Hjälplöst

 
Jag när en ibland ohälsosam passion för ordning och reda. Att hinna skura toaletten samtidigt som man borstar tänderna INNAN jobbet ...va!?...tror ni man måste söka för sånt här? Hur som helst så händer det faktiskt att jag inte hinner med allt jag önskar, då jag måste springa till spårvagnen eftersom jag skurade toaletten istället för att plocka ur diskmaskinen...ja, ni fattar....och då är det såklart jättesnällt att någon annan rycker ut för att återställa ordningen...
 
.......eller inte!? 
 
 
 
 
 

Kalkon och Kalkon

 

Julius Hudacek släppte in ett slagskott från halvplan.

Det var början på Frölundas jätteras mot Skellefteå AIK.

Efter 20 minuter var ställningen 0-4.

– Det är sorgligt att se, säger Joel Lundqvist till C More.

 

Jag var där.....och det var jättesorgligt. Men det jättesorgliga var faktiskt inte målvakten (med undantag för första kassen), vilket Oscar Bergström vill få oss att tro med ett lösryckt citat av Joel Lundqvist utan.....

 

– Jag trodde att vi hade lärt oss något från förra matchen, säger Joel Lundqvist.

– Vi står stilla och tittar på. Det är sorgligt att se. Alla måste upp på banan och vara med där ute. Vi åker "Följa John". (och här tror jag INTE Joel menar att målvakten ska med, upp på banan....faktiskt)

 
Och det sorgligaste sorgligaste är att man som coach låter det rinna iväg en hel period (0-4 efter 20 spelade minuter) utan att agera. Varför inte veva med armarna lite, kasta en eller annan vattenflaska....jaaa, eller varför inte ta en time-out (vad jag vet behöver man inte vänta med den tills match är slut) efter 0-2 med ett lag som inte märkt att matchen startat.
Jag och dom dyra skorna hade gärna velat se skott-tavlan för egen zon...sen hade vi kunnat diskutera målvaktsspel och gärna demonstrerat försvarsspel mer praktiskt. Kenta; det är bara att höra av sig om vi kan vara till hjälp...jag och Candice Cooper.
 
 
Veckans Kalkon; går till Jumbotronansvarig som under line-upen inför period 2 visar repris på alla baklängesmål....bra där! Du har just vunnit 3 veckors målvaktsläger i Zibirsk.
 
 
 
 
 
 Fridens!
 

Zebra på is

 
"Frölunda HC - jag hade slickat isen i Frölunda Borg om han kommit in." ...skrev jag i ett tidigare inlägg gällande gymnasieval. Och det skulle i så fall bli i denna tekningscirkel (kanske inte just i Tvåans zon....under match)
 
men jag väljer Sofieros Bryggeri...
 
i skorna värda en skidresa.
 
 
 
Fridens Liljor!
(Näpp, Leoparderna fanns inte i min storlek,... inte just till denna resa;)
 
 
 

Målfest och morgongåva

 

Mardrömsdebut för Frölundas målvakt

Det blev ingen rolig debut för Frölundas nya målvakt Patrick Galbraith.

Dansken släppte in fyra mål i första perioden och fick se de tre följande perioderna från bänken.

– Jag hade bytt målvakt efter 3-1, det är en enorm skillnad mellan målvakterna och det känner spelarna av, säger experten Niklas Wikegård till C More.

 

Valet förvånade nog många.

Patrick Galbraith fick göra sin Frölundadebut hemma på Scandinavium, trots att Julius Hudacek hade spelat bra i de tre inledande matcherna.

Kanske blev pressen för stor – Galbraith fick se fyra mål rassla nätet i ryggen och blev utbytt i periodpausen.

– Vi ställer oss stilla, vi tittar på. De får raka in flera returer, det är inte okej, säger lagkaptenen Joel Lundqvist till C More.

 

Aftonbladet 2012-09-20

 

Matchen slutade 7-6 efter målvaktsbyte och förlängning. Jag som klagat högljutt över måltorkan i Elitserien....särskilt 2 senaste hemma matcherna. Sååå, var jag lycklig över att få denna? Såklart lycklig över segersötma men väry olycklig över att missa detta målkalas.

 

Tvåan hade match mot Grästorp och som den goda mor jag är (fast han stundom glömmer de facto) fanns jag på plats i Borgen för ett annat målkalas.

Seger med 8-2 och jag säger bara -ni som får Tvåan till ert J18 lag gör en god investering för framtiden...tur för Galbraith att han bara är 15....Rick alltså..

 

....som denna måndagmorgon var på is 6.40

 
(o)vanor när dom är som....tidigast.

 

.......och mammor som tröttast.

 

 

 

 

På vår gata i stan

 
 
 

Skötsam kille söker...

 
lägenhet.
Gärna centralt till nästan ingen hyra alls.
Allt annat är också av intresse.
 
Så råkar du ha en hyresrätt till salu  du vill hyra eller låna ut, hör av dig....
 
till NKs Nyckelkund...han jobbar 16-22 idag, Coop Bäckebol. Hälsa från mamma att hon skulle behöva dammsugarpåsar.
 
 
Fridens!

Isande val

 
Tvåan hade en dröm -att ta en plats i Frölundas U16 Elit. Han lever drömmen efter blod (en förlupen puck i ansiktet) svett (tro mig jag tvättar!) och tårar (jag grät en skvätt för att det lönat sig att tvätta) och jag har knappt hunnit sätta ner rumpan på någon fin plats i Frölunda Borg förrens det är dags igen. 
 
Gymnasieval senast 1 december....gaahaaa!
 
"Men det måste ju vara jätteskönt när han vet vad han vill göra, att det finns ett mål"...var det någon som sa.
 
Jo vars, jätteskönt....om det hade varit Februari och jag hade fått sitta på min platta rumpa utan huvudbry några stackars månader, njuta av en kopp kaffe och det där seriespelet som ÄNNU INTE ENS BÖRJAT!
 
Den mest obekymrade är på is 6 dagar i veckan och älskar varenda minut....vilket jag inte gjorde när vi steg upp i ett enda mörker 05.30 denna måndagmorgon, för frivillig!!? träning innan skolan. Men vad gör man inte...
 
när alternativen tycks allt för långt borta och man inte kan ta in en hel femma målvakter i Sveriges bästa lag.
 
Frölunda HC - jag hade slickat isen i Frölunda Borg om han kommit in.
Mmhmm....Borås - kanske pendlingsavstånd, åtminstone för en mor som ror en sorgsen skuta.
Malmö Redhawks - tja, Univars huvudkontor kanske kan ordna jobb för 2....Helsingborg är fint.
HV 71 - har Ulf Dahlén
 
Eller varför inte slå till med Luleå HC med en gång.....vi kanske kunde få jobb hos Lappen!
 
 

Rut eller Ris

 
Överhängande risk att jag INTE vet vad världens bästa målvakt ätit under dagen??
 
Pannkakor till frukost, Korv Stroganoff innan träning....
 
 
Det räcker fint med information om vad han åt i skolan och förbereda nästa middag till 21.30......räcker fint...
 
 
 
 

To die for!

 
 
....och om några nätshoppardagar är jag det...och jäkligt snygg!
 
Förresten har jag nämnt att jag backat på den där skidresan husband förseslog.....inte det? Det har jag....och skorna var något billigare än resan...något...
 
 
Är man Målvaktsmamman så är man...och jag kommer vara jättefin i ishallen....och varm...
 
 

Mika Pyörälä

 
...drog till någon avkrok i världen, typ Ryssland och jag vart en favorit fattigare....och han förhoppningsvis mycket rikare.
 
Så, vad tror ni? Den här killen verkar ju klok som en bok...om inte annat så blir premiären mot Linköping på torsdag spännande.
 
Och för att göra ett långt inlägg kort så håller jag bara med en annan klok Frölundait i  GT..bra där Thore!
 
Fridens...så kanske vi ses på torsdag då..?
 
 
 

Morgonen Gud glömde men inte jag

 
Klockan 7.20 sitter vi i frukostmatsalen, söndag morgon, dyrt hotell....7,20!! Alltså, vanligtvis brukar jag få i mig ett glas vatten den här sorgliga tiden på dygnet...och då pratar vi vardagar. Söndagar sover man, om man är kvinna, och inte husband, och inte har en målvakt som bor i en ishall alldeles för ung och vill ha sällskap. Hade han varit lite lite äldre hade jag byggt om hans rum till en Walking Closet.
 
8.13 satt jag så i en V70 på väg mot Göteborg igen och match mot HV71 med nedsläpp 12.30. Tyvärr (inte ett dugg) var vi tvugna att stanna för tankning och jag passade rask på att klappra in i shopen för en dubbel kaffe och något ätbart. Till husbands förtret vägrade jag Staoilkorv med bröd, beställde en toast och sinkade hela resan med facit 6 minuter för sent till nedsläpp!
 
Hade jag dåligt samvete? Sover Dolly Parton på rygg??
Att han "glömt" den lilla detaljen att Världens bästa målvakt bara skulle öppna båsdörren den här matchen förlåtes enbart vid tapetsering av tvenne sovrum pronto!
 
 
 
Snäll morbror stod för skjutsen när föräldrar var frånvarande (jag satt och sov i bilen efter min varma smörgås)... ...vi är tacksamma!
 
 
 
 

Mycket trevligare....

....Hard Rock Café här på Odinsgatan, El Stockholmo. I morgon skulle nog Kusin Vitamin bjuda på helgrillat lamm...eller gris..??...jag vet inte riktig hur det var. Vi har det fint och Rick har mat.

Mot nya mål

Verkar inlägget konstigt är det för att husband packat frysen full med mat och jag rastat hundar och dammråttor innan vi styrt kosan mot El Stockholmo. Vi drog....och gud vet när vi kommer tillbaka. Prov på mobilbloggande.....i fall ni har vägarna förbi vår gata i stan, ta med en grillad kyckling...kan finnas ett hungrigt barn innanför dörrarna. Fridens Liljor!

Den skrattande koss...mamman

 
Alltså, för all nytillkomna läsare och annat löst folk som inte följt den här bloggen från början en uppdatering.
 
Jag älskar att skriva
Jag hade jättebra betyg i samhällskunskap och svenska när jag dansade ur årskurs 9 i vita (mörda mig) klackeskor. Min klassföreståndare Lena Bergman (jag minns henne pga luggen) bad på sina bara knän att jag skulle läsa Samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet - Skriv Maria!
Och självklart, eftersom jag var värdelös i matte, valde jag 3-årig ekonomisk linje....alltså, vad är det för fel på en?!
 
 
Jag älskar hockey
Det är jag och Indianerna. Det är jag, husband och Indianerna. Det är jag husband, barn och Indianer....och Toronto för att dom har världens snyggaste tröjor och hade Mats Sundin .....och NY Ranger för att  dom har många höga hus och Henrik Lundqvist. Min målvakt viger sitt liv till hockeyn med mantrat "jag kommer aldrig behöva ha ett vanligt jobb!". Jättegulligt när man är 5 år...men vid 15 har charmen försvunnit och mamman blivit täckt av gråa hår. Men vad gör man? Man tvättar underställ och kör omkring med världens största hockeytrunk till ställen Gud verkligen glömde...och inte är det varmt heller! Och istället för att krossa drömmen och betala psykolog för barn och mor börjar man blogga.
 
 
Jag älskar humor och ironi
För guds skull sätt era barn i hockeyskola, följ dessa hockeybarn några år och du har nog med humormatrial till om inte en bok så åtminstone till en Blogg. Med tanke på att jag har haft 2 killar som spelat/spelar hockey skulle jag, om jag följt fröken Lenas förmaning om bokskriveri, varit på Volym 5 i kategorin "Hur man INTE ska bete sig som idrottförälder" Alltså; "Barn idrottar för att det är så roligt och kravlöst ända till dom är typ 25" Bullshit! Vid 5 har många tagit ihjäl glädjen och beställt biljett till Amerika.
 
 
Jag älskar att tycka med glimten i ögat
Så föddes Bloggen. Så många barn, så många ishallar och så många opsykologiska föräldrar har passerat revy i vårt hockeyliv och det kan man bara skratta åt, raljera över...annars hade man skakat galler för misshandel och ärekränkning. Att jag manar mitt kvarvarande hockeybarn med piskan och utebliven mat om jag inte får fila naglarna i Madison Square Garden är alltså BARA PÅ SKOJ!! ...för alla i den här familjen utom Målvakten själv...det där med ÄppelätarArenan....jag får inte åka med...
 
 
Jag älskar min familj
Dom man älskar agar man.....även skriftligt.Tvåan har ärvt min sjuka humor och ironiska inställning till livet, hockeylivet i synnerhet och tycker det är bra att jag inte hamnat i finkan...jag lagar mycket mat. Dock, inget jag skriver här eller bilder jag lägger upp sker utan min familj och vänners tillåtelse. Fast jag hade blivit oerhört förnärmad om någon försökt redigera mig! By the way...Tvåan är inte förvanskad på något sätt - han är född sån!
 
 
Passus: Idrotten har också sammanfört oss med många härliga vänner och bekantskaper och jag hoppas och tror att dom förstått syftet med den här bloggen. You I love och vi kommer att sitta med klackeskor på VIP läktarn "over there".....fri bar hörrni!
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 

Modigt rekord

 
NEW YORK.
Gabriel Landeskog har skrivit historia.Den 19-årige svensken utsågs i går till Colorado Avalanches nya lagkapten – och är nu den yngste i hela NHL-historien att få sätta ett C på skjortbröstet.

 

15...16....17....18...tja, ett rekord som står sig ett tag skulle jag tro. Tvåan kommer nämligen tacka nej till rollen som lagkapten.....

 

"för jag har ingen lust att stå i TV och förklara varför vi förlorat...och på engelska!"

 

Jodå.......så var det med det valet av skola*.

 

 

Fridens Liljor!

 

*ISGR - International school of the Gothenburg region...men han trivs som fisken i ...isen.

 

Skilda världar

 
Någon lever drömmen.....
 
 
 
....och någon annan har blivit jätteduktig på att laga mat......jag drömde aldrig om att bli kock.
 
 
 
RSS 2.0