Finn 2 fel!Rätt svar: 12000 i publiken står upp under Nationalsången - 2 sitter - 1 av 2 är målvakt, behöver jag säga nåt mer?!

Helgen har gått i hockeyn och kylans tecken. Det är på tok för sent att börja njuta av Göteborgsvinter á 10 minus vilket inte heller ökar på längtan efter Tvåans ishallar. Meeen, what to do?....he will pay!
Väldigt tidigt uppvaknande, lördag morgon 05.30 (och morgonstund har inte alls guld i mund eller va faen någon hittat på) för match i Kållered....jag och jyckarna gick inte upp. Som tur var för laget var Världens bästa målvakt "second keeper" denna arla morgon och han hade defenitivt nog med att öppna båsdörren.
Från båsdörr till hissdörr som när den glider upp på våning 5, vid flera meter målvats avgångstid 06.30, blottar flera meter bror till målvakt som utropar "godnatt". Jäkla tur att jag inte betalar för 4 rum och kök när vi ändå går i skift. För insparade hyrespengar gick Målvaktsmamman på A-lags match och drack öl.  Efter väl utförd båsdörrsöppning var det mycket mat, vila och uppladdning för is-entré inför de 12000 i publiken som stod upp under Nationalsången (strafftjänstgöring enligt Rick). Några gånger per säsong måste killarna i ungdomslagen hjälpa till under A-lags matcherna med diverse "straff"göromål. 

För U15/16 gäller klubbkläder på, puckinsamling efter uppvärmning


I period 1,2 och 3 skottas målgårdar och avbytarbås fria från is-snö...Tvåan till vänster i bild alltså, till höger Frederik Andersen....än så länge..


Klart för match och nummer 30 på plats i nyskottat mål...


Klart för match och nummer 25 snart på plats i oskottat mål....


...men vi vann ändå med 4-1 över Lerum.Fridens Liljor hockeylovers och tonårsföräldrar....tja, alla föräldrar och annat löst folk.

Hjälmprydda tulpaner


Finaste tulpanerna finns på min gata i stan. 1 vecka har dom stått och blir bara finare och finare...ni slänger väl dom inte när dom blir långa och hängiga?...de är uuubertjusigast då. 


....och med ubertjusigaste blommorna blir ju 10.000:- hjälmverkstad "a better place to be" som man skulle sagt i Amerika. 
Nya snöiga vägar


Förre landslagsmålvakten gör succé - som forwardFör fem år sedan vaktade han kassen i Juniorkronorna.
Nu gör Johan Thalberg, 24, succé som forward – och är aktuell för division 1.
– Det känns rätt sjukt faktiskt, säger han till VLT.
Säsongen 2006/07 gjorde Johan Thalberg två matcher för Juniorkronorna, men fick i JVM stå åt sidan för Joel Gistedt och Jhonas Enroth.
Thalberg fortsatte ytterligare en säsong och hann med en utflykt till Växjö innan han, delvis på grund av skadebekymmer, valde att lägga plocken på hyllan.
Men nu gör han åter succé på isen – men gör mål i stället för att rädda.

Aftonbladet 2010-01-10


Just nu vaktar Tvåan kassen i, om inte Juniorkronorna (han är för ung) så i Frölunda, också med nummer 25!


Så blir det inte målet han vaktar finns möjlighet till annat, det känns ju tryggt. Forwardsmamma....hmmm, nja, jag vet inte jag...


Förövrigt har helgen bjudit på isande upplevelser. Husband tog med Rob Love på pokerturnering till Kungsbacka och jag tog med Munspels-Malin på hockeymatch i Scandinavium....och så här glada blev flickorna över vår seger mot Modo. Jag fick lugnat ner deras segeryra.....


....och så tog vi om det.


Lördag morgon...närmare bestämt lördag lunch vaknade jag till det här!!...jublade och kröp under täcket igen. Skönt med stort barn som jobbar en lördag och mindre stort barn på hockeymatch i Mariestad....soffan är skön och livet är gott.


..tycker Joel Lundqvist också som släpade runt på den segertrötta Målvaktsmamman...vägrandes gå in (hunden alltså)Passar även på i skrivandets stund att tipsa läsaren Mikaela om vart hon kan hitta mina fina vinglas från iittala. Kika på Åhléns, Cervera mfl ställen för finvinsdrickare.

Iittala Essence heter dom och finns både som röd och vitvinsglas....och smakar alltid lika gott!Blandad kompott och ett härligt vinterväder!


Fridens Liljor!


Inte konstigt


Gustavsson monsterhet när Toronto hemma vann.


Jonas Gustavsson.

Jonas Gustavsson räddade 21 skott när Toronto besegrade Minnesota med 4-1.Det var svenske målvaktens femte seger på sju matcher och laget har nu häng på slutspelsplats.
– När de fick chanser var ”Monstret” där, säger lagkamraten Joffrey Lupul till nhl.com.


Inte konstigt alls när man spelar i världens snyggaste klubbtröja!


Undantag...
Ixia


...ligger på Rhodos, härligt va!?

Ännu härligare är att vi har hyrt lägenhet här i 2 veckor....


..så jefla underbart så att till och med Ettan ska med......uppstått har Jesus!...


och kan underhålla sin vansinnigt älskade bror medans husband underhåller sig med nedan aktivitet.My gaaad vilken semester för Målvaktsmamman!

//: Margaritha i Panamaaa....margarithaa...margariiithaaa..tadadaaa..la..da...dadidaa..://

....jadajada...jag veeet att det är fel text, men den kändes mer....Grekland.


Jag hoppas


att lagen om Civilkurage även godkänner ringa misshandel (känns fel att uppmana till mord) när barn far illa.


Spelade dåligt, dumpades av pappan

En Stockholmspappa tyckte att sonen hade varit för dålig på innebandy.Därför lämnade han kvar pojken utanför arenan i Uppsala – och sa åt honom att gå hem.
– Det är barnmisshandel, det värsta jag varit med om på 25 år, säger Conny Eriksson som hittade den gråtande pojken.

En pojke hade spelat klart Storvretacupen och ville åka hem. Men hans pappa var långt ifrån nöjd med pojkens insats. Han övergav honom därför vid arenan utanför Fyrishov i Uppsala med bara matchkläder på sig.Conny Eriksson, ledare för Sirius A–lag, hittade pojken ensam i kylan. Han bedömer att han var mellan nio och elva år.

– Jag sade åt honom att gå in för det var ju sju-åtta minusgrader ute och han hade bara matchkläder på sig. Men sedan när jag kom tillbaka tio minuter senare stod han fortfarande kvar och då berättade han att pappan hade åkt, säger Conny Eriksson till unt.se.

"Det är barnmisshandel"

Pojken stod och grät utanför hallen. Eriksson försökte få ordning på situationen och ringde pappan för att fråga vad som hade hänt.
– Men det tyckte han inte att jag hade någonting med att göra, och att ”pojken hade spelat för jävla dåligt och kunde gå hem”. Det är barnmisshandel, säger Eriksson till unt.se.
– Det är så grymt, sådant här får inte hända. Man lämnar inte sitt barn i en annan stad och åker hem.
Conny Eriksson ordnade sedan så att pojken fick komma hem till sina föräldrar. En familj till en lagkompis skjutsade hem honom.

"Är ju bedrövligt"

Storvretacupens general Peter Wennberg blev ursinnig när han fick reda på vad som hade hänt.
– Bara pappans svar är ju bedrövligt. Hur kan man bara göra så? Jag tycker synd om ungen att få komma hem till den föräldern, säger han till unt.se.
– Men tyvärr finns det sådana här föräldrar.

Aftonbladet 2012-01-08Krigare


New York
.
Henrik Lundqvist är i sitt livs form.
Han stoppade 37 skott och var allmänt fenomenal när hans New York Rangers i natt återtog serieledningen genom att bortaslå starka Pittsburgh.


– Jag spelar som jag vill och tänker inte så mycket på tekniken, säger ”Henke” till Sportbladet efter 3-1-segern.

Att hävda att Henrik Lundqvist aldrig varit bättre är att ta till stora ord, för han har i sanning presterat på hög nivå tidigare, men faktum är att den pågående säsongen inte liknar någonting. Segern i natt var hans sjätte raka och statistiken är nu bättre än någonsin.

"Rättat till några detaljer"

– Det där är egentligen inte så viktigt. Det viktiga är att jag spelar som jag vill just nu och att det känns bra, säger han när vi talas vid efter matchen i Pittsburgh.

– Jag har rättat till några tekniska detaljer och kan nu sluta tänka på dem. Jag behöver inte fundera så mycket, jag ägnar mig åt att kriga istället. Sedan har jag förstås bra självförtroende. Man får det när det går bra och laget vinner.

Utdrag ur Aftonbladet 2012-01-07

Jepp, här slipas det också på tekniska detaljer just nu och det ändras vinklar hit och sidoförflyttningar dit....både för Målvaktsmamman och Tvåan. Som säng och soffliggande i nästan 1 vecka är det kräftgång för stel lekamen anno 40, för Tvåan teknikträning med Adam.
Jag tar en dubbel Treo och världens bästa målvakt gnuggar detaljer.....vi krigar oss kanske till vinst mot Hanhals ikväll....you never know.
Hör ni.....


....det här har inte ens Sundin lyckats med!


Tidigt i morse blev juniorkronorna världsmästare efter ett makalöst övertidsdrama. Mika Zibanejad fixade det första guldet på 31 år när han avgjorde i efter 10.09 i förlängningen.


Om jag såg matchen?....no way!


Glöm inte...


Juniorkronornas kanske guldmatch i natt....klockan 2!! Och det är här någonstans jag känner att mitt första tecken på demens och nedsatt hörsel brukar ha tendens att infinna sig....runt 23-tiden. Efter det minns jag inte anledningen till att öppna de blå innan morgonsång och snälla röster att försöka väcka den björn som sover (runt 2) ....I can´t hear you!

Detta är alltså ett dilemma för kvällen/natten......hur ska vi hålla Målvaktsmamman vaken?

"Du har ju inga probelm att stänga Lipp (förnämnt hak för vuxna på Avenyn) klockan 5 på morgonen" försöker husband lite uppmuntrande.

Tja,....varför inte fira denna härliga förkylning och finalspel med att måla fransen och hoppas i trosorna...man får ju liksom ställa upp för nationen....ska ni med?


Johan Gustafsson


Anton Forsberg

Rickard Årzén
Grannaste...


..granen i stan fanns kanske inte på Skånegatan tänker ni nu.


Hos La Familia fungerar det som så att jag från 1:a advent påbörjar operation granköp, "snart får vi gå och köpa gran ju", ingen reagerar...jag möts med tystnad.
Detta mantra upprepas några gånger per vecka fram till, tja..lucia ungefär. Då börjar jag med "vi borde gå ner och kolla på granarna", husband reagerar något irriterat "vi ska inte ha någon gran, den barrar!" No shit! Sherlock, träd och särskilt barrträd, har ju en tendens att göra det...barra.
Någonstans här hämtar jag upp julgransmattan och foten, placerar ut på väl valt ställe och utbrister, flera gånger per dag "åhhh vad mysigt när vi får in granen, så det blir lite juligt", ingen reagerar. 10 dagar före julafton kilar jag ner till vår lokale julgranshandlare för att kolla urval och priser, vilket i och för sig inte har någon större betydelse då jag när en potensiell hockeystjärna vid mitt platta bröst, jag vill gärna gynna lokala handlare.

Granurval - check
Stamhuggningshjälp - check
Nätning - check
Trevlighet - check
Pris - check

1 vecka före dopparedan "älskling, nu måste vi köpa gran annars kommer jag drabbas av PMS hela nästa år!" det är nu det gäller. Hissen ner, raska steg för husband...joggande för Målvaktsmamman, val mellan ca 1 gran, joggande steg hem för husband...sprinterlopp för mamman, plopp i foten...voila!
Har jag inte hunnit "lägga undan" en gran tidigare, det här är vad resultatet kan bli....men vi har i alla fall en gran!Såklart inte!........jag lägger alltid undan granen innan.Vi bor på våning 5 och det är inte direkt Pärleporten vi ska tränga oss ut genom (jag inbillar mig att den är oändlig den där gudfruktiga dörren) med barrande rester. 90-tals byggd dörrspringa och grovsoprum på gården...jag klipper ner hela granna granen och inväntar våren.

Fridens Liljor!


Gott nytt blogg-år!

...skulle det bli innan jag däckades av århundradets värsta förkylning. Som tur var hade vi, för första gången på 22 år, ingenting bokat, vad nu det är ett tecken på....med hänvisning till de där 22! åren. Vi hade 2 mål under denna årets sista dag, GP:s fyrverkeri 17.00 och middagslagning hemmavid tillsammans med världens bästa målvakt. 
Förutom en väldigt analkande förkylning försvann fyrverkeriet i väldigt mycket moln (man såg absolut ingenting och det avbröts i förtid) och bidraget till middagslagningen från barnet vi faktiskt avbrutit större firande för:

Dörren till hans rum öppnas, "Jag är huungriig!", dörren stängs.
Målvaktsmamman klämkäckt: "Ska du inte vara med och hjälpa till...det blir roligt!
Han innanför dörren som fortfarande är stängd, "NÄÄ!"
Han innanför dörren som återigen öppnas något 3 minuter senare, "Är inte maten klar snart, jag dör av hunger!?"

Om du kunde släpa din långa lekamen mot matlagningscentrum någon enda gång under din livstid, hade du kunnat räkna ut att en 3 rätters nyårsmiddag tar nåååågot längre tid att slänga ihop än Billys Pan-pizza i mikron, BASTA!, tänkte Målvaktsmamman skrika med förkyld röst....men...det är nyårsafton:

Älskling...ta lite kex och (jävligt dyr) ost från delikatessen så du klarar dig en stund till...vi ropar när det är klart....aaah, jag borde pryda omslaget till Årets Mama magasin!

"Maten är klar!...maten är klaaaaaar!!!!"...ropar jag genom den stängda dörren.

Dörren slits upp, 2 meter barn ramlar ner i stolen, äter två omgångar av omsorgsfullt tillagad mat, dricker upp 3 liter Coca-cola, tackar för maten och stänger dörren igen, mätt och belåten. Hur lång tid sa jag att Billys Pan-pizza tog att laga i mikron .......3 minuter.

Gott Nytt År alla härliga! Må 2012 bli ett bra blogg år......och att det blir fred på jorden.


Adde slipade looken inför nyårsfirande med vänner och bad om hjälp med att knäppa flugan. Jag drog den JÄTTEHÅRT! runt hans hals och han hostade fram om fel storlek på remmen runt halsen. Inte alls...jag gav igen för "ordningen" i badrummet efter hans 2 timmar däri (I got evil and he is still alive)....och ingen framsida för mig i Mama. 
 

Varmrätt på upphackning.....


....och stekning. Fläskfilé har faktiskt fått en renässans i min matvärld efter 8 år....med innehåll...typ Gorgonzola.


Jyckarna håller med och hoppas på stekosfläckar...för det var väl fläskfilé husband!!?


Tadaaa...tja, jag måste säga att bilden inte riiiktigt ger rättvisa åt resultatet men:

Bryn fläsfilén runt om
Fyll den med vad du tycker är gott, jag tycker om Gorgonzola och vitlök.
Stek färdigt filén i ugnen
Servera med knaperstekt bacon, bakad potatis, sallad och goda såser.
Gott och enkelt tyckte Tvåan...vi tyckte det var gott.

Efterrätten, hemmagjord glass....var det inte och bären var upptinade från affären, intogs under valfria former.
Underbart gott i pyjamas tillsammans med...


dessa härliga kvinnor i Dollykollot, mycket sevärt....SVT Play om ni missade.Ett alternativ nyårsfirandehos La Familia ....som vi nog inte gör om, 2012 - Klackarna i taket!RSS 2.0