Därför

.....men jag är snart på isbanan igen!


Efter stormen...

 
skickade min bror ett kort på Mammas farstukvist i Kainulasjärvi...
 
 
Nääeejmen, jag tycker väl inte att det går någon större nöd på oss här söderöver -och jaaa!...bilen är jättefin, TROTS att det inte är en Volvo.......svartfot!
 
 
Hej Järvis!!
 
 

Stormande semesterdag

 
Utdrag från Aftonbladets chat;
 
20:53
Kommentar från Andreas

Cyklarna flyger omkring här i Göteborg just nu.. Såg nyss en flygande hund! Fruktansvärt hemskt, tur att hunden satt fast i kopplet..
 
 
Det är oväder i Göteborg.....as you se! ....ho ho ho.....förlåååt!!......ha ha ha ha ha....dags att pott-träna jyckarna...
 

.....eller så hittar vi på nåt annat....hehehiiiehhihii.....sorryhehe.....jag är hemma från Tyskland förresten -back In buisness so to fly a dog say....hahahahahahahaheheiihihhhhahahaha...
 
 

Test

Testar mobilblogg Fear of the Dark

 
 
 
 

Campus Hockeymorsor på Stan

 
Alltså...jag hade verkligen hela söndagen på mig att ge ifrån mig något som helst livstecken då jag knappt var utanför dörren. Men10! timmar mellan lördag och söndag i den här Hockeyfemmans sällskap kan ta död på till och med Målvaktsmamman (jag veeet, jag är lika förvånad!).  
 
The Fabulous Five (alla vi forna vapendragare från Frölundas 97or) från vänster nu mer:
Kungälv, Örebro, Toronto Lerum (vi gästpelar bara...men okej), Mölndal och tvillingmorsan Frölunda+Tingsryd.
 
Tyvärr är inte Hedens isbana ens nära färdig, så närmst kommande aktivitet på min Gata i Stan blev Actionparken. Och man kan väl påstå att Dramatens uppsving på senare år förlåter Örebromamman och underlättar för alles.
 
Anna för Kungälv och Kerstin för Mölndal
 
Målvaktsmamman för Tor....Lerum och Fia för Örebro
 
Lena för Tingryd
 
....och Frölunda
 
Well...no doubt! - Världens Snyggaste Hockeytröja satt på mig av nån anledning som bara jag förstår...
 
hur bra vi än åker och hur mycket bubbel vi än dricker -ren och skär hockeykärlek!
 
 
 
Bilderna är tyvärr inte till salu....än -vi tänker trycka upp fototapeter till våra barn, lyckos dom!
 
 
 

Mördande perspektiv

 
Jag stormade hemåt igår det fortaste 6:ans spårvagn kunde köra -alltså, vi snackar stressad på gränsen till att jag tog över själva körandet själv. Snodde ihop middag samtidigt som jag trasslade mig i trikåer och balettskor, packade bilen till bristningsgränsen med illaluktande målvaktsutrustning samt bättre doftande innehåll -Tvåan, körde 29 för fort hela vägen till ishallen och lämpade av lasten i fart....allt för att köra 29 för fort tillbaka till stan, leta parkering i Vasa (ett hallelujamoment)  och göra en storslagen entré till Tantbaletten. Allt relativt gott tills jag 15 minuter före avslutad lektion tar min Piruett och Pliée under armen, kör 29 för fort till ishallen och hämtar upp en ännu mer stressad? 16år för sakersomintefårhändaomsåsjälvadödeninträder -en URLADDAD TELEFON! Och DÄR kära läsare finns anledning till att strypa sig själv eller någon annan vääldigt väldigt långsamt.
 
 
MajGaad kommer han att få försörja mig!
 
 
 
 
 
 
 

Guldstjärnan i Målgården...

 
jag skrev om igår kom hem innan mig.....
 
 blev jag varse...alltså, det här är hallen alles vi vanligtvis trängs i -utan målvaktsutrustning!
 
Och för att ytterligare kväva min lycka i extra Målvaktsträning är vi back to basic -handtvätt av underställ....joråsåatte....en väry stajlish onsdagkväll på Vår gata i Stan.
 
 
Tur att "the glamorous five" inte kommer på middag förrens på lördag....å andra sidan är ju dom helt rätt forum, vi snackar mina Hockeymammor -welcome welcome to the House of Inspiration!
 
 
 
 

Hockey ska vara roligt...ju...väl..

 
Aftonbladet 2013-10-15
 
Nåt är sjukt i Färjestad
 
Har fått nog Jörgen Jönsson var tydlig med vad han tyckt om sitt jobb på presskonferensen. ”Jag undrade om man inte skulle få energi av att jobba och undrade vad som hänt”, sa han.
 
 
Och det som skaver ser ni till höger i bild...bra så!, då har vi löst det.
 
 
Annars då? Var det någon som var och såg bästa hockeymatchen ever i Scandinavium igår?.....eller i alla fall så länge som Håkan Loob fått låtsas leka General Manager alla over the place. Det var magiskt och mitt lite lite bittra Frölundahjärta sprattlade till liv igen, där inne, i världens tråkigaste arena -heja Roger Rönnberg! ...och heja Adam (målvaktstränare i Frölunda) som tänker hänga med Tvåan på Campus varje onsdag......guldstjärna i målgården på den också VF!
 
 
 
 

Just sayin´

 

Rangers: ”Hedberg är ett alternativ...”

 
 
BOSTON. Johan Hedberg och Henrik Lundqvist kan bli kollegor i New York Rangers – trots allt.

Efter att Manhattan-klubben i går kväll satte upp andremålvakten Martin Biron på waivers överväger man att återigen erbjuda veteranen ”The Moose” ett kontrakt.

– Ja, han är ett alternativ, bekräftar coachen Alain Vigneault.

 

 

För det var nämligen så att jag bestämt och taktfast satt ner klackeskon ordentligt här -Tvåan VILL inte flytta hemifrån än......Find Another!

 

...........vi drar till Lerum!

 

 

Måndag

 
och med det Ny vecka Nya möjligheter....så då börjar jag med att Googla;
 
 
 
Så får man bort rödvinsfläckar!
 
Enligt vetenskapstidskriften New Scientist  finns det bara en sak som hjälper: vitt vin! Och mycket ska det vara. Det vita vinet (som är i princip samma sak som rödvin, fast utan färg...) tunnar ut det röda färgpigmentet. Häll på vitt vin och torka sedan av med en trasa. Häll på mer vitt vin, torka igen.  För varje gång blir fläcken allt svagare. Håll på så till fläcken blir osynlig. Till och med gamla rödvinsfläckar ska försvinna med den här metoden.
(saxat ur PS Brief)

Tack för tipset, snälla forskare, men synd på så god dricka...
 
 
 
 
 
Joråsåatte,......hur har eran helg varit?
 
 
 
 

Alla kan bli bättre

 
Utdrag ur Aftonbladet
 
Här pressas Ulf Dahlén av Wikegård
 
 

Wikegård undrade bland annat varför Gustaf Wesslau visat upp ett sånt svagt målvaktsspel hittills.

– Niklas, det där med att kritisera spelare och individuella spelare har jag svårt med. Det tar jag med spelarna, det är en laginsats hela tiden. Tittar man på Gustaf så är det vår förstamålvakt, som utmanas av Jonas Gunnarsson, svarade Dahlén.
 

– Vissa matcher har målvaktsspelet varit bra, då har andra saker inte varit lika bra. Det är en helhet. Alla kan bli lite bättre och vi jobbar tillsammans.


Efter att Dahlén lämnade intervjumikrofonen slog Niklas Wikegård fast att HV-tränaren "orkar med jobbet".

– Uffe orkar, Uffe har en tjock bankbok efter åren i NHL. Han sitter inte i förödmjukelsens hörn, han klarar sig. Han har blykoll på det hela, säger Wikegård.

 

 

Jag bara undrar...hur kan man INTE gilla Ulf Dahlén?! och jag undrar också hur man INTE kan tvinga stötta sina barn att spela hockey i NHL? Nähäpp, dags att snäppa upp vår träning aningens......vad tror ni om att lägga is på balkongen?

 

 

På vår Gata i stan

 
 
 
 
 

Någon

 
måste jobba väldigt mycket över......
 
 
eller hoppas jätte jätte mycket på en lillebrors proffshockeykarriär.
 
 
 
 
 
Nämnde jag att det INTE ingår el eller vatten i hyran?......moooaahahhhahahahaaahahhahahahaha....dra mig baklänges ända till Madison Square Garden! 
 
 
 
 

Höstlik

 
.....kan man ju vara ett i oktoberväder, inte i år dock. Helt galet fint Göteborg med 15 grader varmt, höstfärger, skogsdofter till och med i stan (ruttna löv blir på sina stället väldigt exotiskt) och Pelargonknoppar mängder igen -livet är gott!
 
Annars då...well, klockannästanläggdags, halv nio, körde jag Tvåan till träningen. -Äntligen is! hojtade Målvaktsmamman, lämpade av honom i en kurva och sladdade hem till tyskaläxan.
 
Jag bara UNDRAR -vad det är med Tyskarna och deras mustacher?! Och medan jag sitter och funderar över så håriga världsliga ting har husband dragit till Lerum för återhämtning.....av målvakt eller från nybörjartyska? Vi vet i alla fall vem som kommer äga på After Ski:n i vinter....inte målvakten.
 
 
Gute Nacht!
 
 
 

Tålamod

 
Aftonbladet 2013-10-07
 

AIK:s tränare, Rikard Franzén, börjar få ett angenämt dilemma: Vilken målvakt han ska satsa på.

 

Alexander Hamberg har storspelat när han fått chansen från start i buren och storspelade senast mot Leksand när han bidrog starkt i 5–2-segern på bortaplan.

28-åringen har visat att han tänker ta upp kampen om förstaspaden med Daniel Larsson.

 

Men för tre år sedan var Hamberg nära att lägga av med hockeyn.

Han spelade som 22-åring med Bålsta i division 2 utan någon som helst tanke på landets högsta serie.

 

– Nej, det kändes absolut orealistiskt, säger AIK-målvakten till bloggen, och han började koppla bort hockeyn för att satsa på en civil karriär när han börjat studera till kiropraktor.

– Jag har alltid spelat hockey för att jag älskat det. Jag har aldrig ens tänkt på att kunna leva på hockeyn, det har bara varit något som är jäkligt kul. Men när jag började plugga så kändes det som att det var dags att lägga skridskorna på hyllan och tänka på framtiden.

 

Men nu gör han alltså succé i landets högsta serie, har 94,25 i räddningsprocent och är på väg att göra en resa likt en viss Viktor Fasth, tidigare AIK-målvakt som slog igenom i dåvarande elitserien sent och som gått vidare till NHL och dessutom vaktat kassen i en VM-final.

 

– Jag har hört den jämförelsen tidigare. Men jag fick in en fot i Almtuna, då gick det framåt, jag hade lite flyt och jag fick börja satsa igen.

– Jag är glad över utvecklingen, vi får se hur långt det här räcker, avslutar han.

 

 

 

 

Såå!...här finns minsann ingen tid för en målvaktsmamma att ligga på latsidan. Vi har en lång och spännande karriär framför oss -jag och Världens Bästa....bara lite tålamod och mer istid (veckans schema var lite skralt och fattar faktiskt inte varför) så är vi i hamn. Gott är det!

 

 

 

I HAD a dream!

 
....och det är mycket nötande just nu med den här
 
 
 
 
....som till slut kan bli det HÄR!?
 
 
 
Fantastiskt!! ...........det ser jag verkligen fram emot ;)
 
 
 

Piruetter i Målgården

 
 
 
och ikväll står 2 timmars Balettlektion på schemat ...väry weird laughing! Synd att hon är engelska, PrimaBallerinafröken, och slänger sig med kilovis franska termer. Lite tyska hade passat mig bättre just nu, med tanke på min proffshockeykarriär i Berlin, men men -man kan ju inte få allt.....och Chamonix har faktiskt ett hockeylag dom med......moooaahahhhahahhahahahahah...hahahaha...hohoho...-God am I smart!
 
 
 
 

Skilda världar

 
Jag kollade ju upp hockeyunderhållning i Berlin för husband med marathonsällskap i söndags och HÄR hamnade dom tillsammans med 15000 Eisbären Berlinfans...
 
allt medans jag hamnade här! ( Lerums J20 vann förövrigt skyltad första match, bra så!)
 
Ubertrevlig inledning i O2 World Arena....
 
och...well....en inledning i Vättlehallen också -dock träning med J20/A-laget och till vänster nye tränaren Klingberg. För oinvigda har han en massa egna barn som är hockeyproffs både här och där....gott nog.
 
Nedsläpp och inte fullsatt...saknades 2000 till 17...
 
och vi var i alla fall 2 uppe i caféet som fick se Tvåan storspela...
 
 
Eisbären Berlin...mmhm..tja, andra Tyskalektionen idag -wir sind Profis in Deutschland, ich und zwei. Om han tycker det verkar bra?.....inte en aaning! -jag är ju hans mamma -jag bestämmer....ju....Es ist gut!
 
 
Fridens!
 
 
 
RSS 2.0