I väntans tider..

 
inför en stundande sommar, så har det sprattlat ner ett gäng Penséer i Kompisarnas Trädgård
 
...och plötsligt börjar livet återvända på min gata i stan.
 
Jag undrar om den sjuka jycken saknar sina människor?
 
 
Fridens!
 
 

En inlagd med dropp

 
och det är inte Målvaksmamman!......jag brukar faktiskt raka benen lagom till storhelgerna.
 
Stackar Joel tittar på mig med "jaghatardigomdulämnarkvarmig" blick innan jag lämnar kvar honom på Blå Stjärnans djursjukhus.
 
 
Alltså, nattvak över en jättesjuk jycke kan ta kål på vilken storbloggare som helst.
 
I´ll be back!
 
 
 

Happy ending

 
://These shoes are made for walking...and thats just (NOT) what they do://...än. Men jag tyckte det var värt precis allt när jag haltade iväg från SISTA UTVECKLINGSSAMTALET EVER klockan 8.15....i för trånga skor. Fåglarna sjöng, solen sken och MentorTina var stolt, om MentorTina är stolt kan jag vara förbannat lycklig och Tvåan fick matpengar på kontot. Tur eftersom han har träning i kväll.
 
 
 
 Fridens!!
 
 

Vår-tid kommer

 
Utdrag ur Aftonbladet
 
En usel första period sänkte Frölunda mot Luleå.
 

Nu är Frölunda utslaget ur SM-slutspelet medan Luleå kan ladda för semifinal mot Färjestad.

 

– Vi spelar alldeles för räddhågset och backar in i egen målvakt. De får komma in hur lätt som helst, det är lite pojklagshockey tycker jag, sa Per-Johan ”Pebben” Axelsson till C More efter första perioden.

 

– Vi är rädda. Vi måste stå upp på blålinjen så att de inte får komma in så lätt. Vi gör misstag, så att vi skjuter oss själva i foten.

 

 

Just så! Och alla de där fötterna måste vara helt sönderskjutna med tanke på att hela säsongen, med några få undantag som är så få att jag inte ens kan minnas, faktiskt sett ut på samma sätt. Nåväl, vi bryter i hop och går vidare till en annan säsong, andra tränare och andra lag....vi har mycket att styra upp....mycket senare.  

 

 

Och innan dess;

 

- Sista "kvartsamtalet" ever!! på onsdag...ni vet 8.00 tiden som Tvåan lämnar mig väry ensam på hemmet för,.

 

- Första  flytten från flocken i slutet på april, Ettan är "off to go"....och hans bror drog på munnen vilket nästan kunde liknas vid ett leende (eller så var det bara en tonårsmammas dröm om en bättre värld).

 

-  Slutliga intagningen till gymnasiet, veckan efter midsommar....här nånstans känner jag att det börjar bli dags att fundera ut andra hotbilder att nyttjas vid behov. Just "betygtillgymnasietannarspantardutomflaskor" har liksom gjort sitt då.

 

 

....och jag tar examen i balettens väldigt onda ädla nybörjarkonst. Man kan väl säga att jag inte direkt rosat marknaden för någon catwalk -här snackar vi uberdöd svan, denna omgång träningsvärk.....heavenly Lord!

 

Äh...va sjutton, vi är snart inne i semestertider och livet är gott!  -om än lite kallt och ömt.

 

 

Fridens Liljor!

 

Vinstgivande

 
Hans Abrahamsson för Aftonbladet 2013-03-21
 

Domarna valde att inte ens att rådfråga videodomaren, något som retade upp Frölunda. (och Målvaktsmamman...jättemycket retade det upp mig)

 

Men Vihko var aldrig inne i målgården och – som jag har uppfattat det – är det då inte tillåtet att ringa. (Surprise att det var just Vihko, f-n VF....köp honom!)

 

Från min position var situationen svårbedömd. Vad vi vet är att Vihko hade betydligt mer att vinna på att kroka ihop med Hudacek i den situationen än tvärtom. (No shit Sherlock!...5 målvaktshandskar av 5 möjliga för den analysen)

 

Jag hade hur som helst inte protesterat om det blivit en tvåa för interference. (Nåt säger mig att inte så hemskt många hade protesterat...möjligtvis den i benskyddet klämda nummer 20)

 

 
 
 
Uj uj så mycket Pajalamalm-pengar som tyngde domarfickor denna kväll. Får se vad vi kan komma upp med inför morgondagens hemma-match, vi på ruinens brant........några kilo havskräftor månne?
 
 
Fridens Liljor!
 
 

En vän för livet

 
Aftonbladet 2013-03-21
 

Ett husdjur är mer än bara ett sällskap.

 

Du får en till familje­medlem, blir piggare och lyckligare om du tar beslutet att välkomna ett djur in i ditt hem.

Tillsammans med djur blir du lugnare, tryggare och gladare. Det gör dig mer nyfiken, får dig att vilja ta kontakt med andra personer och ger dig bättre minne.

 

Enbart genom att titta på en bild av ett gulligt djur blir du mer fokuserad. Så nästa gång du får en dipp på jobbet – sök upp en härlig bild och bli på topp igen.

 

 

Så här får ni en bild på en en kanske inte så gullig men väldig väldigt olycklig hund i tratt.

 

Som sagt -ett gott skratt förlänger livet och Henkes familj kommer lätt salutera äldsta ätten ever!...mooooaaahahahahahahahahahaha,..

 

 

Hellre en Svan i en ankdamm

 
”Hela baletten är ett horhus”
 
 

Balettkriget på den anrika Bolsjojteatern har chockat omvärlden.

Efter syraattacken och maktstriderna kommer nu nästa skandal:

– Hela baletten är ett stort horhus, säger den tidigare dansaren Anastasia Volochkova.


Aftonbladet 2013-03-20


Maj gaad....kom inte och påstå att det är tråkigt med balett!  Nåväl, då behöver jag inte lägga manken till att försöka mig på en karriär i Ryssland. Svanen kan likväl gå hädan i Vasastan...

 

...och ni ser att den är på god väg, åtminstone på höger ben.

 

Såå friendsforever! Jag hoppar i trikåerna, övar i att stå på vänster ben och stämmer upp i en balettsymfoni.....Äntligen torsdag!

 

 

Seglivade

 
Hoppsan hejsan vem som var inne på vårt segermål....Luules nummer 20, bra där! 
 
 
 
Så nu slipar vi skridskor, vässar klackeskor och pudrar ballerinor inför lördag och ett fullsatt Scandinavum.
 
 
Fridens hockeylovers!
 
 
 

Money talks!

 
Utdrag ur bloggen 2013-01-04
 
Yeha(r)!
 
Men då så....då tar vi tag i 2013 och gör det helt galet bra! Jag har slängt ut allt onyttigt (för en Målvaktsmamma) ur kylen och bunkrat upp med dyra bubblor inför året. Man måste ju prioritera kalorier och festliga tillfällen så som;
 
att Ettan har fått fast jobb under hösten (hyggligt eftersom han slitit hund där i 100 år redan) och öppnat ett sparkonto!! -NK:s kassarapportering kommer te sig något darrig framöver.
 
att samma nummer ska hitta en hyreslägenhet i nöjsamt läge (och tar med sig köksmöblerna så att jag tyvärr måste köpa nya.....moooooaahahahhahahaha!)
 
..................................................................................................................................................................
 
Vi ser honom nästan aldrig (vilket är en bedrift vill jag påstå, våra kvadratmeter mätt) men han jobbar, äter och sover .......påstås det. Man kan säga att vi går skilda skift hemmavid. Dock, i vanlig ordning tror jag inte ett dugg på vad mina barn säger, så råkar jag stöta ihop med Nattlivskungen  på någon gata i stan får han alltid en duskullejusparadinapengar predikan i förbifarten.....he hates!
 
-Mäeh....jag SPARAR pengar!!.....jag gör ju i n g e n t i n g längre tjoar han.....
 
och dyker upp på stans alla vimmelsidor!! Vad jag vet bedriver vi ingen nattklubb på Skånegatan 17...någon som hört nåt annat?
 
 
Snyggast -du fick helt fel föräldrar att billighetsförklara kroglivet för....we are väry väry sorry!
 
 
With Love.......Vimmelmamman!
 
 
 

Var glada...

 
Längtar efter att realisera sig själv
 
 
 
 
att jag bara börjat i Balettskola!
 
 
 

A-lag som A-lag

 

Tränare klara för J20 och A-lag 2013-2014

 

Nya tränare klara för Lerums BK Nu är det klart vilka som tränar Lerums BK A-lag/J20 nästa säsong. Anders Klingberg, Ulf Högberg och Christian Andersson är den tränartrio som kommer att stå vid rodret från och med att barmarksäsongen tar sin början. Ett spelarmöte kommer att genomföras efter avslutat J20 kval där presentation av tränarna, målbild samt förutsättningar för kommande säsong kommer att presenteras. Vi välkomnar Anders Klingberg och Ulf Högberg till A-lag/J20 truppen och är mycket glada att Christian Andersson valt att fortsätta sitt arbete i klubben som han fram till dagens datum skött med bravur då han i dagarna står i båset och coachar vårt J20 lag mot div1. Lerums BK tror att denna tränartrio gemensamt kommer att fortsätta att utveckla vår seniorsektion på ett positivt sätt och i sann LBK-anda.

 

 
 
Och hela hockeysverige jublar!.....eller tja, åtminstone Målvaktsmamman i sprillans ny hockeytröja.
 
 
 
Fridens!
 
 

Söndagsmål

 
Och det här var exakt vad jag ville vakna till efter att ha putsat upp klackeskorna inför borta seger mot Luleå, NOT! Större isunder än seger norröver har skett förut och om inte kan vi ju alltid fira St Patrics Day....det är Irländs Folkfest i stan.
 
Nä, jag drar till Friskis och stretchar bort min träningsvärk från Baletten...så slipper Världens bästa Målvakt vakna till en Målvaktsmamma i rosa ballerina ett liv i misär.
 
 

Fridens Liljor!
 
 
 

Helgens uppvisningar

 
Jodå, så här sitter vi och lördagsmyser.......jag och balettskorna. Adde undrade ironiskt om jag kunde ha en liten uppvisning, jag stormade upp i en Pliée och Tvåan dog skämsdöden.
 
Så istället sitter vi här och njuter segersötma och hyllar punktmarkering av Luules nummer 20...både från spelare och publik....bra där!
 
Hudacek!...kungen av kullerbyttor och Målvaktsmammans viktigaste spelare.
 
Luleå chanslösa mot Julius Hudacek

Rubriken säger allt. I en match där Luleå skapade flera riktigt bra chanser så var det en man som stoppade norrlänningarna och det var Julius Hudacek. Han stod för många fantastiska räddningar och var kanske den viktigaste faktorn till att Frölunda kunde vinna matchen med 2-0 och kvittera matchserien till 1-1.
 
SvenskaFans.com 2013-03-15
 
 
Härlig lördag!
 
 

Godmorgon världen!

 
 
 
 
 
 
....och solen skiner också från en klarblå himmel.
 
 
 
 

Rekord ont!

 

På väg mot 11 000 ikväll

Publicerad: 2013-03-15 14:30

 

Det stundar storpublik ikväll i Scandinavium mot Luleå. Vid lunchtid var 10 500 biljetter sålda, så nu är siktet inställt på 11 000.

Från kl 16 kan man ladda för matchen i Brasseriet i Scandinavium med god mat och lämplig dryck!

 
 
 
Och det viktigaste för Målvaktsmamman är kanske inte att vinna, utan att köra över Luleås nummer 20!
 
Bra...då vet ni vart jag, snyggaste vårskorna och värsta träningsvärken är på väg.
 
 
Fridens!
 

Bal Ett !

 
Näääe....men ni fattar!!
 
Det var ju som att släppa in Tvåan i världens största Donutsfabrik.....gaahhaa!
 
Well,....kände att det kanske hade blivit lite mycket med just tåskor så här första lektionen....men jag valde i alla fall ett par rosa, ställde in 1:a positionen och virvlade iväg.
 
Och jag är precis lika lycklig som Donutsfabrikens besökare.
 
 
La barré!
 
 

Morgon en annan Dag

 

Hej alla föräldrar i 9A!

Bifogat finner ni de tider vi erbjuder er för utvecklingssamtal 27 mars.

Salsnummer för alla lärare finns i receptionen.

Ha en fortsatt härlig dag i solen!

 

Mvh Tina och Anna

 

På vår skola fungarar det som så att, förutom sin samtalstid, är alla elever lediga denna dag. -Skönt! tänkte sittauppepåkvällen barnet ända tills jag sa att jag lämnat in önskemål om tid och fått det beviljat....och där kan man säga att vår kärlekssaga var över.

 

Tina

 

08.00-08.30    Rickard

08.30-09.00    Sem

09.00-09.30    Erik

09.30-10.00    Gino

 ...............

 

 

 

 

Prima Ballerina

 
-...inte E l e f a n t balett....T a n t balett !
 
- Men vaddå...på Friskis & Svettis?
- Neeej, på en balettskola!
- Varför då??
- För att jag tycker det verkar roligt och jag ville en gång för 30 år för inte så himla länge sen satsa på att bli den Döende Svanen.....jag har inte dött än!
- Du är ju inte klok;)
- Nä...eller hur, och när man blivit klok köper man en cykel för dubbla priset av en Thailandsresa 3 veckor i högsäsong...talk to the hand dear!
 
 
.....position 1, 2, 3 och 4a många byxor äro dyra.
 
 
Position - läge, ställning – det finns 5 fastlagda fotpositioner (kan alla redan...det här kommer gå fint)
Changement - byte – changement de pied = ett hopp, där fötterna bytt plats vid landningen (känns liiite trixig)
Jeté -  kastad – ett hopp från ett ben till landning på det andra benet. (Kastar jag mig själv eller kastar någon annan mig....tro?)
Manège, en - i cirkel
Demi - halv
Double - dubbel
Barre, la - balettstången (jag upplever att den sitter väldigt högt upp nu för tiden)
 
Terre, par  - längs, över golvet (uj uj uj...here we go)

-                                   1                                   2                               3

 

 

Nähäpp, ingen mer tid att förspilla....känns som jag har en del att ta tag i..

 

........fridens!

 

 

Isdans

 
Jag hade tänkt mig ubertrauma den dag vi byter tröja, jag och Tvåan. Jag menar.....bara nummerbytet förra säsongen kan ju klassas som en mindre psykos, till och med tvättmaskinen gick sönder.  Men det är märkligt det där...hur man ställer in sig på sakers vara -det kan gälla skolbyte, husbyte, jobbyte...whateverochmantrormanskadö, men när man väl är färdiginställd känns det bra och det kan inte bli fort nog.
 
Förändringar är bra, man växer (jag och husband borde pika runt 3 meter var, när som) utvecklas och inspireras. Blir det inte som man tänkte sig -gör om gör rätt....ingen kommer att dö....så vitt jag vet.
 
Så, nya utmaningar och målvaktsmål väntar efter 11 år i Indianernas förlovade land. Tvåan är ytterst förnöjsam, Målvaktsmamman på tå och husband mäter kilometer till Lerum....det blir långt att släpa Världens största Hockeytrunk -jag hoppas dom har ett förråd. 
 
7 år med bror.....jag tror jag gråter en skvätt i alla fall.....
 
 ...innan jag drar på stan och köper tyllkjol och sockiplast -vad klassas som trauma?
 

 

Hej Maria,

 

Tack för din anmälan till nybörjarkursen i Tantbaletten!

 

I bifogad fil finner du din bokningsbekräftelse till kursen, där även våra köpevillkor finns att läsa.

 

Kursen kommer att hållas i vår danssal på Viktoriagatan 21 varje torsdag kl. 18:00 – 19:30 i sex veckor framöver.

 

Jag önskar dig en trevlig kurs,

Välkommen!

/Teresia

 

 

Tantbaletten

Drömmer du om att dansa balett, kravlöst och för nöjes skull? Tantbaletten vänder sig till dig som med dans vill stärka din kropp och samtidigt få en trevlig samvaro med likasinnade. Det är en glädje att få dansa och balett ger dig både kroppskontroll och bättre balans.


INNEHÅLL

Vi gör övningar i klassisk balett till klassisk musik. Lektionen avslutas med stretchövningar.

 

FÖRKUNSKAPER

VI har kurser i tantbalett för både dig som är helt nybörjare till dig som dansat tidigare.

 

Bilden har inget med artikeln att göra... (tack och lov)

 alt

Alltså inte jag............än!

 

 

Fridens!

 

Isande Valdag

 
Hjärnan sa ett lag och hjärtat sa ett annat, Tvåan valde med hjärtat. Ett klokt val och Lerum Ishockey fick Världens bästa Målvaktsmamma......grattis!
 
 
 
 
 

Målrik 75:a...

 
och mamman firar med ett glas Chianti. Så här på söndagkvällen?....efter träningen?....till morots och broccoligratäng? -Jaaa!!......jag har inget bubbel hemma.
 
 
 
Vi hörs mer i morgon innan jag hoppar i snyggaste vårskorna och försäger mig!
 
 
 
Skön Söndag!
 
 

Tröttsam repris

 
Nääe, jag tänker inte ens kommentera Melodifestivalen.
 
Däremot har jag en 15-åring på vift......................here we go again!
 
 
 
 

Seså quinns...

 
nu hoppar vi i trosorna och firar vår dag som en RIKTIG man!
 
 
 
 
Fridens!
 
 
 

Gra(t)tis!?

 
Utdrag från BikePlace Facebook sida:
 
Vårkänslor?
Här kommer en liten inspirationsbild på gårdagens roligaste försäljning!!
Trek Project One 7-serien..
Ha en underbar dag!
 
 
 
 
 Här kommer en liten inspirationsbild på gårdagens roligaste försäljning!!
 Ha en underbar dag!

En underbar dag efter gårdagens roligaste försäljning!!......jo jag tackar! BikePlace kan slå igen och dra till Thailand....jag och husband MÅSTE dra på cykelsemester. Jag tänker mig en cykelkärra bak, bak husband alltså......med Målvaktsmamman i ....och en flaska Moet. Äsch...vem f-n bryr sig om Thailand!

 

 

Fridens!

 

Hjäl(m)p

 
NEW YORK. Det blev två nya poäng för New York Rangers mot Philadelphia Flyers i natt – efter ännu en uppvisning av artisten Rick Nash.
 

Men spelarna var efteråt mest chockade över att ha sett lagkamraten Marc Staal skadas svårt av en puck i ögat.

 

– Det såg väldigt otäckt ut och han hade fruktansvärt ont, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet med en grimas efter 4-2-segern.

 
 
 
Och så undrar folk om jag inte tycker det är jobbigt att ha ett Målvaktsbarn!? Inte särskilt efter historier om hur otrevligt det kan vara att få en klubba i munnen minusallatänder eller en klubbspets i ögat minusnågragradersyn och varför inte plocka ut puck-gummi från pannbenet och bli ihopsydd i båset innan nästa byte....thank you Kusin Sundin!!...och thank you whoeveryouare!! att en målvakt måste bära galler.
 
....men Äpplet faller inte långt från Trädet -gammalts svenskt hockeyordspråk....eller nåt....och som farmor undrade efter nedan blogginlägg....-Har han inte hjälm när han står i mål?
 
 
Hamsterhockey
Publicerat 2011-01-25
 
I gårdagens inlägg om målvaktsdrömmen gick att läsa "Han fick signera ett endagarskontrakt och satte sig sedan att vakta båsdörren..."
Det gjorde Tvåan också men åt U15/16 i AllEttan i lördagskväll. Till skillnad mot Jordan White som fick äran att vara "co-målis" åt San Jose Sharks, fick Tvåan en puck i ansiktet!
Provisorisk omplåstning i båset och vidare till Östra Sjukhuset för ytterligare omplåstring (man undviker att sy i ansiktet pga ärrbildning) och kontroll:

Läkaren: -Gör det ont?
Tvåan: -Nä!
Läkaren: -Har du ont i tänderna?
Tvåan: -Nä!
-Känner du dig yr eller illamående?
-Nä!
-Du får undvika viss mat som smular, kletar o dyl eftersom kinden även spruckit på insidan.
-Får jag inte äta choklad?
-Nej!
...........
då dog Tvåan.

Tvåan hemma efter timmar på akuten: "Fullkomligt meningslöst...pappa hade kunnat göra det själv!?"



Han är förvisso bra på att tejpa hockeyklubbor...men kirurg?...mnjaa..



Vi är mycket tacksamma att det "bara" blev en kluven kind, alla tänder och blick för hockey kvar. Tvåan firade med match kvällen efter. Finlir av 13år som, lik en hamster efter puckskadan, bortaslog Hovås med 7-2....."det gör ont att spela hockey" sa Målvaktsmamman och halkade utanför huset.
 
Målvaktsmammanblogg
 
 
Fridens!
 
 

En Mor är alltid en Mor....som släp.

 
Jacob Markström kallades upp från farmarlaget – men kunde ändå inte bidra i nattens match.
 

 

När Florida Panthers förstemålvakt Jose Theodore i lördags skadade ett ben så svårt att han fick hjälpas av isen kallades svenske målvaktslöftet snabbt upp från farmarlaget i San Antonio och tanken var att han skulle agera reserv åt Scott Clemmensen i nattens hemmamatch mot Carolina.

 

Men det blev problem med leveransen.

 

Markström själv dök visserligen upp i Fort Lauderdale i tid – men inte hans utrustning.

Flygbolaget hade helt enkelt slarvat bort gästrikens bagage.

 
 
Man kan väl bara konstatera att om en Målvaktsmamma chäfat över logistiken så hade det här aldrig inträffat. Och om Tvåan INTE står en enda NHLmatch så kommer det defenitivt INTE bero på att han är utan uttrustning.....för han kommer ALDRIG vara utan mig.
 
 
Fridens!
 
 
 

Veckovila?

 
- Hur ser din skolplanering ut Rick? Har du några prov framöver?
- Nääe, det ser väldigt lungt ut...vad jag kan komma på i alla fall....
 
 
Vad skönt för honom! Jag verkar i alla fall ha häcken full.
 
 
 

I alla fall skiner solen en söndag

 
Vi vänner drack Champagne på Palace igår kväll och det var inte för att fira matchen mot Bäcken, den visste vi ju hur den skulle sluta. Världens bästa Målvakt lämnade isen i raseri, ingen har hört av sig från Toronto HC och mamman känner sig starkast i vågrätt läge......Nu vänder vi blad!
 
 
                                                                                   
              Rick
 
 
 
 
Fridens Liljor!
 
 

Muuuuuuuu!ntergökar

 
 
 
 
 
Och muntergöken i rummet intill har dragit till Wallenstamhallen för match mot Bäcken. Jag hinner dit i dag (kan ju inte skylla på frisören en lördag till) och eftersom jag inte tror på vinst idag -såvida Tvåan inte spikar igen helt och får ett livstidskontrakt med Toronto Maples Leafs, så har han fått mat INNAN matchen idag....så han inte svälter som sist.
 

Fridens!
 
 
 
 

Lyckligare

 
....än en Målvaktsmamma på cykel är förvisso svårt att slå, men jag kan väl säga så här -husband är väldigt, väldigt TVUNGEN att vara den allra, allra lyckligaste cyklisten ever!
 
 
Och för cykelpriset x 2,5  hade jag kunnat få det här........
 
Torp med lantligt läge nära Kinnekulle
 
med det här och bara 14 mil från stan!
Torp med lantligt läge nära Kinnekulle
 
 
Vi snackar inte Vätternrundan här, Tour de France kommer ha en förlöpare i sommar Let me tellja!
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 
 
RSS 2.0