Favorit i Repris!

 
UTDRAG UR BLOGGEN 2013-03-13
 
Prima Ballerina
 
 -...inte E l e f a n t balett....T a n t balett !
 
- Men vaddå...på Friskis & Svettis?
- Neeej, på en balettskola!
- Varför då??
- För att jag tycker det verkar roligt och jag ville en gång för 30 år för inte så himla länge sen satsa på att bli den Döende Svanen.....jag har inte dött än!
- Du är ju inte klok;)
- Nä...eller hur, och när man blivit klok köper man en cykel för dubbla priset av en Thailandsresa 3 veckor i högsäsong...talk to the hand dear!
 
 
.....position 1, 2, 3 och 4a många byxor äro dyra.
 
 
Position - läge, ställning – det finns 5 fastlagda fotpositioner (kan alla redan...det här kommer gå fint)
Changement - byte – changement de pied = ett hopp, där fötterna bytt plats vid landningen (känns liiite trixig)
Jeté -  kastad – ett hopp från ett ben till landning på det andra benet. (Kastar jag mig själv eller kastar någon annan mig....tro?)
Manège, en - i cirkel
Demi - halv
Double - dubbel
Barre, la - balettstången (jag upplever att den sitter väldigt högt upp nu för tiden)
 
Terre, par  - längs, över golvet (uj uj uj...here we go)

 

 

                                           1                                   2                               3

 

Nähäpp, ingen mer tid att förspilla....känns som jag har en kurs att ta tag i..

 

........fridens!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Då så!....förutom att hockeysäsongen drar igång är alltså höstens roligaste aktivitet bokad och klar. Jag gick ju nybörjartermin på Balettskolan redan i våras, men tappade lite fokus då jag hade ett väry besviket hockeybarn som skulle avsluta 9an på, ett för mamman, praktfullt sätt (avdrag för avslutningsklädseln big time! se blogginlägg 2013-06-16). Well, slutet gott -allting gott, men fortsättningskursen nedan får vänta 1 termin eller 25 .

 

 Tantbaletten, fortsättning + Tåspets

 

Innehåll:

 

För kursledare Caroline är det viktigt att ha kontakt med musiken, och vill att eleverna efter stabila, tekniska övningar vid balettstången ska uppleva frihet, rytm och känsla för musiken i övningar ute på golvet.

 

- Min stabilitet ligger just i att jag krampaktigt klamrar mig fast i stången...vilken jag förövrigt tycker är för hög...än...så min "frihet ute på golvet" är än så länge rätt fallande begränsad.

 

Vi gör övningar i klassisk balett till klassisk musik. Du får även chansen att börja dansa balett på tå.

 

- Det är ju trist att jag till och med har problem med att hitta rätt löparskor och får skoskav av lammullstofflor....but; a Dream Is a Dream!

 

Lektionen avslutas med stretchövningar.

 

 

Förkunskaper:

 

Detta är kursen för dej som är "falsk nybörjare" och har dansat under minst 2-3 år och vill gå vidare med baletten. Du bör ha god fysik så att du klarar av att dansa på tå.

 

- Jag skulle inte vilja påstå att jag är falsk...men nybörjare är ju inget att sticka under stol med. Rent fysisk för att dansa på tå?....a Dream Is a Dream!

 

 

Hej Maria,

 

Tack för din anmälan till Tantbaletten!

 

Bekräftelse av plats på kurs: Tantbaletten, nybörjare 19409

 

Kursstart: 2013-09-19 klockan 19:35-21.00

 

Jag hoppas att du får det riktigt roligt!

 

Mvh Teresia

 

 

Jag får riktigt roligt........och alla andra också!

 

 

 

Härliga var dag

 
Jag cyklade fort fort i sommarsol, nada trafik och funderingar kring det fina med vardagen. EFTER SEMESTERN är tusen gånger härligare än EFTER NYÅR -och så slipper man alla fåniga ångestfyllda löften........
 
...och så slipper mitt Målvaktslöfte gå hemma och dra flera veckor till:
 
J 18
 
Måndagen den 29/7 kl: 19.00, kör vi igång med fys igen.
Helgen 9/8-11/8 är vi ansvariga ledare för uppstartshelgen för Lerums ungdomslag.
Mer information om detta kommer.

/Ledarna
 
 
Till hockeybarnets stora glädje (yttrar sig som så; han säger ett ord eller fem med len röst....för mig räcker det helt klart att han pratar) har jag hittat en fin löprunda i Stenkulletrakten och han får skjuts -men tuta för guds skull inte om ni ser mig! -jag låtsas bara verka vältränad och oberörd. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Länge Leve Sensommar!
 
 
 

Dagen efter

 
01.30 -Hedens Gatukök och Kebabrulle på 25 kilo!
Dubbel Resorb och Treo
 
ZzzzzZZZzzzzZZZzzzzzzzzzzzzzzzz
 
Te, Finncrisp med finostar från kalaset
7 ostbågar
Vatten
Vindruvor
Spagetti med olja chili och vitlök
Vatten
Andra halvan av 25kilos kebaben från natten
Vatten
Vindruvor
2 kex
Thaimat
Vatten
Glass
Lite mer av thaimaten
Vatten
Salta pinnar
......snart ska jag äta kvällsmat -börjar känna mig lite hungrig
 
Tror mig höra Anna Skipper åka upp och ner i vår hiss........men det var det värt!
 
 
 
Work work work imorgon igen, så jag lägger mig på soffan och smälter maten, skumpan, jyckarna, fyrafinaveckor och ser fram emot en massa roliga saker. Faktiskt lika mycket som Tvåan ser fram emot att slippa vårt dagliga sällskap resterande tid av sommarlovet -nääe men fatta då hur mycket kul som går på hjul...eller i ett par klackeskor!
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 

Havsnära

 
...sol och bad blir det denna molnfria fredag. Jag och min träningsvärk efter 2 pass löpning tänkte dra oss mot våra gamla kvarter i Torslanda. Ser ni en sällik....inte död säl men något sakta, rullande konformat...på Lillebybadet så säg hej!
 
Sista helgen på semestern och den ska avslutas som sig bör efter 4 konstant soliga veckor, bättre kondition än någonsin -Vårruset Milen i mitten på maj börja kännas något mindre skräckinjagande, Ettans flytt i våras, Tvåans gymnasieval, Tvåans nya hockeylag och.....
 
HUSBANDS 25 45-ÅRS DAG PÅ SÖNDAG!!
 
En MagnumMoet ligger och hojtar i mitt kylskåp....uj uj uj vilken bubblande avslutning på Vacation2013, väry much my Cup of Tea!
 
 
Fridens Liljor!
 

Äkta svensk glädje!

 
Finncrisp, Finncrisp, Finncrisp och jättestarkt kaffe
 
Joel & Henke Lundqvist
 
Fika med Världens bästa Målvakt inklusive Ipad och lurar (på honom alltså..så efterlängtad var jag) - min Lavendel luktar i alla fall ljuvligt
 
och fina överlevare trots vanvård. Tvåan med kompis hade i alla fall ansträngt sig såpass att dom GOOGLAT "hur man vattnar blommor" vilket slutade med att Myrha kom till undsättning -det ska vara en tjej till finlir!
 
 
Vi är hemma efter en maratonskörning utan like -men så är husband tävlingsmänniska också. Dock...i den här aktningsvärda ålder vi börjar uppnå tar ett dygns vakenhet på krafterna till och med UTAN alkohol (synd att en flaska rödvin låg långt ner i packningen, då hade jag haft lite roligt på vägen också). Well, en hel veckas semester kvar i ett nästan för varmt Göteborg och det finns ingen som saknat mig så mycket som Skånegatan 17 A...och det är ju tur att man är saknad....väl? Storstädning, omplantering, ommöblering, jyckekärlek och uppstyrning av lössläppt?! tonåring, men nu är hon på banan igen -Målvaktsmamman...uj uj vad mycket spännande vi har framför oss!
 
Fridens Liljor!
 
 

Never ending story

 
....är den mellan mig och Zell am See, vi har DET. Så en enda vecka här är ett ytterst utstuderat sätt av självplågeri -hate me, myself and I. Dock..denna självplågarvecka har hållit runt 30 grader och idag checkade jag ut för sista gången i år...
 
från under min parasoll där jag spenderat denna sista dag väldigt tungsint. Inte så mycket för hemresan som för byfesten som äger rum varje onsdag -dygnad mot torsdag...och självklart håller vi på traditionerna!
 
Nääe, bilen går tidigt i morgon mot Munchens flygplats och en hemlängtande Målvakt myser -2 dagar hade varit lagom! Han ska få kamma mattfransar resten av sommarlovet!...hör av er om ni behöver hjälp.
 
 
Fler bilder från denna härliga vecka kommer men först ska jag sörja hemresan och därefter lämna in en 10-veckors Lotto.
 
 
 

Borta bra men hemma BÄST!

 
Det landade ett par storlek 45 på Munchens flygplats i fredags och ett par storlek 36 var jätteglada att ses -och banne mig om det inte var ömsesidigt till och med!
 
Så 2 dagar väldigt väldigt varmt och äntligen! får vi frysa rövarna av oss i en 20-gradig Zeller See..
 
dricka Aperol Spritzer i rödvinsglas för 27!!! kronor......bara så ni vet Göteborgs ockrare krögarelit..
 
och gå till badplatsen igen, bada i den iskalla sjön och köpa Snitzelsemmel mit ein kleine Zipfer i caféet...
 
och dricka en Aperol Spritzer i rödvinsglas för 27 jävla spänn!
 
 
....och jag har bara 1 vecka på mig...SCHAISE!
 
 
 

Au revoire France!

 
Uj uj uj...det tar på krafterna att husera här på Rivieran, man får släpa sig en meter eller fyra upp från stranden för svalka....
 
och redan klockan 9 sitter vi här i morgonfrilla och njuter Real English Breakfast -thank you Lord..eller Elisabeth! Jag tänker starta en befrielsefront MOT baguetteriet...nog nu!
 
Husband cyklar till Monaco medans jag har ett mord att ta hand om, samtidigt som jag skrattar underbart gott till Allt för Frankie -rekommenderas varmt! Nåt annat som är varmt och som jag inte rekommenderar är att cykla upp till Sospel (en ort på ett berg ovanför Menton) i 35 graders värme; "det kändes som jag började koka invärtes, jag höll nästan inte på att ta mig ner igen"....nämen bra där Per! Det hade ju varit snyggt om jag fått packa in honom bak i bilen tillsammans med dyrcykeln och köra hem alléna...vha!. Och tänk om jag fastnat i tullen?....skulle jag skylla på Tour de France då?
 
 
 
Moule Marinére....jag blir alldeles lyckligt mätt och trött igen
 
Kan vara bergen som gör att jag gillar Menton lite lite extra....
 
eller vårt mysiga hotell vid stranden...Hotel Pavillon om ni ska hit. Så trevliga ägare -Monique & Gilles.
 
Rummen är inte så stora men det har gått bra ändå, trots att jag fått sova "mittemellan"...det här kommer att kosta!
 
 
I mogon drar Tivolit vidare mot 10 mil innan Kufstein för en övernattning. På fredag klockan 10 hämtar vi upp Tvåan med sällskap på Munchens flygplats och sen väntar en hel vecka "hemmavid" -Zell am See.....som jag längtar!
 
Tidig avresa och dags och knoppa in....och vad husband än säger kommer jag INTE dela med mig av mitt täcke åt höger...basta!
 
 
 

Bonjuour e Menton en söndag

 
....från vår lilla uteplats och trädgård. Jaa...näemen värre kan man absolut ha det!
 
Jag tror jag har ett exat likadant kort som det här i ett fotoalbum daterat för 17 år nånting sedan. OM det mot förmodan finns uberunga som läser den här bloggen så hade man då, en kamera innehållandes en filmrulle som man tog ur, skikckade till en fotoaffär för framkallning, 1 vecka senare kom korten -förhoppningsvis med bild på, som man sen sorterade in i en bok med plastfickor...bra så!. Hade man riktig otur var alla kort blanka, någon kompis bara tagit fyllebilder eller så hade man glömt sätta i en filmrulle kort och gott -skilsmässovarning!
 
However, 30 grader varmt när vi kom...uj uj uj va tråkigt...
 
och här bakom...i gamla delen av Menton, gömmer sig härliga gränder med marknad, mat och dryck men inget hav...
 
så Målvaktsmamman höll sig till dryck (jag skyller på värmen)....så här -vid havet  -på Rivieran -en varm kväll i Juli.
 
 
//:Sola och Badaa i Pina Colaaada, på Sommarn e livet en feeeest!...Alla blir Glaaadaa av Pina Colaaada...man röjer...tadaa..dii...tadi!://
 
 
 
Måndag idag och jag har bara badat -utan Burka!....så "filmrullen" blev blank..trist;)
 
 
Fridens Liljor!
 
 

Le Tour

 
en morgon som liknade gårdagen fast med ben som var tunga som något.....jättejättetungt.
 
Jag åt min frukost i lugn och ro -typ 20 minuter inkl.kaffe (räknas det som slowfood?) och efter husbands 5!? stod han utanför och väntade.....men nu vet ni att han finns i alla fall!
 
Dagens tur utgick frå Le Tour -ändhållplats för Snålvaktsmammans GRATISbusskort och en led på låååg höjd (här är färdigutmanat för denna gång...undrar bara hur jag ska kunna träna upp detta till om ett år?, förslag mottages tacksamt)
 
Men här är minst lika fint underifrån
 
Byn Le Tour -över bergen och du hamnar i Schweiz, vilket husband gjorde på CYKEL! -innan frukost!? Undrar just varför ingen vill åka med oss på semester!
 
 
 
 
 
Här har ni minsann en del av honom igen -husband, som jag påstår mig vara gift med...ifall ni trodde att han inte fanns.
 
Å här hade jag tänkt hoppa likt Mary (hettehonväl) i Sound of Music eller åtminstone försöka mig på en Ballotée för att prata Balettspråk, men det fanns inte en chans i hela världen! En AGAspis modell för100seklersen vägde lätt i jämförelse med Målvaktsmamman "so to speak".........men ni fattar känslan va?
 
Givetvis dagens AFTER HIKE (jaaa, samma bild som igår men förövrigt exat likadan)
 
och här ser ni nästa års utmaning! Upp till toppen på -Husband: 3 timmar! -Målvaktsmamman: 4 timmar! Vem ska med och utmana?? Jag kan se till så ni slipper cykla innan frukost...vad säger ni?!
 
Helt galet fina dagar i Chamonix och just i detta nu har vi dragit vidare på vår Road Trip....vi ses på Rivieran!
 
 
 

Fridens Liljor!
 
 
 

En Fransk fredag

 
Godmorgon från ett Chamonix som verkligen visar upp sig från sin bästa sida, både igår och idag.
 
Jag vaknade och tänkte på det här....Mount Blanc. Givetvis från undersidan -någonstans inser ju till och med jag mina begränsningar, men bara vandringen i området kittlar.
 
Så det var inte mer med det än att vi väckte Madame Baguette i arla morgonstund, fyllde ryggsäckar med förnödenheter och började vår vandring upp. Ni ser den platta gröna toppen i mitten, dit skulle vi gå -lift är för amatörer....och alla dom som visste om att den vandringsleden var avstängd pga avverkning...bra där! Efter 2 timmar fick till och med vi inse oss besegrade, vandra nedåt igen och ta liften upp....
 
 men aå här sargade och snygga var vi efter den strapatsen....ni fattar att jag borde skjuta upp min resa till Rivieran nåt år eller tre -cykelbränna, blåmärken och skrapsår, förslagsvis införskaffa en Burka.
 
Well, allt ordnar sig med lite mat och energi efter redan 4 timmars vandring...
 
 och med det här är det värt en Burka way time!
 
 
Alltså -vem vill på Charter!?
 
Visst...här råder i och för sig dykförbud..
 
 
 
men vandringslederna tar andan ur en. Efter maten fortsatte vi hela bergskammen på MB. Sista delen och åtskilliga timmar av koncentration senare tappade jag det och husband fick ledsaga mig runt sista delen, 2skors bergskant blev för mycket efter en heldag och hade jag varit själv hade jag väl suttit där ännu -synd på Tvåan som ska hämtas i Munchen om några dar.
 
 Innan min höjdpsykos hann jag i alla fall njuta någa timmars fin utsikt och bland topparna på motsatta sidan Chamonix (ni ser byn nedan) finns den vi besteg i förrgår....gahha!
 
9-17! äntligen nere på fast mark och en öl senare pratar vi nya berg....
 
vilket vi alltid gör här med en öl........och veckans fråga går till Hockeymamman Fia -känner du igen dig?!
 
 
 Till er äventyrare där ute - VÄRLDSKLASS! Till er andra - NI MISSAR NÅT!
 
 
 
 

Moln du France

 
är vad vi vaknade upp till idag....wtf!!? Och för er som inte förstår förkortningen wtf (fick jag säga det igen) så är det en svordom på engelska kort och gott, bra så!
 Jodå,...så någonstans bakomuppåt här finns ett av bergen jag drömt om i 6 månader. Ordentlig frukost, packade väskor och välsnörade skor, inte en chans i heeela världen att vi inte skulle upp.
 
Jes, så kabinen upp till starten för vår vandring och inget ont som inte har något gott med sig -vi hamnade i molnhöjd så jag omöjligt kunde se toppen vi skulle upp och över. Jag svär på någons mamma att jag hade tagit vändande kabin ner i så fall.
 
Lyckligt ovetande svettades jag snövidder fram. Här brukar vara barmark såhär års...bra år jag valt...
 
 och klättrade bergsväggar upp...
 
 för att timmar senare nå toppen -jag hade typ bestigit Mount Everest!!! å jag var inte ens trött?!
 
Vi firade med medhavd matsäck och fick trevligt sällskap
 
 
 
Minsann om inte vädergudarna firade tilsammans med mig...magiskt!
 
 Vi beslutade oss att trotsa dimman och ta oss ned på andra sidan berget -typ bakom den här skylten!?
 
 Här har jag kanat mig ner från toppen och skrattar hånfullt...typ så här, mooaahahahaha!, åt stackaren på väg upp (svarta pricken i övre mitt på bilden) från det här hållet
 
Husband har kanat ännu fortare och blickar ut över stupet där man var tvungen att klättra ner för stegar för fortsatt vägval, väry scary men det låtsades jag inte om ens för mig själv. Men lyckan log väl nere när jag lovade att aldrig göra om det...en gång ingen gång.
20 minuters vandring efter stegh-vtet blir dimman och snön för mycket och vi inser att vi inte hittar leden vi måste in på....VI MÅSTE VÄNDA OM!! VI MÅSTE TILLBAKA SAMMA VÄG!? Jag VISSTE att jag inte skulle skrattat ut stackarn på glaciären...merde!
 
Väl tillbaka på toppen och när nedstigningen börjat klarnar det upp och jag får för första gången se bergstoppen jag utan problem vandrade upp till (i mitten på bilden) -känns helt fantastiskt! och densamma jag i ren frustration sprattlade tillbaka upp på av ren rädsla. Vad ska man säga....vi var i alla fall dom enda som besteg toppen 2 gånger inom loppet av 1 timme!
 
Till vänster av de 3 topparna ser ni Europas högsta -Mont Blanc
 
 Fattar ni vädret?!
 
Solen sken fint i byn när vi väl tagit oss ner -värt värt värt!
 
 
Som jag har bränt mig trots ingen som helst sol -galet fin t-shirtbränna lagom till Rivieran på söndag....värt värt värt!
 
 
 

On the road agian!

 
...och en jäkligt dyr fransk sådan -gahahh! Så FriendsForever......vi har lämnat det här...
 
och det här!...
 
 för att 7 timmar från Epernay landa ett regnigt Chamonix....
 
 men det gör inget för jag är så sjukt exalterad över att äntligen vara här -6 månader av träning!!
 
Stormade puben för en BEFORE HIKE-öl.....typ 20 timmar före....
 
och säg den öl som inte skingrar ett moln eller 100!
 
 Vi bor här....
 
det är så att jag blir alldeles avundsjuk på mig själv.......blir inte ni?
 

 Dags att knoppa in för jag lär bli hög på morgondagen.
 
 
 Fridens!
 
 

Franska repriser

 
Så,...tisdagens outfit var samma skor och samma shorts som när jag ålade omkring i Pol Rogers vinplantage, men jag har annan färg på tröjan inför miljarder hektar Lanson.
 
Efter världens längsta uppförbacke i denna mousserande vrå av Frankrike (mätningen innefattar INTE bergsbestigning) inser jag det smarta med nytt tröjbyte per vinfält jag besöker, det är det enda som kan härleda till vilket vi överhuvudtaget befunnit oss på i efterhand. Hur som helst var Lansons lika storslaget med den lilla skillnaden att jag hittade smultron under vinstockarna, lyckan var total...över att få se en annan färg.
 
Well, vi lämnade odlingarna emellanåt och här ser ni Slottsfrun när hon travar iväg -moi!...för någon annan fru såg vi inte röken av -lika dött som slottet var gammalt...sackre cöööre! Precis som allt annat i "seväg" fanns information om reception och butiksförsäljning som alltid alltid var obemannat!? Tråkigt för Målvaktsmamman, billigt för husband och sen undrar jag var man kan söka deras jobb någonstans?

Såå, hur kan vi summera denna del av Frankrike? Är du här för Champagnens skull måste du antingen vara extremt påläst om vad som erbjuds samt ha en lärarexamen i franska, alternativt åka på arrangerad temaresa tillsammans med klackeskor och plånbok enormus. Annars finns risken att du hamnar i ett Never Ending vinfält med en flaska billigt rödvin och flera meter baguette....stackare!
 
 
 
Au revoire Epernay -jag kommer tillbaka!.....men nu har jag ett förbaskat stort berg att bestiga.
 
 
Ses i Chamonix!
 
 

Epérnay från ovan

 
...vilket är vad 2 dagar med husband innebär. Alla MOTlut måste besegras, vi liksom "hänger" med alla vinmarksarbetare -på riktigt! Övriga boende och besökare i distriktet åker motorburet fordon och befinner sig flera meter UNDER jord...i Champagnekällare kalla. Well, man kan i alla fall säga att vi har tur med vädret...och jag är den enda turisten som ålat omkring i Pol Rogers plantage...bra där!!
 
Allt allt allt runt omkring är Champagne
 
...och vi gick långt långt långt och sa "Bonjour" till överraskade män i basker och baguette.
 
Vi bor inte här.....
 
men HÄR!! Ser det inte lite ut som huset i någon skräckfilm...vilken?
 
 
.....om ni bara visste! Snålvaktsmamman har varit i farten igen....moooaahhahahahahahahaha! Det är ju tur att jag redan är gift.
 
 
Fridens Liljor så hörs vi igen så fort mitt GRATIS wifi funkar igen -Au revoire!
 
 


RSS 2.0