Dö inte häpnadsdöden men vi har fått vinter!

 
.....och skidan slinter....inte, men det hade varit trevligt -om inte annat med lite After Ski...vha!?
 
Hittade ett ubergammalt inlägg från 2010 (nedan) apropå vinteraktiviteter och ska genast ringa upp Världens bästa Målvakt och remajnda honom om att fortsätta med det där burvaktandet...han trivs bättre där och mamman kan glida in i tidig pension på VIPhyllan "over there"
 
 
I morse ringde klockan 4.45 och 30 minuter senare var pannkakor rullade, smörgåsar byggda, choklad kokad, bullar bakade (av Pågens) och skidkläderna uppfyllda....av Tvåan. Alla årskurs 6 var preparerade för heldag i skidmeckat Sunne. Rick hade sett fram emot sin skidpremiär som vore det en vecka i franska alperna, han hade ju sett på OS hur man skulle göra, enligt egen utsago "peace of cake", jag tänkte kladdkaka.
Ettan lärde sig åka skidor i Zell när han var 6 år...ett lär-åk sen såg vi inte mycket mer av honom den veckan......förutom när jag bad honom undehålla bror i pulkabacken. Lillebror ville inte ens åka pulka, han protesterade vilt bara den var parkerad på platta marken. " Åk ner med Rick för den lilla backen" sa Målvaktsmamman, då bara Hockeymamma, sörplandes på Gulaschsoppa och Jägerté. Adde tvingar ner stackars Tvåan i den förhatliga pulkan.....och puttar iväg honom utför backen!...ensam!? Den scen som följer; skrikande Tvåa på sin mardrömsfärd....pulka i slalombacke, vilt fäktande Hockeymamma pjäxdansande efter i samma slalombacke, Ettan fullkomligt oförstående till sin medverkan i pulkan och husband sjungandes Tyrolerhatt i ren förnekelse till det han just bevittnar. Här slutar Tvåans ännu ej påbörjade alpina karriär.

"Mamma varför har ALDRIG jag fått lära mig åka skidor?"

Tja, likväl som jag tar skulden för att pucken går i eget mål så varför inte detsamma för utebliven vilja av ovanstående konststycke.

I går stod Tvåan på skidor för första gången, helt utom vår kontroll. Han hade dött av skam om vi anmält oss som medföräldrar till världsmetropolen i Åmål....och det gick som i OS. Har man sett så har man...och då kan man!
Äntligen kan vi damma av gamla pjäxan och såga av tvåmetersskidan (jaaa, det var länge sen jag åkte) för vidare vidder än Åmål, Målvaktsmamman vill till Val Disére.

 
 
Trés Bien!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0