Avicii!


...det är en Målvaktsmamma på väg! 


Husband kör och jag sjunger jättehögt, allt är som vanligt med andra ord. 

El Stockholmo -vi är på väääääg...woop woop! 21.21

 
och här laddar vi inför nästa OS. Jag och dom DJURISKT dyra skorna här....
 
och Världens bästa Målvakt där. 
 
Det är en himla tur att han är färdigvaccinerad mot pollenallergi sen flera år tillbaka, det ska va en mamma till att ha koll så säg!

Mig är det inte så noga med längre, jag är nog lite för gammal för dom flesta spel...nääe, 1 kanna kaffe innan gymet i morgon så det blir fart på tanten. 
 
 
Fridens! 
 
 

Laddar såklart!

 
 


Heja Frölunda!!
 
 
 

Någon

 
hoppade ur byxorna och drog till Tuve Ishall.
 
 
Ett halleluljamoment för Skånegatans Florence Nightingale (helgonförklarad sjuksköterska från något ubergammalt krig i England) och en världsmålvakt som upplevt en riktigt manlig förkylning för första gången i sitt snart 17åriga liv.......Döden kom och Döden gick!
 
 
 

Gräslik uppladdning

 
Så förutom Tyskaböcker och Franskagoogeltranslation tänkte jag steppa upp min sommaruppladdning enligt alla mixertillverkares våta dröm. Hoppas det är bra för balansen också!
 

Jag hivade i avocado, apelsin, kiwi, bladspenat och vatten. Dessvärre är jag ibland lite känslig mot kiwi som var utbyte för päron som jag inte tåla alls -obakad, så nu har jag fått slänga i mig en allergitablett på det. Jomendethär verkar ju gå lika osmärtfritt som styrketräningen! Att det dessutom tillverkades en hel kanna känns ju lite retsamt....dock, pillret är verksamt i ett dygn fnissade Snålvaktsmamman, blanserade på ett ben och tog ett glas till.
 
Den som vill va´ Stark får stå på Allergisk mark! (inte så gammalt målvaktsordspråk....Tvåan tål inte gräs)
 
 
 

Hju(v)ligt väder vha!

 
Var det utomhusträningsväder i helgen? Ligger Mount Everest i Göteborg??
 
Happ, har jag bjudit på några mil till fots då....tja, det beror på om de måste vara sammanhängande, alla milen. Totalt sett fram och tillbaka till NärIcan...mjaaa, kanske. Ohh bye the way, typ Avenyn ner och upp under fredagens barrunda kan jag väl räkna in, med en offensiv dansavslutning till tung tung House....klart mer flåskrävande än Tantbaletten, japp -seglar upp på mil-listan för helgen. Helst hade jag velat vara världsbäst på längdskidåkning men så blev det ju inte, jag fick inte ens en vinter för nybörjaråkning i år som jag tänkt. Sydvästsvenskt vinterväder suger och nu anmäler jag mig isället till Berlin Maraton -på Inlines. Dessvärre är det samma bekymmer här, jag har aldrig åkt Inlines och ett ännu större bekymmer är att jag är livrädd, bra där!
 
Berlin 27 september foaks.....om jag inte tappat fokus och kört ner i ett slukhål.
 
 
 
Undra om man kan köra i målvaktsutrustning?
 
 
 

Bra så!

 
 
 
 
Jag har hoppat i trosorna, lockat håret, kollat AWmenyer, sparat på lite skvaller och happiness så nu drar vi...som vi ALLTID gör!
 
 

Det är dags

 
för det här...
 
som är det här...
 
och det här...
 
så nu har storsatsningen börjat så här!

Milen på Skatås väntar, Zell am See väntar, Chamonix m Mount Blanc väntar och jag är mer vältränad nu än samma tid förra året, va bra! Vilket osökt får mig att tänka på mertid att öva inför branta höjder, typ stup en skobredd bort. Förslag mottages tacksamt -jag vill ju inte gärna ta mig hem balkongvägen i rent träningssyfte, våning 5....synd om vi skulle bli av med hyreskontraktet för lite svindels skull.

En femdagars i sträck varierande kondition och styrka -jag drar och tränar bort träningsvärken...


med the best House in Da house!
 
 
Världens bästa Målvakt kom hem från träningen och kände sig risig. Det gör ont att spela hockey deklarerade Målvaktsmamman, stuvade makaroner och tvättade underställ....nu ligger han nedbäddad i feber!
 
Det som inte dödar härdar!...påminde jag och haltade iväg till gymmet.
 
 
 
 

Om ni undrar varför jag startade Bloggen!

 
Här är brevet som nu har berört tusental
 
Det handlar om en person som spenderar 20 timmar i veckan – för ditt barns skull.
Men ungdomshockeytränaren får utstå mycket skit från föräldrar.
Därför skrevs ett brev, som publicerades på Pucksnack.com, och som nu berört tusentals.
– Jag fick nog, säger "Ungdomstränaren", som vill vara anonym, till SportExpressen.se.
Läs hela brevet i slutet av artikeln.
 
Tänk dig att du lägger ned ett halvtidsjobb – och betalar för det – på att vara tränare.
Att du kämpar för ungdomarnas skull.
Som tack får du skit från läktarna, föräldrar som baktalar dig – och hot om våld.
Sådan är verkligheten för många ungdomshockeytränare.
En specifik tränare fick nog.
Därför skrev tränaren ett brev, döpte det till "Käre hockeyförälder", publicerade det på Pucksnack.com och fick tusentals att bli berörda.
– Det tråkiga är att många känner igen sig. Det är ingen överraskning. Men det är roligt att nå ut – och att kunna skapa debatt, säger "Ungdomshockeytränaren", som personen kallar sig, till SportExpressen.se.
Då fick han nog
Brevet är skrivet för alla ungdomstränare i Sverige – och målet är att få en ändring bland föräldrarna.
"Ungdomshockeytränaren" berättar att droppen kom när hans kolleger fick utstå påhopp – och att han då skrev brevet.
– Man blir fruktansvärt besviken, när man lägger ner timmar för deras barn. Det är föräldrar som har hotat med våld, för att deras barn inte har fått den speltid som föräldern hade förväntat sig, säger tränaren.
 
 
HÄR ÄR BREVET:
 
Käre hockeyförälder!

Jag är ungdomshockeytränare. Det är jag och mina tränarkollegor som tränar ditt barn. Hur länge det kommer att fortsätta vet jag inte. Du vill säkert ha bort mig som tränare för något som jag gjort eller inte har gjort men det kanske inte finns någon ersättare? För egen del vet jag inte hur länge jag orkar hålla på.
 
Hockey är tidskrävande. Det får man acceptera när man är hockeyförälder och när man väljer att ta på sig en ledarroll i hockeylaget. En vanlig vecka lägger jag ca 20 timmar på ditt barns idrottande. Jag nyttjar min flextid på jobbet till max för att hinna till träningarna och dras med konstant dåligt samvete för att jag inte hinner med att fixa hemma som jag borde. Du brukar ta ett träningspass när ditt barn tränar. Min egen träning är bara att glömma, det finns inte utrymme i kalendern. Några gånger per säsong är det cupspel och då går hela helger åt att ordna så att ditt barn får uppleva det roliga med att leva med de andra barnen (och sova på hårda lektionssalsgolv) och möta lag från andra håll. Det är väldigt roligt för barnen och väldigt slitsamt för oss ledare. På söndagskvällarna brukar jag inte känna mig pigg och fräsch efter en vilosam helg utan tvärtom väldigt sliten.
 
Hockey engagerar och pulsen ökar!
Hockey är engagerande. Hockeyn är spännande och det är lätt att ryckas med, både i med- och motgång. Nästan varje ispass händer något som gör att pulsen ökar, någon lyckas med något nytt eller någon beter sig olämpligt som måste korrigeras. Matcherna kan svänga mellan himmel och helvete och man vill ju så gärna att spelarna, barnen ska få lyckas, få vinna. Det är två lag på matcherna och man vinner inte alltid. Det är ganska ofta hängande huvuden efter match och som ledare är man med och förlorar. Titt som tätt sitter jag efter match och tröstar ditt gråtande barn. Därefter går jag ut i korridoren och möts av dig. Ibland är det ett trevligt möte men alldeles för ofta är det ett möte som präglas av klander och onyanserad kritik. Jag skulle ha coachat si eller så. Det är jobbigt att hantera besvikelser i den omfattning som man gör som hockeytränare.
 
Men bara så att vi är på samma våglängd här: Mitt mål är inte att vinna matcher till varje pris utan att ge ditt barn en bra tillvaro och en bra idrottslig utveckling tillsammans med de andra 20-30 barnen i laget.
 
Hockey är svårt, det ska man ha klart för sig!
Det är mycket svårt att spela, det går snabbt och är krävande på alla sätt och vis. Det är svårt att utbilda och träna spelare på ett bra sätt då det är så många inneboende parametrar att ta hänsyn till: Teknik, Fysik, Taktik, Mentalstyrka, Skola, Familj, Ekonomi och inte minst de andra spelarna. Alla i laget ska ha sitt och vi försöker möta spelarna där de är. Jag förstår om du har svårt att ta till dig det som händer i och runt laget. Vi tränare, har bakgrund inom sporten, är utbildade för att på ett pedagogiskt sätt utveckla ditt barn, något som du förmodligen inte är. Om du inte förstår vad som sker kan du väl fråga mig på ett bra sätt och inte skälla för att du tror att något är fel? Ibland blir det ju fel. Ibland faller ett namn bort i kallelsen till match och ibland slinter jag på orden när jag försöker beskriva vad som händer. Hur mycket jag än försöker blir det inte alltid rätt. Men du ska veta att jag gör allt jag kan för att det ska bli så bra det kan bli för ditt barn. Jag gör inte fel för att vara elak mot ditt barn.
 
Du ska bara veta vad vi tränare får utstå. Var och varannan dag får vi utstå spott och spe från dig. Ibland är det så grovt att om det hade skett på arbetsplatsen hade det gått till polisanmälan. Ja, det är faktiskt olagligt att hota om dödligt våld, även om det sker i en ishall. På kvällar och helger när du tagit ett par groggar får jag sms och mail från dig där du utvärderar hur dålig jag är och att jag borde fara och flyga. Jag hinner inte svara för jag ska upp tidigt morgonen efter och träna ditt barn.
 
Hur mycket ska man tåla som ungdomshockeytränare? Jag vet inte, men det är ganska stor omsättning på ledare i hockeyn, något som inte gynnar ditt barn. Tycker du att det är bra att ditt barn inte får kontinuitet för att föräldrarna skrämt iväg tränarna? Jag har aldrig hört om en ungdomsledare som ställt sin plats till förfogande för att barnen krävt det. Vad har du för betydelse i sammanhanget? Vad gör du för att jag ska lyckas bättre med att ge ditt barn en bra tillvaro? Min erfarenhet är ganska dyster i det avseendet. Ungdomsledare ska ge och ge och ska dessutom vara lovligt byte för allsköns påhopp. Varför står vi ut med det här? Ja, långt ifrån alla står ut med det. Varför jag inte har slutat som ungdomstränare är för att jag tycker att det är fantastiskt att få jobba med att utveckla barn och ungdomar. Att få se barn utvecklas, ta sina första översteg baklänges, sätta en fin straff eller göra en TV-räddning är häftigt. Att vara delaktig i det är ännu häftigare.
 
Igår satt jag med ett yngre barn vid isen. Han grät så tårarna rann innanför gallret. Det gick inte så bra och han hade nog lite ont när han kände efter. Vi snackade en stund och jag fick honom försöka lite till. Jag ansträngde mig lite extra för det barnet trots att jag egentligen bara ville ligga hemma och vila efter en lång dag i ishallen. Men han försökte och det gick jättebra och han fullkomligen strålade av glädje och gav järnet resten av träningen.
 
Jag hoppas att det var ditt barn för även om du tydligen tycker att jag är skit så unnar jag ditt barn glädje och framgång. Min framgång är ditt barns framgång. Tänk på det.
 
//Ungdomshockeytränaren
 
 
Och nu hoppas jag ni förstår att min Blogg bygger på ren och skär ironi över "jag supportar bara mitt barn i dennes ivran att vinna OSguld........eller min ivran......eller hur det nu är....?"
Det är så här, överallt, hela tiden!
Så med hänvisning till att jag är inne på hockeybarn 2 sedan 1996 så tycker jag mig ha matrial nog till en Universitetsavhandling enormus i ämnet -lägg där till en man som varit ledare inom just ishockey i många år så förstår ni hur många sidor den avhandlingen skulle landat på!
 
Så tack du anonyma Ungdomshockeytränare som på pricken lyckats få ner det väsentliga i en krönika. Förslagsvis att den trycks upp obligatoriskt på alla matchproprogram och laguppställningar "all over the place"?
 
Och så vill jag passa på att önska lycka till åt alla OSsupportrande föräldrar som verkligen kommit med lysande förslag till ledarna om hur deras barn (för det är alltid deras barn -här snackar vi ingen som helst lagsport) ska tas om hand, matchas, tränas och coachas under dygnets alla timmar, 7 dagar i veckan utan 5 veckors semester.....från mitt hjärta LYCKA TILL !! -sa den ironiska Bloggtanten, kokade soppa på en spik till en Målvakt på väg mot NHL.....för han är ju ett ledarbarn och då hamnar man per automatik där.....i Madison Square Garden.....med en rik mamma på VIPläktarn ådetärsåjävlafantastisktfintochklackeskorharjagpå!
 
Bra så!
 
 
 

Man undrar

 
var tusan man har hittat alla kommentatorer till TV3OS...eller hur lite man betalar nämnda?
Sitter och tittar på damernas Slopestyle och den ena av de båda kommentatorerna är nog den dummaste jag hört av alla dumma under veckan.
 
En av tjejerna ramlar riktigt illa och den ena kommentatorn menar på att i just den här grenen, Slopestyle, blir man förfärad över att någon ramlar och slår halvt ihjäl sig (ledande medtävlare i bild grinade illa -no shit!?) medans man kanske i andra grenar blir glad över att någon blir utslagen oavsett varför, så man säkrat en bättre placering.... IDIOT!!!
Kameran sveper över publiken under tiden sjukvårdare tar hand om den störtade åkaren, folk vinkar och jublar för att synas "all over the place", och samme kommentator konstaterar att -va skönt, då är hon på benen förstår man av publikens reaktioner! samtidigt som man jobbar febrilt med att blåsa upp båren för stilla liggande skadad.
 
Alltså, var sitter han och kommenterar?....på Barbados utan bilduppkoppling?....JAG ORKAR INTE!
 
 
 
 
 
 
 
 

Men hur!

 
....kan man ens missa glädjen i en fullsatt hockyarena?!

Och hur kan man INTE ropa upp namnen på spelarna i 1a femman JÄTTEHÖGT när dom presenteras på isen?!


Jag veeet, urtöntigt...och jag gör det v a r e n d a gång -som om ingen i hela hallen skulle höra Speakern i megafonvolymen? Var det någon som undrade varför Tvåan aldrig vill gå med mig på hockey så....
 
 
Well....we won over; The colourcity ball club....seså, dagens gåta bara för er.
 
Fridens!
 
 
 
 

OS....

 
....har äntligen dragit igång och då äter man smågodis till morgonkaffet, oj va fint man kan ha det.....

säger Joel Lundqvist..

...och vad hans bror tycker vete katten

.....eftersom hur han än vänder sig har han rumpan bak! 
 
Och för att ni ska ha riktig riktig koll på det sportsliga denna fina lördag så leder Liverpool med 4-0 efter första halvlek, Frölunda har hemmamatch, Världens bästa Målvakt bortamatch och mamman laddar med en segeröl inför ett fullsatt Scandinavium.
 
 
Livet är gott så...
 

 

MÅLbilder

 
....ska man ju ha! hojtade MÅLvaktsmamman, anmälde sig till ännu en termin med Tantbaletten och speglar ljuger väl?!...just DEN målbilden stämmer nämligen inte alls in på mig.
 
Så här får ni istället en bild på Världens bästa MÅLvaktstränare -Adam Lundh!

Jamähn, ni förstår ju varför jag kommer ge trygga, perfekta föräldraintervjuer i Madison Square Garden Tvåan älskar att MÅLvakta som fostrats här!


Och skulle det nu inte vara burvaktande jag ger intervjuer om "over there" briljerar jag med vårt andra val av miljonlevebröd en tung (som i bas...inte som i kilo) piruett i samma arena -han gör grym Housemusik också. Vad jag har förstått finns det mammanfårfintssommarhusavsonenpengar i den här branchen med -thats my son!
 
 
By the hockeyway, till höger på översta bilden har ni LedarLenas (ni vet vår medlem i hockeyfemman The Faboulus Five) målvakt Viktor Brattström och Tvåans evinnerliga vapendragare från 97orna. Jag säger bara, blir inte han nästa stormålvakt från Frölundas egna led ska jag bli nykterist!
 
-Adam; Jag lägger ett festligt liv i din händer....don´t let me down!
 
 
 

Tisdag

 
...och matchdag. Luleå kommer hit och får "förlusta sig" lite...moooahahahaha...God am I funny!
 
Växjö stod för förlusten i söndags men uj uj uj vilken härlig klack dom hade med sig....

och OM jag skulle slå mig riktigt hårt (typ som i lördags när jag pinsamhetshalkade på Avenyn) fast mer i huvudet då (plattröven var dock inte mycket att räddas av) och byta lagtillhörighet så är det defenitivt den här klacken jag skulle tillhöra -Psycho Circus!
 
Och tittar ni på mannen till höger i Frölundatröja (apropå nämnda cirkus) så tittar ni just nu på den bittraste VFsupporten EVER! Och om du bittra VFsupporter råkar sladda föbi den här Bloggen kan jag upplysa dig relativt varsamt om att MAN KAN F-N INTE SKJUTA SÅ FORT MAN FÅR PUCKEN BARA FÖR ATT SKJUTA!! Alltså....lär dig hockey eller knacka lite fint på den stackars hörselskadade Målvaktsmamman på bänkraden framför dig så ska jag lära dig allt jag kan om denna annars så ädla idrott.
 
......och nääe, jag har inte gått och blivit pedagogiskt generös så här efter jul, utan "the bitter fan" (fan betyder alltså supporter på engelska..hohoho..) råkar dessutom ha seriebiljett som vi!! Alltså, en galen man som skriker SKJUUUT! till och med när målvakten har pucken måste ju få någon typ av vägledning kan man tycka.....om man är god....eller är fast i en väry dålig relation en hel säsong.
 
 
 
RSS 2.0