Apropå Lucia..

 
och debatten som rasat, på bland annat FB, där mycket inte är särskilt nyanserat.  
 
Utdrag ur Aftonbladet:
 

Inför Lucia ville Mio Karlsson vara pepparkaksgubbe, som vanligt.

Men inga sådana fick vara med i tåget.

När hans mamma Jennie Simic fick veta gick hon i taket:

 

– Han har alltid varit pepparkaksgubbe, det är bara en gång som han varit tomte.

 

Hon ringde sonens lärare för att kolla om det verkligen var sant. Och läraren sa att de strukit sången för att de ville inte riskera att stöta sig med någon.

 

När Aftonbladet pratar med Margaretha Zetterlund, barnomsorg- och utbildningschef i Laxå kommun, säger hon att pepparkaksgubbarna portades eftersom de bestämt sig för att inte sjunga pepparkakslåten ”Tre pepparkaksgubbar”.

 

– Barnen och personalen har tillsammans bestämt att den inte skulle sjungas, det gjorde man för ett par veckor sedan när man började öva inför luciatablån och gick igenom alla låtarna, säger Margaretha Zetterlund.

 

 

Alltså,....smartaste kommentarerna (och då har jag inte räknat in antalet hjärtinfarkter folk dragit på sig av upprördhet) på olika sociala medier kunde sammanfattas "får faktiskt ta seden dit ni kommer!!"

Varifrån kommer Margaretha Zetterlund?...inte kan det vara från världsmetropolen Laxå i så fall. Och övriga lärare på skolan, var kommer dom ifrån om dom ska "ta seden dit dom kommer" ...för det är väl dom ni måste mena om ni satt er in i artikelinnehållet?

 

Mina barn har har båda gått på Internationella Skolan här i Göteborg, varav den yngste fortfarande trampar mark där..(sen korkar jag upp Moet:en). Jag fick mejl från hans mentorer härom dagen:

 

Välkommen på Lucia nästa torsdag!

 

Hej alla föräldrar i 9A!

 

9ornas föräldrar är alltid välkomna att vara med och titta på när 9orna och 10orna lussar för högstadiet  och så även i år.

 

Torsdagen den 13 december kl 09.00 i Vasakyrkan.

 

Barnen som ska lussa ska samlas senst kl 08.00 för att köra programmet en gång till och sedan byta om.

 

Välkomna!

Mvh Tina och Anna

 

På Tvåans skola är dom ca 60 nationaliteter från förskola till gymnasium vilket borde resultera i olika hudfärg, olika språk, olika kläder, olika kulturer. Dock inte i hans värld, där är alla likadana.
Och under alla år jag skämt ut honom och hans bror där, har vi firat avslutningar i kyrkan  -No issues at all! Det är många gånger skola och myndigheter själva som skapar problem som inte alltid finns. Och finns det pga att vi är lite olika, så brukar det gå att lösa fint ändå....utan hjärtinfarkter och intolerans.
 
Så, min lediga Luciamorgon startar klockan 9.00 i Vasakyrkan tillsammans med alla oss lika olika från International School of the Gothenburg Region, och jag har dyrt och heligt lovat Tvåan att vi inte! ska kännas vid varandra.....och att jag ska sjunga tyst tyst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Fridens!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0