina & Anna
 
 
Friden......är över!
 
 
 

Skilda världar

 
Jag Tvåan blev ju med nytt lag i våras och inte nog med det fick vi han nytt nummer.
 
Trauma för somliga (mammor)....
 
och fullkomligt ovesäntligt för andra. Första bortamatchen mot HV71 slutade tyvärr med förlust 4-5 men det vara bara en träningsmatch och skottstatistiken, HV 47 - VF 26 ett bevis på strålande målvaktsspel. 5 benskydd av 5 möjliga till Rick och Viktor som delade matchen allt medans Målvaktsmamman.....
 
åt en Langos
 
 ....jag tycker det är lite långt till Jönköping.
 
 
Fridens Liljor!
 
 

Kalastider

 
Åren går och vi med dem....helst i ett par klackeskor.
Året gick och nu sitter jag här bland blommor och bin, i solen, med klackeskor...vi startar upp 2012 års Kulturkalas..
 
.....med att provsmaka en fin Masi och njuta sista sensommardagarna på balkongen...BALKONGKULTUR. Den funkade förövrigt alldeles utmärkt till en näve Crunchy Cheez Doodles.
  
 
Tisdagens hållpunkter;
 
Om kötid tillåter, Langos - Det gjorde det inte (jag och miljoner på 2 Langosholkar), jag fick bege mig in i matdjungeln och hittade ut några extra kilo senare.
 
Melissa Horn 20.00 på Götaplatsen - Det blev det inte, jag hamnade på 1 timmes spelning med We Gosths...helt ny bekantskap, helt grymt. Gå på skattjakt och ni finner pärlor....dom kommer att spela alla dagar under veckan, ikväll vid Avenyn 13 kl 20-22....kila förbi...lite blues/pop..
 
Mötte upp husband som sett VF segra över Växjö i träningsmatch med 5-2. Vi firade denna lilla seger med Timbuktu och mer mat.....tur att man inte smalnar av så här direkt efter semestern.
 
För onsdag gäller 18.00 och Marit Bergman på Kungstorget. För att göra 2 flugor på smällen har jag räknat ut det så bra, att jag ställer mig kö till Langosholken på detta torg och får underhållning samtidigt. Hon håller på i ca 1 timme och det boooorde räcka för att stilla denna friterade önskan.
 
19.15 är det Skrattfest med flera av våra mest kända komiker på samma sen...jag skulle alltså kunna köa för en Langos till om jag önskar ett flugharem.
 
20.15 är det för mig veckans höjdpunkt, Nationalteaterns Rockorkester på Götaplatsen - Livet är en fest!!....och jag kommer vara jättemätt.
 
 
Fridens!
 

Sen sommar,

 
.....verkligt sen sommar bjöd denna helg på med över 20 grader och strålande sol. Särskilt roligt för oss västkustare som snart kommer dras med åkommor likt skörbjugg och alla de tusentals festivalbesökare som klappade takten till Way Out West i Slottskogen, finfint.
 
 
Så därför känns det ju fullkomligt naturligt att jag åker hiss tillsammans med Lundströms gamla hockeyklubbor.....annat hade man ju inte kunnat företa sig...så säg!?
 
Tvåan: Jag fick 3 nya hockeyklubbor från Frölunda idag, Lundström hade lämnat kvar flera oanvända när han slutade.
 
Kvick överslagsräkning och jag konstaterar att vi faktiskt pratar 1 veckas charter för mig och husband, alternativt fickpengar till vår roadtripp i Franska Champagne....maj gaad! Alltså...Moet & Chandon är en av världens mest kända, populära champagner. Den tillverkas i Epernay, ett par mil från Hautviller (där vi ska bo och kika till Don Perignon i hans kloster - död och begraven)  och där hittar vi även Avenue de Champagne. Här ligger tydligen de stora champagnehusen på rad, Pol Roger, Mercier, Moet & Chandon och man kan köpa in sig på rundturer med smakprovning hos alla....till priset av runt 3 stycken målvaktsklubbor....moooaahahahaha! Nästa sommars semester, 2 två vuxna - inga barn, börjar ta form....funderar bara hur jag ska få ihop till en cabrolet....någon storklubb som behöver förstärkning under året?
 
Målvaktsmamman: Men det är ju heeelt fantastiskt!!
 
Tvåan: Jamen...jag vet inte om jag ska ha dom, jag måste såga av en först och prova..dom är för långa.
 
Jag i falsett: Inte ha dom?....varför skulle du inte ha dom!!
 
Tvåan: Jag har inte spelat med träklubbor på så länge, kanske inte trivs med det!
 
Med min lena hotfulla mammakommergöradigarvslös röst: Älskling lyssna väääry noga nu.....det finns barn som inte har råd att spela hockey...än mindre äta sig mätta. Nu spelar du in dina fina A-lags klubbor pronto så ska jag laga extra mycket mat och ordna extrajobb åt dig i någon anrik äppelätande klubb....farfar har en såg!
 
Lundström - jag köper med en fin flaska hem, eller tre om du har en fin bil över....gärna utan tak.
 
 
 Fridens Liljor!
 

Vad väckte bloggen?

 

GÖTEBORG

Aftonbladet 2012-08-09

Barça festade i Göteborg i natt men släppte bara in tjejer in i den avstängda delen av populära krogen Vasastan. De fick lämna ifrån sig sina mobiler till vakterna. Inga bilder, inga samtal.

-Helt vild, säger en person om världsstjärnornas hemliga party.

En av tjejerna sa så här, på väg ut:

– Bästa natten i mitt liv!

- Allt var gratis, mat och fri bar, sa en annan av tjejerna på vägen ut..

laget hade egna vakter. De tog hand om tjejernas mobiler...

- De är snälla, trevliga och helt vanliga killar. Vi pratade spanska och engelska, sa en av tre upprymda tjejer som lämnade efterfesten....

 

Jasså verkligen, inte svenska då?

Smarta tjejer med innehållsrika liv!.......hade jag haft en dotter (där) hade jag låst in henne i ett hockeyomklädningsrum utan gasmask tills vettet rann till.

 

Kalimera!!

 
Jag har hunnit med så mycket bra saker på mina 3 veckors semester så känsla är fördubblad, visst är det fantastiskt! Det kommer lite fler bilder så snart jag fått ordning på ned och uppladdning...just wait and see..
 
43 gradigt Rhodos i 1 vecka - Värmen slår emot oss när vi kliver av planet där den stackars målvakten hamnat i mittensätet, mellan sin bror och okänd....kan semestern börja värre?! Det skulle möjligtvis vara att det är för varmt då (vad i hela hockeylivet har jag gett mig in på, dessutom i  2!! veckor....well, andra hoppar fallskärm eller klättrar i jättehöga berg), att det är jättejobbigt i den brännande solen (trist att den lyser för 30.000 pix), att det inte går att träna eller äta!! som man brukar - my gaad om skrinnande barnet går ner i vikt efter 14 dagars bläckfiskätande - good bye Madison Square Garden!
 
Men havet är turkost och svalkande och det är gratis Wi-Fi på hotellet.
 
Lunch på stranden så någon större nöd på oss gick det inte..
 
30 gradigt Rhodos i 1 vecka - Värmen är inte alls lika påtaglig och solen bränner inte lika illa efter vecka under parasoll. Vi har börjat anta hudfärg (vit är annars det nya bruna i Göteborg) 100 flaskor Solfaktor 15 senare -fint!..särskilt för NKs Nyckelkund som vrider kroppen ur led för att jämna ut början till brunt...han är tapper.
Det kulinariska Grekland har gått upp i rök efter en vecka, bada börjar bli det nya läxläsning, trögt och tråkigt (jag undrar varför jag inte klättrar upp för det där jättehöga berget) men Målvaktsmamman har hyrt lägenhet och kokar pasta så grekerna tror dom glidit till Italien. Poolen är bara 15 meter lång, men 1 miljon vändor senare och omvandlat har Tvåan sprungit typ en mil om dan - New York, here we come!
 
Men havet är turkost och svalkande och det är gratis Wi-Fi på hotellet.
Att dom dessutom visar Tour de France live varje eftermiddag får ju till och med husband att stå ut hela andra veckan.
 
NK:s nyckelkund och Världens bästa målvakt på Waterpark  i Faliraki, rekommenderas för orädda...jag är rädd.
 
Två härliga veckor för mamman, två långa veckor för resten som njöt en...men som familj ställer vi upp för varandra. Kärlek...även när man måste till Grekland på långsemester...you poor ones!
 
Danmark - Vi lämnade 2 uberglada barn hemma...forever! och drog på turné med goda vänner i dagarna 3. Greklandsvärmen tog vi med oss och mycket mat åt vi för att avsluta med Österrikisk After Ski i Aalborg? - sant, trevligt och välbekant....jag längtade efter att klättra i det jättehöga berget. Tack för alldeles för många goda skratt...jag kommer leva till 100, ni får stå ut i 100....moooaaahahahahaahaha!
 
Bruce Springsteen - Vad säger man om avlutningen på denna semester. Husband hade ordnat sittplatsbiljetter på Sektion S1 - Gästläktaren rad 20, vilket kort sammanfattas med finfint scenläge och entré till VIP baren...I love husband! Förfest på vår gata i stan tillsammans med släkt och vänner....ett stenkast från Bruce.....
 
 
.....kom igen Hösten, jag är redo!!
 
 
 
RSS 2.0