Bonjour mon Ami!

 
Efter en riktig tråkresa genom regnigt Danmark kan vi bara konstera att "ut i Europa via Fredrikshamn" inte är roligt överhuvudtaget. Jag skulle våga påstå att vi var nära att köra över stupet....vilket hade tagit en himmelens tid med tanke på att Danmark inte ens har med- eller motlut. Platta fötter, platta rövar, platta bröst, Danmark -jag hatar platt! Men nu är vi äntligen äntligen här, på Rue de Champagne.....i Epernay.
 
 
Jag körde inte.....
 
utan underhöll vid sidan av (jag fick sjunga eftersom en väldigt arvlösunder2dygn 21år vilselett en teknikdöd mamma gällande nedladdning av musik) samtidigt som jag skulle kartläsa oss fram till första övernattningen i Knullwald......!!? Well....
 
en mycket god natts sömn senare (jag hade inte ens mardrömmar) drog vi mot Franska gränsen. Kö kö vilken kö väljer vi? Hamnar bredvid en svensk SAAB...just den ni ser nedan och 5 bilängder före -hata platt, hata fel kö, hata SAAB!
 
Mot Kaiserslautern och Paris......å då kan man undra "vilken Göteborgsk fotbollsspelare var Målvaktsmammans stora idol 198......för några år sedan?
 
 
Det kan ni fundera över medan jag sitter här på ett hotell Gud Glömde men med ubersnabbt WiFi nästgårds Moet & Chandon...........hälsa barnen om ni ser dom!
 
//Snålvaktsmam
 
 
 

Det där med packningen....

 
-vi har ju hela kvällen på oss! Men vi fick i alla fall gjort det viktigaste igår, apoteket, vandringsstrumpor och en bikini till Målvaktsmamman. Jag menar...huvudvärk, skoskav och bröst som fladdrar i vinden -not my cup of tea så att säga. Väldigt mycket annat hamnade på husbands lista "jag kan ta det på lunchen i morgon" .....tjena! Den lunchen lär vara lika lång som bergskjedjan i alperna.....men han gillar ju alper så....vi mötte helt enkel upp Världens bästa Målvakt på Joe Farellis...
 
för att fira det slutliga beskedet om intagningen till 1:a valet på gymnasiet (grattis till mig Tvåan)
 
och för att se till så att husband fick lite extra mat, eftersom han inte kommer hinna äta på sin lunch idag.
 
 
Vi drar till Frankrike i morgon klockan 6....sweet Lord vad föräldrafritt det kommer vara i 3 veckor!
 
 
 

För nära

 
Alltså...vi åker till Frankrike på lördag morgon 06.00 -liksom dags att börja ta tag i packningen..
 
men det var så förbannat tråkigt!
 
 
 

Jag tänkte köpa ny bikini...

 
men har bestämt mig för att lägga pengarna på något mer förlåtande...
 
 
och så kanske vi kan börja om någonstans där.
 
 
 

I, miss Potatohead!

 
...och jag skulle vilja påstå att min lott denna afton var den mest betydelsefulla, om än mest långdragna...
 
 men det var det värt big time! Jag menar...vad slår första färskpotatisen, sill, nubbe och trevligt sällskap?
 
Tänkte toppa dagen med kulörta lyktor och styrdans till....Glennarts!? However, 100 spänn i inträde!?....på en camping?....när det enda man har i midsommarfickan är öl, väry strange. Vi fick helt sonika vända hemåt, panka och lite snålt upprörda men med 100 liter jordgubbar att brotta ner......
 
och jag håller fortfarande på 2 dygn senare.....-att brottas!
 
 
 
Fridens!
 
 
 

Hoppas

 
....ni också hade en härlig Midsommar!
 
 
 
 

Tjuvstart!

 
Här sitter jag och tjuvstartar midsommarfirandet med svenska jordgubbar och vispgrädde, ett glas rött och ljummen sommarkväll (man vill ju inte köpa grisen i säcken så att säga)
 
samtidigt som jag ser på när morgondagens klänning torkar.
 
 
Väderprognosen lovar 27 grader varmt - check på solklänning, 10-20 mm regn samt åska - check på genomskinlig regncape och gummistövlar, god mat, trevligt sällskap, fortfarande medgörlig tonåring (man får vara glad för minuter här).....jag älskar midsommar mest!
 
 
 
 
 

Balett-stafett

 
Husband har ju en del åsikter om min relativt nystartade balettkarriär....alltså, vad är meningen med balettlivet?
 
 
Utdrag från bloggen 2013-03-13, Prima Ballerina;
 
-...inte E l e f a n t balett....T a n t balett !
 
- Men vaddå...på Friskis & Svettis?
- Neeej, på en balettskola!
- Varför då??
- För att jag tycker det verkar roligt och jag ville en gång för 30 år för inte så himla länge sen satsa på att bli den Döende Svanen.....jag har inte dött än!
- Du är ju inte klok;)
- Nä...eller hur, och när man blivit klok köper man en cykel för dubbla priset av en Thailandsresa 3 veckor i högsäsong...talk to the hand dear!
 
 
I tisdags fick han med mig till Skatås för en och en halv timmes j-ligt blöt och jobbig sankmarkslöpning trevlig skogstur (om någon vill lura med er upp och ner och hej och hå för Getryggen - dra!!) med tappat minne om de otaliga skyfall som drabbat oss inklusive all terräng det senaste. Vi snackar inte ringa vattenpölar på stigarna.....jag säger bara -thank you Lord för Tantbaletten!
 
 
 
BALLON - en dansares förmåga att hålla sig kvar i luften under ett hopp.
 
CAMBRÈ - böjning från midjan i olika riktningar.
 
BALLONÈ - studsat (av verbet ballonner) -ett hopp, i vilket det arbetande benet skjuts ut i battement för att i landningen stanna i cou-de-pied demi-plie.
 
CABRIOLE - luftsprång - ett stort hopp, där de utsträckta benen slås samman i luften.
 
CHANGEMENT - ett hopp där fötterna bytt plats med varandra.
 
 
 
Jag kan ju säga som så, att det var inte Prima Ballerinan som hade ont i hälsenan efter den "trevliga skogsjoggen" ..............för hon hade fullt upp med att komma på Balett termer på franska.
 
 
 
 
Pliée!
 
 

Lag som lag

 
Äventyrsresan blev en framgång för Frölunda
 

I dag kommer Frölundaspelarna hem - efter bland att ha paddlat i forsar, hoppat i raviner och klättrat bland trädtoppar.

 

Lagbyggarresan till Österrike blev en succé.

 

Inför resan till Zell am See var det mycket hysch-hysch. Roger Rönnberg ville inte berätta några av lagets hemliga aktiviteter.

 

GT 2013-06-19

 

Lagbyggarresan till Österrike blev en succé........men så bra! Det känns ju som det finns en del att jobba på i den här hockeytruppen också.....och så kommer vi inte kunna hålla honom med mat riktigt -3 veckor ensam. Så en veckas teambuilding i Zell -with the family! för Världens bästa Målvakt......mooooaaaahahahahahhhahahaha!

 

.........och något hysch-hysch eller hemligheter kring det här lagets aktiviteter lär det nog inte bli -jag har endast försett oss med boende där gratis wi-fi ingår....here she comes, Snålvaktsmamman!

 

 

Fridens Liljor!

 

 

För den aktiva familjen!

 
...eller hur tror ni vår lägenhetsannons hade sett ut.....
 
om vi nu hade fått för oss att sälja ett väry centralt hyreskontrakt för en miljard.
 
Man kan ju undra vad det kostar att få hit Arga Snickaren...och så undrar man återigen vad som rör sig i huvet på den där hunden?
 
 
 

Jes!!!

 
 
 
Grå, damcykel, Haga, cykelkorg, svart halsduk, vajerlås, dåligt spänd kedja som låter jätteilla eftersom jag har helt kedjeskydd och det håller på att driva mig fullkomligt till vansinne men jag få aldrig tummen ur att sladda förbi cykelreparatören 10 minuter bort!!
 
Inte upphittad i just tvättstugan men utanför NärIcan på StenSturegatan -jag säger ju att det är en fantastisk affär......där händer allt!!
 
 
 
....och skitkedjan kommer låta som musik i kvarteret.....imorgon, 07.30......musik!
 
 
 
 

Fast min är grå!!

 
bemötandelapp
 
 
 
 
 
Visst, det kunde varit värre -det kunde varit husbands "gåidödenfördyrcykel", men jag hoppas jätte jätte mycket att någon cyklar omkull och slår sig jätte jätte hårt!!! Tjyvajefel......gaaahaaaa!!!!
 
 
 
 
 

Vi slutade

 
9:an i fredags, jag och Tvåan. Jag grät när rektorn för Internationella delen höll sitt tal som var fantastiskt, jag grät när rektorn för Nationella delen höll sitt tal för det var uselt, jag grät när några elever sjöng...visserligen också uselt men modigt, jag grät åt alla stipendier som delades ut, jag grät när alla elever ropades upp och fick sina diplom och jag storgrät när jag insåg att det luvbeklädda barnet på väg upp på scenen var mitt! Jesus Christ....det är ju verkligen inte konstigt att dom tror han är föräldralös!!
 
Var jag irriterad!! -Sover Dolly Parton på rygg!!? Skickade jag ett sms fortare än ljusets hastighet -Sweet Lord i vilken ton jag undrade om han frös om huvudet!
 
Men som den goda mor jag emellanåt är var han förlåten ett leende senare.....som det visade sig inte alls var lycka över att se mig utan redan sommarlediga flickvänner som ville fira avslutning med pojkvänner.
 
 
 
MentorTina (i prickigt med blommor) och Anna (i fin folkdräkt)....hur ska jag nu få veta vad som har hänt och framförallt vad som KOMMER att hända i en Målvakts liv...vha?!...och så grät jag
 
Myrha, Rick och Jens -vapendragare och här grät jag igen
 
 
 
Äntligen sommarlov och då drog vi morsor på stan för ett glas skumpa...för i fredags gick jag ut 9:an för allra allra sista gången och Jens mamma, som överraskat det sommarlediga barnet med en 3 veckors resa till Spanien lördag morgon, jag citerar barnet "Tack för att du har förstört mitt liv!!" slut citat.
 
...........and then we lived happeli ever after!...a couple of glases.
 
 
 
 

Firandet fortsätter...

 
och här ser ni 16-års dagens kvällsmuta........Gud hör bön sägs det..
 
och då undrar man ju VEM som i EGENTLIGEN bor i det blåa huset i byn? Detta råkade nämligen komma med semesterbud från Norr om Polcirkeln -just idag!
 
Och för att Världens bästa Målvakt inte ska dö skämsdöden OM!? (moaahahahahaha...jag säger bara NÄR) vi ses på skolavslutningen idag, fick han renköttsmackor mut-frukost på sängen. Jag tänker att skämmas lär han göra i vanlig ordning men han kan inte med att dö! Tack till Hovleverantörerna av saltkött....folkets jubel!
 
 
 
 
 
HA HA HA HA....OM!! vi ses på skolgården....HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!
 
 
 
 
 

Någon fyller 16 år idag!!

 
......gissa vem?
 
Gillar Heavy Metal - men är skolad med Andliga Sånger i Kainulasjärvi....ah!...poletten trillade just ner (i bakrunden ser ni för övrigt Lappen och Lapplisans blåa fina hus...ni vet dom som ser till så jag inte dör bliutanrenköttsdöden)

Grym på att simma - när jag väl med tvång puttat i honom i simskolans bassäng hade vi övriga inte en chans längre...han var 4!!
 
Gillar att åka bil - första bilresan, till Zell am See såklart, när han var 6 veckor...och han möter upp oss där i år igen.
 
Han gillar mat - NO SHIT SHERLOCK!
 
GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA RICKARD!....och just idag är du inte till salu....
 
......och inte jag heller eftersom jag kom med frukostfika på sängen klockan 7. Jag fick gå upp jättetidigt för att hinna sortera Chokladpinnarna kalasfint och hälla upp ett glas Pucko. Han har inte så höga krav -mer än på mig.........

och innehållet i det här paketet.
 
 
Sweet Lord så glad han var att se mig en tidig morgon i ösregn trots att jag sjöng.......kärlek kostar!
 
 
 
 
 

Maj 2014!

 
 
 
 
 
 
 
 
Så kom igen nu tjejer -vilka hänger på? Milen och en flaska bubbel........jag drar och köper nya löparskor!
 

På vår gata i Stan

 
 

Prinsessor på vift

 
.....hoppade i klackeskorna och återfanns på Min gata i Stan. Mia och LottaB hade tagit sig hela vägen över älven, Sue-Anne rymt från jobbet och LillaCilla från Landet vadade genom SummerBurst-besökares tillfälliga urinoar i vårt garage.....modigt!
 
 
Så dagen till ära klädde jag upp mig som en Prima Ballerina -i första positionen......
 
 dukade som det anstår kungabröllop och partypinglor.....
 
 och bjöd på alldeles för mycket vin verkar det som med tanke på fotokvalitén här -väldigt dimmigt...eller så har hon bara redigerat oss, fotografen.........till det bättre!...?
 
 
Som den FinnCrisp-ambassadör jag är (och borde bli sponsrad) måste jag slå ett slag för dessa små godingar. Lite ost eller dipp till och man går ner i spagat....ni förstår hur vi såg ut allihopa innan den här middagen var till ända!
 
 
En långhelg som gått alldeles för fort men med en mycket trevlig avslutning -ser verkligen fram emot flottfärd i augusti -vid en sjö, på en sten, i en skog........sen tog jag husband milen på Skatås, söndag alltså!
 
 
Vad tror ni...jag måste ju ha hittat typ den 5:e andningen?
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 

Nationellt intresse

 
Inte något av 2 ögon var torra (min pollenallergi gjorde sig verkligen påmind igår) medan jag sjöng tillsammans med stråkar från Göteborgs Nationaldags Symfoniker..
 
och några fler i ett soligt Slottskogen.
 
 
Husband satt på cykel i 12 mil, Ettan sov och Tvåan var tydligen också i Slottskogen och grillade med ett gäng kompisar. Dom hade tagit med sig högtalare till IPhone...?! -det känns som jag måste styra upp det här med våra traditioner...
 
- Men ärligt....ni kan väl inte ha spelat musik när folk satt och lyssnade på Symfonikerna!....och nu var det nära att collegehockeyn i Kanada (se inlägg Never ending story) blev en enkel biljett till Ryssland.
 
- Mäh nääe! Vi var inte just där, Slottskogen är ganska stort om du inte visste det.....men det var himla roligt för alla vara så glada!
 
 
Braaa!!...och han var hemma innan 24 igår  -well, hans rum står kvar några år till och Lerum Hockey behöver förstärkning...och fler klubbar behöver förstärkning....och jag har Världens bästa Målvakt.....f-n man borde kanske bli mutbar?
 
 
Fridens!
 
 

6:e juni

 
och frukost som det anstår en Nationaldag......eller åtminstone festfrukost för en ledig Målvaktsmamma. Hett tips, förutom 5 minuters ägg, Classic Kaffe-Fransk Rost och Parmaskinka så dyr att Tvåan inte får någon födelsedagspresent nästa vecka, FINNCRISP MED AVOKADO OCH ÖRTSALT! -to kill for.
 
Well....annars har husband dragit iväg på Cykel som var ännu dyrare än Parmaskinkan -och här drar vi in även julklapparna för resten av livet, och jag laddar inför dagens motionsrunda. Tänkte överraska både kroppen och centrala Göteborg med en timmes alldeles för tidig powerwalk....vi har ju en Nationaldag att fira.
 
 
Som den damcyklist jag är har jag som regel att inte ringla fast handväskan i styret, som jag mot alla regler har i cykelkorgen (dock utan större värdesaker oftast med en burk blomkålsgratäng -grattis tjuven!) -jag vill inte bli omkulldragen när tillfället gör tjuven. Dock finns det undantag när principer kräver uppoffring...
 

För livet och en Sommarfin långhelg!
 
 
Nääe, ingen tid att sitta och häcka på en alldeles för platt rumpa. Klockan 11.00 startar Nationaldagsfirande i Slottskogen, kom och säg Hej om vi ses!
 
 
 

Never ending story

 
.....about the ISGR’s 2013 Annual Spring Ball.
 
 
Utdrag ur bloggen:
 
Vi började prata om 9:ornas slutbal någon gång i oktober 2012, jag och Tvåan ...
 
 
 
Ja, och här vet vi alla hur det gick med den dansfesten..
 
 
 
GoalieMaaam after 2 month of nagging:

 

- Jag fick  info om Balen i dag!

- Jag veet, det ska vara inne i morgon...men jag ska ändå inte gå.

- !!???

- Det är ju frivilligt, jag tycker det är löjligt!

- Määeh, det tyckte du ju inte för 8 månader sen!!...det är ju synd när dom ordnar så fint, och bara 2 av killarna som anmält sig!!

-.Boooring!!

 

 

Jag sansade mig till slut, grävde ner skämskudden och förlät med en TONÅRSmammas tålamod, bra där!

 

Så i förbifarten (det händer att han sprattlar ut från sitt rum in i kylskåpet) när jag ändå var nerskrubbandes i toalettstolen...:

 

- Du kan betala in dom där pengarna till balen!

 

Hade jag inte varit så vältränad som jag är just nu hade jag, just då kunnat dö drunkningsdöden i en toalettstol -skitkul slut på ett annars gott liv!

 

- VAD SAAA DUU!!! ekade det från djupet av en Gustavsberg.

 

- Jag tänkte gå ändå..det är bara och betala in väl....fast lite sent..?

 

 

När jag väl lyckats åla mig upp i en något värdigare ställning och funderat på gåtan om arvsanlag, bokade jag 3 års collegehockey i Kanada för lånade pengar -till Världens bästa Målvakt.......och jag kommer inte berätta nåt förrens till hösten!

 

 

 

Året Best Mum In Show - here we go!

 

 

 

Zellskap

 
Frölunda laddar med bussresa till Alperna
 

GÖTEBORG. Fyra dagar i och runt Zell am See med hård träning - och diverse lagbyggnadsövningar.

När nya Frölunda ska svetsas samman blir det dessutom buss fram och tillbaka till Österrike.

 

Många undrar hur Frölunda ska få ihop nästa års lag med 13 nya spelare och fyra nya tränare.

En av de första åtgärderna blir ett teambuildingläger i och runt Zell am See i de österrikiska Alperna.

 

- Vi ska träna och ha flera aktiviteter tillsammans. I Zell am See finns väldigt bra möjligheter till många olika saker, förklarar Christian Lechtaler.

 

Vad för slags aktiviteter?

- Det är inte spikat ännu, men det kan exempelvis bli klättring och paddling.

 

Från början var det tänkt att nye kanadensaren Evan McGrath skulle komma först i slutet av juli, men även han är med på bussen till Österrike.

- Alla åker med, betonar sportchefen. Spelare och tränare, materialare och representanter för vårt rehabteam.

 

Expressen 3/6 2013

 

 

Jodå,....det är alltså här ni hittar alla oss elit idrottare, i Zell am See -hockeyspelare, cyklister  och prima ballerinor.

 

 

En hockeyspelare och en ballerina......who Is who? En ledtråd; en öl gör en lite mer mjuk och följsam...krävs mer i en hobbyutövning än en annan...Slut ledtråd.

 

En cyklist.....inte ballerinan

 

hur som.......det är vi.....

 

och dom.

Inför Frölunda - AIK

 

 
 
Vi får se om vi kommer hem V.30 eller alls, 1 vecka är ju lite skralt när man egentligen vill flytta hit - någon kanske kan vara hygglig och skicka jyckarna per post.
 
 
 
Fridens alprosor!
 
 
 
 

Osportsligt

 
 I hissen
 
 I hallen
 
 I vardagsrummet.........nu börja det bli lite obehagligt...
 
 I sovrummet......nu börjar jag tappa det....
 
 Eventuellt stopp i Göteborgs avloppsnät kan bero på att jag tömde 2 par storlek44 gummigrus  rakt ner i toalettstolen -vi pratar fullkomlig desperation innan morgonkaffet!
 
Såå.....här har ni den -högen svart gummigrus som används på konstgräsplaner och som tortyrmetod för Målvaktsmamman. Visst är det fantastiskt snyggt och visst är Heden just ett  t r e v l i g t  a n d n i n g s h å l  mitt i stan (som alla gafflar om som inte bor här)....jag kävs.
 
Nä hörrni! Mitt förslag är fler bostäder, en botanisk trädgård kanske, eller varför inte den nya ishallen?....vilket osökt får mig att undra vad sjutton ungen hänger på fotbollsplanen för -han är ju hockeyspelare!! Jag kommer f-n dra in månadspengen.
 
 
 
RSS 2.0