På en lodrät gata i stan

 
 
 
 
 
".......och så är det lättare att "hänga" där -större. Igår badade vi jacuzzi och bastade innan vi kollade på film -har jag sagt att dom har egen Biosalong i huset!?"
 
 
"har jag sagt" -GODDAG YXSKAFT!  Ok, spa och biosalong.....då behöver jag kanske inte oroa mig så mycket för maten. Lite fånigt att åka ut med en ICAkasse makaroner, vha?!
 
 
- joinar jyckarna dårå..
 
 
 
 

Ensamma mamman

 
och vi börjar HÄR!....helt enkelt en karta över Berlin..
 
Marathon...och en nummerlapp till husband...
 
för lördagens och Europas? största Inlineslopp. Joråsåatte....på 2 år ett träningstillfälle för någon månad sen!, en trasig hälsena och i VÄLDIGT SISTA startgrupp tycker i alla fall jag, att husbands plats 2500 av 7000 startande, känns lika rolig som den 4-0 seger JAG SATT och njöt av mot HV71 i går kväll. Synd bara på HVcoach Ulf Dahlén för ännu en förlust, det hade räckt med enda mot oss....jag gillar Uffe.
 
Så...husband i Berlin, Tvåan här (jag fick i alla fall sällskap i 2 timmar) innan han drog till Ingrid och aldrig kom hem!
 
Och nu sitter jag och Googlar hockeymatch åt husband och tävlingssällskap i Tyskland. Hemmamatch för Eisbären Berlin 17.45 och jag tänker att kanske vi ska starta försiktigt, jag och Världens bästa Målvakt. Man kan ju till och med bila till Berlin....och språket kan jag ju......snart.
 
Vad Ettan gör?!.....tja, gå in på Nattstad Göteborg så vet ni lika mycket som hans mamma
 
 
 ......och folk undrar varför jag har skaffat hund!
 
 
Nähäpp, jag snörar väl på mig löparskorna och drar till Skatås -så får jag i alla fall lite sällskap.
 


Fridens!
 
 
 
 

Målrik fossil

 
NEW YORK: Tim Thomas är tillbaka.

Den 39-årige målvaktsstjärnan gjorde comeback med Florida i ett försäsongsderby mot Tampa i natt.

Han kallades världens bäste målvakt, men efter säsongen 2011-2012 var Tim Thomas – som året innan hade lett Boston Bruins till Stanley Cup-titeln – trött på hockey och meddelade att han tänkte ta ett sabbatsår.

 

Därmed trodde många att den egensinnige amerikanen – som 2000-2001 spelade med AIK i Elitserien – gjort sitt. Att, i hans ålder, komma tillbaka efter ett helt års frånvaro ska inte vara möjligt, anses det.

 

Men nu är ”TT” alltså tillbaka.

 

Florida Panthers bjöd för halvannan vecka in honom till sin camp på ett så kallat tryout-kontrakt och under onsdagen skrev han under ett ettårskontrakt värt drygt sexton miljoner kronor.

 

Utdrag Aftonbladet

 

 

39år! och typ väldigt nära döden? Jag kan väl säga som så, för 16 miljoner hade till och med en dinosaurie som jag ställt mig i målet. Nåväl, det ger ju Målvakten med Mamman gott om tid till eftertanke om vad som är viktigast i ett hockeyliv -snyggast tröja (Toronto) eller Madison Square Garden?....om jag lever vill säga.

 

 

Guten Morgen!

 
Givetvis firade jag min allraförstailivetlektion Tyska -I told you!....allt som kan firas, firas bör (gammalt tyskt ordspråk....eller inte). Såå, ein groose bier blev det INTE och INTE särskilt tyskt vin heller..... 
 
eftersom jag beställde in väldigt Amerikansk mat på en väldigt Amerikansk sportsbar...
 
 
 Ribs -Hot and Smokey och ett  glas rött precis som det anstår en första lektion nybörjartyska och precis som det anstår Dagmar och alla mina 7 kurskamrater. Vi kommer få en väldigt rolig höst!
 
 
Auf Wiedersehen!
 
 
 

Höstnytt

 
och Tvåan undrar vad det är för fel på mig som BETALAR för detta!
 
 Joråsåatte........jag och nya skorna drar och hänger med Dagmar på 10 onsdagar framöver
 
 
....och för att ytterligare fördjupa mina Tyska kunskaper tänker jag att det borde ingå ölprovning efteråt...väl...?  Och för er som är intresserade, om inte av mina nyvunna språkkunskaper, så kanske av ett smakprov -hojta till!
 
Förövrigt ska jag nog anmäla mig till  en kurs i Franska till våren............aaah vin oui!
 
 
 

Målvaktskamp

 
Aftonbladet 2013-09-22
 

Blod flöt, målvakterna slogs, 209 (!) utvisningsminuter utdömdes i slutperioden – och Torontos dyra nyförvärv David Clarkson kan ha inlett sin karriär i hockeymekkat med att ha dragit på sig en tio matcher lång avstängning.

 

 
 
Jag tror inte blodet flöt -men vi var nog och fingrade på ovan utvisningsstatisktik, när Tvåan premiärspelade med nya tröjan i helgens träningsmatch mot Hanhals.
 
Vi var i alla fall taggade till tänderna....kanske orsak och verkan här ja!...och en näve hormoner..

och ledde nästan hela matchen...
 
tills vi tappar fokus, humör och hela matchen till en förlust med uddamålet -på typ 5 minuter!!
 
Väry synd eftersom Tvåan spelade sin mamma mot NHL innan resterande del av laget satte sig på rad i utvisningsbåset....schaise!
 
 
Well, första matchen med ett eget lag avklarad (minns inte ens vilket århundrade det hände senast...nope! enstaka matcher med annat ålderslag i samma förening räknas INTE) och 5 målvaktshandskar av 5 möjliga skrapade han ihop -det är min kassako målvakt det!
 
 
By the way....den nya uppdaterade mobilkameran var inte med mig och någon stor tidning med egna fotografer var inte på plats för matchbevakning -mycket märkligt! Så det här i bildväg är vad vi får...just nu...jag övar...
 
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 

Outlet

 
Tvåan sprattlade ut från sitt rum härom kvällen (jag veeet, han skrämde slag på mig med)!
 
- Jag ska på läger i morgon!
- Och vi ska flytta till Kanada för jag tror att du kommer bli NHLproffs bara du lägger manken till!
- Määeehh!....vi åker klockan 10 och är tillbaka dan efter...nångång...
- Men vaa17on!! Vad ska du ha med dig?
 -Inte så mycket....
- Va bra...hoppas väskan rymmer det!
 
.....sa jag och korkade upp en PASSANDE flaska vin
 
 
Uppdatering Hemkomsten;
 
- Gott och se dig! (vi var ju glada att han verkligen kom hem den dag han trodde att dom skulle)...Var var ni någonstans?
 
- Det vet jag inte..
 
 
Som efterfrågats tidigare....någon Fodervärd därute?
 
 
 
 

Lagseger!

 
Det vart en fantastisk tisdag och Frölunda överraskade flera gånger om. Jag drar tillbaka receptet för "Kokt Kanin i Bitter sås" -jag ska baka en jättegod kaka istället, leverans till Campus big time! 
 
Och när jag ändå är i bakartagen (någon här inne som sysslar med catering?) blir det 1 tårta eller 3 för oerhört underhållande hockey i gårdagens hemmapremiär -SOM VI VANN MED 2-1 ÖVER LULEÅ!...no words.
 
 
 
Stefan Nilsson, GT
 

Och bakom bra backar finns två bra målvakter.

Ja, jag skriver två - trots att Lasse Johansson inte var hundraprocentig mot Skellefteå.

Men han har potentialen, det visade han i allsvenskan förra året och i European Trophy i år.

Linus Fernström tystade alla tvivlare i går när han uppträdde väldigt likt den målvakt som kallades "Dansken", alltså Frederik Andersen.

Fernström är ingen sprattelgubbe, men en bra målvakt.

De kommer förmodligen att ha andra målvakter före sig i statistiken när säsongen summeras - men som par har de stora chanser att bli det mest framgångsrika.

 

GT 2013-09-18

 

Jes...och skulle det knipa är det bara att höra av sig - vi bidar bara vår tid i Lerum, jag och Världens bästa Målvakt.....2 för 1.

 

 

Kejsarens nya kläder

 
 Gamla uttrustningen......


 och nya -vi snackar alltså benskydd och handskar här (se inlägg från i lördags)
 
Det är ju helt klart roligare för betraktaren (mamman med ubertom plånbok) än byte av Magplatta.....man kan säga att jag får lön syn för mödan och utebliven shopping i världsklass.


Så...produktutvärdering ger 5 målvaktshandskar av 5 möjliga...bra där! Och till pappans försvar, förutom de naturliga 14 centimetrarna längre + skridskor på, så står han på 5 centimeter högre skridskoskyddsfri zon - Världens bästa Målvakt.


Nääemen -  det känns väl som det snart är läge och skicka honom till Ms Bree i Toronto (min bloggkompis, se favoriter)  och vi åker givetvis med. Ida; du står för maten, jag och husband för bubblet och Tvåan hjälper Paul med ....wathever...fast i snyggaste hockeytröjan and then we lived happy ever after på alla hockeypengar.   
 
 
Men va livet känns gott!.....och missa nu inte premiärmatchen hemma mot Luleå -ikväll....19.00!      
 

Premiärnerver


  Frölunda siktade på 12 044 mot Luleå i morgon. Men det verkar bli drygt 10 000. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån 

Frölundas bakslag -missar premiärmålet 

Frölunda satsade på fullsatt – 12 044 – i hemmapremiären mot Luleå i morgon. Så ser det inte ut att bli.

– Vi kommer nog inte nå dit utan siktar på mellan 10 000 och 10 500, säger infochef Peter Gyllander.

 
Blir bättre mot Färjestad 

På torsdag möts västrivalerna Frölunda och Färjestad i Scandinavium.
Just nu verkar publiksiffran bli ett strå vassare då än i morgon.  

Aftonbladet 2013-09-15  


Väry Important Messege! - seså, bara och pallra er iväg till biljettkassan för härlig underhållning....om inte annat så kanske ni springer på mig (nog så underhållande....eller inte). Jag hoppas på full uppslutning just på tisdag eftersom jag omöjligt hinner till torsdagens match, 19.30 startar nämligen nya terminen för Tantbaletten. Lite hurrarop för det - ja tack! och förhoppning om något mindre träningsvärk än förra terminen -muchos ja tack!   

     


Plieé au de Barré!Premiär!

 
 Aftonbladet 2013-09-14
 
Frölunda gav SAIK en match -men förlorade
 
SKELLEFTEÅ. Underläge med 0–3 efter två perioder mot svenska mästarna.
Ändå lyckades Frölunda ge Skellefteå en match i sista perioden.
Men det räckte inte riktigt ända fram.
3–2 vann hemmalaget med.

 
Jessz, så var det. Lite räddhågset och klent, men det summerar vi som premiärnerver och mot tungt motstånd på bortaplan. Säsongen är igång och det är ju riktigt roligt!
 
....sa Henke Ludqvist och kände sig nöjd med nya utrustningen.
 

Hoppas Tvåan också gör det (vore ju trist för honom att vara utan månadspeng i 2 år) ...check på det under morgondagens träning.
 
 
Fin lördag!
 
 

Balans i livet

 
.....är ju bra!
 
 
Joråsåatte....pinfärsk prenumeration som jag tror att jag läser till morgonkaffet, innan milen på Skatås. Måste nämligen smälta kvällens pizza och röda glas vin -och det söta efter är ju för att piggna till........väl....?
 
 
 

Borta bra

 
......men Coop Bäckebol bäst!
 
 
....hojtade Målvaktsmamman när den försfödde äntligen kom hem från alldelesförnäraSyrien resan.
 
 
 
 

Bilfritt i innerstan

 
...var det v ä l d i g t mycket idag och en repris på både väder och balkonghäng, plussat på ett glas rött...I just say -viiilket väder!....iiiingen hockey!...
 
vare sig för Tvåan, Målvaktsmamman, Henke eller Joel...och den gamla Magplattan doftar inte parfym i jättesensommarsol.
 

Och för att jag står ut med den -the smelling one!....kanske jag vaknar med en skatt under kudden..
 
typ....
 
med..
 
och...
 
uj uj...
 
 
....och jag kommer absolut inte tala om var stugan finns någonstans. Jag skulle dö avundsdöden om jag hade varit tvungen att hälsa på NÅGON ANNAN här....gaahh!
 
 
Fridens!
 
 
 
 

Sista chansen om föregående inlägg!

 
....ska ni ha en Målvakt eller?..herregud, det är ju bara fram till 24 ikväll....fodervärd?
 
En rykande färsk Amelia, galet härligt balkongväder, plockmat och ett stort glas vin skulle man gärna ha vatten....och SOM han är tvungen att älska sin mamma forever and ever -letmetellja! 
 
 
 
 
Vi drar till Lerum dårå!
 
 
 
 
 

Målvakt till salu

 
....just idag!
 
 
 
09 Mån
21:30-22:50   Träning                   
  J18
Plats
  Vättlehallen
Samlingsinfo
  Ombytta och klara för fys kl 20.30
Samlingstid 
  20:30
 
 
 
 
 
Någon?!  

Senast det begav sig

 
såg det ut så här....och har gjort sen Ettan gick på is någon gång före kriget och jag var ett flickebarn -typ 19....96!?

Så det är med väry spänd förväntan jag ser fram emot en ny tröja!
 
 

OBS!! Fotograferingen flyttad till fredagen den 6/9.

 

Schema fotografering

Tid  Lag

16.00 Fotograferna fixar utrustning på is

17.00 U9

17.20 U10

17.40 U11

18.00 U12

18.30 B-pojk

18.50 A-pojk

19.10 J18

19.30 J20/A-lag

19.50 Fotograferna plockar undan

20.20 Spolning


 

...och efter den spolningen 20.20 är han lycklig på is och jag ute på både hal och tunn  -Allum Köpcentrum here I come!

 

 

 

20:00-21:20 Träning                   
Plats Vättlehallen
Samlingsinfo Ombytta och klara för fys kl 19.00
Samlingstid 19:00

 

Fridens Liljor!

 

 

 

Lyckliga gatan -Skånegatan

 
 Söt som choklad och ytterst förnöjsam!?........jag veeeet, helt galet!

och här har ni månadens muta -värt värt värt!
 
 
och det HÄR kommer kosta honom länge och hårt! Thank you!! målvaktsmammanspappa och Iréne....moooaaahahhhahahahahhahahahahahaaaaaaaaahahahahaaaaa>>>>>>>>>>>>>och in i evigheten.
 
 
 

Inget ont....

 
som inte har något gott med sig! jubilerade Lerums Målvaktsmamma....
 
Utdrag ur Aftonbladet:
Smitta stör Frölunda inför starten av SHL
 

Inför starten av SHL störs Frölunda av en farlig smitta.
Bakterien MRSA, mer känd som sjukhussjukan, finns inom klubben.

Det är inom Frölunda Indians J18-lag som smittan förekommit. Sedan i somras har cirka sex spelare drabbats. De flesta drabbade spelare har klarat sig lindrigt medan en spelare drabbats värre.

Enligt GT:s uppgifter har det första fallet drabbat Frölunda i februari. Något som Frölunda säger sig inte känna till.


Kan hamna i blodet och på hjärtklaffar

Meticillinresistenta gula stafylokocker (MRSA) är bakterier som bärs på huden och smittar via kontakt. 

I värsta fall kan det gå så långt som att bakterierna hamnar i blodet och på hjärtklaffar. Något som är mycket allvarligt och förknippat med hög dödlighet.

 

 

tills jag läste "Enligt GT:s uppgifter har det första fallet drabbat Frölunda i februari. Något som Frölunda säger sig inte känna till." och något som Frölundas dåvarande Målvaktsmamma inte heller kände till?! Jag menar, jag har faktiskt inte tid med lurpassande baciller med en Mil att springa och Balettpremiär i september...schaise!

 

 

Utdrag ur Aftonbladet igen:

Frölundas Mikael Ström: "Vi försöker gå tillbaka och se var smittan kommer från – om det är inifrån Campus eller utifrån. En annan faktor kan vara tvättningen av lagets kläder. Frölunda sköter tvätten av spelarnas utrustning. – Förut kan det ha varit så att man väntade någon timme med att tvätta kläderna efter avslutad träning. Nu gör vi det direkt."

 

 

Just här dog jag en smula av hemlängtan "Frölunda sköter tvätten av spelarnas utrustning.  – Förut kan det ha varit så att man väntade någon timme med att tvätta kläderna efter avslutad träning. Nu gör vi det direkt."

 

.......................................och gick ner och bokade en tvättid!

 

 

Bara så att ni vet...

 
 
                          19:00 31 aug           
               
 
                       Träningsmatcher           
                           Vättlehallen                
 
               
Lerums BK J20        4-2        Hisingen IK J20           
 
 
 
 
 
 
.....och har lite koll på säsongen!
 
 
 

Drunknade i morgonkaffet

 

Svensk 21-åring död på Cypern

Stockholm. En svensk 21-åring hittades tidigt på lördagsmorgonen död utanför Aiya Napa på Cypern. Enligt de första preliminära undersökningarna har mannen dött efter ett fall på ungefär två och en halv meter ner på en parkeringsplats, rapporterar Aftonbladets nätupplaga.
 
 
.......gjorde jag på lördagen tills Ettan skickade en högst levande bild från ovan nämnda ö. Det enda som höll på att ta kål på honom var värmen.....

men jag passade på att varna honom för att simma för långt Öster ut.
 
 
Home sweet home!
 
 
 
 
RSS 2.0