Det är för att

 
jag råkade hamna med semesternäsan i denna helt underbara bok som jag fullkomligt tappat greppet om världens mest lästa blogg. Såå, jag passar på att reklamera? den till alla er så ni vet varför jag kommer "enda up" i ett hus på landet tillsammans med husband, en get och några höns.

Och apropå husband har vi i alla fall firat hans 46e födelsedag storslaget.....medan han själv körde cykel i 5 timmar..!?


Han firade in dagen bland annat med att trampa hit....
 
och dit..!!??. Vi bor alltså på typ 800 m u d. M....
 
utan snö.


Jag och alla våra barn gjorde byn i jakt på den perfekta presenten som var alldeles för dyr hittade en annan den och drog till stranden.
 
 
Fint bubbel fick han av Maria och Helli som vi bor hos (och folk undrar varför vi trivts i 20 år...ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ....)

och födelsedagsmiddag
 
här G I V E T V I S!


Så nu ligger vi med magarna i alla väderstreck och näsan i varsin dator -LIVET ÄR GOTT OCH VÄL.....minus geten då.
 
 
 

Äntligen

 
är vi tillbaka på Vår gata i den här Stan efter några dagar på Hotel Traube i centrum.

och har boat in oss i vår lägenhet i Haus Wilhlmina. Världens bästa Målvakt var bara 6 veckor sin första sommar här och ikväll hämtar vi honom och NK-Adde på Munchens flygplats för sommar nummer 17, några meter längre och alldeles frivilligt.

Så av ren och skär glädje hoppade jag och husband på CityExpressen direkto (vi bor jämte),

hjulade till vacker utsikt och åkte ner igen....bara för att vi kan.


Zell Is da shit!
 
 

En onsdag i Zell


....och då kan man INTE lägga sig före 1 om man bor i centrum -fråga en veteran (nej! inte som i gammal). 

Och denna Sommer Nachtfest är varje onsdag från 18-19 till neverendingstory. 

Nääemen, vi kör väl igång då...bra så!....galet bra....


Om ni har vägarna förbi

 
Grossglockner och råkar ha några timmar över rekommenderar jag varmt, typ som i superhett, den vandringsled som går genom hela dalen, längs med floden som rinner igenom densamma...

lättillgängligt och relativt platt första 2 timmarna
 
om man inte väljer att ta en bergsida i ett kosprång eller två. Ni ser en brun och svart prick uppå bergväggen och jag svär på någons grav att väggen är lodrät (svårt att få med på bild). Varning för fallande ko -skyltar sitter lite varstans här och av god anledning.


Sista kilometrarna är många 100 höjdmeter upp med en sagolik utsikt och något ansträngd andhämtning (om man tvunget måste "köra om" alla övriga sällskap på bergssidan -husband måste och jag tar rygg). Lägg till att jag ska försöka se hurtig och oberörd ut också så förstår ni........att ni kan ta det vackert och njuta.


Hit!! TA ER HIT!.....till kanten av glaciären.

För det är så värt en öl från vattenkällaren


och hemlagad gulaschsoppa.

Alltså, så här gemytligt och storslaget vid min soppa innan 20 spanska turister fullkomligt tog över tystnaden. På riktigt -en galen cirkus som tagit sig upp för berget i minibuss!?....utvisning på den.
 
Vi åt för fort, kanade ner för berget (muchos gracias spanjackos) och moi klappade djur i vanlig ordning. Förövrigt var det, som ni ser, semester i Milka Fabriken och skulle jag mot fömodan återfödas som Ko, hoppas jag att jag varit god nog till å hamna i nationalparken Hauern Tauern.


 
 
Hasta manjana!
 
 
 

Så jag gör det!
#crazydaisy#zellamsee#happyinaustria#

Vi är äntligen här

 
och lämnade Världens bästa Målvakt där!
Papparazzibild från Rickards spelning på Trädgårn i fredags (han med lurar om halsen farmor)
 
Så det känns ju tryggt att hans bror finns på krogen bredvid (och det här känns ju genast väldigt ansvarsfullt..?!) PUSH hittar ni på Stora Teatern under sommaren, ni som har åldern inne. Jag är tydligen alldeles för gammal.
 
Hur som helst har vår första dag i Zell am See bjudit på precis ALLT som jag älskar med det...


strålande väder, vandring, bad, åska, värymycketgodmat, Aperol Spritzer, fina vänner.....jag är alldeles mätt och trött -im Tirol.
 
 

Så drar vi då!


...och ni hänger väl med!?


Jag bloggar er hela vägen till Zell am See och tillbaka -om vi gör det...kommer tillbaka. 

Har ni inget för er kan ni alltid kila förbi Restaurang Trädgårn...Världens bästa Målvakt och hans nya familj DJ Skolan spelar där ikväll. Har ni barn som ska på Scandinavium och Gothiadiscot lirar dom där innan och House är det som gäller BigTime. 

.......smygfilma gärna till en mamma på drift. 

Fridens! 

20,5


grader havsvatten och premiärdoppet utfördes under glada tillrop...upplevde jag det som i alla fall..?! 
Nåväl, finaste klippbaden all time om man orkar gå 10 minuter, inte dör finnsingakioskerdöden och klarar utedass i skogsdunge..

Amundön! 


Så här har jag slått ner min platta rumpa och fladdriga byst tillsammans med husband och en påse nybakade Donuts...livet är riktigt fint. 


Alltså


det är 30grader varmt och vi är utan både tv och wifi!? -jag veeet helt galet. Så jag pausar hajken lite...


och korkar upp en flaska bubbel istället (69:- och värt mer...köööp!) , drar ner till hamnenochdrickersommaröl. 


Det går ingen NÖD på oss om ni känner er ängsliga...hav tålamod.

Om 1 vecka drar vi till Zell am See i 2....jag kanske aldrig kommer tillbaka. Hockeymammornas Survival Camp 2014

 
Såå, vi drog på ÖverlevnadsCamp med fokus teambuilding. Samling till en flaska bubbel och väskan var packad.
 
And of we go! LedarLena hade planerat oändlig havsutsikt med Fliegender Hirsch (kan ni googla på om ni är nyfikna)
 
Vi fick förvisso vår Fliegender Hirsch, men under en högspänningsledning på en sten i en skog (det är ju en himla tur att våra barn inte orienterar om jag säger så) Målvaktsmamman, Silverfisken, Backmamman och LedaLena
 
Efter övning i samarbetsförmåga och uthållighet var nästa pitchstop ytterst välkommet -Pol i festblåsa
 
och gott sällskap! Alltså matrialaren jobbat väldigt effektivt i det tysta...
 
och så här nöjda var vi över den insatsen, bra där! Örebromamman i blått....såå, nu har ni koll på oss va..
 
Man kan säga att den här uberfina lunchen spräckte hajkschemat lika mycket som vi inte är båtvana (stora bekväma motorbåtar undantagna). Kanotisterna gjorde dock en bejublad insats till skillnad..
 
mot oss övriga 2. Nu är det inte just att jag öser båten samtidigt som Fia ska till att ro oss säkert över sundet jag vill visa här. Utan mer det att JAG sitter med ryggen MOT FÖREN på båten....hon som ror sitter MITTEMOT mig....förstår ni?
 
Alltså....jag är inte tjejen som rott i mina dar´...men här påpekar jag vänligt men bestämt att det verkar lite avigt.
 
Dåså...vänd och på väg. Vi tappade många viktiga meter på kanotisterna, men med en fast målvaktsmammehand och lite gott humör (tyckte jag tills jag såg mobilfilmen på detta spektakel) var vi på gång.
 
Herregud, det här gör mig alldeles svettig -vi fortsätter i morgon va....typ, som ett avsnitt av Real housewifes of...anything? Bra så, en kliffhänger...
 
 

Summer n´da house

 
 
NYTÄNK & SPECIELPRIS!

Den 7:e Juli startar sommarens andra dj-kurs i Göteborg.
 
Denna kurs kommer dock inte att se ut helt som vanligt. Dj-yrket förändas och inriktar sig mer och mer på musikproduktion.
Under Juli kursen kommer vi därför testa en ny grej och bland annat ta in ett produktionsteam. Vi kommer göra studiebesök i Medinas samt Those Random boys studios där dessa artister kommer berätta om vad produktion egentligen innebär.
Utöver en uppspelning på Trädgårn kommer eleverna också spela under Gothia Cup på Scandinavium där totalt 16 000 (!) människor ska vistas.
Men inte nog med det... Eftersom detta är en test av vår nya idé kommer kursen ha ett specialpris. Intresserad? Skicka pm med ordet "juli" för mer information /Rektorn
 
.....så det gjorde han burvaktaren, anmälde sig, för "det är ju i alla fall billigare än kursen på IBIZA och det är ju ett helt år tills jag får åka dit" Uhhh?!.....marginellt billigare. Men efter dessa 2 veckor hoppas jag verkligen att han kan extraknäcka som partyhöjare och bidra till sitt livs leverne, för nu är pengarna för hockeyskadan väry mucho förbrukade.
Dock, om jag ser det från den ljusa sidan kan jag ju börja hota med "inga överbra betyg -inget Spanien!", och det är ju extremt mycket värt för en Målvaktsmamma som tappat kontrollen fullständigt plötsligt upptäckt att barnet klarar sig utmärkt på egen hand.
 
You know -money talks och nu är hans slut.........synd...........moooahahahahaha! 
 
Å andra sidan....med en mamma som dansar klassisk balett och åker på hockeyläger-utan-hockeybarn 5 gånger per år får man väl vara glad att han inte röker.
 
 
 

Fantastiska Femman

 
Alltså....jag HAR överlevt SurvivalCamp tack vare att ÖrebroMamman glömde packa upp rödvinet , Pol gjorde succé och ni kommer bli ytterst förvånade över nästa byggalagethelg, let me tellya! Meeen..."EN FÖR ALLA ALLA FÖR EN" (gammalt hockeymammor ordspråk) så det är bara för ovan nämnda ÖrebroMamma att hoppa i rätt eller galen tunna. Så snart mina medelålders medspelare fått tummen ur (den efter campen fasta --...) kommer facit för lagbyggnad i bildformat. Tills dess hockeylovers -håll ut och tillsvidare till godo med vår femmas koncept för isande succé.
 
SurvivalCamp...och ni ser att vi inte tagit in på hotell!
 
 DomarCampen (finns att se på YouTube)
 
ActionCampen (i Skateparken)
 
.....uhhmm....i Fias Skafferi...?!
 
 
....well, bara ett axplock av lysande idéer, I´ll be back!
 
 
RSS 2.0