Ren kärlek!

 
 
 
Tvättguide
 

Säger han.....

 
 
 
Efter 2–0-förlusten hemma mot Modo i förrgår var lockoutstjärnan Matt Duchene – till vardags i Colorado Avalanche – kritisk mot laget.
 
– Vi måste träna hårdare. Det är som en country club här ibland. Om jag har tränat på morgonen så borde jag behöva vila resten av dagen. Det är för mycket tramsande på träningarna. Det här är vårt jobb. Det är vad vi får betalt för att göra
 

Tränaren Kent Johansson menar dock att Duchene kastar sten i glashus:

 

– Det stora problemet är att alla inte är med och bidrar. Det gjorde inte Duchene heller. Jag tycker man ska ha rent mjöl i påsen om man ska kritisera. Samtidigt är det bra att vi visar missnöje. Tydligen har Matt förstått allvaret i situationen, säger Kent Johansson till GP.

Frölunda spelar inte i kväll, men möter på lördag Färjestad på bortaplan.

 

 

....som puttar in NHL:arna i 4:e femman och tar time-out med 3 sekunder kvar......bra där, Kenta!

 

 

Fridens!......från en ganska kort lite bitter på rad 18 plats 9 som ibland har lust att slänga in handväskan i båset....dock,.. way too expensive (handväskan alltså).

 

 

 

 

 

 

Toronto................

 
Frölunda i krismöte efter ny förlust
 
Utdrag ur Aftonbladet  2012-11-20
Frölundas Matt Duchene var kritisk till spelet efter matchen.
Frölundas Matt Duchene var kritisk till spelet efter matchen.
 

Han är stenhård i sin betygsättning av det Frölunda presterar nu.

 

– Vi får inte spela så här dåligt, det var helt uruselt. Vi blir utbuade av vår egen publik, det är pinsamt. De betalar en massa pengar för att se oss, det är inte rättvist mot dem att spela så här.

 

– Hade vi spelat så här i NHL så hade fem man skickats ner till farmarligan direkt. Men här blir spelarna för bekväma. Det finns 33 miljoner kanadensare som hade offrat en arm för att få spela på den här nivån.

 

 – Vi har lätt att tända till mot topplagen, som mot HV 71 senast. I måndags gjorde vi en jättebra träning, men på värmningen i morse så togs det inte seriöst. Killarna var inte redo, det saknades intensitet. Men det här är ditt jobb, du måste jobba stenhårt på varje träning. Du måste tömma tanken varje dag. Det är ingen social timme, det går inte att bara ta på sig skridskorna och åka omkring. Alla kan göra en dålig match, men problemet är när du inte är förberedd, när du inte ger allt.

 

 

 


....here we come!


Jag har packat ner 1 jätteduktig målvakt, ett gäng stora hockeyhjärtan, starka släktband och 2 jyckar. Tränare och utespelare verkar det finnas gott om enligt frustrerad säker källa...ca 33 miljoner!....står vi oss ett tag..

 

 

Fridens!

 

Ogiltlig närvaro

 
International Days måndag -onsdag
 
Hej alla föräldrar i 9A!
 

Precis som Helena och Clara nämnde i sitt brev för några veckor sedan så bryter vi schemat helt och det är det Internationella dagar denna veckan som börjar i morgon. Schemat blir lite kortare med undantag för tisdag morgon när de börjar 8.30.

Så här ser det ut :

 

måndag 09.00-14.30 samling i hemklassrummet

tisdag    08.30-15.00    -II-       -II-

onsdag  09.00-14.30  samling i aulan

 

Fokus dessa dagar kommer att ligga på imigration och att flytta världen runt och vi kommer att ha många intressanta föreläsare som berättar om sin historia. Vi kommer dessutom att besöka museum.  Fråga gärna barnen lite extra om vad de har fått uppleva dessa dagar.

 

Mvh Anna och Tina

 

 

Jodå...så här väl förspänt har jag det till Tvåans stora förtret. Och givetvis hann han inte ens innanför dörren:

 

- Vilken härlig dag du har haft då! (med min mest positiva stämma)

 

- Härlig?! Vi har ju inte fått göra någonting...(med inte lika positiv stämma....varför överraska liksom)

 

- Nämen?...ni har väl fått lyssna och lära intressanta saker gissar jag?

 

- Ahmään...man får ju inte göra nåt...bara sitta och lyssna!

 

 

 

.......vilket i en målvakts värld är lika med onödigt utnyttjad tid som kan tillbringas på en is någonstans.... i en Hall så Kall.

 

 

Fridens Liljor!

 

 

Festfin förlust

 
Jag fick SMS i går kväll:
 
"Sitter och tar en kall go öl och lägger upp spelet för morgondagen:) Tänkte att vi startar matchen i maxfart och avslutar den med maxfart...vad tror du? /Lena
 
Jag sov redan i soffan och hade fullkomligt förträngt Tvåans match mot HV71 idag. Tuuur att laget har LedarLena som styr upp när vi andra faller ifrån.
 
Jag i morse:
 
" Vi vinner i maxfart idag....moooaaahahahaha!"
 
"Yes!!!"
 
Jag kom inte ens iväg till matchen idag...bedrövligt...jag vet. 8:51 in i första perioden kom:
 
"8:51 in i matchen och första handpassen är levererad. /Fia"
 
"Världsklass! Tur ni är där och styr upp, jag har det värre! Försöker hälla mig i ett par Slim-Fit strumpebyxor inför kvällens 50-års fest. Klockan 18.00...så tills dess borde jag hinna.....väl...."/ Jag kl 12:50
 
"Slim-Fit kan vara lite trixigt, Lena tycker du ska väga för och nackdelar i självplågeri..jag tycker du ska ta timeout!/Fia"
 
"Man är väl en krigare! Det är tufft att vara målvaktsmamma...men man ger inte upp"
 
"Bra där! På med grejerna bara.."
 
".....jag hoppar benskydden idag.."
 
"Okej, bara du har masken på så skall det väl inte vara några problem!"
 
"Japp....masken på och sugrör i väskan."
 
 
Det blev tyvärr förlust med 2-3 och jag hatar strumpebyxor men älskar hockeymammorna...........jag drar!
 
 
 
 
Fridens!
 
 
 
 
 

In-lägg

 
Verkligen tur att man inte har den här läggningen!
 
Safta och sylta
 
 
Jag drar på hockey med Snygg-Malin och dricker öl i stället.
 
 
 
Fridens Liljor!
 

Inte på topp

 
Utdrag ur Aftonbladet:
 

Matchen i sig kom mest att handla om Färjestads defensiv.

Efter att Rickard Wallin gav ledningen till gästerna var det fram med skölden för Färjestads del.

Det dröjde till tredje perioden och ett vackert konstmål från Dick Axelsson för att få hål på försvaret.

I 42:a minuten tog Axelsson emot pucken i mittzon, lurade upp Chris Lee på läktaren och smällde dit en snygg backhand i Alexander Salaks högra kryss.

Vackert, otagbart, 1-1 – Färjestads tredje insläppta mål på fem matcher.


Men några mer blev det inte för hemmalaget.

Färjestad höll undan och efter fint förarbete av Mikael Johansson kunde Per Åslund slå ner returen som damp ner framför honom.

– Jättebra bra av Mikael. Pucken dyker upp där så det är bara att var bara att trycka in den, säger matchvinnaren till C More.

För Frölunda är det desto jobbigare och klubben fortsätter att leva på slutspelsstrecket.

Snart kan de också tappa succélånet Viktor Stålberg, som verkar försvinna när kontraktet går ut i december.

– Vi får se vad jag gör, det är inget som är helt bestämt ännu. Om det var så enkelt hade jag jättegärna gjort det, men det är det inte, säger Chicago-spelaren till C More.

 

 
 
Nääe, det är inte helt bestämt vad som händer med våra succèlån. Men med tanke på att dom till att börja med var satta som 4:e!! femma på Kentas tavla i går kanske dom kan ha roligare i något annat lag.  
  

.......och när jag ändå sitter och hetsar upp mig så skulle jag som gammal (nåja) räv i klubben vilja ge en fingervisning om att det ÄR helt okej att toppa ett A-lag....röra runt lite i femmorna och få upp fart. Det är till och med okej inom juniorhockeyn.

 

Rögle hemma i morgon...då minsann!

 

 

Isande gala

 

Sundin: ”Rankar det högst av allt”

Sundin invald bland hockeyns exklusiva skara i sin hemstad

Historisk
I natt valdes Mats Sundin in i hockeyn Hall of Fame som andre svensk efter Börje Salming. De andra som valdes in i natt var Joe Sakic, Adam Oates och Pavel Bure. ”Det är ett erkännande över hela min karriär”, säger Sundin.
 

I morse blev Mats Sundin historisk.Han fick sin egen plats i Hockeyns Hall of Fame i Toronto. I sin andra hemstad och som andre svensk bredvid Börje Salming.

 

– Det är ett erkännande över hela min karriär och jag rankar det här högst av allt rent individuellt, ­säger Sudden.

 

– Det är en väldigt selektiv process och få spelare får uppleva det här.

 

– För mig som aldrig vunnit Stanley Cup är det en jättecred för den karriär jag haft, både internationellt och i de klubbar jag spelat för.

 

Förra året åkte hans nummer 13 upp i taket i Air Canada Centre och han tog en plats bland Torontos största hjältar genom tiderna.

Nu tog han plats bland de största i hela NHL.

 

– Så det är något jag värderar väldigt högt, säger Sudden..

 

Utdrag ur Aftonbladet


Jag satt igår framför Fotbollsgalan och funderade över varför vi inte har någon Hockeygala....någon som vet? Det hade ju knappast varit sämre (inte särskilt många tycktes hedrade eller särskilt nöjda med att vara där) och publikmässigt är väl knappast fotbollen större...och jaaa, jag pratar Sverige här. Det är något drygt över galaklädda fotbollsspelare...och jag kan inte inte sätta mitt hockeyfinger på varför det är så -alltid.   

 

Det försöker däremot Aftonbladets krönikör Marcus Leifby....ett perfekt jättestort finger. Läs gärna hela krönikan på AB nätupplaga.

 

Utdrag ur ML:s krönika:

 

Det bästa med Fotbollsgalan 2012 var att program­ledaren för ”Kockarnas kamp” ledde den.

 

Såsigare än så här kan det inte bli.

 

Någon har i alla fall tagit det riktiga beslutet att para ihop Anna Brolin med Pär Lernström, de var lysande tillsammans och stod för den bästa programledarinsatsen någonsin i en Fotbollsgala.

Stiliga, säkra och förbannat bra.

 

Att leda Fotbollsgalan måste vara ett av de svåraste programledarjobben som finns, speciellt när ”underhållningen” och omgivningen såg ut som den gjorde i går.

Det var deprimerande att se denna dystra skara hösäckar och hängskallar som utgör den svenska fotbollseliten och dess bihang nuförtiden. ......jag pekar med hela hockeyfingret.....Amen! (inte med i krönikan alltså.....mitt finger)

En vulgär Magnus Betnér hade skapat bättre atmosfär – i Rikets sal.

 

Ett av de absolut värsta ögonblicken var det som borde ha blivit det bästa.

 

Fredrik Ljungberg skulle hyllas för sin fantastiska karriär och för sina insatser i blågult, Peter Schmeichel hade flugits in som prisutdelare och till skillnad från Pelé så mosade han inte körschemat med en kvart.

När alla på plats skulle ge Ljungberg en stående ovation var det ett gäng som, såg det ut som, demonstrativt vägrade resa sig.

 

Vad var det för idioter?

Den tv-sända delen av galan borde videogranskas, de skyldiga identifieras och strykas från Fotbollsgalans gästlista för all framtid.

 

 Marcus Leifby Aftonbladet

 

I alla fall...-grattis till världens bästa hockeyspelare genom alla tider! Jag ska knåpa ihop en ny spellista åt dig så snart jag får tid....har en viktigt match mot Färjestad ikväll att knyta ihop.

Du får helt enkelt hålla till godo med min lista från Juni när det blev klart med den "berömda hallen".

 

Kenta - Just i dag är jag stark
Nationalteatern - Greven, Plast & jag
Ulf Lundell - När jag kysser havet
Gideon Wahlberg - Dansen den går upp på Svinstaskär
Skottes Musikorkester - Vi ska rädda Kalixälv
Mikko Alatalo - Taitta tulla
Ted Gärdestad - Angela
Sylvia Vrethammar - Y Viva Espana
 
....och för detta speciella tillfälle...just for you....again..
 
Mörbyligan - Ensamma Sussie
 
 
Fridens!
 
 
 
 
 

I´m siiinging In the rain...

 
//:...I´m siiiinging Iiin the raaaain...tadaaa..tadidaa..nananaaatadida..://..........eftersom jag äntligen fått mina nya gummistövlar efter storleksbyte med extra leveranstid. Tydligen hade dessa varit på samma typ av extraresa som de jag bytte....
 

....för den här festliga lappen låg i en av stövlarna:)......kul där David Philqvist!
 
 
Så....jag plaskar iväg och firar Far!
 
 
 

Fridens Liljor!

Roomservice

 
Det ringer på min mobil......
 
-Hrklk....kan du komma med falukorvssmörgåsar och en shake..?
-Vill du ha limpa eller hönökaka?
-Hönökaka...
-Ska det vara 2 och 1/2 skopa till shaken?
-Japp...
 
 
Det ringde på min mobil?!
Vi bor på 80 kvadrat.....!!
 
Jaaa visst visst, jag gjorde några höga hopp på skolgården av betygslycka.....hur länge kan man utnyttja det liksom?
 
 
 

Ett + ett blir Tvåan

 
Små barn -Små bekymmer,
Stora barn - Stora bekymmer......let me tellya!
 
Alltså, från till hur många spadar, spänner och lego dagis (på mina barns tid hette det dagis -vi snackar efter dinosaurierna) kan uppbringa, till val av vadduskaägnarestenavlivetåtifallduintebliravlönadhockeymålvakt.....alltså, passa på och njut av sandlådenivån!
 
En ocean av gråa hår senare har vi i alla fall kommit överrens fram till vilken linje en världsmålvakt ska välja...bra så! Då återstår bara val av lag och val av skola.....tja, och kanske ett betyg på vägen kan hjälpa till, men vad vet jag?! 
 
-Har du några prov denna veckan? Vad har du prov i denna veckan? Du måste hinna läsa till proven denna vecka! Hur gick det på provet i veckan?
  .....och med tanke på att han har minst 2 prov varje vecka och spenderar all utanförskoltid i ishallen så förstår ni likheten mellan mig och en Papegoja....................det är INTE färgen........any clou?
 
I går var det utvecklingssamtal med MentorTina (hon som förser mig!? med all information han!? behöver). Det näst sista samtalet ever!! -man kan ju bli livrädd för mindre....som till exempel att det är år 9 och väldigt ont om tid. Fyra åkte Tvåan till träningen och halv tio överraskade jag med drömfikat...............
 
....för att det går så himla bra i skolan!
 
 Så.......en 75a i favoritfåtöljen framför favoritprogrammet med favoritfikat och favoritmamman!
 
 
....och som tur är har han inte så mycket att jämföra med.
 
 
Fridens!
 
 

Offside i målgården

 

”Henkes” attack – mot elitserien

”Visar tecken på svaghet och inte styrka"

 
 
Debatten om elitserien ska tillåta lockoutade NHL-proffs fortsätter.
 

Nu uttrycker världens bäste målvakt, Henrik Lundqvist, sin åsikt om om klubbarnas beslut.

 

”Att se många av våra bästa spelare runt om i Europa och inte i Sverige tycker jag personligen visar tecken på svaghet och inte styrka”, skriver han på Twitter.

 

Lundqvist har under hösten fört samtal med Frölunda – med lockout-stjärnorna Viktor Stålberg och Matt Duchene som ersättare till skadade spelare – utan att någonting materialiserats.

 

– Det är bara om någon av målvakterna skadar sig som det kan bli aktuellt med ”Henke”, har klubbdirektören Anderz Larqvist sagt till Sportbladet tidigare.

 

 

Och hur lätt är det inte för en målvakt eller två att sträcka ljumsken lite........jag bara undrar?!

 

Fridens!

 

 

 

Springsteen?...EU?.....orkanvarning?..

 
Söndag i sakta mak, helt i Målvaktmammans smak.....ända tills Jyckarna behövde promenera av sig både 1 och 2 runt kvarteret.....hmmm....??
 
??...hahummm.....
 
 
Juuust, en fullkomligt betydelselös fotbollsmatch!
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 

Alla helgon

 
.....och jag firar mer än gärna. Alla Helgons Afton i svenska kalendern är jätteröd och därmed halvdag innan för alla Univars helgon i Sverige...inklusive mig, tro det eller ej! Dock, vi har blivit för....gamla?...inga hallowenpartyn i de här grannskapet nå mer. Lite trist då vi inte hade behövt lägga ner så himlans mycket jobb på outfiten these days....mooohahahahahaaaahahaha!
Tantvarning dock när jag på fullt allvar tänkte ägna min sällsynt lediga halvdag till att  -städa!!? Men under stundom tog jag mitt förnuft till fånga......
 
och intog ryggläge i fåtöljen tillsammans med Joel Lundqvist..
 
medan Snabeldraken gav mig onda ögat inne i köket (jag hade lyckat baxa den dit innan förnuftet segrade)
 
Klok som en bok hällde jag upp ett glas väry dyrt vin några timmar senare (utan att svänga om med surdraken), dukade fram charkisarna och jublade över Robbie Williams återtåg i Skavlan.....
 
 
...älskar halvdagar med absolut rätt prioriteringar.
 
 
Fridens alla mina nu levande helgon...........................................????......näääe......jag vet inte.................många...
 
 
 
RSS 2.0