Forever young!

 
 
 
 
Så!, nu målar vi fransen, hoppar i trosorna och firar Valborg.
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 
 

Horror movie

 
Så här bra TV finns det att hänga till på en fredag....och så undrar dom varför man längtar efter ett glas vin!?
 
För att göra livet lite lite roligare.
 
 
 
 
 

Idolkort

 
Och med anledning av en Storebrors utflyttning får en Lillebror nymålat (ienfärgmammanbestämmer) rum......om inte.....
 
 
 
LedarLena - Anonyma Hockey Mammor:
 
Halloj tjejer! Innan vi ses nästa gång får man skaffa en matchtröja från sin grabbs lag, jag har precis beställt en Tingsryd.
Fotografering i dessa tröjor med skateboards i actionparken....ni fattar va!!.
En samlingsbild tas som killarna kan ha hos sig.
 
 
Målvaktsmamman:
 
Vi ska fixa Rickards rum....tänkte mig en Fototapet?
 
 
 
 
Mooooaaahahahahhahhahahahaha!! Med mycket kärlek kan han, Lillebror, omförhandla till färg från Beckers; Hilding 1916........a LOT of love!
 
 
 
 
 

Joel Lundqvist....

 
kommer att sakna sin människa.
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndag går flyttlasset, hoppas han är packad och klar då, Ettan......annars blir jag det -packad, vore trist på en söndag.
 
 
 
 

Jag har tappat det!!

 
 
Prognos för GÖTALAND

 

Onsdag - Torsdag
 

Regn som drar bort sent ikväll. Vind omkring väst som tidvis är frisk vid kusten och byig vind i Vänerområdet. Inatt uppklarande och ca 5 grader. Imorgon växlande molnighet omkring 10 grader och sent till kvällen regn i söder. Sydvästlig vind.

 

Prognos för GÖTALAND

 

Fredag

 

Västlig vind. Ett regnväder passerar på natten och följs på dagen av växlande molnighet och någon regnskur. 710 grader. Till natten klart och lokalt nollgradigt.

 

 

 

Japp....jag tar husband med cykel och drar till Italien, jag orkar f-n inte mer! 

 

SKITVÄDER!

 

 

Nätverket A-nonyma H-ockey M-ammor

 
Halloj tjejer, i morgon bär det av till Tingsryd, skall ner för lite fystester. Men jag är inte orolig, jag är i toppform så det ska gå bra. Kram på er!
 
//LedarLena
 
 
Heeej LedarLena! Jag är övertygd om att vår uppladdning varit tillräcklig. Jag kör igång på måndag, drack riktigt mycket vin (på min födelsedag) som uppladdning. Go girl!
 
//Målvaktsmamman
 
 
 
Första dagen avklarad med fystester. Jag låg först med allt ändå tog jag inte i riktigt:) I morgon ska jag maxa allt tänkte jag:)
 
//LL
 
 
 
Braaaa där!! Man ska smyga in och sen slår man till.....överraskar!
 
//Mm
 
 
 
Jag behöver ju tack och lov inte bege mig så långt som till Tingsryd (en ishall vid en sjö i en skog långt bort....såg det ut som på bild) för fys. Lerum är tillräckligt långt bort för en mor med separationsångest (20 minuter med pendeln till en annan kommun!)
 
Hell well, i dag kör även vi igång med sommarfysen och det är en himla tur att jag köpt nya träningskläder så Tvåan slipper skämmas för mig. Ja jaaa,, jag har lovat på heder och samvete att hålla mig på, för honom behagligt avstånd  -jag ska alltså vara osynlig. Men jag menar...tänk OM!! jag skulle råka springa rakt in i deras träningsgrupp, då är det ju tur att jag inte har Balettkläderna på mig.  
 
 
Heja Lerum!
 
 
 

Den andra

 
........andningen, kan det vara DEN? Eller hur kan man annars förklara att jag var ute efter vårens första par klackeskor och kommer hem med dom här!!
 
 
 
Väry Scary!
 
 
 

Vägval

 
Husband skickar bild från Delsjön runt....
 
medans jag ligger i morgonsoffan med en kopp kaffe och rostat bröd (kostcirkelfrukost numero uno).....olika leder Herrens vägar.....mina blir shoppingstråken i vårsol.
 
 
Lovley Lördag!
 
 
 
 

Dagens

 
....i-landsproblem -jag har fått en ny Iphone....DISASTER! Men det reder sig med tiden och det kommer garanterat råda brist på både jordgubbar och färskpotatis till midsommar.
 
Bara så att ni vet....konstiga tjuvringningar på nätterna och stötande SMS - Just me!
 
 
 
Jag återkommer.......har en telefon?! att brotta ner.
 
 
 
 
 

18 april

 
Vad sött....jag undrar just vilken av jyckarna som blivit förevigad, Henke eller Joel?
 
 
 
 
 
 
Naaahw....jag visste det!! ....att jag inte kommer sitta ensam på ålderdomshemmet. För det kan ju inte vara så att dom valde kortet för att dom vet om min passion för bubbel.....vaa!!?
 
 
 
Ha det bra på min Födelsedà !
 
 
 
 

(W)He made It!

 
Gymnasium GTI
 
GTI grundades 1927 och är en Göteborgs äldsta skolor. Skolan startades som en utbildning inom motorteknik. Under årens lopp har GTI bedrivit utbildningar inom motor, elektroteknik, kemiteknik, byggnadsteknik och data/IT.
GTI har nu fem program; datatekniska programmet, samhällsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet och ekonomiprogrammet. Och 415 härliga gymnasieelever!
 
 
DATATEKNIK FÖR ALLA
 
Datatekniska programmet är programmet för dig som är dataintresserad. Vi ger dig goda kunskaper i t.ex. nätverksteknik, programmering och webbutveckling.


Vissa datakurser är obligatoriska, medan andra är valbara.

Alla elever på datatekniska programmet läser kurserna:

 

• Dator- och kommunikationsteknik

• Datorteknik

• Nätverksteknik

...........................................................................................................................................

 

De senaste åren har vi satsat speciellt på spelutveckling. Vill du bl.a. lära dig hur dataspel konstrueras, kan du välja till två kurser:

 

• Digitalt skapande 1

• Digitalt skapande 2

 

............................................................................................................................................


För att göra dina val av kurser lättare har vi samlat vissa kurser i tre spår. Varje spår är förslag som leder till olika yrken. De tre spåren är endast förslag på studievägar, du kan lika gärna själv plocka ihop din egen kombination av valbara kurser.

 

1. SPEL- OCH WEBBUTVEKLINGSSPÅRET

Är du intresserad av att utveckla dataspel, är GTIs kurser i digitalt skapande givna. Här har du chansen att läsa roliga och spännande kurser inom ett område där det sannolikt kommer att finnas möjlighet till bra arbete i framtiden.

 

 

 

....och så finns det 2 spår till men det skiter vi tydligen i. Nääe, men ni förstår ju!....varje 15 årig datalovers våta dröm och Tvåans 1:a val till gymnasiet.....sååå...

 

 

Hej, Maria!

 

Då hälsar jag Rickard välkommen till GTI!

 

Ha en bra dag!

 

Med vänlig hälsning

Katja Dusán

Skolassistent

GTI

Box 3040, 400 10 Göteborg

Besöksadress: Karl Gustavsgatan 5

Tel: 031-17 49 40

 


.....jag ska krama om honom, halsa en flaska Moet och dansa ut i en Ballotté -ett livligt hoppsteg med gungande prägel, där det främre och bakre benet växelvis kastas ut framåt eller bakåt.?!!...för att jag är så jävla lycklig att vi han klarade det, skolan och gymnasievalet alltså....Ballottén tänkte jag prova på för första gången -efter champagnen.

 

Fridens!

 

 

 

Jag tänkte...

 
....njuta första riktigt värmande vårsolen på balkongen!...
 
 
och trevligare fikasällskap hade ju varit att föredra. Visst visst, väry viktigaste skyddet....men varför ligga och lufta på kaffebordet och INTE lukta sommarblomma -maj gaad, vad är det för fel?! Jag skippade kakan och gick milen.....fler bantningstips finns att få på min gata i stan.
 
 
Fridens!
 
 
 

Golvade hockeymammor

 
Såå....här ligger vi, jag och Ledar-Lena på det jätterena golvet i Vasastan....och ni ser vad vi har klätt upp oss!!
 
 
Och förutom att analyserat året som gått och försökt pussla i hop åren som kommer i 5 olika tröjor, undrar vi bara...-Hur många hockeymammor ryms det i Fias skafferi?
 
 
Fler än 4a!! Vi kan bara konstatera att hon är en riktig matrialspelare.
 
 
Fridens!
 
 

Nyss 10

 
 
 
 
......och nu är hans "bästa kompis" en tjej! Hoppas hon gillar hockeymammor.
 
 
 

Goalie-mom are wanted

 
Philadelphias målvakt Ilya Bryzgalov släppte in fyra mål på en period när laget förlorade med 1-4 mot Winnipeg Jets. När 32-åringen sedan byttes ut bjöd han på en mindre tupplur i båset.

– Jag skulle inte vara glad som spelare om målvakten drar en gäspning, säger Peter Forsberg i TV10.

 
 

Philadelphia placerar sig just nu utanför slutspelet.

 

Ett stort fiasko för den upphaussade NHL-klubben och som delvis beror på Ilya Bryzgalovs svaga spel under säsongen.

 

Stjärnmålvakten, som tidigare tecknade ett nioårskontrakt värt 51 miljoner dollar, har knappast motsvarat de högt ställda förväntningarna.

 

 

 

Tro mig när jag säger -att för 51 miljoner dollar hade jag LÄTT bäddat ner Tvåan vid 22.00/ 7 dar i veckan/ 365 dagar om året.......revolver or not!

 
 
................................................51 miljoner dollar............
 
 
 

Tanttroseupproret

 
Om ni bara visste vad det fejas på en gata i Vasastan just nu....uj uj uj.  
 
Det är konstigt det där som kommer med åren. Jag menar, vad hände med "ös in allt löst i garderoben -stäng fort -öppna INTE!, sopa kilo smulor under mattan, bjud många glas vin med ljusets hastighet -ingen bryr sig om renhet ever! och sen städar man innan mamma kommer på besök nästa gång"...?  Jag veeeet, vi var unga och sorglösa..
 
Ännu konstigare är att förfesten flyttat in i badrummet och dessutom innan!? gästerna kommer. Jodå....här smakar vi av vinet framför spegeln samtidigt som fransen åker på -vi pratar inte minutvalsen här längre. Å andra sidan...utan det där glaset förfest kanske man inte hade sett nåt ut över huvudtaget. Förstår ni hur tidigt man är tvungen att börja städa för att hinna med här...vad håller vi på med?
 
Been there-done that! Men mamma har flyttat väldigt långt norrut och förväntas inte dyka upp mer än 2ggr per år och med god, informativ förberedelse. Barnen har blivit såpass stora att dom inte kryper omkring och äter dammråttor längre och jag har börjat ta mig ett glas vin redan i duschen, vilket sker INNAN någon som helst tanke på städande eller maskerande förberedelser dyker upp.
 
Såå, jag vet att jag bara målat fransen (har redan hunnit dricka mig snygg i duschen) och för guds skull -öppna INTE våra garderober utan ta dig ett extra glas bubbel istället "bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete"!
 
 
 
 
Jodå....i morgon ÅLAR det in en hel hockeyfemma i skinande lägenhet. Här ska ta mig tusan njutas nyskurade golv!
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 
 

Hjärtat på rätta stället

 
Det var inte enkelt att hitta närbilder på Tvåans nya tröja, men här har ni en liten fingervisning om hur vi han kommer se ut framöver, fint. På tröjan Lerum och dess vapensköld eller va sjutton det nu föreställer. Hemmaställ är röda och bortaställ är blå....jag kör på blått tror jag, klär inte så bra i rött nämligen.
 
Nääe men,...det känns väl bra det här.....
 
DSCF3222
 
.....jag menar...det kunde varit värre!!
 
 
Alltså...V E M satt på sin kammare och designade denna logga för en ISHOCKEYtröja?....stryp mig långsamt! Inget ont om Grästorp som förening, men här går gränsen till och med för mig -försök att spela agressivt med hjärtat på magen....jag hade bänkat Tvåan.
 
 
 
 

Den skrattande koss......mamman.

 
 Alltså, för all nytillkomna läsare och annat löst folk som inte följt den här bloggen från början en uppdatering.
 
Jag älskar att skriva
Jag hade jättebra betyg i samhällskunskap och svenska när jag dansade ur årskurs 9 i vita (mörda mig) klackeskor. Min klassföreståndare Lena Bergman (jag minns henne pga luggen) bad på sina bara knän att jag skulle läsa Samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet - Skriv Maria!
Och självklart, eftersom jag var värdelös i matte, valde jag 3-årig ekonomisk linje....alltså, vad är det för fel på en?!
 
 
Jag älskar hockey
Det är jag och Indianerna. Det är jag, husband och Indianerna. Det är jag husband, barn och Indianer....och Toronto för att dom har världens snyggaste tröjor och hade Mats Sundin .....och NY Ranger för att  dom har många höga hus och Henrik Lundqvist. Min målvakt viger sitt liv till hockeyn med mantrat "jag kommer aldrig behöva ha ett vanligt jobb!". Jättegulligt när man är 5 år...men vid 15 har charmen försvunnit och mamman blivit täckt av gråa hår. Men vad gör man? Man tvättar underställ och kör omkring med världens största hockeytrunk till ställen Gud verkligen glömde...och inte är det varmt heller! Och istället för att krossa drömmen och betala psykolog för barn och mor börjar man blogga.
 
 
Jag älskar humor och ironi
För guds skull sätt era barn i hockeyskola, följ dessa hockeybarn några år och du har nog med humormatrial till om inte en bok så åtminstone till en Blogg. Med tanke på att jag har haft 2 killar som spelat/spelar hockey skulle jag, om jag följt fröken Lenas förmaning om bokskriveri, varit på Volym 5 i kategorin "Hur man INTE ska bete sig som idrottförälder" Alltså; "Barn idrottar för att det är så roligt och kravlöst ända till dom är typ 25" Bullshit! Vid 5 har många tagit ihjäl glädjen och beställt biljett till Amerika.
 
 
Jag älskar att tycka med glimten i ögat
Så föddes Bloggen. Så många barn, så många ishallar och så många opsykologiska föräldrar har passerat revy i vårt hockeyliv och det kan man bara skratta åt, raljera över...annars hade man skakat galler för misshandel och ärekränkning. Att jag manar mitt kvarvarande hockeybarn med piskan och utebliven mat om jag inte får fila naglarna i Madison Square Garden är alltså BARA PÅ SKOJ!! ...för alla i den här familjen utom Målvakten själv...det där med ÄppelätarArenan....jag får inte åka med...
 
 
Jag älskar min familj
Dom man älskar agar man.....även skriftligt.Tvåan har ärvt min sjuka humor och ironiska inställning till livet, hockeylivet i synnerhet och tycker det är bra att jag inte hamnat i finkan...jag lagar mycket mat. Dock, inget jag skriver här eller bilder jag lägger upp sker utan min familj och vänners tillåtelse. Fast jag hade blivit oerhört förnärmad om någon försökt redigera mig! By the way...Tvåan är inte förvanskad på något sätt - han är född sån!
 
 
Passus: Idrotten har också sammanfört oss med många härliga vänner och bekantskaper och jag hoppas och tror att dom förstått syftet med den här bloggen. You I love och vi kommer att sitta med klackeskor på VIP läktarn "over there".....fri bar hörrni!
 

Så startade allt men man kan väl rent generellt påstå att hela livet är humor, beror bara på vilket öga man väljer att kika genom, hockeyn får stå tillbaka periodvis för vardagsreflektioner. Killarna blir äldre, jag blir.....inte yngre, men dock lite vigare tack vare Tantbaletten. Bloggen lever vidare och ändrar form lite grann med tiden  -precis som jag. Ovan presentation lägger jag in emellanåt så ni nya läsare i alla fall TROR att jag är en god mor.....sometimes -over the rainbow.
 
 
Fridens Liljor!
 

Man undrar ju....

 
vad som rör sig i huvudet på Henke Lundqvist emellanåt?
 
 
 
 

Godmorgon!

 
....och här står jag och fixar frukost som det anstår en Prima Ballerina......
 
 
...eller varför det nu var att vi fick hemläxa!?  Alltså....torsdagens balettlektion gick i bensträckartecken. Fram-åt sidan-bak....fram-åt sidan- bak....jättejobbigt!! Sen ska man ju gärna lyfta benet från golvet också....joo! .....och därför står jag nu här i arla morgonstund med benet fjäderlätt uppsträckt på stången väldigt tung vilande på diskbänken. Frågan är om jag kommer loss?
 
 
Citat danslärarinna Mika;
 
"Ni ska veta att det är mycket jobbigare att lyfta benet och hålla positionen upp till 90 graders vinkel (fig; till vänster). När ni kommer över där...och vidare upp (fig; till höger), blir det väldigt mycket lättare. Benet strävar uppåt...nästan av sig själv!"
 
Slut citat.
 
 
Jodå..........ha en fin lördag ni med.
 
 
 
 

Den enda! föräldraföreningen

 
Jag fick (med tanke på föregående inlägg) passande nog en inbjudan från en av medlemmarna i AHM-Anonyma Hockeymammor.
 
 
Så var hockeysäsongen över och några av oss behöver säkert tala ut.
Tala ut om nya klubbar, nya tränare och inte minst nya färger på tröjan.
Någon kanske funderar över vilket nummer ungen skall ha på ryggen?
Kära vänner, sådana frågor är också viktiga och skall tas på största allvar.
 
Därför är ni välkomna fredagen den 12 april kl 18.00.
Mat, alkohol och Vasastans mest ouppfostrade hund väntar på er.
 
Hör av er när ni vet om ni kan, jag håller tummarna
 
//Fia
 
 
Och dom tummarna behövde Mamman till nummer 21 inte hålla över huvudtaget. Det verkar vara en hel femma förbryllade men förväntansfulla hockeymammor "dying to speak out loud". Oprah Winfrey - släng dig i väggen!
 
Bäst att jag åtminstone kollar upp vilken färg vi kommer ha på tröjan....man vill ju inte framstå som bitter och ointresserad.
 
 
Fridens!
 
 
 
 

Slutmålat

 
Sista gruppbilden ever i den här lagkonstellationen tittar ni på just nu.....
 
för på Skärtorsdagen kvitterade jag ut Världens bästa Målvakt från Campus -och från Frölunda Indians efter 10 år!! 
 
Det sista året i Frölunda -U16 Elit har varit....mycket. Jag lämnade in en 14-åring och 1 år senare hämtar jag  ut en 19 åring!....men jag har i alla fall fått tillbaka mitt barn.
 
Och faktiskt utan större vemod går vi vidare till ett nytt lag och nya möjligheter. Tvåan "ville Lerum" efter första provträningen och det känns roligt att det är den tröjan vi han hoppar i om 1 månad när försäsongstränngen drar igång.
 
 
 

Målvaktsmamman gör stor premiär här! och jag tror jag kör på vårskorna, ni vet dom röda jag haltar omkring i vid speciella tillfällen....dom verkar ju funka bra.

 

Spelarmöte 8 april

 

Spelarmöte För juniorer och seniorer Måndag 8 april kl 19 i Spegelsalen


Genomgång av förutsättningar för sommarträning, upplägg för nästa säsong, presentation av ledarstaben.

Välkommen! // Trännarna i J18, J20 och A-lag  -Lerums BK

 

 

 

 

Fridens Liljor!

 

 

Lyckliga gatan

 
Joel Lundqvist är konvalecent hemmavid och njuter vårsol på vårfin balkong.......jag fryser.
 
 
Han hade verkligen saknat sina människor och lyckan var fullkomlig när han såg mig och husband.......och DÄR har ni skillnaden på en hund och tonåringar.
 
 
Fridens Liljor!
 
 
 
RSS 2.0