Med ögon för Canada


Synen är borta


Det var skräck­scener när Cristopher Nihlstorp tvingades ­lämna isen med våldsamma smärtor.
En klubbspets tog bort synen på det vänstra ögat.
Klubbspetsen träffade det vänstra ögat och stjärn­målvakten föll till isen med våldsamma smärtor. Han fördes omedelbart i taxi till ­Gävle sjukhus, men en timme senare blev han utskriven.

– Cristopher har haft tur i oturen. Han verkar ha fått ett skrapsår på hornhinnan. Det kan ta två dagar innan synen är tillbaka, säger ­Färjestads fysioterapeut, Oskar Strandlund.

Aftonbladet 2012-02-26


För målvakter liksom utespelare gäller vissa uttrustningsregler beroende på om du är Junior eller Seniorspelare.
Utespelare måste ha galler på sina hjälmar upp till Seniorålder och målvakten for ever...thank God! Dock skiljer sig gallret åt beroende på ålder.

Här ser ni en målvaktshjälm med Seniorgaller ("Cat eye" galler). Stora öppningar för ögonen ger bättre sikt....om man nu inte får en klubba i ögat så man ändå inte ser något.




Nedan en målvaktshjälm med Juniorgaller, det går en extra båge just över ögonen. Med ovan olycka att begrunda behöver man ju inte var målvaktsmamma expert för att förstå orsaken till att den finns där.  





Så då var det färdigdiskuterat älskade Tvåan...det är Juniorgaller som gäller...resten av livet (jag har hört att man förbjudit "Cat eye" galler helt i Canada).




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0