Jättebra!

 
....tycker Tvåan om sin nya skola och särskilt Måndag. Jag tycker det är tur att det står v.35 för då är det förmodligen bara preliminärt.
 
 
 
Något som däremot INTE är preliminärt är;
 
 GTIs elever äter sin skolmat genom att använda matkortet. Det innebär att eleverna kan välja att äta sin skollunch på 12 lunchrestauranger i närheten av skolan. Eleverna har alltid möjlighet att äta lunch utan kostnad.
 

Genom att använda elevkortet kan GTIs elever äta sin skollunch på nedanstående restauranger:

 • Talang Café och Restaurang (GTIs restaurang) Karl Gustavsgatan 5
 • Pita Café och Restaurang (nära GTI, hälsosam inriktning) Vasaplatsen 9
 • Vasa Café (nära GTI ) Vasagatan 13
 • 11:ans Gatukök (nära GTI) Vasagatan 4
 • Café Mio (nära GTI på Vasagatan) Vasagatan 20
 • Thai Praycook (nära GTI på Vasagatan, billigaste rätt 64 kr) Vasagatan 5C
 • Husaren Café (ganska nära GTI i Haga) Haga Nygata 28
 • Tien Tsin Restaurang (ligger nära Avenyn vid Heden) Engelbrektsgatan 34
 • Chopstix Sushi Bar (nära GTI mot Avenyn) Kristinelundsgatan 3
 • Mailkels Pizzeria (nära GTI ovanför Schillerska) Föreningsgatan 34
 • Paprika Salladsbar (nära Landala) Kapellplatsen 4
 • Kapellstugan Aschebergsgatan 48
 
 
.....och för alla pengarna vi sparar på utebliven "skitmat i Bamba" tänkte jag och husband dra till New York. Det kommer INTE ägaren till Landalagrillen göra -han kommer gå i konkurs!
 
 
 
 

Livat på Landet!

 
....har dom det verkligen och så här fint hade Cilla (en av mina Bräckeflickor) och Anders dukat upp för The Kräftskiva 2013. Husfrun styrde upp dukningen.....
 
medans vi övriga deltagare äntrade Landvetterskogarna (ni fattar hur långt hemifrån jag vaaar) för en väry avancerad poängpromenad -visst ser det bekymmersamt ut!?
 
 
Nääe, inte särskilt slitsamt förrens det var dags för utslagstävling (jag och Lotta B är verkligen tjejer med stil...vahha!)
 
som såklart GHT - Goalie Hockey Team vann. Taktik, tja... L-G var den enda som kunde spika jättehårt så jag körde på att springa så fort som möjligt mellan honom och hammaren för att vinna tid -och OJ! så vi gjorde det...
 
 
och OJ! som vi firade -moooahahahahaahaa...hahahaha...!!
 
Sen lekte vi lite till.....och ni ser vad Värden klätt upp sig -Läderhååååsen!!..jag blev alldeles rörd över att vi lyckats förstöra en familj till.
 
Livet på en pinne......
 
trodde JAG ja, ända tills den shortsbeklädda Värden öppnade Porten till Himmelriket!
 
 
En Bar!!...i ett litet hus -vid en sjö -i en skog -och på en sten satt Per Gessle...
 
såklart inte................men jag stod bakom!
 
Jodåsåå...hade vi haft ett sommarhus på landet, typ 30 minuter från stan, för 375.000 (säkert prutbart för det har varit ute ett tag) så hade vi också kunnat ordna det -Livat på Landet.
 
 
......och så skulle jag köpt mig en moped.
 
 
A dream Is a dream....och i potten för Europalottot ligger typ 1 miljard.
 
 
 
Fridens!
 
 
 
 

Och hur var er fredag?

 
Jag och och den jättedyra handväskan hade i alla fall och stå i -as you see! Och man kan ju konstatera att den nya magplattan -never ending story! ger ringar på vattnet..eller åtminstone tar så stor plats tillsammans med allt annat som hör en hockeymålvakt till...vi var tvugna att köpa en ny målvaktsbag!! Joorå såatte...den låg i ungefär samma prisklass som handväskan -way too ugly, men man får ju onekligen mycket för pengarna...hjul till exempel, va bra!
 
Alltså...ett fredagsavsnitt ur en Målvaktsmammas liv....hade det kunnat vara om hon inte åkte och tröstshoppade på/i?...Allum köpcentrum. Vad fint det är! -Vad många gånger jag tänker köra Tvåan till träningen!...och om jag inte får en sommarstuga i höstpresent hittade jag i alla fall ett par skor -HUSBAND!
 
Och medans jag något senare, typ runt slutsignal, stod och tittade genom ett immigt sargglas för att visa min ubergoda vilja, funderade jag över den här skylten i ishallen? Någon från Lerum! -brukar det vara trångt med enhjulingar här inne eller i närområdet? Väry strange...
 
 
 Och medan ni funderar över dessa världsliga ting klockar jag igång Runkeeper...jag har en stadsrunda att mäta upp! Uppdaterar med information till mina nysportiga grannar....hang In there!
 
 
 
 

Lönsamma tider

 
Schweizarna arbetar 35 timmar i snitt, och drar in 50 000 dollar per år. Enligt OECD är de också bland de lyckligaste i hela världen. De jobbar 155 timmar mindre än vad amerikanarna gör, men drar ändå in nästan lika mycket. Ungefär en tredjedel går på deltidsschema. Samtidigt är nästan 8 av 10 anställda, den högsta siffran i den industrialiserade världen.
 
Nederländerna:Här arbetar man minst av alla, enligt OECD. Arbetsveckan är i genomsnitt 29 timmar per vecka och man tjänar in motsvarande 47 000 dollar varje år. Fyradagarsveckan är närmast standard, särskilt bland arbetande mödrar, skriver CNN Money. Oavsett arbetsveckans längd ska alla som är ute i arbetslivet vara garanterade att få fullt betalda semesterdagar, och föräldraledighet.
 
Alltså, Schweitz är ju himla fint....och lyckligast i världen!...det låter ju bra. Jag tycker nog i och för sig att jag är jävligt lycklig redan...å andra sidan -jobba deltid, fatta hur långt jag hade kunnat springa...typ till New York!
 
Nederländerna...well, pittoreskt absolut och jag älskar tulpaner, men alltså -språket är ju inte det charmigaste trots 4dagars veckor....fast jag hade ju kunnat hitta på roliga saker -på dagtid!
 
Har jag berättat att jag ska börja läsa tyska i september?  Es vird so viel spas. Jag måste köpa en Trisslott på vägen hem pronto!
 
 
 
Frieden Lilien!
 
 
 

Lyckosprång

 
Jag har varit löparkonvalecent förra veckan ...väry deprimerande! Funderingar har gått runt mina nya skor...så igår sadlade jag om till "the old ones", vilka förövrigt är ganska nya men något rundade undertill. Jag tänkte lunka på i sakta mak på Skatås 2.5 km, för att känna in löpsteg, knän, skenben, höfter och gud vet allt som krävs för lite spring i benen.....jag menar -hur svårt kan de va?! Man kan ju till och med lära gamla hundar att sitta, förvisso med en godis eller tre -jag kanske borde ha en påse Basset* i fickan. However, väl på plats kändes 2.5an förfärligt meningslös så saktamaken fick ta sig fram längs 8:an utan vare sig blod, svett eller tårar........på under 50 minuter!!
Alltså, veckan innan mitt "löparknä" gav sig till känna sprang jag fortare och hade bara en musiklista att koncentrera mig på (nu en hel kropp).....så jag tippar på gott och väl under 45 minuter -uppstått har Jesus och alla barnen!
 
Så, vad kan vi dra för slutsats av det här? Att det är lättare att springa på framfoten i gammelskorna vilket passar mig, att jag är.....och nu kommer det -FÖR VÄLTRÄNADmoooaahahahahaha för den gamla kroppen och borde springa KORTARE -eller SAKTARE? Sen var det nyttigt som ett äpple att husband var med eftersom allt då ska mätas i tid, och jag med denna mer precisa information sprattlade upp ur dethärbliraldrigbättre-hålet. Här ska börja tidtagas vänner -just Watch me!
 
 
 
 
 
*vingummi alltså...inte en påse Bassethundar, dom är för stora!
 
 

Korkad hjälpreda

 
Det var inte så att jag kom hem med Ett skepp lastat med Champagne efter den här semestern (då hade Världens bästa Målvakt fått stå i mål utan skydd den här säsongen) MEN! Alldeles väldig länge har jag malt men inte kommit till skott pratat om att köpa en kork som håller bubblorna i........well, what ever you chose with bubbels!
 
Det här är alltså vad jag fick med mig hem från Epernay -dessutom köpt i farten på hotellet vid slutbetalning. Så, förutom att jag borde få betalt för produktplacering av FinnCrisp kan jag bara, efter produkttest -1korkad flaska Cava ca 10 dagar -ABSOLUT VÄRLDSKLASS!
 
Så här sitter jag nu tillsammans med...."The old guy". Jepp, den gamle magplatteräven har ju blivit utbytt, hamnat på balkongen och till det finns det finns VERKLIGEN en anledning, let me tellya! Grannarna måste tro att jag haft ihjäl, om inte någon i min familj, så kanske någon som man tycker borde skaffa sig ett liv -Its me and Stinky so to say........
 
så därför kan vi prata om nåt roligare....typ att min balkong har börjat blomma igen -helt hejdlöst...Bra så!
 
 
Slutminuter för Göteborgs Kulturkalas och jag ska möta upp Sköna Bönan Christina för en sista Langos och lite styrdans till Arvingarna på Packhuskajen....nähäpp -dags och hoppa i trosorna!
 
 
Fridens!
 
 

Skyddande inredning

 
I det Årzénska hemmet råder ju (ni som följt bloggen vet) ytterst delade meningar gällande hemi n r e d n i n g. Visst visst, ett praktiskt hem är förvisso vårt gemensamma motto, men helt ärligt......är det NÅGON som undrar varför jag drömmer om en lite stuga (från tidningen Lantliv) på pendelavstånd men tillräckligt långt från fritidsuttrustning.....vha!?
 
köket, hallen, något sovrum, vardagsrummet
 
vardagsrummet -bortforsladthankyoulord!
 
 hallen, sovrummet, sovrummet, köket, balkongen

 vardagsrum, hall, sovrum, balkong...helt enkelt doftstyrt.
 
Men just som Jesus gick på vatten, hockeysäsongen drog igång och Målvaktsmamman gjorde piruetter i en förhållandevis tom (allt är ju relativt på 75 kvm) lya, slog jag min rosa balettsko i den här!?    
 
 
 Målvaktskombinat som bäres av hockeymålvakter på kroppens övre del...under tröjan...och kostar en j-la förmögenhet...och inga puckar ska släppas in i denna ägares mål.....och "hejToronto Maples Leaf here we come"* (utdrag från bloggen i lördags)
 
....jorå såatte.....här sitter vi och trängs i TV soffan -dyra ting äro två....eller hur det nu är.
 
 Här ser ni alla fall skillnaden....INNAN nya magplattan
 
.......EFTER...
 
 
??....well....whatever!
 
Och kartongen som lätt rymmer en Prima Ballerina?.......i hallen!
 
 
 

På vår gata i stan

 
.....är det ett magiskt åskväder
 
inklusive sol -exklusive regn
 
Jag och mitt löparknä (vilket inte ska tolkas positivt) njuter, trots att vi bara vågade 8 kilometer med Åskar i hasorna.
 
By the way har jag Googlat egenvård för ovan åkomma (knät alltså) och hittat ett strechprogram som heter duga....jag slog knut på mig själv och här sitter jag nu...!? Men det är ju i alla fall roligt att Frölunda leder med 3-0...jätteroligt.
 
 
 
 

Frölunda vs Jokerit 19.00 på Campus!

 
//:Toniiiiight....We are yooooung..So let's set the world on fire...We can burn brighteeer..Than the suuun...tadaaa daaa daadidaaa...la la laaaa...:// (Fun:s slagdänga från....mmm...2012?..)
 
 
"Det nya Frölunda - det unga och hungrande - brinner nämligen. På tio minuter hör jag fler tränarinstruktioner och mer snack än vad jag gjorde på hela förra säsongen" (No shit Sherlock!...vi hade Kenta Johansson i båset förra säsongen!)
 
"Roger Rönnberg är brutalt ärlig när han ger gamlingen Magnus Kahnberg ord som både smeker - och örfilar: Magnus -du har åkt nog mycket baklänges i din karriär. Åk framåt istället!" (han verkar klok som en bok, Rönnberg)
 

Utdrag ur Göteborgs Posten idag
 
 
 Japp, vi "unga Frölundaiter" ser verkligen fram emot kvällens match och ryktet säger många biljetter sålda. Bra stöttat där! för jag har en Mil att avverka i gympadojjor och ett Kulturkalas att inviga!
 
Läjters Aligäjters!
 
 
 
 

Hur man firar Oktoberfest

 
Springer 1 mil hur enkelt som helst!!!, flätar håret och beställer in en jättestor öl...
 
eller flera!
 
Övar på det här med höjder -tänkte inför nästa års bergsbestigning, smarta jag!....särskilt med tungt glas
 
Hoppar på tåget.....varför inte springa lite till i ren löparglädje!
 
Lär er texten (jag gjorde i Zell am See i somras) till Niel Dimonds "Sweet Caroline" -årets Tyrolerhit //:Å å å, Sweet Caroline...å å ååå...God times never seemed so Goood...å å åååå Sweet Caroline...ta dadaata:// Ni ser...höjdskräcken är som bortblåst!
 
 
 Japp....så nu vet ni! och vi som kan drar till ishallen i Lerum.
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 
 
 

Till dagens Tyrolerfest

 
.....hade jag tänkt köpa mig, om inte ett par Läderhåååsen, så åtminstone något nytt....
 
 

 
   
  
.....och något nytt* blev det ju förvisso men.....jag vet inte......känns lite provocerande att dansa på bordet i den här! Å andra sidan, för det priset blir jag tvungen att bära den till både bröllop och begravning så...va tusan,...kan ju vara bra om jag faller.
 
 
*Målvaktskombinat som bäres av hockeymålvakter på kroppens övre del...under tröjan...och kostar en j-la förmögenhet...och inga puckar ska släppas in i denna ägares mål.....och "hejToronto Maples Leaf here we come"*
 
 
Läjters!
 
 
 

Firar ni fredag

 
med Potatischips som smakar potatis, Smågodis och Skumpa?
 
Jag firar Addes student! Jaaa,...jag ser det ni ser -2011 men dricker jag Cava i det här glaset finns ju alltid något att fira...
 
 
 
 
 

Is i hallen

 
...blev det ju till slut och glad som en Prima Ballerina hoppade jag i sommarkläderna, intog balettens 3dje position och frös den platta röven av mig....har jag aldrig varit i en ishall tidigare, vha?!
 
Well...20 i publiken inklusive Målvaktsmamman premiärminglade till Lerum J18:s första träning
 
och Världens bästa Målvakt spelade sig vidare mot mammans VIPbås i Air Canada Center en ny säsong med nya möjligheter....grym trots sitt längsta hockeysommarlov ever!
 
Trevliga ledare, trevliga spelare och trevliga föräldrar......tappar han sugen svär jag på en ubergammal grav att koka kaniner i en ishall nästgårds....letmetellya!
 
Livet på en Målvaktspinne.....heja Lerum!
 
 
 
 

Isande Premiär!

 
och här sitter jag och väntar på att få åka iväg!
 
 
Ni kanske redan är där, i Vättlehallen!? Jag har tagit en löprunda och klappat Jyckarna men nu så....ikväll fyller vi arenan!
 
 
 

Riktig Grannsämja!

 
DAGS FÖR PARTAJ - ÅRETS OKTOBERFEST BÖRJAR NU!

Utdrag ur GT 2013/08

 
Här är manualen att klippa ur och spara för största möjliga njutning av en äkta (eller oäkta) Oktoberfest:

Du hoppar i ett par kortbyxor med hängslen, placerar en skojig hatt på huvudet och beställer in en öl av XL- eller XXL-modell.

Med attiraljerna på plats är det bara att börja sjunga, joddla, söla, svettas och njuta så länge du vill och orkar. Tjo!


Originalet i München har 203 år på nacken. Kopior poppar upp, än här, än där. I Göteborg har ölfestivaler sjösatts förut. Och nu är det dags för ännu ett försök.

 

STORT TÄLT PÅ HEDEN

 

Tanken är att du, på känt Münchenmanér, i lag med kända och okända konsumerar korv och pilsner av starkare sort.

Inte bara mat och dryck finns att köpa i det stora tältet på Heden. Arrangören säljer hattar och kortbyxor också, till hugade intressenter. Och vill du inte köpa, så kan du hyra (för halva köpeskillingen).

 

TYROLERMUSIK

 

I Göteborg står en diskjockey beredd att höja partystämningen. Och du kan vara lugn, tysk tyrolermusik är med i musikbagaget.

Tältet är rest, långborden på plats och ölen redo att flöda. Partyt kan börja. Hatt på,

 

 

 

 

 

Och eftersom det råkar hända sig i mina kvarter måste jag givetvis svänga förbi mina lurviga -allt för Grannsämjan.

 

Hoppas verkligen att vi ses!.......och hoppas verkligen att husband inte drar igång med sitt märkliga mätverktyg för kalorier per öl -hur många köttbullar kan man äta per centiliter öl?  Well, I don´t give a damn.......för jag vill ju inte kräkas!

 

Fridens!

 

 

Nytt spelarmatrial

 
...presenterades i går på Campus och Frölundas publika träning....I just say, Roger Rönnberg! -jag är mycket förväntansfull.
 
Och faktiskt 1200 lika förväntansfulla på träningshallens läktare....
 
som Målvaktsmamman hemmavid (jag har ju ett annat hockeylag att styra upp nuförtiden)  
 
Såå...vad tycker ni?! Ser dom inte lätta och snabba ut .....skorna?
 
Faktiskt så snabba att jag fick lägga mig utanför ishallen och pusta ut efter personbästa. Hoppas vi blir lika många i den här träningshallen på torsdag......OM vi har någon is.
 
 
 
Vättlehallen i Stenkullen klockan 20.00-20.50, J18 och Lagpremiär för Världens bästa Målvaktsmamma.
 
 
See you hockeylovers!
 
 
 
 

Holiday On Ice

 
Så jag hoppa verkligen att isen är ok inför torsdag.....det här evighetssommarlovet börjar tära på Målvaktsmamman!
 
 
 
 
08 Tor
20:00-20:50 Träning                   
 
Plats
 
Vättlehallen
 
Samlingstid 19:00
 
Ispass, om isen är OK. I annat fall FYS kl 19.00-20.00
 

Släppa väder

 
I gryningen drog vi till Lilleby Havsbad, jag och den obehagliga boken. Eller...gryning och gryning..nästan klockan 10, åskväder utlovat klockan 19 så jag tänkte förekomma några timmar. Jag hann slå ner min platt rumpa på en berghäll -thats It!...någon som är hungrig så ligger matsäcken orörd i kylskåpet.
 
Nääej men, det finns inget dåligt väder, bara dåliga.......skor. Så istället för en alldeles alldeles underbar dag på stranden drog jag och köpte nya löparskor -New York Marathon here we come!...jag menar..för det här facila priset förväntar jag mig att dom springer helt utan min hjälp. Well, vädergudarna -löpargudarna -any gud?...vad hände med dagen?....ösregn och åska sinkar mig även nu. Nähäpp...jag intar Balettens 1:a Position...
 
och häller upp ett glas rött....får jag huvudvärk och röda tänder nu går jag och lägger mig igen.
 
 
Fridens!
 

Dagens boktips

 
......om du inte har lust att sova medans din tonåring lever ljuva livet och önskar sig en repris på föräldrarnas barnfria semester. Jag lär ju ha en Målvakt bak i bilen tills han fyller 20 och drar till NHL, let me tellya!
 
 
 
 
Tyvärr kan vi ju inte vara på semester året runt -husbands hästar har ju en tendens att dra till stallet var eviga lördag....och så har han köpt en cykel (se inlägg Grat(t)is!? under 8 Mars 2013), så förutom Bok-tips kommer här lite Hot-tips;
 
- indragen månadspeng
- indragen peng för resten av livet
- läxläsning 7 dagar i veckan
- storstädning 3 dagar i veckan utan hjälp
- svält
- inget kompishäng här eller någon annanstans ever samt konfiskering av Iphone
 
 
Fattig som en lus, mager som en skrika men ren och lärd, sen bad han om lov att sova borta och jag har precis ringt och stämt av med sovsällskapet att allt är ok -jag veeet vad pinsamt...and God he Loves his mother!
 
 
Läs boken!
 
 
 

Fina Flickors Fredag

 
- Med åren ökar vi kvinnor i vikt på grund av att vi tar emot så mycket information och visdom....
Till slut är huvudet fullt, och då tar resten av kroppen över...Vi är inte tjocka och feta!  Vi är enormt kultiverade, utbildade och glada...Så, med start i dag.
När jag tittar i spegeln och ser min mage och min stora röv, säger jag bra: Herrejisses, så smart jag är !!
 
 
 
 

Och för er.....

 
som känner att Balett inte är något som lockar (se gårdagens inlägg) så kanske lördagarnas Pilatespass vore något? Vi tränar smidighet, koncentration och olika typer av styrka.
 
 

Hör av er, vetja!........det är alltid roligare att träna tillsammans.
 
 
 
RSS 2.0