Stolthet och hockeybyxor

Så har vi då regnat oss igenom denna veckas torsdag som enligt prognoser skulle bjuda på vackert 22 gradigt. Nu ska fina vädret inte anlända Göteborg förrens på söndag, vilket i och för sig passar fint på Tvåans födelsedag. Det är dags för kalas vänner;) Någon som ändå har vägarna förbi...kom runt 17 så får ni fint fika! Innan dess har Rick haft liten avslutning innan avslutningen. För liten aula förpassar oss "småbarnsföräldrar"  från tisdagens sommarlovssjungande där endast 9:ornas föräldrar ryms. Just då när man VERKLIGEN vill ha sina päron där!?

Lpo6A och B hade ordnat modevisning med egna alster från syslöjden. Halleluja!! tänkte Målvaktsmamman som har en garderob full med Tvåans försök till syslöjd, vilket han själv inte kan förstå att man faktiskt tvingar barn till. Byxor....vårens tema var byxor. Från läktarplats...jag nästa grät av stolthet, men man kan väl vid närmare syn och eftertanke påstå att Stå i Mål mer är hans grej....väldigt mycket mer.


Det var här nånstans jag nästan grät...för att Tvåan stod i mitten....i sina byxor, som matchade Frölunda-tröjan. Kärlek.


Apropå Frölunda så verkar vi ha en finfin hockeysäsong att se fram emot. Erkänner abstinens på både små och stora.

Den nya Elitkommittén inom svensk ishockey har arbetat febrilt den senaste tiden och slagit fast en rad nyheter för elitserien och allsvenskan. Sportbladet har tidigare berättat om återinförandet av straffar vid oavgjort och om det nya schemat för slutspelet. Men Elitkommittén har även bestämt fler nyheter för elitserien och allsvenskan.

HÄR ÄR ALLA NYHETER I ELITHOCKEYN I VINTER:

Fem proffsdomare. Hockeyligan satsar på att ha fler proffsdomare. Från två domare till fem domare.

Nytt slutspelsschema. I vår får de bättre ­lagen fördel i slutspelet. Matcherna ska spelas Hemma, Borta, H, B, H, B, H.

Ny valprocedur. Tidigare fick lag ett i slutspelet välja mellan lag sju och åtta i grundserien. Nu får lag ett välja mellan fem till åtta. Lag två får välja mellan de tre lagen som återstår bland lag fem till åtta. Och så vidare.

Fler repriser. I dag får endast en repris visas på jumbotronen. Men i vinter blir det tre repriser för att höja underhållningsvärdet i arenan.

Sudden-straffar. Till många tränares ilska är straffar vid oavgjort tillbaka i elitserien.

Nytt play off-system. I vår spelar lag fyra till sju i allsvenskan en rak serie om sex matcher. Bästa laget tar en plats i kvalserien. (Dessa förändringar är tagna av Elitkommittén.)

Central målvideo-domare. För att hjälpa målvideodomaren i arenan finns funderingar på att införa ett stöd i form av en central målvideo-domare. (Fortfarande under behandling bland elitserieklubbarna.)


Snart fyller 12 13, 18 har fått sommarjobb, midsommar börjar planeras, semestern är snart slut när det börjar. Vi ser fram emot en ny hockeysäsong.

Gläds åt livet!

//Målvaktsmamman


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0