Jag vill också...


...leva hundliv!

Henke - bor på Skånegatan 


Joel - bor också på Skånegatan


och Sigge - är från Skåne


Sigge är vår kontorshund....han är klok som en bok.
Fridens Liljor!


Målande psykologi


NEW YORK
.
Henrik Lundqvist höll sin åttonde nolla för säsongen i natt. Samtidigt tog han sin 30:e seger.
New York Rangers-stjärnan är därmed historisk – ingen annan målvakt i NHL-historien har vunnit 30 matcher eller fler under sina sju första säsonger.
– Jag är glad att jag nått den noteringen igen, det betyder mycket för mig, säger han till Sportbladet efter 2-0-segern i derbyt mot New Jersey.


Trots slutspelsstämning både på isen och läktarna var skotten få och målchanserna ännu färre.

Devils lyckades till exempel bara avlossa tretton skott mot Henrik Lundqvist – resten avvärjde hans lagkamrater med dödsföraktande skottäckningar, aggressivt närkampsspel och föredömlig forechecking.
– Jag tycker både lagen spelade smart och såg till att säkra bakåt på ett förträffligt sätt hela tiden. Det kändes helt klart som en annorlunda match, säger ”Henke” när han efteråt sitter och pustar i omklädningsrummet.

Utdrag ur Aftonbladet 2012-02-28

Icke att förglömma, ishockey är en lagsport och målvakten är, tro´t eller ej!, en del av laget. En hockeyspelare lär sig skridskoteknik och klubbteknik, anfallsspel och backspel, powerplay och boxplay....det gör en målvakt också. När man av någon outgrundlig anledning (som inte jag heller förstår) väljer att bli just målvakt får man lära sig att spela målvakt, man är liksom inte färdig, paketerad och klar.....låter helt otroligt och opraktiskt, jag veeet!! 

Att vara målvakt är en utsatt situation och de benäms ofta som "lite speciella"- No shit Sherlock, ask the mother! 
Han är kung när laget spelar bra och han är jefligt lite kung när laget spelar dåligt och det är här någonstans mina vänner han borde få pris i psykologi. 
En målvakt följer ett spelmönster han tränat på med ibland tursam eller formtopps variation. Men gör inte utespelarna det dom tränat på att göra, då kan det (även här för vissa förvånande) trilla in 1 puck eller 8a, trots ypperligt målvaktsspel. En målvakt jag känner vars största talang är den där omtalade "målvaktshjärnan", vet mycket väl när han han gjort en riktig skitmatch (fast jag bedyrar som den mor jag är att han var jättebra...funkar inte riktigt efter 13 års ålder) Dock har han även hyfsad koll på när han efter en 8a skulle tagit 2 och resterande 6 är lagets oförmåga att inte släppa till målchanser...han lägger sig inte ner och dör om vi säger så..  

Om alla lag spelade som Rangers i natt...

- Motståndarlaget lyckades till exempel bara avlossa tretton skott....– resten avvärjde hans lagkamrater med dödsföraktande skottäckningar, aggressivt närkampsspel och föredömlig forechecking.

- lagen spelade smart och såg till att säkra bakåt på ett förträffligt sätt hela tiden


....så skulle till och med en Målvaktsmamma kunna hålla nollan. 


Fridens Liljor!

Matliga, vinliga, sångliga


Jag fick med flera meter golv men vad jag egentligen ville visa er här, och vilket är det enda som inte syns, är lördagens fantastiska morgonsol. Det var magiskt med 10 grader varmt och fågelsång.....gaaahhou! (ett litet vårskrik)....GGGAAAAAAOOOOUUUDH! (när jag såg mina fönster)..och helt plötsligt slår det mig varför solstrålarna inte tar sig på bild, men det var härligt!


Matlagning stod för dörren till Maffiiaflickorna...väry nice! Inget vin hamnade i maten...det kändes synd att förspilla. Desto mer som sidospår och i en ögonblinkning hade klockan gått från 18 till 02.30......sidospåret blev motorväg so to say.


Och alltid under den där motorvägsresan hamnar jag här...i allsång, om Ensamma Sussie, jag förstår inte!? Det gör i och för sig ingen annan heller...men det är nåt med mig och Sussie.


Jeeesus! Sök Mörbyliga på Spotify "Ensamma Sussie"....ni kommer inte heller förstå....so so sad.

...och med det vill jag passa på att tacka min bröder, Thomas och Stefan som introducerat mig för nämnda mästerverk, samt P.O som gärna sjunger med mig....och Cillas vars Spotify jag kapade en natt ute i skogen (ni förstår att jag har grava problem med detta)...men vars äkta make glatt utropade "Ensamma Sussie...Mörbyligan!, herregud!" och sjöng med mig. 


Snyggaste tjejerna, tack för härlig lördag och många goa skratt!


Maffiametoder


Det är fredag och snart lördag med världens längsta sovmorgon efter världens tröttaste vecka. förra helgen har verkligen tagit ut sin rätt. God mat blev det i går på VÄRLDENS BÄSTA O`LEARYS, Östra Hamngatan, för mig och husband....Tvåan orkade inte komma förbi eftersom det är 7 minuters promenad från hemmavid. Det stackars barnet tog istället en semla från -97 innan hemleverans av flera kilo pizza. En bra start på helgen så säg!


Snillen spekulerar, husband och vår "Barmate" spelar in miljoner varje vecka....ni vet väl att jag bara har ett arbete för skoj skull...jasså , inte det!?


I morgon efter min evighetslånga sovmorgon ska jag bjuda mina fina vänner på middag med schlagerglitter och ett glas vin. Det är Maffiamöte i La Herrgård! Husband flyr fältet tillsammans med ovan Barmate på pokerturnering, Ettan ska göra stan as always och stackars Tvåan som har match både lördag och söndag måste vara hemma med kackelflickor.....


.......det är vi....vi är underhållning för målvakter.


Fridens fredag!

Med näsa för mål


Carolina vill ha Andersen

Målvaktshjälten på väg till NHL klubben.

Han har spikat igen kassen och gjort Frölunda till ett topplag igen.
Men nästa säsong kan succékeepern Frederik Andersen, 22, vara förlorad.
– Det finns ett stort intresse från NHL, säger agenten Jay Grossman.

Aftonbladet 2012-02-23

USA NÄSTA Succémålvakten Frederik Andersen lär tillhöra NHL-laget Carolina Hurricanes nästa säsong.

Jahaaa....och med tanke vad som numer huserar på våra vår gata i stan vore det inte mer än rättvist vem som tar över Frederiks mål.....så slipper dom täcka 80 kvadrat med doft av döden.

Fridens Liljor i vårsolen!

Och vad...


....har ni och era tonåringar för er?

Sportlov denna vecka


...har det varit för nummer 25 med Crew. Tvåan har haft issport med U16 Elit, husband bilsport med 25an till is och för Målvaktsmamman räknas evighetstvättande som sport. Lägg därtill Maraton i matlagning för alla i crewet inblandade, jag och husband. Nummer 25 han spelar bara hockey och äter enormus.Torsdagen var en heldag med distriktslaget och resultatet i kvällens internmatch blev 5 till röda och 6 till blå. Fyra målvakter som alternerade i båda lagen och Tvåan släppte endast 1,...Pasta Basta!! och vi borde bli sponsrade av Barilla pronto.


Nedsläpp inför förväntansfull publik...jag och 12 till. Domaren Stroem (som man skulle stavat hans namn om han vore proffsdomare i NHL) gjorde ett stabilt jobb, bra där!


Nummer 25...


....en räddare i nöden....och här någonstans börjar förnedringen enligt densamme, men..."En mor är alltid en mor!"


Fridens!

Tur att...

....att han gick in i en ishall....nu kommer han inte ut.


Först på sista


Så har vi haft sista konstdragningen ever!? på Univar och därmed går Sveriges äldsta konstförening i graven. 17 glada vinnare fick dock dansa på densamma (graven alltså) och ni ser vem som dansade mest, jag är jätteglad!

Hej,

Här följer resultatet av konstdragning 120215

1.     Maria Årzen

2.     Jan Parnerup

3.     Susanne Norman

4.     Mats Sjögren

5.     Eva-Marie Olsson

6.     Elisabet Andersson

7.     Anitca Persson

8.     Sören Andersson

9.     Anne Björck

10.  Björg Johansson

11.  Maj- Louise Hansson

12.  Kerstin Lundin

13.  Helene Nilsson

14.  Ann-Christin Ericsson

15.  Anneli Nilsson

16.  Carina Hagström

17.  Anders Börjesson

 

Conor Andrews
Nordic Safety Coordinator
Univar
Nordic & Baltic
Box 48
40120 Gothenburg
Sweden
T  +46 (0)31 838179
M +46 (0)704 378879
F  +46 (0)31 193100
conor.andrews@univareurope.com

www.univar.com

www.univareurope.com


Så jag och Matteo (han är Italienare) tog spårvagn 8 hem till Skånegatan...


...där han förgyller entrén och jag är kär.Well well, inte nog med vinst i tavel-lotteriet så blev det 2 gånger vinst i Scandinavium. Första där jag lyckades muta med mig Tvåan till stolen jämte min.....godis funkar fortfarande..


...och en härlig seger över Djurgården med 2-1.


Det är trevligt när man får umgås med sina tonåringar.

Vi släntrade småpratandes till Scandinavium...tar i runda slängar...5 minuter.
Efter entré höll han sig ...tja, 2 meter bakom för att inte bli förnedrad men samtidigt nödd att hitta till sin plats.

Väl på plats halade jag fram mina triumfkort. En påse Gott & Blandat Surisar och en flaska Coca Cola (jaaa, Snålvaktsmamman hade handlat på Netto innan match). 
När första perioden var till ända var påsen tom och drickan slut. Vi minglade ut i foajén och efter det såg jag honom inte mer. 

......det kom först ett SMS "jag sitter med skottarna", vilka är de lagkamrater som hade ungdoms tjänsgöring denna kväll.  

......det kom senare ett SMS "jag har gått hem"


Fint...vi fick se en vinst i alla fall , nästan tillsammans.


Fridens Liljor!

Got ya!Väry väry happy!


Mats Sundin hyllad i natt - numret i taket:
"Var fantastiskt härligt"
TORONTO. Så fick Mats Sundin ta det farväl han ville till hockeyn i Toronto.
Hyllad av ett fullsatt Air Canada Centre och ett tårfyllt farväl till de fans har älskar.
Mats Sundin kom in på isen med pappa Tommy, mamma Gunilla och gravida frun Josephine på isen i Air Canada Centre i natt. De var de enda som fanns där på isen under en ceremoni som följde ett strikt minutschema.
Det enda som hotade att spräcka tidsschemat var publikens ovationer och hans egen kamp mot tårarna.
– Ja, det kom nog några tårar vid ett antal tillfällen. Men det gick bra så länge jag inte tittade på min mamma. säger Sudden.

Det är precis som för Tvåan...allt funkar så länge han inte ser mig...!?, tja man ska väl inte förstå allt men en Mor är alltid en Mor.

Snyggaste tröjan hänger såklart på Målvaktsmammans vägg


"Till Maria "kantorn" från Mats Sundin 13"


TORONTO
.
Mats Sundin har landat i Toronto och hela stan står i givakt.
Natten mot söndag åker hans namn och nummer 13 upp i taket i Air Canada Centre.
– Det trodde man inte när man lämnade pojkrummet därhemma och åkte till Quebec som 19-åring. Jag är oerhört stolt, säger Sudden


Nej, det trodde man inte...kyrkogången var ju liksom redan krattad. 

Mormor Elsa hade redan vår bana klar, Mats som var så lång och ståtlig och dessutom hade en så vacker sångröst skulle bli präst i Tärendö kyrka. Jag som inte var så lång men också hade en så vacker röst skulle vara kantor i densamma kyrka. 
Nu blir det ju inte alltid som någon annan tänkt sig och sångrösterna var väl endast för en mormor att älska, alla underbara somrar vi tillbringade hos henne i Kainulasjärvi.

Tärendö Kyrka
  

Olika faller ödets lotter, Mats blev hockeyspelare och jag fick en lägenhet på Skånegatan, ungefär lika stora bedrifter. Så han får alltså hänga på finväggen jämte Adde och Rick.....på min gata i stan.

Fridens Liljor från en som i alla fall kan spela piano.


Pain in the ....goal


Han känder sig lite ledbruten efter träningen, Tvåan........"men du är väldigt vig" sa Målvaktsmamman.
Inlägget...


...i bloggen för några dagar sedan som såg ut så här:

My gaaaad vad jag gillar den här killen!....utbrast Målvaktsmamman gällt och hällde upp ett glas skumpa för att fira Tvåans nya benskydd. (Henrik Lundbergs efterskänkta...annars hade jag inte haft råd med skumpan)Här är dom!....på Tvåan!....för inspelning!....och dom ägde Elitmålet igår, Tvåan och benskydden.
Reskassan för Grekland är bärgad.

Fridens Liljor!Det kom en hälsning


.....från Lappen med fru i Kainulasjärvi.Och nu var det "bara" 34 minus grader i bya.
Vi säger grattis! 
Ni har vunnit 1 vecka på ishotellet i Jukkasjärvi.


Kan man så går det


Helgen är över igen och fredagens möte mot Bäcken gav väl annat att önska. Förlust med 8-2, varav Tvåan släppte 5, kan få även den bäste målvakten att fundera över vilken bur man ska stå i...Jag hoppas på Toronto (jaaa! jag är partisk och ni vet att jag har cravings för snyggaste matchtröjan)...för nummer 25 räcker det med en målbur hos i U16 Elit. 

 


Målvaktshjärnan "Det är bara och bryta ihop och gå vidare....jag kan ju det här"
Målvaktsmamman "Rob Love har varit proffs i Kina, dom spelar hockey där med....eller var det pingis?"


Fridens Liljor!

På Rhodos

....var det inte 11 minus, vilket hade varit ett oerhört nederlag när man betalt miljoner för värme.

Målvaktsmamman............trivs


på sin lilla udde...


Husband och Tvåan trivs också...


God mat...


....och en och annan...typ väldigt många....Margarithas slank ner..vilket tog Tvåans Yatzyterror till bättre höjder.


Tvåan var liten och Målvaktsmamman ung, Nu är han större och samma Mamma tung...hmmm...varför rimmar det bara på tung!?Vad jag vill säga med det här, från början frostiga inlägget, är att Ixia vecka 28+29 också ligger på Rhodos...ni vet dit vi ska....//:Margaritha i Panamaaa...lalaa la...lala laaaaa la//:
Fridens fredag!

Sökes...


1 rok i Vasastan med billig hyra för 1.5 rok i Utby..."Is to much the countryside"...sa Ettan och barrikaderade sig 2 timmar i den enda toaletten/badrummet Skånegatans Herrgård innehar.

Utby ligger 10 minuter! från stan med mycket bra kommunikationer och Målvaktsmamman fick "pudra näsan" i ishallen.J20 SM - till skänks


Foto: Hockeymagasinet.com.

Frölunda är historiska i J20-sammanhang då
det aldrig har hänt tidigare att ett lag från någon av fortsättningsserierna gått till
final.
Frölunda blev först att nå SM-finalen i J20, efter att ha gjort en grym krigarinsats mot HV71, som dock var det mer spelförande laget, sett över hela matchen.

Inledningen på matchen var jämn och oerhört böljande. Lagen utbytte chanser vassast hade HV71, mycket tack vare ett 5-mot-3-läge. Då klev frölundamålvakten, Henrik Lundberg, fram och spikade igen kassen, vilket ledde till en mållös förstaperiod.- Men det var ”Henke” (Lundberg) som var grym idag. Han gör många matchavgörande räddningar och räddar fem, sex 2-mot-1:or, frilägen och var helt outstandning hela matchen, berömmer en ödmjuk målskytt.

Det blev också matchavgörande då Frölunda höll ut och vann med 1-2. Därmed är man det första laget någonsin som når en SM-final trots att man har missat Topp8.
- I sista går vi ut och vill vinna mer. Vi vågade mer och hade en målvakt som gjorde fantastiska räddningar när det var som värst, säger Johnson, vars mannar alltså är historiska.

Med en målvakt som Henrik Lundberg samt de övriga matchvinnartyperna som Frölunda besitter, så finns det egentligen inga gränser för göteborgarna.
- Vi är ett jävla lag och vi krigar för varandra. Vi känner varandra utan och innan och alla jobbar verkligen för varandra, säger frölundas målvaktstalang.


Henrik LundbergMy gaaaad vad jag gillar den här killen!....utbrast Målvaktsmamman gällt och hällde upp ett glas skumpa för att fira Tvåans nya benskydd. 


RSS 2.0