Hönan kacklar och tuppen gal..

Knappt har jag dukat av julbordet innan det är dags för påskens eggande lika läckerheter. Förutom god mat och goda vänner ser jag främst fram emot lite extra ledighet. Jag har dessutom förmånen att bara jobba halvdag före helgdag....så 12.30 startar risjakten och är förhoppningsvis mättad lagom till tisdag, härligt.
Stooor önskan om fint vårväder då fredagen tänker ägnas åt långa gröna fingrar (något runt centimeter;) i inte jättelik trädgård, samt finna plats för ägg-gömma.....neej, man blir inte för gammal för gåvor...testa får ni se!
På lördag kommer Lilla Huset på Torget vara fullt med familjen Lödder, god mat och dryck...livet känns gott.
Farmor och farfar (barnens) har dessutom lovat att diska... tja, kändes plötsligt än godare! 
Många lata dagar....till att bygga bo för Världens Största Hockeytrunk....var det Blåkulla!?


Fridens alla äggätarvänner!


//Målvaktsmamman

Näääe.......nästan alldeles ledigt

Linköping klart för semifinal
Frölunda bjöd på helt horribla misstag.
Linköping tackade, tog emot – och vann den sjunde, avgörande kvartsfinalen med 4–2.
– Vi har gjort ett jäkla bra jobb i de tre sista matcherna, säger Linköpings målvakt Fredrik Norrena som var bäst när det gällde som mest.
Utdrag från Aftonbladet 10/03/30

Med lite känsla av dubbel hockeyvila men med hoppet levande, skjutsade jag ner Tvåan i rasande volvofart till Frölundaborg. Världens största hockeytrunk har aldrig upplevt en mer aggresiv åktur...förutom kylskåpresan då.
Husband fixade till lite vickning, färska räkor med tillbehör framför matchen och...jaaa, det kändes som segermåltiden....som blev den sista måltiden. När Linköping gjorde 4-0 åkte vi mätta men inte särskilt belåtna och såg sista 30 på Ricks eftersäsongsträning...nämnde jag tidigare något om sommarlov...igår...? Hur som helst mindre smärtsamt.

The Bar is NOT open...


Näää, hörrni...gravöl...................nu drar vi!! 


 
//Målvaktsmamman 

Grande Finale!

Lycka när man, efter en hel dags kämpande, vinner Skärgårdscupen. Vilken insats killar...ni äger!


Alltså, efter klockflytt tindrade vi som små änglar 05.00....NOT! Snarare plattfotade, muttrande änglar utan vingar...hasandes omkring som osaliga andar. Vi och.....you know...


Frukostfest på färjan över till Öckerö, sen ombyte i JÄTTELIKT omklädningsrum. Är det så här i Madison Square Garden också tro?


Del av tapper hejarklack...frusna, men det kommer det vara värt:)
Mat hela tiden....


...och annat kul...


ger det här...Grattis gossar!


En kul och slitig dag för alla, meeen... 
SOMMARLOOV, SOMMARLOOOV, SOMMARLOOOOOV...lalalaaa...lalalaaaaa..lalalaalaaa...tidelididlidii...
Förundran efter aktiv, taktisk coaching från lagledare som resulterade i nästan drickande målvakt, i båset, under match!? J, ett gott skratt förlänger livet....vi kommer bli 500..VÄRLDSKLASS!


//Målvaktsmamman...sommarlooov, sommarlooooov, sommarloooooov..... 

Nordliga vindar och delikatesser

Så var det med den vårvinden. Jag köpte tunna jackan och sen gick solen i moln, bingo! Dimma, +4 och en luftfuktighet på...jaaa..åtminstone 130% har gjord den här dagen lite platt.
I går var jag bjuden till goda vänner som bor en kajbit bort, tillsammans med kollegor från förr. Jättetrevligt och jag kan nog med all säkerhet påstå att smörgåstårtorna INTE var bakade av koperationen, jättegoda! För resten av Eriksbergs boende är det bara att slinka förbi fam. O-T för att stilla hungern, räcker till alla både lördag och söndag:) P, du är en obotlig optimist...kan jag skicka förbi mamma?
Upp i ottan och färska frallor från kondis neråt bryggan...bästa lördag. Husband föräldrar plaskade förbi i regnet för avstämning av påskens fröjder, det blir jättetrevlig nästa lördag, alldeles säkert.

I går kväll landade min mor på sydliga breddgrader, Gothenburg, och hon tog verkligen vintern med sig från Norrbotten, men...

...titta vad mer...Uppstått har Jesus!
Tadaaaaaa!...nåå...vad tycks!?

Det här mina vänner är...inte Jesus....men väl himelen, tillsammans med renen. Saltat och torkat renkött...går även fint med älg, absolute delicious!

I mammas resväska färdas de mest fantastiska norrländska delikatesser land och rike runt, saltkött (ovan nämnda), hjortron, egenodlad mandelpotatis och...blod!? Just snyggt om hon fastnat i tullen, vi hade fått lösa ut henne från "die politzai". Återkommer till denna norrlandsgåva i senare inlägg.

Mor ror och fick Höga Kusten med sig till Utby. Ny sorts öl från Norr..prova vet jag!


I morgon har Tvåan cup ute på Öckerö och klockan ringer i arla morgonstund 5.30! Frukostpaket är förberett och Världens största hockeytrunk har redan knoppat in i hela hallen...mat och vila är viktigt. Inte med nog ska vi ställa FRAM klockan i natt.....alltså ringer den egentligen 4.30...dauooth!..som Homer Simpsons skulle sagt. Dock tacksam för att vi hamnade på Öckerö och SH84 (Skärgårdens hockey)...trevligast, godast mat...alltid toppen.
Stort grattis till vår andra halva U13 som kom 2:a i Hovåscupen idag, riktigt kul!

Neeeej, hopp i sänginen, färjan stävar ut 7.10.


//Målvaktsmamman

Halvåtta hos mig och snåla Surmamman

Trevligt det där Halvåtta hos mig, men verkligen inte i brist på Frölundas hockeymatch. Comhem kan ta sig i brasan när man på kvällstid, dag för slutspelsmatch väljer att ha service på Internettjänster...aarghhjyi!! Då stormade jag dessutom genom stan efter jobbet, i jakt på festfint inför fredagens begivenhet, allt för att hinna hem till beställda matchen. Kan jag åtminstone känna mig nöjd med att jag slipper repris genom city imorgon igen...näpp! Jag var så stressad och uppspelt inför ännu en VF-seger så jag yrade i blindo...jag får gå naken, TACK COMHEM! Jag hann i alla fall möta och mata Tvåan som var på väg till Scandinavium för säsongens sista målvaktsträning...halleluja!
Jag befinner mig i klädkris. Svart svart svart svart...och så ett vitt, svart svart...och så ett till vitt, jeans jeans...samma svart skor. Jag har ingen inspiration, ingen sprittande känsla för provrum och hamnar konstant på avdelningen Snordyrt. Klädkris...hmm..det kanske är 40års kris!?...är det då man vill försöka dölja volangerna runt midjan med fina DYRA tyger? I så fall är det 40års-kris. Jaha, men blir det inte värre än så här ska volanggömma uppsökas i morgon, kosta vad det kosta vill. P och M, ni kommer inte behöva dö av nakenchock på fredag...i alla fall inte föööre vinet;)
Vinst till Frölunda:) och fasa över fuskbyggarna på TV. Nya friska 40 imorgon.

Fridens Liljor!

//Målvaktsmamman. 

Goal in the Net...och så gjorde vi mål också

Det var....eller snarare, det blev en sagolik fruktansvärd seger igår. Tyvärr kunde jag inte följa matchen live då jag och Tvåan rullade omkring med trunken, som numer trängs med lika i ett trångt, trångt utrymme i träningshallen. Det luktar inte parfym därinne om man säger så....men det gör det i hallen hemma. Nogsamt har vi börjat förbereda dess hemkomst inför sommaruppehållet och förrådet som är hermetiskt tillslutet, nere i garaget, under huset, ska städas i ordning för att ge platsen den förtjänar. Tvättning, hängning och väldoft till sommarhockeyskolan v.30. 
 
frälste frölunda Niklas Andersson slog in en retur i sudden
FRÄLSTE FRÖLUNDA
Niklas Andersson slog in en retur i sudden death – och Scandinavium exploderade av vild segerglädje.
 
V.30 är alltså bokad för Henke Lundqvists målvaktsläger på Öckerö i Göteborgs skärgård..jättefint, jättetufft. Men Rick hade kul förra sommaren och tillsammans med Sebbe från Järfälla är samma vecka bokad i år igen, kul! Dom kamperade ihop hela veckan och levde på hockey och Simpsons. 

Rick i mål under straffövning, instruerad av Henke Lundqvist längst till höger.


Rick och Henke....ja jaa...och några fler. Hjälm på är Tvåan, mamman hänger i nätet, vad tror
ni alla tittar på;) 
 

Henke och co. har lite taktiksnack med killarna och Målvaktsmammorna tittar på.....Henke.


Tvåan får under tvång (från mamma och med hot om att jag själv skulle tränga mig fram) signerad
keps och några ord på vägen....till Målvaktsmammas pensionering;)

Ha en härlig tisdagkväll och i morgon är det "lill-lördag":)

//Målvaktsmamman.....tillsammans med...the one and only...
Mr Trunk!

Skit i solen

7 grader varmt och sol! Vårjackan åkte fram och med raska steg begav jag mig på efterlängtad motionsrunda Eriksberg runt.

Livet är härligt....började sååå bra..


...meeen "as usually" filck jag Näckrosmalaria och skämdes över att vara hundägare.Det är beklämmande!

För övrigt denna, från början, fina lördag var det dags att uppdatera Tvåans garderob, vilket ger ytterligare grad av Malaria. Till skillnad från Ettan som skulle kunna klä stora delar av Västra Götaland, anser Rick det vara oerhört slöseri med både tid och pengar och med tanke på att man snart kan börja använda shorts och t-shirt...än mer onödigt. Under protest och hot om spelförbud, brottades vi i provrum och med betalning var vi uppe i 20 minuter! ren shoppingtid. Sen mådde Tvåan illa och ville kräkas, akutintag till i kiosken för vattenfylla....stort trauma....inte minst för Målvaktsmamman. Det slutade med att husband!? fick prova ut nya skorna medans Rick pustade ut i favoritaffären, Games, snabbt tillfrisknande. Han är väldigt nöjd med dagens inköp....jag med, kul att se honom i annat än underställ och träningoverall.

Finns nu i mörkgrått, snyggt Rick!


Husband har varit på Olearys och sett VF förlora med 5-1, under tiden höll jag på att bli inlåst i ishallens café...snäll ismaskinschaufför blev räddare i nöden. Tur att jag fick sålt för i alla fall 40 kronor denna lördagkväll, verkligen mödan värt;) Nu hänger jag tillsammans med Rick, Joel och Persbrandt...vi har det gott!


Fin lördag hörrni!

//Målvaktsmamman

Vår torsdag som blivit fredag.

Riktig choklad är nyttigt...till och med hälsosamt, så hälsosamt att man ska äta minst 30 gram om dagen. Helt plötsligt ter sig slaget mellan 14 och 15 varje dag vunnet...fredsbevarande faktiskt. Jag har varit på Chokladprovning i kväll tillsammans med en arbetskamrat, jag är frälst...på choklad, dyyyr, hälsosam choklad. Kruxet är då att man inte kan mumsa i sig vilken unken chokladkaka som helst, det krävs lite kunskap och vilja att spendera ca 60:- på kvalitetskaka. Vardagar mellan 14 och 15 är den dock värd det dubbla..lätt. Tack till Konica Minolta för trevligt kundevent:)

I morse ringde klockan 4.45 och 30 minuter senare var pannkakor rullade, smörgåsar byggda, choklad kokad, bullar bakade (av Pågens) och skidkläderna uppfyllda....av Tvåan. Alla årskurs 6 var preparerade för heldag i skidmeckat Sunne. Rick hade sett fram emot sin skidpremiär som vore det en vecka i franska alperna, han hade ju sett på OS hur man skulle göra, enligt egen utsago "peace of cake", jag tänkte kladdkaka.
Ettan lärde sig åka skidor i Zell när han var 6 år...ett lär-åk sen såg vi inte mycket mer av honom den veckan......förutom när jag bad honom undehålla bror i pulkabacken. Lillebror ville inte ens åka pulka, han protesterade vilt bara den var parkerad på platta marken. " Åk ner med Rick för den lilla backen" sa Målvaktsmamman, då bara Hockeymamma, sörplandes på Gulaschsoppa och Jägerté. Adde tvingar ner stackars Tvåan i den förhatliga pulkan.....och puttar iväg honom utför backen!...ensam!? Den scen som följer; skrikande Tvåa på sin mardrömsfärd....pulka i slalombacke, vilt fäktande Hockeymamma pjäxdansande efter i samma slalombacke, Ettan fullkomligt oförstående till sin medverkan i pulkan och husband sjungandes Tyrolerhatt i ren förnekelse till det han just bevittnar. Här slutar Tvåans ännu ej påbörjade alpina karriär. 

"Mamma varför har ALDRIG jag fått lära mig åka skidor?"
Tja, likväl som jag tar skulden för att pucken går i eget mål så varför inte detsamma för utebliven vilja av ovanstående konststycke.

I går stod Tvåan på skidor för första gången, helt utom vår kontroll. Han hade dött av skam om vi anmält oss som medföräldrar till världsmetropolen i Åmål....och det gick som i OS. Har man sett så har man...och då kan man!
Äntligen kan vi damma av gamla pjäxan och såga av tvåmetersskidan (jaaa, det var länge sen jag åkte) för vidare vidder än Åmål, Målvaktsmamman vill till Val Disére.
För övrig.....Frööölundaaa! frööölundaaa!...nu strider vi för....ett sjuhelsikes slutspel!!


Ha en underbar fredagkväll.

//Målvaktsmamman


Längtar efter 40

I övermorgon fyller en Maffia-medlem år, 39:) Grattis i förskott L! När L har fyllt år är det exakt en månad tills jag fyller detsamma....så hon är mycket äldre än mig.
Jag ääälskar att fylla år, det är typ jag och alla barn. Vad säger det om mig...att jag bara är runt 20:)...och tjugan har önskat sig en egen Laptop, husband....ifall du missat. Det kostar att ligga på topp...you know, The Great Blogg Award. Om inte annat så måste jag ha resurser för att kunna dokumentera och rapportera från Den Stora Resan:)
 
Vi tänker hälsa på den här pinglan...


...och såklart den här killen, resans huvudattraktion.


Han ska visst hålla till på det här haket...Madison Square Garden.


Häng med och käka äpplen vet jag! ......om ett år.
Såklart jag längtar till 40:)


//Målvaktsmamman

Fortsatt sponsring och latmaskar.

Vart blev söndagen av...måndagen...och någonstans i krokarna var det lördag också.Jag erkänner, jag tappade fokus. Nånstans mellan Olearys och favorithaket i Scandinavium släppte jag liiite lite på tyglarna och vad hände...ingenting. Herregud, måste man ner i båset för att göra nytta!? I och för sig kanske det hade räckt med att jag satt på min plats, men i detta festglada sällskap...tja, stol som stol.
Tyvärr blev det ingen seger för U13 heller i söndags, såå...inget JVM nästa år för Tvåan. Samtidigt är det bra trist om man gjort allt innan man fyllt 15...och billig läsk finns ju i kiosken vid skolan. Vi firade faktiskt förlusten med just läsk....Rick, du gjorde "the game of the year", spel i världsklass, men du kan faktiskt inte göra målen. Hocketräning idag så jag och husband tog första motionsrundan genom vårlikt city, äntligen! Dags att meta med latmasken, snart ska Grossglockner spatseras. 

Kräver sin kondition.


Meeen, vad är väl en bal på slottet när husband ska cykla Vätternrundan:)
Jag måste säga att jag aldrig förstått grejen med alla plågsamma kickar som folk söker, det ska ju vara gott, bekvämt och roligt. Jag har aldrig lärt mig röka eller snusa och den berömda ANDRA ANDNINGEN....vaaart!!? Jag har då aldrig hittat den och något försök skulle med all sannolikhet hindras av döden. Visst, ett glas vin eller två kan ju slinka ner av bara farten, men resulterar även det i nära-döden upplevelser om det vill sig.
Nähäpp, lagom och inte alls i trevligt sällskap gör livet....och skor.


Fridens alla latmaskar!


//Målvaktsmamman


God helg, god mat, goda vänner....och vinst över DIF såklart!

Skellefteå-Frölunda 2-4 Frölunda säkrade slutspel

Publicerad: 11 mars 2010, 22:25

När det som bäst behövdes tog Frölunda tag i taktpinnen och alla spelare bidrog tillsammans till att Frölunda kunde säkra en slutspelsplats med en match kvar av Elitserien. Och laget går till slutspel med en nykomponerad kedja som jagar och stressar sina motståndare till många misstag.
Värsta bästa vårdagen är här, dessutom en lördag, det finns en Gud ovanför snömolnen i alla fall. Hoppas han också ska till Scandinavium ikväll och hoppas han också vill se Frölunda göra Målvaktsmamman glad.
Slutspelsmatchen är redan säkrad (såna som jag och Wikegård behövs för moralen;) förvisso, men en vinst mot Djurgården är ändå av ytterst stor vikt, av olika orsaker.

Träffade kära vänner på Faro i går, härligt när vi börjar krypa ur våra hålor och bländas av solen. Den hade visserligen redan hunnit gå ner, men vi hade sett den tidigare under dagen och det är det som räknas. Faro lovade oss Karaoke nästa fredag och Målvaktsmamman jublade....det kommer inte åhörarna att göra...eller tja, möjligtvis av andra orsaker. Ett gott skratt förlänger livet...ni kommer bli typ 100!

Ettan är på väg till stan för vårfotografering trots förkylning (jag tror det är träningsvärk). Han har nämligen börjat träna...och genast blev han dödssjuk!?, ni vet hur män är sjuka;) För fyra år sen gick Ettan av isen och sen dess har ingen sett honom, förrens han i söndags halkade över till Friskis och Svettis granngårds för instruktion på gymet, eget pass på onsdagen....sen blev han sjuk. Nya tag i morgon så ska du se att den stackars kroppen hjular av lycka:) Kärlek och jävlaranamma ADDE!

Tvåan hade, som jag hoppades, öppnat båsdörren så himla snyggt så han får stå mot Kings i morgon. Det kommer bli en tuff match men ingenting är omöjligt. Nollar du kommer du bli uttagen till JVM nästa år som yngste målvakt genom tiderna och få sponsorkontrakt med Coca Cola;)...jag blir miljonär på insparade läskpengar. Inte minst lugnar du vår ytterst engagerade hockeymamma K, som även lystrar till namnet Påpååå!!! I Österrike, med annan stavning, betyder det rumpa. Ni förstår undrande blickar på läktaren i deras tidigare hemland när K hejade fram sin forward, dessutom MYCKET engagerat.....hysteriskt kanske man kan kalla det, ARSLE....AARSLEEE!!!Torslanda och Ricks bästa kompis Vicke inväntar nattgäst, Winnerbäck uppträder i nya V70:n som efter kylskåpsbuckla åter är i fin form. Here we go!
Klockan 16 ska jag och husband sluta upp till stort sällskap på Olearys för lite fotboll, god mat och taktiksnack inför kvällens hockeyvinst...i STRÅLANDE VÅRSOL!

Det blir inte bättre än så här!
Livet är gott.


//Målvaktsmamman

Ja må hon leva:)...ja må hon leva:)...i huuundrade åååårr!!Grattis på födelsedagens världens bästa Bräckeflicka M.
När ska vi fira...det är jätteviktigt att fira:)

Frölunda....ni strider INTE för 3 poäng!

Jaaa, vad säger man...inte mycket som kan stå på pränt i alla fall. I går vaknade dom till i början på 3dje perioden, det håller inte. Jag säger som Wikegård skulle ha sagt, "dom spelar som kärringar"...bäst jag skyller på honom, han är ju redan DO-anmäld. Thomas Cederfeldt kommenterade matchen i GP idag;

"Det behövs fler skott och full trafik framför mål, det behövs ingen betänketid så fort man får pucken"

" Tålamod brukar det predikas från tränarhåll. Jovisst, om gårdagens spel var en uppvisning i tålamod så är det bara att konstatera att det var oerhört tålamodsprövande"

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Vi var så här vältaliga i bilen hem...innan jag körde över ett kylskåp;

"Hoppas verkligen att dom inte ta sig till slutspel så vi slipper lägga mer pengar och tid på den här skiten" ...vi svor nånstans också......och nu längtar vi tll lördagens match mot DIF.
HEJA VF!

Veckan stormar vidare i vanlig ordning och hela helgen stormar...is-stormar. Rick har match i morgon mot Hanhals, borta 20.00...huuu. Han har den betungande uppgiften..båsöppnare....hoppas han gör det riiiktigt snyggt;) Match även söndag mot Kings...och då hoppas jag att han har öppnat klart och står. Däremellan hinner vi med A-lagets hemmaseger;) mot DIF på lördagkväll, när alla är extra glada.....i hatten. Ett A-lag och ett annat.

Honken i snygg hjälm...


....som han måste kopierat från Tvåan;)


Tvåans...han ville konstigt nog inte ha sin Målvaktsmamma lackad!?


...men den blev ju fin ändå.Ett varningens finger till U13:s ledarstab, byt ALDRIG tröjnummer på Tvåan...då gnisslar mamman tänder...och skulle han få för sig att sluta innan hjälmen är förbrukad, då har ni första mamman i mammaminne i mål.


Puck out!

//Målvaktsmamman

Internationella Kvinnodagen...eller Ladies Night

....jag väljer utan minsta tvekan Internationella kvinnodagen. Lite trist att jag är så dålig på att fira den på något sätt, det får faktiskt bli ändring på det. Det är tur att den finns och den behövs, den väcker tankar och debatt som inte får tystas ner, för kvinnor i Sverige, i Europa, i hela världen.

Det gör ju i och för sig även Ladies Night, väcker tankar och uppenbarligen känslor. Jag har aldrig varit där, för tanken på tusentals ylande damer, trånandes efter lättklädda, höftrullande män...som får lön för att flörta med Karin...Njet! Jag förstår inte grejen. Är det för jämställdhets skull? Jag menar, en strippklubb för kvinnor:)....fast i mer legitim förpackning, Scandinavium! Jag undrar hur reaktionerna hade varit om vi bytte uuut de höftrullande männen mot ett gäng pumor från Wandas (vad jag har hört finns/fanns en strippklubb för i huvudsak män med detta namn här i Gbg)...och så slängde vi in 5000 ylande, dreglande karlar, ours as well, för en helkväll i Scaninavium...vhaa?
Helt plötsligt känns det inte så bekvämt längre...eller;) 

Syster yster, från och med nästa år, 8 mars, Internationella Kvinnodagen, träffas vi och går på någon av de aktiviteter som ordnas äter och dricker lite gott...å firar att vi är så jävla bra! Men jag följer inte med på Ladies Night!


Idag är det Skitsnygga Jävligt Smarta Kvinnors Internationella Dag 
Och kom ihåg mottot: ”Livet är inte en resa till graven med syftet att komma dit i en
attraktiv och välbevarad kropp. Det handlar om att glida in sidlänges med en choklad-kaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt utsliten, skrikandes "Vilken häftig resa!"Ha en härlig kväll Ladies!


//Målvaktsmamman
 

Vasalopp, cykling och hästhockey.

Så har man åter 9 mil i skidspåret bakom sig, jag känner mig jättetrött. Ändå var jag inte på plats i tv-soffan förrens halv tio....jag får skylla min sena startid på husband som hade klockan på väckning 6.30! Jag öppnade ett öga för att 2 sekunder senare somna om som om jag aldrig sovit förut, förvisso skulle gårdagens tjejmiddag i Vasastan kunna ha viss påverkan på en påverkad. Tackar värdinnan för en jättetrevlig kväll, maten var helt fantastisk och bartendertalang har du verkligen, sånt har jag näsa för...eller åtminstone huvud (ett jättestort idag;) Nåväl, värre saker har ju hänt, exempelvis husbands arla morgonstund. Väckning som sagt 6.30 för att förbereda sig för Vasaloppet 8.00...på Spinningcykel...VASALOPPSPINNING!? Helt ärligt... start 8.00 och slut när första åkaren i Vasaloppet stakat sig i mål, idag var det väl efter 4 timmar och 7 minuter eller nåt. Jaaa, outgrundliga äro herrens vägar, för mig defenitivt inte på en spinningcykel.

Helgen har bjudit på ett alldeles underbart vårväder, och idag var jag nere och klappade Fru Trampa och förberedde henne på uppvak ur vinterdvala. Husband fick förbereda smörjning, luftfylla och inställning, men när jag halkade hemåt från Scandinavium i kvällstid insåg jag att jag önskar våren mer än vad den är. Jag får nog avvakta glatta cykelbanor och ishala båtbryggor, särskilt som jag vägrar bära hjälm.

Älvsnabben som även bjuder med Fru Trampa ombord.


Så har hästfesten Gothenburg Horse Show sadlat om och dragit vidare för i år. Varje år intar "Brunte and his smelling pals" Scandinavium och även Wallenstamhallen (träninghallen) under totalt 2 veckor. Det ska lassas sand, byggas boxar och hindras...och även vi hindras, vi får alltså träna någon annanstans. Trist då man vanligtvis bara behöver starta autopiloten på bilen och slipper trängas med världens största hockeytrunk nästan i sovrummet, (han trängs annars med likasinnade i Wallenstamhallen till Målvaktsmammans stora glädje). Dessutom luktar han inte ett dugg godare än vad träningshallen gör nu, efter Bruntes party. Vi var ändock glada över att vara "hemma" igen...så glada så Hockymammorna bestämde 23 april som dag för bowling och....god....gemenskap;)
Hästfest i Scandinavium, inte hockeymammor på bowling...eller...?Vårt andra hem, Scandinavium i match-skrud.
 

Glada gruppvinnare i Grums
Fortsatt skön söndagkväll. Ny vecka, nya möjligheter:)

//Målvaktsmamman

Hur kan det bli fredag på en onsdag?

Hade någon sagt att "det är skönt att det är onsdag i morgon"  hade jag glatt konstaterat att "jaa, sköönt"...så har det redan hunnit bli nästan fredag!? Herregud, en hel vecka sen vi satte klackarna i bordet på Oakleys. Man säger ju att tiden går fort när man har roligt....husband hjärtat...vi måste ha världsklassroligt:)
Åter en seger i Scandinavium med 4-1, den här gången mot Södertälje...gäsp...zzZZz....dom hade INTE världsklassroligt, men, men..3 friska poäng. "Bättre att ha det glatt på isen, än att gå i lera och sörja"...som Lotta sa...en gång.

Jag har liksom husband haft seriebiljett på Scandinavium tidigare, men köpte ingen för denna säsongen då Tvåan hade sååå mycket skolarbete i 5:an. Ett tag började jag fundera på om dom hade lärarlösa lektioner så vi var tvugna att bedriva hemundervisning, eller om Tvåan kanske gjorde annat på dagarna...typ spelade hockey. Vi slet som oxar på farmors tid...och det finns definitivt skäl till att jag inte valt läraryrket. Hur som helst blev Målvaktsmamman "stressed to death" och Tvåan tjatad hål i sitt hjälmförsedda huvud, vilket resulterade i utebliven egen biljett på U, rad 11 plats 22. Sen dess har Tvåan inte haft EN ENDA!? läxa, förklara det den som kan. Under heeela årskurs 6 har jag hjälpt honom med läxor 2! gånger. Han har bara haft läxa 2! gånger. Inte konstigt att han älskar sin skola. Och jag sitter här hemma, utan seriebiljett, utan läxläsning, utan husband (han är ju på hockey) men med en hockeytrunk, sovande jyckar och 2 barn i var sitt rum....är det då man börjar blogga?

I morgon är det i alla fall fredag vänner, och som vanligt har Tvåan hockeyträning på kvällen (vi är det enda laget i hela Frölunda som har en stående träningstid..undrar varför?) Verkar bli strålande väder i helgen och kanske ska jag våga damma av Fru Trampa för transport till tjejmiddag i Vasastan på lördag...fårskinn på sadeln så inte Greta blir kall.
Hoppas jag missar hundbajset i Vasastan och att Brunte inte bajsat i ishallen.


Tvåans skola utan läxor, Götaberg. Ettan går också här, med läxor!?...


..Tvåan gör hellre det här. Tröja från Rekordmatchen på Ullevi...han stod då;)
Gokväll govänner gonatt...

//Målvaktsmamman

Målrik tisdag...

...för både Målvaktsmamman, husband och Frölunda Indians, en riktigt härlig vårdag. Tja, vårdag och vårdag, solen har i alla fall strålat mot oss och jag har suttit på kontoret, kisat mot solen, bränt mig på elementet och låtsats att det är högsommar, härligt!
I dag var det även premiär för Indianerna att sätta ut mockasinerna på hemmais igen efter OS, och som dom gjorde det...Uugh!

Mötte småhungrigt upp husband på Gothia Towers...sen var jag inte hungrig mer.

Efter denna lilla hockeyuppladdning kanade vi vidare till Scandinavium, här nånstans insåg jag att det är en bit kvar till högsommar. Träff med likasinnade hockeyanalytiker och viktig-pettrar innan match...trevligt och såå bra vi är på hockey, Uffe D....du sitter löst. Särskilt husband står i tur för båset efter att ha följt VF i 25 år..eller kanske jag som stått ut;) Vi fick i alla fall njuta av en härlig match ikväll (vi är inte bortskämda i år)
Frölunda- HV71, 7-3.......minns att vi blir farliga i slutspelet!Förövrigt denna tisdagkväll...Fia , jag är med och betalar lön till Östermalmsdamen som jagar hundbajsare!

//Målvaktsmamman

Det som göms i snö kommer upp i tö!

Vi ser ljuset igen! Först ljuset när man går från jobbet på eftermiddagarna, halleluja!, tänk att man kan bli glad över att se det där industriområdet...man ska glädja sig åt det lilla:) Nu är det även ljust när jag och husband åker till jobbet, vi går från klarhet till klarhet. Mer dagsljus - smutsigare fönster, renare fönster - större damm-möss. Så här har bjudits upp till tango med snabeldraken i helgen och inräknat stuffen på 80-tals partajet kan jag snart anmäla mig till Let´s dance utan att skämmas...Tony Irving, ta dig i brasan!
Jag tycker mig känna att även Jyckarna fått liten ljusdos och härlig energi på kajpromenad. Det är på dessa promenader man börjar fundera över det här med övervintring. Vad händer med oss den här mörka tiden? Jag vet inte om vi ska skylla på mörkret, blåsten, regnet eller dimman....eller som denna vinter...snön. Vart än jag vänder min vårglada blick, sökande efter tussilago och snödroppar....BAJS. Vi bor i en av Göteborgs finaste miljöer och överallt ser du BAJS. Kära Eriksbergsbor, hundar plockar inte upp sin egen bajs och joo, ALLA hundar bajsar. Det bor ungefär 5 barn i hundrastande ålder här på Eriksberg, av vilka 2 tillhör La familia. Hade inte våra hundrastande familjemedlemmar plockat upp efter Jyckarna hade dom, snabbare än ljuset färdas, hamnat på Blocket.se...Jyckarna alltså. Dom övriga 3 möjligt hundrastande barn har jag aldrig sett med hund. Återstår då VUXNA människor som faktiskt med berått mod lämnar kvar bajset efter sina fina små gullhundar...har aldrig tanken slagit dom att även deras små klimpar faktiskt nosar omkring i lingonriset innan dom pussar matte på kinden? Jag har kommit på mig själv att jag börjat smyga på hundrastande medborgare...försiktigt spejande om det åker fram en liten svart påse ur jackfickan...jeesus, förutom Let´s dance kan lägga till Efterlyst i min roll-lista;)
Skyhöga böter för "skitstövlar" och nya stövlar till Jyckarna.RSS 2.0