Vi nästan gifte oss igen....och blir kvar

Det finns nån där uppe ändå...som förmodligen tänkte att "Nähäpp...nu är det dags för Byns enda Blondin att röra på dököttet...nog med badande!" Vips hade vi minus 10 grader mot igår, ca 23.....halleluja! La Familia är ju faktiskt av sorten...det KAN bli för mycket varmt och för mycket bad. Redan i tisdags hade jag korkat upp andra tuben solfaktor 10, så denna plötsliga ändring av väder kändes välbehövlig, snörade på oss skorna och försvann...

...upp till Smittenhöhe med kabinbanan, 2100m över havet...inte Zeller See & mitt älskade Zell nedan..


Betagna av utsikten som vanligt och med en bubblande känsla av att vilja springa utan trosor i Tyrolen, bokstavligen...på grund av hettan, bestämde vi oss för att vandra ner till mitt-stationen och ta City-kabinen ner, hem....med trosor och allt annat i behåll;)


Här uppifrån började vi som 3 getter ta oss nerför. Hade inte jag och husband redan varit gifta sen hundra år tillbaka, hade vi gift oss i det lilla kapellet här uppe till vänster...helt ljuvligt...man blir betagen. 


Man har anlagt 2 stora dammar efter vår vandringsled som inte varit här tidigare. Jag har fortfarande inte fått klarhet i varför, men återkommer av ren nyfikenhet. De var jättestora och det som ser ut som skräp ner till vänster i vattnet är svenskar som gett vika för värmen och dykt i.


Tvåan med stormsteg ner till nedan restaurang och café, behövs endast Pepsi som muta...fantastiskt.


Finally! Pepsi till barnet, vatten till pappan och en öl till mamman (man har väl semester?) innan CityXpress ner..


Jag och Tvåan på väg ner efter väl utfört dagsverke...33 grader och bad i morgon igen.


Väl på väg ner kommer Målvaktsmamman på att vi faktiskt parkerat bilen några kilometer UPP för berget (vi skulle bara upp och fika sen ner med samma kabin), vid första kabinbanan...phu!, de 23 graderna har stigit till 28 och det fick bli buss 71 upp för att hämta. Vi har i alla fall tur med vädret!

I morgon är det utcheckning från "vår" fina lägenhet och egentlig resplan (enligt vanligt Österrikiskt väder) var att åka upp mot Tyskland och Moseldalen i 2 dagar för lite vinprovning och vackra vyer. Hettan med runt 30 grader håller dock i sig och vi blir kvar här för bad till på måndag kväll, kör natten upp till Kielfärjan som kan bordas på tisdag eftermiddag. Vår goda vän Lasse som förbarmade sig med hotellrum när vi kom har (ödet vill oss väl;) åkt till Sverige för familjebesök och bett oss känna oss som hemma i hans lägenhet nere i byn de dagar vi beöver...hur bra är inte det? Då hinner vi dessutom vara med på ZELLER SEEFEST som går av stapeln i morgon. GOTT ÄR LIVET OCH VÄNNER!

Som en lite avslutning innan dusch och prommis till favorithaket Crazy Daisy..
Zell VS Eriksberg:

Här har i också kvarterskrogen "Villan"...fast hit går vi ...jämt;)


...med MYCKET skum på ölen..


 ...och en "älvsnabben" med resturang och fullständiga rättigheter..


Tja....livet är gott!

Fridens Liljor!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0