Var finns Rosa?

....har jag undrat sen vårt första möte i Toronto. Där fanns Rosa och hon gjorde så mycket bra saker...helt fantastiska saker, fast man inte såg henne...i alla fall inte ofta. På morgonen fanns alltid fin frukost och innan sista salamin nått botten var sovrummet bäddat, dammat och vädrat. Små lavendelservetter fladdrade ur badlakanet vid morgonduschen, vid alla duschar. Råkade smutstvätten anlända tvättstugan innan man var riktigt kvick...simsalabim! så fanns en nytvättad, nystruken och vikt lite hög att bära upp....amazing!

I LOVE ROSA! I NEED ROSA!!!...särskilt denna vårfina tisdag.....

Nämen!...se vem som hittat in och parkerat i hallen igen..


...samtidigt snubblar jag över den hääär!


Tvåan har staplat så här fint...


...å så här...vi är alltså i samma hall fortfarande..och den är INTE 200 kvm.


Äntligen banat mig väg genom hallen, mot vardagsrummet...hoppsan husband!..en Pinarello!?


Och väl i vardagsrum har Tvåan redan varit...


...trillade han ur kläderna åxå?


Jahaa...det måste ha varit på väg ut i köket för avlämning av diverse...tjaa, andra saker.
  


Rosa hade styrt upp det här! Kusin Vitamin, tror du hon hade trivts i Göteborg? Jag vet att det kan vinda i lite grann, men vi hade förstått varandra...jag och Rosa. 


//Målvaktsmamman

Börjar på Ett och slutar på Ett

Bloggfingrarna kliar, jag har inte haft någon dator, inte någon dator som ger blogglust. Det är konstigt det där, men det är inte inspiration att blogga på pokerdatorn. Där spelas poker och kollas lägenhetsannonser...alles! Någon därute som kan hjälpa till med en hyres-4a på gångavstånd till Götabergsskolan så var inte blyga...dit vill vi:)
Helgen var härlig, tog allt socialiserande, Beforeafterwork-Afterwork-Småtimsbubbel på fredag. Sen sov jag resten av helgen om jag inte klättrade i Landalabergen, solen sken och vinden slet...as usually.

Fredagen började med Afterwork på Avenyn Ett för del av Univar, jättetrevligt och mycket gott att äta och dricka, rekomenderas varmt. Ls hand och Cs spiror..viktigast att se var tydligen maten;)


Mumsande för livet, vin är livets dryck..sa nån vis...nån gång...därefter taxi till Star Bowling för uppslutning med Hockeymammor. Annan Målvaktsmamma och annan Hockeymamma hade ordnat så bra...förutom min nedflyttning till div. 4a!? Vaddå inte 110% på träningarna....shit alltså!

S-B hade gjort sig till för Frölundas Fina Fröknar...
 

Sur för nedflyttning och sen ankomst fick jag trots allt känna segersötma, jag deltog ju trots allt. Annan Målvaktsmamma.....allt är förlåtet.


Efter tuff match, som inte Div.1s lagledare vann trots utnämnd expertis, medaljutdelning och segerfotografering, skrinnade vi vidare mot kvällens tuffaste match....obokad matplats för 17on. Vi tacklades på pubar och restauranger för att tillsluuut infinna oss på......

...Anenyn Ett! Same same but diffrent....bubbel istället för vin.


Frölundas Fina Fröknar...vem sa att hockey inte kan vara roligt?


Trevlig eftermiddag/kväll i trevligt sällskap....repris ladies.


Ha en underbar vecka, det har jag...och så är Tvåans skridskor för små...igen!

//Målvaktsmamman


 

Väna ovänner

På lördag ska två av mina Bräckeflickor på "reunion". Det har ju blivit något av en epedemi det här med 100-åriga klassträffar. Eller är det kanske så att man uppnått den ålder när alla börjar bli nyfikna över hur mycket utför det gått....för alla andra? 1997 var jag på 10-årsträff med klass 9D som, vad vi tyckte, vansinningt vuxna sprang ur Lövgärdesskolan med bandade hattar, framtidstro och folköl gömda i rabatten. Det var roligt att träffas igen, det var en bra uppslutning, fattades ett par 3 stycken (de som var minst nyfikna;) och faktiskt att alla var sig lika.
Vi var en klass med många retstickor och mycket grupperingar....vi stod knappt ut med varandra. Men som med många många klasser händer det nåt där i årskurs 8 och 9 och helt plötsligt kan man knappt leva utan varandra. Sen står man där på sista avslutningen, grinar och lovar att aldrig skiljas åt....åtminstone hålla kontakt...sen ses man aldrig mer, med några ytterst få undantag. Detta var vad som hände 1987 och det hände igen 2008...EXAKT! samma scenario 21 år senare. Ettan kunde inte för sitt liiiv begripa hur han skulle stå ut med alla mindre begåvade klass"kamrater" i ytterligare 3 högstadieår.....och hela 9an kunde han inte för sitt liiiv begripa hur han skulle klara sig utan alla underbara klassKAMRATER. Dom skulle i alla fall hålla kontakten och aldrig skiljas åt....sen sågs dom aldrig mer, med några få undantag. 
Livet går vidare och med öppet sinne träffar man många underbara...och ja, i bland mindre underbara människor som kommer och går genom hela livet. I morgon är det fredag och jag ska få träffa härliga människor som inte gick i 9D....som jag träffat under alla 100 år som gått sen dess. Först AfterWork med mina underbara kollegor på Univar och därefter stillas hockeyabstinens över ett glas vin eller 3 tillsammans med hockeymammorna från Frölundas U13 på Star Bowling.

Fredagen ler.....jag kanske inte ler på lördag.

//Målvaktsmamman

 

Stor och småhandlar en förmögenhet

Idag tog jag och husband oss i kragen, vi åkte och storhandlade mat...fräls oss!! Inte överdrivet många tycker att just denna aktivitet är särskilt upphetsande, men här ska sparas tid och pengar. Om man slaviskt håller fast vid planen är det något man alldeles säkert gör. Saken med oss, eller jag skulle nog vilja säga...med husband, är att han gärna åker och storhandlar, fyller och knör in i kyl, frys och skafferi...för att 2 dagar senare åka upp till Coop Extra för att handla middagsmat. Detta är alldeles sant! Han orkar inte leta igenom matförråden för hel armé och efter...tja, jag skulle vilja påstå 5 dagar, så tycker han att allt hunnit bli gammalt. Alltså, vi storhandlar OCH småhandlar....DET verkar ju ytterst ekonomiskt. Trots allt, viljan är god, datummärkning inget för färskjägaren, skåpen bågnar......och jag kommer aldrig! få råd med min Odd Molly klänning.
Allt gott.........särskilt i skafferiet!


//Målvaktsmamman


Stallet Vagabond

I lördags var jag, husband och andra trevliga på Olympiatravet, Åby. Solen sken från en strålande himmel, blåsorkester kämpade förtvivlat i kulingvindar, fullt ute som inne, Leif Loket Olsson......men ändock sprang kusarna till stallet. Lille Brunte.....du bidde ett par..

....Vagabon Lugano


Förlåååt:)
Kusarna sprang visserligen till stallet, men inte kan det vara Bearni MM från lopp 4 det här...eller?!

Fick presentkort på födelsedagen av svärmor, svärfar, svåger och svägerska samt husband...dessa blev det, finfina. Jag dansar in dom till helgen:) Tusen tusen tack....och det var roligt att fylla år i går, jag lovar.....man kan bara göra något annorlunda alla andra gånger;)


Måndagen är till ända och hur man än vänder sig har man rumpan bak. 

//Målvaktsmamman


Det sista 30

Så ytterligare ett år i trettioårsåldern. Jag gillar att fylla år och fira både mig själv och andra. Här har varit kalasande hela dagen, nu sitter vi och myser tillsammans med Wallander. Det är ändå lite märkligt det här med fördelsedagsfylla. Man säger ju att man ska njuta av sin födelsedag, hur många gör det? Det städas och fejas och bakas (hos mig bakar någon annan), handlas, dukas och kokas kaffe....dessutom i flera omgångar då sällan alla kan komma samtidigt. Sen kommer alla gäster (i omgångar) kalassugna och finputsade, slår sig ner vid dukat bord tillsammans med urlakad jubilar. Helt plötslig förstår jag varför jag är förtjust i kalas, GÅ BORT på kalas. Tack alla som var här och firade mig idag, det var härligt och fin presenter och blommor.
Såå..för att framöver göra våra födelsedagar ÄNNU härligare har jag och husband bestämt att vi firas på restaurang eller annan lika inrättning.  Alla som vill är välkomna att förgylla dagen tillsammans med och på av födelsedagsbarnet vald "utanförhemmetförattslippastädaochlaga" plats. Picnic idag hade ställt frisyren på ända...men god mat på Faro hade inte varit så tokigt. Så nu vet ni....efter första 40 gör vi en massa andra roliga saker.

Fin telefon hade husband köpt åt mig med viktigast, bra kamera. Du är fantastisk och vet alltid vad jag behöver...kanske en lite fågel som viskat önskelista i ditt öra, typ en skränig fiskmås...Målvaktsmamman;) Tänk att det blev rätt färg också! Jag är såå glad och tacksam...kärlek! 

2 som inte sjöng för mig i morse....dom verkar ju kalasglada;)


Sommarklippt Henke och inteöverhuvudtagetklippt Rick inväntar glada kalas-gäster


Henke gör som oss...sträcker ut efter gjort dagsverkeNästa firande blir Ettan som fyller 18. Tre veckor kvar så det är lika bäst att börja förbereda.

Ha en skön kväll vänner!


//Målvaktsmamman i 30-års åldern


 

Jag må jag leva uti 100de åååår!Livet hastar Tvåan..

8.52 stormar jag spårvagn nummer 7 på darriga klackeskorförsedda fötter. "Den som vill va fin måste lida pin".... vem 17 kom på nåt så dumt! Har jag lidit?....tja...för resten av året denna soliga men ack så kalla torsdagsmorgon. Jag hatar att vara sen. Från det att jag och Tvåan stängde ytterdörren kl 7.05 i morse var vi konstant sena....aarghhi!! Eftersom jag oftast är ute i god tid, tycker jag att kommunala färdmedel fungerar fantastiskt bra...det gör dom INTE. När man står där och gnager på sekunderna är 6 minuters försening förenat med fara för Målvaktsmammans liv....om inte annat bruten fot. Vi fick småjogga Drottninggatan fram för vaccination av målvakt, 30 minuters väntan efteråt (jajaaa...vi smet 7 minuter för tidigt) ....23 minuters väntan. Då hade vi alltså  7 minuter + 5 som jag tiggt som frist av Fröken Fräken, nu är vi alltså på väg till Tvåans utvecklingssamtal. Bussen går framför näsan på oss...nu börjar det klappra rejält om klackeskorna och något vilt i blicken blänker. Jag som hade tjatat mig till 8-tiden i skolan....hur kunde det bli så här?

8.15 skramlar snöret in på skolans hållplats och ut flyger.....jag. Meter bakom..en såskopp, som inte verkar överdrivet berörd av morgonens kaos. Nu småjoggas det inte längre, travet har jag övergett i jakt på frånåkande buss....galopperande Målismor i klackeskor, kanandes i grus efter vintermånad (va f-n gör vägverket om våren).

8.18 dimper en anfådd mor och hennes såsande målvaktande son ner framför Fröken Fräken...läggandes upp planer för resten av livet....det känns ju tryggt och ytterst välplanerat;)

Spårvagn 7 från Vasaplatsen 8.52, denna soliga men ack så kalla torsdagsmorgon, kändes som en limousinefärd mot  jobbet. Allt ordnar sig...säkert ditt liv också Tvåan.


Fredag i morrn hörrni!

//Målvaktsmamman

Sjukt solig semester

Man kan krasst påstå att denna vecka börjat krassligt med hosta, halsont och huvudvärk....det finns uppenbarligen något där inne trots allt;) I mitt jobb är jag tvungen att ha talets gåva, så när rösten började svika under tisdagen, beslöt jag mig för att ta en semesterdag. Jag var inte så dålig så jag ville sjukskriva mig, bara hämta lite kraft och sjunga upp mig inför morgondag....tjohoo kära kollegor, snart är friden slut! Det blev en solig dag....oh´Boy vad det händer saker på den här kajen dagtid!?

Sjöräddningen har nåt event denna vecka och flera av deras båtar ligger kvar vid kajen. Några tog tur med Ribbåtar...liiiite vindkallt än kanske.


Dear husband kom förbi för att valla den sjuka till lunch....


...stans bästa sushi finns på Eriksberg!

 
Som själv Jyckemor brukar jag strö ytterst pedantiska städtips för hundägare kring mig....plock av bajs i påse, släng i soptunna. Men här har man väl gått till ytterligheter.....hur tänkte man här?

Förbjudet att slänga hund i tunna! Herregud, var jag så bitsk...


Jaaa Jyckar små....inte värt att bjuda er till Sushi-stråket


Vi lekte ute på Lilla Husets ägor en stund....eller, Henke och Joel lekte och Målvaktsmamman satt i solen och frös. Solens öga hade släpat mig upp från soffan och dåligt samvete. Färsk fisk och frisk luft fick dock livsandarna att vakna, så en kvällspromenad längs bryggan, för beskådan av ny uteservering på Villan ledde till PREMIÄR för sittning. Det är för det här kommande halvåret vi betalar.

Husband och andra premiärvimlare på Villans uteserveringDags att krypa till kojs för tidig väckning av Tvåan. 7.30 ska han vara på allergikliniken för tagning av 2 sprutor, 8.00 är det utveklingsamtal på skolan. Tur att jag vilat ut idag och med hopp om spårvagn från Ferrari imorgon.

Fridens Liljor!

//Målvaktsmamman

Travar Brunte lyckligt?Tvåan har sommarlov...från målet, eller åtminstone från 5 dagar/vecka där i. Numer sträcker sig alltså Målvaktsmammans dragande till en promille av vanligt intag....alltså ytterst ytterst lite, vilket genererar oerhörd mängd fri tid. Åt alla! Tvåan måste ut och springa av ren uttråkning, Ettan gör....det Ettan gör, näpp härmed ingen förändring...möjligtvis leda över stor dos övrig familj, jag och husband......tja....vi..försöker komma på andra saker att göra. Tyvärr har Djurgården ingen helgmatch hemma under finalspelet...annars hade vi ju kunnat åka upp och se på hockey;) Grattis till finalplatsen....helt ärligt, så hoppas vi på guldet.
I torsdags tog jag och husband, i brist på nedsläpp, bussen till Åby travbana. Husband: "nu när vi har så mycket tid över måste vi hitta på saker tillsammans" och "det här måste vi göra oftare" även "vi kan inte sitta hemma som pensionärer". Jag: "tror du dom tycker det är kul det här med trav" (hästarna alltså) "dom kanske hatar det och lider, springa sådär hela tiden" Vi hade hur som helst jättetrevligt, tidig pension hänger dock fortfarande på briljant målvaktsspel.
Klockan sju på tisdag kväll är jag inbjuden till VIP-kväll för trogna (typ 100 år och förändringsobenägna) Telenor kunder med demonstration av senaste Erikssonmobilen, som bloggen kräver...en kamera med telefon. Det bjuds på bubbel och snittar och delas ut goodie-bags....jag får ta med en vän....Per är en vän! 

Så husband hjärtat, förutom 40års fest i morgon, pokerturnering söndag, hockeyträning måndag, så är tisdag bokad och vi får goodie-bag gånger 2.....mmm...nu har Snålvaktsmamman tänkt till;)
Någratiotusenmilpåcykelinnanfödelsedagsfirandenästahelg...min:) Snygga "panchosar" vi är va!?

Springer dom för sitt liv?


Målismor vill klappa stackars Brunte på stallbacken...som redan sprungit till spiltan.
Friday eavning och jag och Bert Karlsson har gråtit till Talanger ikväll..eller, i alla fall Bert, jag grät åt att Bert grät.


Fridens fredag!

//Målvaktsmamman

Krokig väg till Blåkulla...

...blev det för oss Långfredagsfirande Eriksbergsbor och annat löst folk.
Som planerat blev det en tur till trädgårdshandeln för lite vårblomsfrossa tillsammans med motsrävig målvakt. Hur fort kan man köra blomfylld kundvagn utan att välta i kurvorna eller skada framförvarande...typ lika fort som ett par skridskor på van åkare går, tur vi fick god mat hos mor och bror. 
Framåt kvällning gled tre kvastar fint de få metrarna till kvarterligt vattenhål när "Bräckehäxorna" trotsade stormande vindar, för senare avfärd mot Blåkulla. Vi skulle bara kika in men.....

....det var Kareokefredag:)


....vi häxor sjöng, visst var det världklass husband!?


Det blev ingen Blåkulla, vi hamnade i diket och åkte fast för kvastfylla hela högen....nästa år blir det Limousinekvasten med privatchaufför.
Påskafton blev en solig tillställning även vädermässigt. Vi körde Ettan till Coop Bäckebol där han jobbar extra och inhandlade samtidigt lite inför kvällens påskbord, vilket skulle avnjutas i sällskap av 12st familjen Lödder. Husbands föräldrar var egentliga värdar för lördagens begivenhet och kom i god tid för förberedelse, så jag kunde lugnt påbörja mitt vårbruk i jättelika trädgården. 1 kruka, sen var jag less...att jag aaaldrig lär mig. 5 krukor senare var turligt nog plantorna slut och jag kunde pusta ut med en röd Lindemann, och nöjt beskåda mitt hårda arbete, samt glädjas åt att jag inte behöver göra om det på åtminstone 2 månader.
Jätte god mat och jättetrevlig sällskap satte ringen över påskens å, plockmat blir godare tillsammans.......med en snaps.
Ytterligare 2 dagars ledighet har spenderats på Ikea, besök i Örby hos far som är rar och Irene, husband 5 mil på cykel och pokerturnering på Casinot...vilken inte skyndade på pensionsstarten. Den får helt enkelt bli tillsammans med Tvåan i New York, så det är bara att ställa väckarklockan och hoppa i pyjamasen, jobb i morrn-bitti igen.

Förresten, är det prispengar om man vinner Vätternrundan?

Pinarellon nyputsad och smord inför dagens runda...vad händer med Fru Trampa? Hon är inte lika mycket värd helt enkelt;)....tro mig.Ha en skön vecka vänner...den är ju inte så lång.

//Målvaktsmamman

En skär torsdag

Skär...det är kanske att ta i, jag har nog övergått  åt det lite blå hållet, nu pratar vi alltså hudfärg. Blå med volanger runt midjan....Fina Frun här hörrni;)...tur att man redan är gift. Så ska man då i denna vinterskrud möta vårens shopping, i ljuvligt provrum. Nämen ni förstår ju själva, man måste ju ha en plan. Vacker av vin, den har ni väl hört...VACKER AV VIN! Sagt och gjort, mötte upp "Bräckeflicka" efter min halva, påskgodisfyllda arbetsdag för lite shopping.....volangprydda, blå, i dunjacka och halsduk. Så visst blev det ett besök på Palace uteservering...och minsann om inte världen tedde sig mer skär. 
Underbar start på påskeliga fröjder.

Lite vinkunskap för er shoppingsugna:

//Målvaktsmamman
RSS 2.0