Andra Långgatan äger!

Den här helgen

 
....är det Andra Långdagen, det är West Pridefestivalen, Hammarkullekarnevalen och The Fest Of The GoalieMum - Summerburst (vilken jag, som den ubergoda Mor jag faktiskt är, avstår då jag har en djupt deprimerad son som är far away från 18 och således inte kommer in). Nästa år ska vi fan gå om jag så måste vika ihop honom i handväskan och ljuga in honom....basta! 
 
Nääemen, ser ni mig på någon festivalgata i stan kan ni väl hojta till vetja! 
 
 
Göteborg äger.....igen! 
 
 

Hur stort!!!

 
NEW YORK. Han stod inför karriärens största och svåraste uppgift.
Då höll Henrik Lundqvist nollan.
Därför är New York Rangers i sin första Stanley Cup-final på 20 år.
 
– Jag har aldrig varit mer fast besluten att vinna en hockeymatch och är oerhört stolt över att vi klarade det här, säger ”Kung Henrik” till Sportbladet efter 1-0-segern.

 
Ja, efter 20 år är New York Rangers alltså tillbaka i Stanley Cup-finalen.
För Broadway Blueshirts vann en riktig nagelbitare mot Montreal Canadiens hemma på Madison Square Garden i natt.
Med 1-0.
Dominic Moore gjorde det enda målet i slutet av andra perioden – och sedan var det upp till Henrik Lundqvist att stå emot.
Det gjorde han.
 
– Jag har aldrig varit mer fast besluten att vinna en hockeymatch än den här. Det har varit jobbiga 48 timmar sedan det som hände i Montreal i förra matchen, men desto lyckligare är jag över att det gick så här till slut, säger den svenske målvaktsstjärnan när vi träffar honom i ett kaotiskt Madison Square Garden efter den historiska triumfen.
 
 
Hett tips från Hisingens målvaktscoachmamma -bucklan hamnar i ett Stort j-la Äpple! Satsa lönen.
 
 
 

Så hörde Gud bön

 
och fixade ett FÖRSTAHANDSKONTRAKT I STAN!!!!!! till vår förstfödde så han slipper bo på sin barndoms soffa igen. Som att vinna miljoner.....för vem är jag dock lite osäker på. Totalrenovering pågår och dessutom av någon annan (alltså så mycket gott jag måste gjort fast ingen vet om det).
 
 
Och jag hoppas verkligen att han är lika lyhörd i morgon, The sweet Lord, när vi ska till en möbelaffär med Soffa på Taket -jag, husband och Ettan för att köpa möbler muchos. Denna trio att samsas i den här typen av frågor och affärer.......well......Amen!
 
 

Februari och familjeråd på en andrahandsgata i stan:
 
Den här goda modern: Jamen herregud, hittar du inget får du ju flytta hem igen, vad är problemet?
Ettan: Aldrig i livet!
Hans bror: Aldrig att han delar rum med mig i alla fall!
Den här goda modern: Men va fan, du får ju i alla fall tak över huvudet, det är det inte alla som har!?
Ettan: Nääe...och nu har väl inte alla mat på bordet igen!
Husband: Flyttar du hem ett tag kan du ju spara hur mycket pengar som helst!
Ettan: Hellre tar jag livet av mig!
Hans bror: Jag också!
 
 
Varmt varmt välkomna till Familjerådgivning AB!
 
 
 

Känn ingen Sorg

 
//:för mig Gööötebooorg åå Singoalla troor aaatt -Om himlen finns e jag förloooraaad -Känn ingen Sorg för mig Göteeeborg://
 

....för oss är det inte nåt synd om alls! Å himlen kan ju vara hur överskattad som helst....vem vet liksom. So lets get this party started!
 
 
 
 
 

Solig Selfie

 
....på MorsDag!
 
 
 
Husband tog uberdyracykeln till Varberg!? tur och retur medan killarna firade sin fantastiska mamma (alltså..så många andra mammor har dom ju inte att jämföra med tack och lov) med blommor och presenter. Jag stod för middagen och om jag gör det är det ALLTID 100% uppslutning -vem vill INTE gå på restaurang liksom?
 
Det kostar att ligga på topp men är så värt det!
 
 
 

Lördag


förmiddag och här sitter jag och laddar inför matchen mot Ryssland. Alltså, jag tror inte den kommer vara lika fröjdefull som mitt nuvarande balkonghäng för Sveriges del, men större under har ju hänt -typ som att Jesus gick på vatten...eller....vad tror ni?! 


Nåväl, gamla veckan, nytt jobb, visst verkar det jättetrevligt!? 

Och så HÄR trevligt avslutade vi veckan, eller jag då mina 2 första arbetsdagar, på Air Liquide där jag hunnit med gratislunch, fredagsfika och 30 minuter massage, väry effektivt. 

Om jag trivs?...sover Dolly P på rygg? Hahahaha..hahaaaahohoho...God how funny! 


Tillbaka

 
på brottsplatsen!

för på den här kajen har man rumlat runt vill jag lova...tagit det här med bryggdans till en annan nivå so to say..

och förutom just dansen är det det här jag saknar allra mest -Älvsnabben. Förmodligen så nära båtliv jag någonsin kommer, såvida vi inte fortsätter våldgästa båtburna vänner i tid och otid.


Här bodde vi, fint va!?...särskilt 30gradersdagar som idag. Dock har Frölunda ubermånga fler hemmamatcher än Göteborg har 30 grader varmt -så granne med Scandinavium passar tanten bättre!

Sverige ligger under mot Vitryssland efter 2 spelade perioder, Finland har precis slagit ut Canada och USA har även dom fått respass -vad händer? Favorittippar Ryssland!....bara ett litet tips från coachen, dom verkar brutala så här långt. Men KHLspel för Tvåan, niet....jag har verkligen INGEN lust alls att flytta österut.
 
 

Tabeldance

 
GODMORGON sommarvärlden!...
 
och GODMORGON! nya bordet med plats för....alltså huuur mycket som helst av mat, dryck och extra rumpor om nöden kräver....

portabelt om man vill //: Dansa - Pausa, Dansa - Pausa....://

Godkänt med Guldstjärna från Målvakten som borde börja äga en kappsäck med Guldpengar
 
 
Bubbel på kylning och nog med balkonbilder...........för idag.
 
 
 
 

Loungen har öppnat...ä n t l i g e n!

 
Efter ååår, sju sorger, åtta bedrövelser, husbands val av soffa och mina kulörta lyktor...någonstans vid regnbågen kan kompromisser bli så bra!

Så jag går ut här...

och lägger ner min kamouflerade lekamen där.
 
Well, sommaren på Vår Gata i Stan verkar ta för sig ordentligt -uppstått har Jesus!
 

Nääej men sämre kan man ha det om vill smygfira! och här lämnar jag en kliffhäänger likt andra världsförfattare. Måste hitta ett fint bord tills Pol Roger från Frankrikes Champagnedistrikt gör entré, man vill ju liksom leva upp till sitt rykte som Målvaktsmamma....maj gaad om det inte är dags att han börjar bidra till hushållet som Henke Lundqvist andra vuxna barn.
 
 
 

Det är dans


på BrännöööBrryggaaa!...taaadadii daa taa daaa di la laaaa! 


Well, på väg ut så får vi väl se...Mythbusters! 


Göteborgs Varvet


....och löparskorna är på! 

Vi laddar upp...jag och husband, på Rose&Crown. Första löparna springer nog förbi om 5 minuter -sen äter vi..


NewYork times?

 
PITTSBURGH. Kung Henrik gjorde det igen...

Han knäckte Pittsburgh Penguins med sitt femte raka magnifika Game 7-framträdande i natt och får nu spela konferensfinal med sitt New York Rangers.

– Det här är den skönaste segern av alla. Det känns så jävla underbart, säger den svenske målvaktsstjärnan till Sportbladet efter 2-1-segern.
 
Bäst när det gäller.
Det finns få som lever upp till det epitetet på samma sätt som Henrik Lundqvist.
Han har spelat sex direkt avgörande Game 7-thrillers i Stanley Cup-slutspelet sedan 2009, vunnit fem raka och sammanlagt släppt in fyra mål under de gastkramande matcherna.

I Consol Energy Center i natt, i den slutgiltiga duellen mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers, var han återigen enastående, tog 35 av de skott desperata stjärnor som Sidney Crosby och Evgeni Malkin vräkte emot honom – och fick omvärlden att häpna.

– Han var sannerligen kung ikväll, säger forwardsstjärnan Martin St. Louis.
– Vi har Henrik Lundqvist...vad mer behöver sägas, flinar backen Marc Staal.
 
Lundqvist i Broadway-hatten sätter dit ännu en pusselbit som visar att de närmar sig Stanley Cup-trofén
 
 
....bara så vi inte tappar fokus här inne. Så vi firade med Tacos såhär på en onsdagkväll -God are we wild & crazy!
 
 
 
Montreal slog ut Boston i natt och blir alltså nästa lag vi måste köra över, ut och rejält.....bra så!
 
 

Kalasdag

 
...är det idag, var det i lördags och uppenbarligen i Zell am See också för 10 år sedan (nedan). Ettan fyllar 22 år idag och sitter vansinnigt intresserad till vänster om sin bror (och dom kommer hata mig för bilden ho hohoho ho ho). Längtar så vansinnigt mycket ner och bildarkivet från förritiden är något knapert...this Is It!
 
Vi firade i lördags med ett sjukt överdrivet matintag hos restaurang Jalla Jalla på Tredje Långgatan, absolut världsklass!..gå dit vetja. Födelsedagsbarnet till höger här dåja...grattis Adde!....
 
och grattis Joel Lundqvist som också förärats sin dag den 12 maj!

Joel tackar försäkringsbolaget Agria för födelsedagsSMSet (som jag nog betalt tusen gånger om i premie) och så fick han lite glada tillrop och extra kärlek av en glömsk matte.


Åren går -men mammor består!
 
 
 

Fredagsmys?!

 
Alltså, jag tycker att jag med åren blivit något mer lättväckt, men att en bomb kan slå ner i rummet bredvid helt bortom min ibland fullkomligt hysteriska vetskap...jag förstår ingenting. Någon kanske har försökt gasa ihjäl mig!?

Så fredagens första krig avhjälptes snabbt eftersom bombmannenhimself inte fanns ens i fjärran, vinet redan var upphällt och balkongen heligt befriad från störningsmoment...
 
ehh, well....as we speak..

det är ju det här med utomhus och min fobi för ohyra.


Ja jag vet inte.......men det är ju helg, jag har hunnit springa och klappa en Bullterrier som heter Berit. Livet är gott som nått egentligen.
 
 
By the highway...ni måste gå in och läsa Ms Bree -på vift i Toronto (finns bland mina favoritlänkar) jag har skrattat sååå mycket!!, och glöm för guds skull inte kommentatorsfältet.
 
 
Happy friday!
 
 
 

Måltider

 
Jamen då körde vi i gång försäsongsträningen enligt konstens alla regler. Rick för att ta upp Hisingen till SHL...eller åtminstone vara mycket mer vältränad än kaptenen för A-laget, ni vet han nummer 66....
 
och Målvaktsmamman för att inte skämma ut husband i alperna. Motionstips för finaste löparrundan/promenaden är 18kilometaren (följ den svartvita märkningen) i Skatås...eller ja, vilken märkning som, S K A T Å S äger Fett! ....vilket man förhoppningsvis blir av med.
 
Så här har jag alltså bestigit Brudarmossen i Göteborgs fjällvärld! Och med tanke på att jag sprang RAKT upp till toppen kan ni ju föreställa er höjdmeter och lutning i vår enda slalom?backe. Positivt är väl då att jag inte drabbas av höjdskräck och svindel...bra som något!
 
 
Längtar ihjäl mig efter RIKTIGA berg, längtar ihjäl mig efter Zell am See, längtar ihjäl mig tills vi bor där!
 
 

Väderbiten nysatsning

 
Barmark och information

Hej.

Nu när planeringen för nästa säsong är klar, kallar vi till ett spelarsmöte / första försäsongs passet den 6/5 kl. 18-20 i Tuve Ishall.
Kom omklädda för fys efter väder

Vi kommer att gå igenom lite om försäsong samt uppstarten i Augusti.
Vi kommer även att förmedla en del förändringar såsom tränare, träningar etc.

Väl mött.

Peter och Andreas
 
Hisingen Hockey
 
 
"Kom omklädda för fys efter väder" och OJ som det för första gången härifråntillevigheten regnar som för översvämning. Men, men -det som inte dödar härdar! (gammalt målvaktsmammeordspråk) och jag skulle vilja påstå att Världens bästa Målvakt är en ypperlig simmare...bra så!
 
 

Hundliv(at)

 

....och då kan man ju fundera över mitt val att ha TVÅ samt en och annan på lån emellanåt!
 
 
 
 

Nattliga äventyr på övertid

 
New York Rangers skulle vara trötta och slitna i öppningsmatchen mot Pittsburgh Penguins i Consol Energy Center, var det sagt. Det hade ju inte gått mer än två dygn sedan de avslutade serien mot Philadelphia Flyers med matcher två dagar i rad.
Men gästerna från storstan klev ut och bara fortsatte spela som i segermatchen hemma på Madison Square Garden och gick upp i 2-0-ledning i första perioden – bland annat sedan en stenhårt arbetande Carl Hagelin slitit fram pucken till en fristående Brad Richards.
”Vi var smarta”

 
I andra perioden fick Pittsburgh dock spela precis som de önskade, tog över helt och både reducerade och kvitterade – och hade gjort ytterligare några mål om inte Henrik Lundqvist varit rena fantomen i Rangers-kassen.
– En grymt skön vinst och en väldigt bra start på serien, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 3-2-triumfen.
 
Aftonbladet 2014-05-03
 

......bara så ni fortfarande är lite uppdaterade i den VERKLIGA världen -Godmorgon hockeylovers!
 
 
 

Maj

 
blev det.....och SOM det blev! Valbog är firat i vanlig ordning och våren ordentligt insjungen...
 
allt medan Joel Lundqvist håller koll på eventuella motståndare. Jag menar, vad gör vi om en Djurgårdare dyker upp nedanför balkongen!!?


 

Nu var det ju inte så här jag tänkt mig en hårt jobbande Center!!....herregud, man kan ju tro det var han som var på lokal under aftonen och inte jag!?


Det är allt bra tur att sommarfysen drar i gång nästa vecka, det här väcker en viss oro. Jag menar...vi har vår plats i division 1 att förvalta kommande säsong, och gärna väl med en Målvaktsmammas mått mätt -Hisingen äger!
 
 
 
RSS 2.0